Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:53 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni,
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Hólabda torta
tojás
3-4 ek hideg víz
csipet só
18 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Vanília krémhez:

1 tasak(10 g zselatin)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 vanília rúd
2,5 dl tej
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A bevonathoz:

10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:45
Oreós-tejszínes krémes
felébe)
0,5 üveg rumaroma
0,5 dl tej
1 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 csomag tejszín ízű pudingpor
20 dkg cukor
20 dkg margarin
A töltelékhez:
1,5 csomag babapiskóta
tej
rumaroma
A díszítéshez:
1,5 dl tejszín
1 csomag oreo keksz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, a felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, majd mindkettőt habosra verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, miközben folyamatosan adagoljuk hozzá a rumaromával összekevert tejet. Folyamatosan keverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.
A kapott tésztát elfelezzük, az egyikhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz a darált diót. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 12 perc alatt külön-külön készre sütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, és még forrón belekeverjük a
vorosrozsa66, 2018. október 22. hétfő, 15:52
Epres-kókuszos-pudingos kocka
cukor
pár csepp kókuszaroma
4 ek kókuszreszelék
20 dkg eper
A tetejére:
3 dl habtejszín (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék
10 db eper (a díszítéshez)
0,5 tábla étcsoki
2 tk olaj


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:05
Orosz krém torta
cm tortaforma

3x2 tojás
3x6 dkg cukor
3x6 dkg liszt
3x0,5 evőkanál víz
3x0,5 evőkanál olaj
3x 1/2 teáskanál sütőpor
Krém:
20 dkg cukor
6-7dl habtejszín
5 tojássárgája
4,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 dk csomag mazsola
1 csomag zselatin
rum vagy rumaroma
A piskóta elkészítése.Tojássárgáját jól kikeverjük. Tojásfehérjét felverjük apránként hozzáadjuk a cukrot .Sárgáját,olajat,vizet fokozatosan belecsurgatjuk a fehérjéhez, keményre verjük. A liszthez adjuk a sütőport,majd óvatosan fakanállal,belekeverjük a habhoz. Torta formát kibéleljük sütőpapírral ,190 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ezen kívül még 2 lapot sütünk. (én minden lapot külön sütök)).
A krémhez a tojássárgáját cukorral jól kikavarjuk hozzáadunk 3 dl hideg tejet és nagyon lassú tűzön felfőzzük,közben állandóan keverjük. Tűzről levéve vaníliás cukrot belekeverjük. A maradék tejben a zselatint felolvasztjuk. A krémhez keverjük hozzá.A mazsolát áztassuk
bkisseva, 2017. április 03. hétfő, 11:54
Puha mézeskalács
( Rögtön süthető, rögtön puha )

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1,5 teáskanál szódabikarbóna, fél evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 15 dkg margarin, 1.3 dl méz, 2 db tojássárgája

Elkészítés : Tegyük egy nagyobb tálba a lisztet, a szitált porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket, és a szódabikarbonát. Adjuk hozzá a lágy margarint, a mézet, és a tojássárgáját. Keverjük át az egészet, majd gyúrjuk egynemű tésztává. Az elkészült mézeskalács tésztát osszuk ketté. A jól lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vagy annál vékonyabbra, attól függően, hogy ki mennyire pufin szereti. Szaggassunk tetszőleges formákat. Sütőpapíros tepsire téve, jól előmelegített sütőben 7 - 8 percig süssük. Vigyázzunk vele mert, ha túl sütjük akkor kemények lesznek a kalácsok.

Ebből a mennyiségből 4 gáztepsi mézeskalács készíthető.

Gyorsan elkészíthető, könnyen nyújtható tésztát kapunk.

Ha elkészültek, és kihűltek ki is díszíthetjük őket!

Cukormáz
reifregina, 2015. július 30. csütörtök, 17:36
Kókuszos-foltos kocka (bögrés) recept
olaj (1,5 dl)
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
3 ek kókuszreszelék
csipet só

Foltok:

2 cs tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor
pár csepp kókuszaroma (ha van)
4 ek kókuszreszelék

Tetejére:

2.5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk.

A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, legvégül óvatosan a tojásfehérje habot.

Sütőpapíros tepsibe (34*35) simítjuk, majd rákanalazzuk a pudingos krémet és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tetejét tejszínhabbal vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
A krém elkészítése:

A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd összekeverjük
gereica, 2015. július 04. szombat, 14:31
Pajzsmirígyről
például más az egyes hormonok
ideális vérszintje.

A LEGFONTOSABB TÉNYEK A PAJZSMIRIGY ALUL MŰKÖDÉSRŐL

Az alul működés minden szempontból ideálisan pótolható hiányállapot,
mert:

Ugyanazt adjuk gyógyszerben, mint amit a pajzsmirigy is termel
Nem hasonlót vagy serkentőt, hanem ugyanazt. Ezért megfelelő
adagolásnál kizárható bármilyen ártó vagy mellékhatás.

A napi egyszeri adagolás teljesen megfelelő. A szervezetben a
vérben egy szállító fehérjéhez kötve több napra elegendő
raktárként keringenek a pajzsmirigyhormonok, s ebből a
szervezet igény szerint használ fel.

A pajzsmirigy alul működés legfeljebb a probléma felismeréséig,
illetve a hormonszintek normalizálásáig okozhat panaszt. Gyakran
előfordul, hogy idővel emelni kell az addig beállított adagon vagy
ritkábban csökkenteni. Ugyanakkor -mint az alábbi ábra mutatja
hamarabb észrevesszük, hogy változtatni kell a gyógyszeren, mint
hogy az elégtelen
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 09:36
Kókuszos-foltos kocka (bögrés)
0,5 pohár olaj (1,5 dl)
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
3 ek kókuszreszelék
csipet só

Foltok:
2 cs tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor
pár csepp kókuszaroma (ha van)
4 ek kókuszreszelék

Tetejére:
2.5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) (cukrozott)
3-4 ek kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, legvégül óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapíros tepsibe (34*35) simítjuk, majd rákanalazzuk a pudingos krémet és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tetejét tejszínhabbal vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

A krém elkészítése:
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd összekeverjük a többi
bkisseva, 2015. június 01. hétfő, 12:37
Francia kocka
Hozzávalók:
Lap:

6 tojás
12 dkg finomliszt
3 ek kakaópor
12 dkg porcukor
1 ek olaj
1 ek rum
1 ek víz
4 g sütőpor
pici só

Krém:

6 tojás sárgája
2 cs vaníliás cukor
3 ek cukor
6 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojások fehérjéhez adunk 1 ek vizet, csipet sót, majd elkezdjük felverni. Folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot és keményre felverjük.

Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, majd végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez 3 dl tejszínben elkeverjük a sárgákat és a cukrokat, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. A maradék tejszínt
yvett789, 2015. január 21. szerda, 20:27
Csokoládés tejszínszelet
kanál liszt
6 kanál cukor
2 kanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
1 csipetnyi só

A belocsoláshoz:

0,3 dl főtt fekete kávé
0,4 dl langyos tej

A krémhez:

1 csomag tejszínes pudingpor
4 kanál cukor
0,5 dl tej
3 dl habtejszín
2 kanál porcukor

A tetejére:

15 dkg reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a sót és kemény habot verünk belőle. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk és a tojáshabot is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Mikor elkészült, hagyjuk kihálni, majd kettőbe vágjuk és meglocsoljuk a tejeskávéval. A pudingot közben elkeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a lehűlt pudinggal összekeverjük, majd
horvathnemagdi, 2014. november 01. szombat, 13:36
Női szeszély
Kovács Györgyi

Férjem kedvenc süteménye, pillanatok alatt el tud tüntetni egy tepsivel belőle.

Hozzávalók

A tésztához

14 dkg margarin
7 db tojássárgája
14 dkg cukor
14 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor

A tetejére

4 k sárgabaracklekvár
7 db tojásfehérje
14 dkg cukor

Tojásfehérjét mindig a férjem veri fel a nagyi réz üstjében kézzel és nem gépi mix-el.A fehérjéhez egy csipet sót adunk,a cukrot akkor adjuk hozzá ,amikor már elég szilárd a hab.Olyan keményre tudja felverni,hogy ha az üstöt fejre állítom akkor sem esik ki belőle.

elkészítés

14 dkg szoba hőmérsékletű margarint habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávéskanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk, és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal
horvathnemagdi, 2014. szeptember 29. hétfő, 18:28
1/4
Képek, videók
Diókrémes kávés süti
riki66
2015. október 26. hétfő, 21:06
diókrémes mézes kosárkák
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:27
diókrémes mézes.jpg
klarcsika
2011. október 30. vasárnap, 20:04
Diókrémes csokitojásaim
dnemethk
2011. április 20. szerda, 19:37
diókrémes rolád
magdi06
2009. október 18. vasárnap, 17:04
diókrémes grillásrolád
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:39
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
Fehérje táblázat
irmus
2018. június 20. szerda, 16:53
Tele fehérjével...
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 09:57
fehérjék
biharijudit
2016. április 03. vasárnap, 08:38
kimutatja foga fehérjét.j
agica2004
2015. március 11. szerda, 19:29
O.V.foga fehérje.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 14:16
fehérje források.png
sarkadykati
2013. május 28. kedd, 04:42
Címkék
lágy margarint, krém elkészítése, hormonszintek normalizálásáig, sárgájába szitáljuk, sárgáját kikavarjuk, fehérjéhez teszünk, pajzsmirigy alul, Kovács Györgyi, feldarabolt epret, pudingot közben, piskóta elkészítése, egyes hormonok, elég sűrű, lehűlt pudinggal, tojás sárgákból, üstöt fejre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.