Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 07:37 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jojó fánk Mézes Otthontól
hozzávalók / 6 adag

A tésztához

5 db tojás
20 dkg porcukor
22 dkg finomliszt
30 dkg finomliszt
15 g szalalkáli

A krémhez

7 dl tej
3 db tojássárgája
8 dkg finomliszt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A tetejére
5 dkg csokoládé

elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit.
Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
(Én most kisebb szaggatót használtam.)
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon
hamar sül a tészta.
A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk
belőle, majd hagyjuk hűlni.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük
klarika47, 2020. március 04. szerda, 09:22
Fehér csokis mákos kocka
zselatinfix
Elkészítése:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd a tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítjük a mákos tésztát: a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük.

A tészta felét a tepsibe öntjük és megsütjük. A másik lapot is ugyanígy megsütjük, így lesz két mákos lapunk.

Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.

Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe tesszük, beletörjük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad.

Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos
koszegimarika, 2020. január 06. hétfő, 23:16
Csodásan finom és puha puszedli.
fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen
suzymama, 2019. március 14. csütörtök, 18:24
Kozák sapka
tej
2 ek liszt
10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
10 dkg porcukor
kb fél üvegcse rumaroma

Csokimáz:

90 g étcsokoládé
1 kiskanál margarin

Forgatáshoz:

kb 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: (Pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót.

A tojássárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a tejet és beleszitáljuk a lisztkeveréket. Végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet csomómentesen elkeverjük és folytonos kevergetés mellett sűrű (pudingszerű) krémmé főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral jól kikeverjük és a már teljesen kihűlt krémhez keverjük,
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:59
15 db sütés nélküli desszert...
segítségével.

SÜTÉS NÉLKÜLI PUNCSKOCKA
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 csomag puncs ízű cukormáz
Elkészítés:

A cukrot, a lekvárt és a rumos vizet a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük, és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzadt, levesszük a tűzről, a kakaóport hozzákeverjük.
A babapiskótát összetörjük, 3- 4 darabot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótára öntjük a forró lekvárt, összekeverjük, és 15×25 cmes, fóliával bélelt formába simítjuk. Hűlni-dermedni hagyjuk.
Amikor kihűlt, mázat készítünk a zacskón megtalálható használati utasítás szerint, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.

Havas gesztenyés piramisok
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
4 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál rum
1 evőkanál
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Kati szelet
szelet


Hozzávalók:

50 dkg liszt,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 csomag sütőpor,
3 tojássárgája és annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk.

Krém: Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk 2 dl vaníliás tejbe, hozzákeverünk még 2 evőkanál kakaót és 1 dl rumot.
Közben 10 dkg vajat kikeverünk 10 dkg porcukorral és hozzákeverjük a kakaós keverékhez.

A sütemény összeállítása: alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap.

A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert hab.
Erre csokit reszelünk végül.

A hab hozzávalói:

3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor

A
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:20
Oreós-tejszínes krémes
díszítéshez:
1,5 dl tejszín
1 csomag oreo keksz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a rumaromával összekevert tejet. Folyamatosan keverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
A kapott tésztát elfelezzük, az egyikhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz a darált diót. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12 perc alatt külön-külön készre sütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, és még forrón belekeverjük a cukrot. Miután langyosra hűlt, alaposan elkeverjük benne a margarint.
A diós lapra rákenjük a krém felét, majd kirakjuk babapiskótával, amit előtte meleg, rumos tejbe mártunk egy pillanatra (tényleg csak egy pillanatra mártsuk bele, ne áztassuk el a babapiskótákat). Megkenjük a krém másik
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 15:52
Somlói galuska
galuska recept, somlói galuska elkészítése 14. lépés

Lépés 15
Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük és 180 °C-on kb. 15 percig sütjük.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 15. lépés

Lépés 16
Krémhez felfőzzük a tejet a vaníliás pudingporral.

Lépés 17
A sziruphoz gőz felett felolvasztjuk a margarint/vajat a cukorral.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 16. lépés

Lépés 18
Ha felolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a tejet.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 17. lépés

Lépés 19
Elkezdjük a rétegezést. Tálka aljába egy réteg piskóta kerül.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 18. lépés

Lépés 20
A piskótára krémet öntünk.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 19. lépés

Lépés 21
Erre a csoki szirupból csorgatunk.

Somlói galuska recept, somlói galuska elkészítése 20.
suzymama, 2018. október 04. csütörtök, 12:09
Sütés nélküli babapiskótás krémes
250 g tehéntúró
375 ml tej
2 evőkanál cukor
15 g zselatin
1 csomag babapiskóta
70 g baracklekvár
3 barack
1 evőkanál kakaó
rumaroma
pár evőkanál tej (a piskóta locsolásához)
150 g étcsokoládé
200 ml habtejszín
meggy a tetejére

Elkészítése:

A zselatint a tejbe tesszük és lassú tűzön melegítjük. Amikor a tej langyos és a zselatin felolvadt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tehéntúrót. Adunk hozzá 2 evőkanál cukrot. Egy lekapcsolható oldalú tortaformába egy sor babapiskótát teszünk és ráöntjük a túrókrém felét. A maradék piskótákat a baracklekvárral megkenjük és két darabonként összeragasztjuk. Kevés rumaromával ízesített tejjel meglocsoljuk. A krém tetejére tesszük. Felszeletelünk 2 barackot és rátesszük. A túrókrém megmaradt részébe beletesszük a kakaót és a barack tetejére kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább pár órára. Lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:51
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
só, 1
teáskanál feketebors, 4 tojás, 60 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál sertészsír, 1
teáskanál őrölt paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg házi füstölt szalonna.
A krumplit megtisztítjuk, átmossuk, és lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, sózzuk,
borsozzuk, majd a liszteket is hozzáadva a galuskánál jóval keményebbre kidolgozzuk.
Forró vízbe kiszaggatjuk, megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, majd
hozzákeverjük a savanyú káposztát, és megpároljuk. Őrölt paprikával megszórva kis
színt adunk hozzá, majd a kifőzött galuskával az egészet összekeverjük.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, és ezt is a galuskához kínáljuk.

Asszonykonty
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 tojás, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg
cukor, 1 dl étolaj. A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1
citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 üveg magozott meggy. A tetejére 1 tojás,
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
GUMICUKOR - recept
gyermekeinknek magunk, otthon készítünk gimicukrot. Sokkal olcsóbb, sokkal finomabb és alig kell hozzá valami alapanyag.

Hozzávalók:
2 dl frissen facsart gyümölcslé
1,5 evőkanál zselatin por (langyos folyadékban oldódó)
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál méz

Elkészítése:
A gyümölcslé feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó meleg, hozzákeverjük a citromlevet és a mézet is, főzni nem szabad, csak melegen tartani, amíg csomómentesre keverjük. Majd ezután szilikonformába, vagy jégkocka tartóba töltjük és hagyjuk kihűlni, ezt követően 1 órára hűtőbe tesszük és kínálhatjuk is.


Különböző gyümölcskeverékek használatával - mint a fekete ribizli, narancs, citrom, ribizli, málna, szőlő, passiógyümölcs, mangó,
lizawolf, 2018. augusztus 31. péntek, 13:42
Derecskei rakott kifli
Hozzávalók: 6 kifli, 4 tojás, 50 dkg túró, vaníliás cukor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola.
A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, és további 3 evőkanál porcukorral. Beleszórjuk a mazsolát is.
Egy sütőedényt vajjal kikenünk, és megszórunk zsemlemorzsával.
A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.(Ízőrzők - Mátraderecske)
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:47
1/115
Képek, videók
Távol otthontól.jpg
szalai0913
2010. augusztus 31. kedd, 08:09
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
Hagyma cukorral
sanci81
2014. december 30. kedd, 19:29
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Kávé cukorral Annától
csalogany13
2011. január 10. hétfő, 14:28
cukorral.png
simonfai
2010. szeptember 15. szerda, 14:02
bögre cukorral.jpg
oella
2008. február 25. hétfő, 14:40
kávé 3 cukorral.jpg
agnia
2007. június 17. vasárnap, 06:24
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
kiszaggatva
borcsamama
2013. február 17. vasárnap, 17:08
Címkék
sütőforma oldalát, Mézes Otthontól, sütőpapírral bélelt, lisztbe belekeverjük, kapott tésztát, barack tetejére, hűtőben pihentetjük, felét hozzákeverjük, margarinnal habosra, tojások fehérjét, tejbe tesszük, krém tetejére, másik tálban, kifliket karikákra, tojássárgát csomómentesre, átszitált liszteket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.