Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 07:37 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemző: Magyarország kevésbé részesülhet a tiszta energiaforrásokra átállást segítő uniós alapból
Hortay Olivér hozzátette: az alap legnagyobb haszonélvezői Lengyelország és Németország lenne.

Az alap a kohéziós források egy részének az átcsoportosításával jön létre és azokat az országokat támogatja majd, amelyekben a széntüzelés nagy arányban jellemző - jegyezte meg.

Elmondta: a magyar kormány ezzel szemben a "szennyező fizet" állásponton van, vagyis, hogy az átálláshoz szükséges költségeket - a károkozás arányában - a legnagyobb uniós károsanyag-kibocsátó országok finanszírozzák. A 2017-es adatok szerint a legnagyobb kibocsájtó Németország volt, a teljes európai uniós széndioxid kibocsájtásának 20 százalékáért felelt - tette hozzá, megjegyezve, hogy a 2017-es lista első négy helyezettje pedig az egész unió kibocsájtásának a feléért volt felelős.

Másik megközelítés lehet a legnagyobb kibocsájtók támogatása az átállásban - mondta Hortay Olivér.
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 10:41
Magas vérnyomás - a rejtélyes gyilkos
Magas vérnyomás - a rejtélyes gyilkos

A legnagyobb rizikófaktorok egyike a szívinfarktusra, az agyvérzésre és számos más szív- és érrendszeri betegségre a magas vérnyomás (hipertónia).

Minden emberben az erek hihetetlenül elágazó hálózata található meg. Ez kereken 100.000 km hosszú. Vérnyomásnak azt a nyomást nevezzük, amellyel a vér az ereken keresztül áramlik. A vérnyomás a nap folyamán nagyobb fokú ingadozást mutathat. Minden fizikai megterheléstől emelkedik a vérnyomás és a pulzus.

Ez teljesen normális, mert ilyenkor a szervezetnek több oxigénre van szüksége. A vérnyomásnak mindenesetre rövid időn belül vissza kell esnie a kiinduló értékre. Ha a vérnyomás egy megterhelés után magas marad, vagy az értékek már a test nyugalmi állapotában is túl magasak, az nem normális. Végzetes következményei lehetnek.

A vizsgált szív- és érrendszeri halálozások több mint egyharmadában előzőleg magas vérnyomásban szenvedett a beteg. Ha a vér állandóan magas nyomással
lovaszmarika, 2018. december 07. péntek, 15:15
Az influenza ledöntött, ezért nem voltam!
influenza és a nátha szezonja. Nem könnyű, sőt speciális vizsgálatok nélkül sokszor nem is lehetséges megmondani, hogy a hasonló tüneteket mi okozza. Míg az influenza ellen védőoltással védekezhetünk, a nátha, megfázás tüneteit csak enyhíteni tudjuk.

Kezdjük az egyszerűbbel, a náthával. A betegség tüneteiért több száz különféle vírus lehet felelős, ezért nem szerezhetünk a nátha ellen védettséget. A nátha leggyakoribb kórokozója valamelyik rhinovírus, ez a vírus felel a megbetegedések mintegy feléért, de számos egyéb vírus, pl. a parainfluenza, adenovirus, RS-vírus is kiválthatja a jellegzetes tüneteket.

A nátha tüneteit mindenki ismeri, hiszen évente többször is (a kisgyerekek akár évente tízszer is) megkaphatjuk. Enyhe lefolyású betegség, mely cseppfertőzéssel terjed, és meglehetősen ragályos. Általában torokfájással kezdődik, amely 1-2 napig tart. Ez után, vagy ezzel párhuzamosan kezdődik az orrfolyás, orrdugulás, majd száraz, ugató köhögés, amely rendszerint a negyedik ötödik napon
charlotteani, 2018. július 21. szombat, 22:13
Több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön?
Egyre kevésbé talál, ha megnézed. De még ilyenkor se esik le neki a tantusz, hogy ő maga az oka a csődnek. Neeem, ehelyett jó magyar mentalitással tovább játssza a duzzogó kisóvodást, hogy ah, szemét hálátlan zsellérek, majd jóóóóóól kivonulok másik országba, és ott fogok rabszolgatartani, ti meg pukkadjatok meg, muhahahahaha...
Eeegen, a gond csak az, hogy hiába megy szegényebb országba, ha ott is gombokat fizet, ott sem fog dolgozni neki senki. Aztán addig-addig vándorol, amíg elkopik végképp a tőke. Majd a totális csőd meghozza a jobbik eszüket, hogy bizony-bizony, jobb lett volna picit többet fizetni azoknak a lenézett és megvetett dolgozóknak, akik a hasznot hozták...

Száz szónak is egy a vége, itt a munkaadói mentalitással van elsősorban gond, de hatalmas. Mivel a törvények és a körülmények is nekik kezdenek, ők élnek vissza a hatalmukkal, nem az átlag dolgozó. Feketemunkázik? Ne csodálkozz...ha nincs más, kénytelen. Nagyon nagyon sok helyen az országban nincs más alternatíva. Ja de...a
szensavasutlezaras, 2018. március 05. hétfő, 23:21
Elgondolkodtató
öngyilkossági szándékkal elkövetett túladagolás is. (Nem ötletnek írom, mert nem szép halál, de paracetamol mérgezéshez elég 20 szem tabletta. Próbálna valaki 20 szem Algopyrinnel öngyilkosságot megkísérelni!) 1993 és 1997 közt Angliában 500-an haltak meg paracetamol túladagolásban. Ezek az adatok azt jelentik, hogy Angliában egymillió lakosra 1400 paracetamol mérgezés esik, és a fejlett egészségügyi ellátásnak köszönhetően csak 10 paracetamol halál jut egymillió emberre. Világszerte, a túladagolásos mérgezések feléért a szabad forgalmazású paracetamol felelős!

A paracetamol (és aszpirin) fogyasztás másik kockázata a veseelégtelenség, veseleállás. Egy svéd vizsgálat szerint paracetamol fogyasztás 2,5 szeres kockázatot jelent veseelégtelenség kialakulására, és már fennálló veseproblémák esetén 5,5-szörös kockázata van a betegnek a veseelhalásra. Hasonló kockázat metamizole (pl. Algopyrin) szedése kapcsán nem ismert.

Ha összevetjük ezeket az adatokat, miszerint egymillió emberből
pacsakute, 2018. február 21. szerda, 21:03
Húsz százalékkal nő az idén a robottechnológiai piaci forgalom
lakossági felhasználási célokra szánt következő generációs intelligens robotok létrejöttéhez a robotikának a mesterséges intelligenciával és a gépek öntanuló képességének a fejlesztésével való konvergenciája adja meg a szükséges lökést - mutatott rá Jing Bing Zhang, az IDC robottechnológiai kutatási igazgatója.

A robotbeszerzések fő forrása a termelőipar és a feldolgozóipar 30,5 milliárd és 24,1 milliárd dollár kiadással az idén. Együttesen a két ágazat felelős a robottechnológiai kiadásoknak mindegy feléért. A harmadik legnagyobb robottechnológiai beruházó ágazat a nyersanyagipar az idén 9,0 milliárd dollár kiadással.

A robotikára fordított beruházások azonban a 2016-2021-es periódusra vonatkozó prognózisban az oktatásban nőnek majd a legnagyobb mértékben, éves átlagban 71,9 százalékkal, illetve a kiskereskedelemben 51,3 százalékkal, az építőiparban 38,3 százalékkal, a nagykereskedelemben pedig 37,2 százalékkal.

A robottechnikai kiadások több mint fele, 51,5 milliárd dollár az idén az
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 15:57
Érdekesség!
öngyilkossági szándékkal elkövetett túladagolás is. (Nem ötletnek írom, mert nem szép halál, de paracetamol mérgezéshez elég 20 szem tabletta. Próbálna valaki 20 szem Algopyrinnel öngyilkosságot megkísérelni!) 1993 és 1997 közt Angliában 500-an haltak meg paracetamol túladagolásban. Ezek az adatok azt jelentik, hogy Angliában egymillió lakosra 1400 paracetamol mérgezés esik, és a fejlett egészségügyi ellátásnak köszönhetően csak 10 paracetamol halál jut egymillió emberre. Világszerte, a túladagolásos mérgezések feléért a szabadforgalmazású paracetamol felelős!
A paracetamol (és aszpirin) fogyasztás másik kockázata a veseelégtelenség, veseleállás. Egy svéd vizsgálat (N. Engl. J. Med. 2001; 345(25):1801-8) szerint paracetamol fogyasztás 2.5 szeres kockázatot jelent veseelégtelenség kialakulására, és már fennálló veseproblémák esetén 5.5-szörös kockázata van a betegnek a veseelhalásra. Hasonló kockázat metamizole (pl. Algopyrin) szedése kapcsán nem ismert.

Ha összevetjük ezeket az adatokat,
piroska0101, 2017. január 27. péntek, 18:40
Magas vérnyomás a rejtélyes gyilkos
A legnagyobb rizikófaktorok egyike a szívinfarktusra, az agyvérzésre és számos más szív- és érrendszeri betegségre a magas vérnyomás (hipertónia).

Minden emberben az erek hihetetlenül elágazó hálózata található meg. Ez kereken 100.000 km hosszú. Vérnyomásnak azt a nyomást nevezzük, amellyel a vér az ereken keresztül áramlik. A vérnyomás a nap folyamán nagyobb fokú ingadozást mutathat. Minden fizikai megterheléstől emelkedik a vérnyomás és a pulzus.

Ez teljesen normális, mert ilyenkor a szervezetnek több oxigénre van szüksége. A vérnyomásnak mindenesetre rövid időn belül vissza kell esnie a kiinduló értékre. Ha a vérnyomás egy megterhelés után magas marad, vagy az értékek már a test nyugalmi állapotában is túl magasak, az nem normális. Végzetes következményei lehetnek.

A vizsgált szív- és érrendszeri halálozások több mint egyharmadában előzőleg magas vérnyomásban szenvedett a beteg. Ha a vér állandóan magas nyomással préselődik a vénákon keresztül, azok nem fognak hosszú távon
pacsakute, 2016. augusztus 08. hétfő, 22:26
Környezetvédelmi szervezetek: az unió legszennyezőbb szénerőművei közé tartozik a Mátrai Erőmű
Az elemzés rámutatott, hogy a 2015-ös adatok alapján az EU széndioxid-kibocsátásának feléért, mintegy 367 millió tonna szén-dioxidért a harminc legszennyezőbb erőmű a felelős. A "Dirty 30" elnevezésű listán szereplő erőművek közül 19 létesítmény mindössze három országból - az Egyesült Királyságból, Németországból és Lengyelországból - származik.

A legszennyezőbb címet a lengyel Belchatów lignit erőmű kapta, amely 37,1 millió tonna szén-dioxidot bocsátott ki tavaly. A következő öt helyet német lignit erőművek foglalják el 32,1 millió tonnás kibocsátástól 18,1 millió tonnáig. A magyarországi Mátrai Erőmű 6,4 millió tonna kibocsátással a 27. helyen szerepel.

A jelentés szerint a legszennyezőbb erőművek kibocsátása mindössze egy százalékot csökkent 2014 óta, a britek kibocsátása ugyan jelentősen mérséklődött, Németországé nem változott, Spanyolországban és Hollandiában azonban több szén-dioxidot bocsátottak ki, mint egy évvel korábban.

A szervezetek arra hívják fel a figyelmet, hogy a
velemenyezd, 2016. július 07. csütörtök, 07:05
Újabb tizennégy műtárggyal bővült a pécsi Gyugyi-gyűjtemény
összefoglalóban.

Gyugyi László szerint az új darabok három célt szolgálhatnak: "egy művész komolyabb reprezentálását, egy adott stílus mélyebb bemutatását vagy a gyönyörködtetést, azaz, hogy szebb legyen vele a kiállítás".

A kiállítás új műtárgyai által jobban megismerhető Zsolnay Júlia munkássága, de a tervezők között feltűnik Zsolnay Teréz és Sikorski Tádé is. Most elsőként kerül a gyűjteménybe műtárgy Pehm Gábor tervezőtől - ismertette az írásos összefoglaló.

Pécs 2010-ben a piaci ár feléért, 1,3 millió euróért vásárolta meg Gyugyi Lászlótól a világ legnagyobb Zsolnay-magángyűjteményeként számon tartott mintegy hatszáz darabos kollekciót.

A nyugdíjas elektromérnök több mint négy évtized alatt hozta létre az egyedi kerámiatárgyakból, vízfestékkel készült Zsolnay-tervrajzokból, fényképalbumokból álló egyedülálló kollekciót, amelyet a nagyközönség korábban együtt még sohasem láthatott. Aritkaságok csak a Helikon Kiadó által 2006-ban megjelentetett, Zsolnay a nagyvilágból című könyvből
velemenyezd, 2016. május 25. szerda, 15:08
Megkaptad, amit kívántál!
beszélgetsz: Minden kimondott szavad kérésnek hangzik az angyalok fülében és Isten számára.
Mindegy, hogy ezek a szavak egy beszélgetés részét képezik. Mindegy, hogy ezek a szavak csak a párbeszéd felét mutatják meg, ugyanúgy teremtenek a te életedben. A beszélgető partnered szavai pedig az ő életében teremtenek. Ezért teljesen mindegy, hogy mennyire negatív a beszélgetőpartnered gondolkodása, mindegy mennyi nehézséget, fájdalmat, félelmet él meg személyes valóságaként, te a beszélgetéseteknek csak azért a feléért vagy felelős, amely a te szavaidból áll. Ha ügyesen megválogatod a szavaidat, akkor még a nehéz természetű ismerőseiddel folytatott beszélgetéseket is felhasználhatod arra hogy meggyógyítsd az életedet.
Ha mindig gyógyító, szeretetteli, biztató szavakat mondasz másoknak, azok a szavak gyógyulást, szeretetet, támogatást és sikereket teremtenek a te életedben.
Ha pedig a beszélgetőtársaid meghallják ezeket a szavakat, és a magukévá teszik őket, beépítik a szókincsükbe, a gondolataik
lenke1964, 2016. április 23. szombat, 18:49
1/5
Képek, videók
magyarország-trianon.p ng
koszegimarika
2020. június 10. szerda, 08:05
vérző magyarország0604.pn
maroka
2020. június 02. kedd, 13:49
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
Magyarország az én hazám.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:49
Magyarországon Nick V.
dandej
2019. október 22. kedd, 12:09
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
hort.1.jpg
durcimarcika
2020. július 04. szombat, 11:36
hort.fehér.jpg
durcimarcika
2020. július 02. csütörtök, 11:09
cica hort..jpg
durcimarcika
2020. április 24. péntek, 10:43
Horthy tengernagy
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.