Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 21:44 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekordidő alatt bővítették az áramellátást a csíksomlyói ...
Rekordidő alatt bővítették az áramellátást a csíksomlyói pápalátogatás helyszínén
2019. május 24., péntek | 23:20
A román Electrica áramszolgáltató közepes feszültségű vonalat hozott létre a csíksomlyói Hármashalom oltár táplálására, hogy Ferenc pápa közelgő látogatásakor megfelelő áramellátással rendelkezzen a hely - adta hírül az E-nergia.ro portál.
A vonal körülbelül egykilométeres, és mindössze két hét alatt fejezték be, úgy, hogy a vonal felét sziklába kellett lefektetni. ,,Balázsfalván van megfelelő ellátás. A nagy kihívás számunkra Csíksomlyó volt. A szertartást valahol egy hegy tetején tartják, egy ferences kolostor mellett, ahol csak egy alacsony feszültségű vonal található, amely nem elegendő az egész rendezvénynek" - mondta az Electrica vezérigazgatója, Corina Popescu.
,,Két hét alatt végeztünk, normális esetben három-négy hónapig tartott volna. A csapatok gyakorlatilag éjjel-nappal dolgoztak, akár esett, akár nem" - tette hozzá Popescu.
maroka, 2019. május 25. szombat, 14:44
Megújult a Svábhegyi Bölcsőde
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki átadón elmondta, hogy az állam és a hegyvidéki önkormányzat együttműködésében valósult meg a bölcsődének bővítése, amelynek köszönhetően több mint ötven százalékkal - 72-ről 120 férőhelyesre - nőtt az intézmény kapacitása.

A kormány azt a világos célt tűzte ki, hogy 2022-re mindenkinek legyen lehetősége bölcsődébe íratni gyermekét - jelentette ki.

Gulyás Gergely elmondta, kormányzati cél a bölcsődei és óvodai férőhelyek jelentős növelése. A XII. kerületi önkormányzat bővítésről szóló döntése megelőzte ezt a programot - jegyezte meg.

A miniszter közölte: bíznak abban, hogy a családtámogatási rendszer, amelynek fontos elemei július elsején, majd január elsején lépnek hatályba, azzal az eredménnyel jár, hogy minél többen döntenek majd gyerekvállalás mellett.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a fővárosban a XII. kerületben él a legtöbb 17 év alatti gyerek és a legtöbb 65, illetve 75 év feletti ember is.

Pokorni
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:54
húsvét 4. hét csütörtök 05.16
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Dávid utódaiból támasztotta Isten az Üdvözítőt.
Pál és kísérői Páfuszban tengerre szálltak, és a pamfíliai Pergébe hajóztak. A Márknak nevezett János ekkor elvált tőlük, és visszatért Jeruzsálembe.
Ők viszont Pergén keresztül eljutottak a pizídiai Antióchiába. Itt egy szombati napon betértek a zsinagógába, és leültek. A mózesi törvény és a próféták írásainak olvasása után a zsinagóga elöljárói odaküldtek hozzájuk valakit ezzel a kéréssel: ,,Testvérek, ha volna néhány buzdító szavatok a néphez, csak beszéljetek!"
Ekkor Pál szólásra emelkedett, kezével csendre intett és beszélni kezdett: ,,Izraelita férfiak és ti, istenfélők, figyeljetek! Izrael népének Istene kiválasztotta atyáinkat, és az egyiptomi tartózkodás idején nagy néppé tette őket. Majd hatalmas karjának oltalma alatt kivezette őket onnan, és negyven esztendeig gondjukat viselte a pusztában, Kánaán földjén hét népet semmisített meg, hogy földjüket nekik adja birtokul. Mindez
maroka, 2019. május 16. csütörtök, 09:19
Epres finomságok
bőrünkre is jótékony hatással van!

Az eper jótékony hatása
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Eperkehely
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és keverjük el a mézzel és málnaszörppel. A
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Lassult az euróövezeti magánszektor növekedése áprilisban
Az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató hétfőn közölt végleges adatai szerint a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett beszerzésimenedzser-index (BMI) 51,5 pontra csökkent áprilisban az előző havi 51,6 pontról. Elemzők gyengébb értékre, az előzetesen megadott 51,3 pontra számítottak.

Az euróövezetben domináns szerepet játszó szolgáltatóipar beszerzésimedzser-indexe 52,8 pontra süllyedt a márciusi 53,3 pontról. Az előzetesen közölt érték valamivel gyengébb volt, 52,5 pontra rúgott.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedési ütem lassulását tükrözi, a magasabb pedig a gyorsulását jelzi.

Németországban, a legnagyobb euróövezeti gazdaságban viszont gyorsult a növekedés. A szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index 55,7 pontra nőtt a márciusi 55,4 pontról, a kompozit BMI pedig 52,2 pontra
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 11:12
Novák Katalin: évente 130 ezer gyerek vesz részt az Erzsébet-táborokban
Novák Katalin a Holnapocska Tábor fennállásának tizedik évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen azt mondta: ahol beteg gyerekeket nevelnek, ott nem egyszerű megoldani, hogy biztonságban töltsék a nyári szünetet, olyan helyen, ahol megfelelő egészségügyi ellátást is tudnak biztosítani számukra.

A Szabadics házaspár által tíz évvel ezelőtt létrehozott zalai táborban eddig háromezer, betegséggel élő vagy gyógyulófélben lévő gyereknek tudtak olyan lehetőséget biztosítani, amivel a gyerek és a szülő is "félre tudja tenni a betegség feletti aggodalmát" - tette hozzá az államtitkár.

Úgy fogalmazott, egy ilyen táborban elfelejtheti mindenki azt a mondatot, ami úgy kezdődik, "Ahhoz képest, hogy", hiszen a gyerekek felszabadultan jól érezhetik magukat, a szülők pedig biztonságban tudhatják őket.

A Gyógyuló Szent Erzsébet-táborok révén a zalaszabari létesítményben idén először olyan táborok is indultak - már mintegy kétszáz résztvevővel -, ahol a szülőkkel, testvérekkel együtt az egész
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 18:01
Jégkorong divízió I/A-vb - Kovács Csaba: kiegyenlített a válogatottak játékereje
A nurszultani divízió I/A-világbajnokság helyszínén, a Barisz Arénában az MTI-nek Kovács azt mondta: a vb nagyon jól szervezett, a létesítmény pedig kiváló.

"A vb eddigi mérkőzéseit nézve úgy gondolom, a tornán bárki meg tud verni bárkit, talán csak a litván együttes lóg ki egy picit lefelé. Összetorlódott a világ jégkorongja, egyre közelebb kerül egymáshoz a csapatok játékereje" - emelte ki. Hozzátette, az internet világában akár más csapatok edzéseinek felvételeit is bárki elérheti, ennek is köszönhető az erőviszonyok kiegyenlítődése.

"Fejlődünk mi is, de hátrafelé is pillantgatnunk kell, mert a mögöttünk lévő országok is lépkednek előre" - fogalmazott Kovács, aki tagja volt a 2008-as, szapporói feljutást kiharcoló magyar válogatottnak.

A vb-t tekintve elmondta, szerinte javuló tendenciát mutat a magyar válogatott, amely a dél-koreaiaktól elszenvedett, 5-1-es vereséget hozó nyitómérkőzésen is jól kezdett. "Utána viszont a hat töltényes pisztolyunkkal legalább négyet a saját lábunkba
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 13:41
Tőzsde - Pozitív kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések alapján a londoni és a párizsi tőzsdék 0,1-0,2 százalékos indexemelkedéssel kezdhetik a pénteki kereskedést, a frankfurti árfolyammutató pedig egy-két pontos emelkedéssel nyithat.

A szerény pluszt mutató Frankfurt kivételével veszteséggel zártak csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacok. A frankfurti DAX index 0,01 százalékkal állt pluszban a kereskedési idő végén, míg a londoni FTSE-100 index 0,46 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,85 százalékkal süllyedt mínuszba. Madridban 1,59 százalék, Milánóban pedig 0,78 százalék indexveszteséggel fejezte be a csütörtöki kereskedést a tőzsdeindex.

Az országok feletti árfolyammutatók közül az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,73 százalékkal, a páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek pedig 0,55 és 0,58 százalékkal gyengültek csütörtökön.A csütörtöki kereskedésben negyedéves vállalati beszámolók voltak a befektetői figyelem középpontjában, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 08:11
EP-választás - Jóváhagyta a szavazólapok mintáját az NVB
Miután az NVB nyilvántartásba vette az EP-választáson induló listákat, és az erről szóló határozatok jogerőre emelkedtek, a testület következő feladata a szavazólapok adattartalmának jóváhagyása volt. Ez az úgynevezett imprimálás azt jelenti, hogy az NVB elfogadja a szavazólap "képét", azt, hogy helyesen szerepelnek-e rajta a jelölőszervezetek, valamint a listákon lévő jelöltek neve.

A jogszabály szerint az EP-választás szavazólapja a listák nevét az NVB által kisorsolt sorrendben tartalmazza: MSZP-Párbeszéd, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Fidesz-KDNP, Momentum Mozgalom, Demokratikus Koalíció, Mi Hazánk Mozgalom, Magyar Munkáspárt, Lehet Más a Politika. Az NVB által elfogadott, hosszúkás szavazólapon egy sorban szerepel a kilenc lista.

Az NVB két külön szavazólapot hagyott jóvá. A magyarországi és a külképviseleti szavazáshoz készítetten szerepel a bal felső sarokban egy karika a bélyegzőlenyomatnak. A levélben szavazáshoz készített szavazólap pecsét nélkül
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 16:52
Áprilisban 3 százalékkal nőtt az új autók eladása
Az első négyhavi értékesítési számok kissé elmaradtak az MGE növekedési várakozásaitól. Az egyesület szerint ennek egyik oka lehet a belsőégésű motorok, elsősorban a dieselek körüli valós és rémhírek, amelyek a vásárlók szándékait eltérítik.

A tisztán elektromos és a plug-in hibrid gépkocsik forgalomba helyezése lassuló mértékben és kis mennyiség mellett növekszik, a felvevő piac egyelőre korlátozott és alatta van az év eleji várakozásoknak. A töltőhálózat ugyan fejlődik, illetve sok esetben az otthoni és a munkahelyi töltés is megoldott, de az autók ára továbbra is magas - jelezte az MGE.

A kormány nagycsaládosokat támogató programja iránti érdeklődés látszik, de ennek elindulása után értékelhető majd a hatása az újautó-piacra - fejtette ki összefoglalójában az egyesület.

Áprilisban 2105 új kishaszongépjármű került forgalomba, 26 százalékkal több, mint tavaly áprilisban. Az első négy hónapban 24 százalékkal nőtt az új kishaszonjárművek eladása az előző év azonos időszakához képest, 8350
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 11:41
Áprilisban az előző havinál kevésbé romlott az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye
Áprilisban az előző havi 47,5 pontról és az előzetes 47,8 pontról 47,9 pontra emelkedett a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) végleges értéke az euróövezetben az IHS Markit felmérése szerint.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

Áprilisban az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménymutatója már sorban a harmadik hónapja, február óta tartózkodott a növekedést a zsugorodástól elválasztó 50 pontos határ alatt. A márciusi 47,5 pont közel hatéves mélypont volt.

"Az euróövezeti feldolgozóipar a második negyedévet is teljesítménycsökkenéssel indította, ámbár kilenc hónapja az első alkalommal mutatott némi javulást" - foglalta össze a felmérés megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza. Hozzátette: a feldolgozóipar a vizsgált adatok alapján a második negyedévben is az egyik legnagyobb fékezőerőt fejti majd ki az euróövezeti GDP-növekedésre.

"A
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 11:21
MLBKT: áprilisban emelkedett a beszerzésimenedzser-index
A termelési mennyiség indexe nőtt márciusi értékéhez képest, és 50,0 pont feletti értéke immár negyvennegyedik hónapja a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve. 1995 óta mindössze négyszer volt magasabb az index áprilisi értéke.

Az új rendelések indexe enyhébben erősödött, de 50,0 pont felett maradt, ami arra utal, hogy az új rendelések állománya ismét magasabb lett az előző havinál.

A foglalkoztatottsági mutató azonban az elmúlt időszaktól eltérően tavaly június óta először 50,0 pont alá került áprilisban és ezzel a foglalkoztatás csökkenésére utal.

A beszerzési mennyiség indexe nőtt márciusi értékéhez képest, és 50,0 pont fölött maradva továbbra is a beszerzési mennyiség emelkedését jelzi. A mostani érték felülmúlja az elmúlt három év átlagát, és a harmadik legmagasabb áprilisi adat 1995 óta.

A beszerzési árak esetében az index értéke alacsonyabb lett, de 50,0 pont felett maradt, ami további árnövekedést jelez a válaszadók szerint. A mostani ütem 1995 óta
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 09:50
1/766
Képek, videók
csiksomlyói szűzanya0305.
maroka
2019. március 05. kedd, 15:38
csiksomlyói ima0305_4.jpg
maroka
2019. március 05. kedd, 15:34
csiksomlyói ima0305_3.jpg
maroka
2019. március 05. kedd, 15:33
csiksomlyói ima0305_2.jpg
maroka
2019. március 05. kedd, 15:33
csiksomlyói ima0305.jpg
maroka
2019. március 05. kedd, 15:33
csíksomlyói szűzanya.jpg
maroka
2019. január 13. vasárnap, 14:32
csiksomlyoi_bucsu-023_ 342
menusgabor
2018. november 28. szerda, 21:44
csíksomlyói passió.jpg
maroka
2018. augusztus 18. szombat, 20:16
Csíksomlyói zarándoklaton
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 13:39
Csíksomlyói segítő Szűzan
irmus
2017. május 14. vasárnap, 10:45
popejh.jpg
zsokica45
2016. március 03. csütörtök, 19:23
gizi popejjs.jpg
zsokica45
2016. március 03. csütörtök, 19:02
gizi popejj.jpg
zsokica45
2016. március 03. csütörtök, 19:02
Putyin és Pope Francis.jp
megyerimihaly
2016. február 12. péntek, 22:04
0_anim_popeye_s_olive. gif
mezyya
2014. november 25. kedd, 11:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.