Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:34 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fordított cseresznyés
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 tojás


Továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A cseresznyére öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:18
Habos Raffaelló szelet
Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:

10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját
kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd
belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük
180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk
vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött
felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
klarika47, 2019. február 10. vasárnap, 11:40
Joghurtos meggyes
összedobni, szuper jó recept!

Hozzávalók:

a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport,
a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is
belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180
fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és
belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük,
belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl
kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:51
Diókrémes csoki kocka
Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 dlolaj
200 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Krém:
600 mltej
2 dbvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálcukor
2 ev. kanálkakaó
250 gvaj
100 gdarált dió
Öntethez:
100 gcsokoládé
40 gvaj

Elkészítés menete

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg szép fényes habot nem kapunk. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat, végül a kakaóval elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon 15 percig sütjük.

A krémhez 500 ml tejet felforralunk, a maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot, kakaót és pudingport. Hozzáadjuk a forró tejhez, elkeverjük és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Ezután megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a diót.

A megsült korpuszt
koszegimarika, 2018. augusztus 04. szombat, 21:55
Cili néni receptjei
habja

Mogyoró szelet
20 dkg vaj keverve 12 dkg cukor 6 tojássárgája 1/8 dkg darált mogyoró 1/8 dkg liszt Félig megsütjük Utána vízzel megkenjük 6 tojás habot 20 dkg cukorral Mogyoróval – darabos Keverve rátesszük Lassú tűznél tovább sütjük

Citromos perecek
32 dkg liszt 10 dkg vaj 23 dkg cukor 10 dkg őrült dió 2 citrom leve és héja Ezt összegyúrjuk, és hideg helyen csináljunk pereceket belőle Még melegen durván tört cukorba forgatjuk

Mandulás csók
3 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk 20 dkg szitált porcukor Lassan belekeverjük Utólag 15 dkg őrölt mandulát keverünk hozzá

Kókusz csók
1 dkg porcukor 5 tojás fehérjével A tűzön feloldani, míg langyos lesz Azután belekeverni egy marék lisztet 1 kg kókusz lisztet kikent tepsin apró halmokat rakunk, és lassan megsütjük

Mézes tészta
3 egész tojás 3 kanál méz 1 kg rozsliszt 2 dkg cukor 1 kávéskanál szódabikarbóna Ízlés szerint fűszerezni

Diós tészta
14 dkg vaj 16
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
DIÓS-MEGGYES-RAHÁTOS piskóta NÁPOLYSZELET LAPOKKAL
Hozzávalók :
-6 tojás fehérje
-1 bögre (250ml) kimagolt meggy
-1 bögre(250 ml) rahát
-1 bögre(250 ml) cukor
-1 bögre (250 ml)liszt
-20 dkg darált dió
- 1 sütőpor

-2 nápolyszelet lap

-lekvár

Krémje:
-1 vaj
-2 csomag vaniliacukor
-a 6 tojás sárgája
-100 ml tej
-2 kanál liszt

Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad a cukor, ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot ,a kimagolt meggyet,a sütőport és a lisztet Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm!

Ha nincs rahátotok lehet helyetesíteni dióval vagy kimagolt meggyel

Krémje:

A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral lisztel és tejjel és jó sürüre megfőzöm,hülni teszem.

Kikavarom a vajat a vanillin cukorral mikor kihűlt a másik krém
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 15:44
OREO KEKSZES finomság
PISKÓTA:
4 db tojás
4 ek. cukor
2 ek. kakaópor
3 ek. liszt
fél cs. sütőpor
0,5 dl olaj

KRÉM:
7 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
vanília aroma ízlés szerint /elhagyható
56+4 db Oreo keksz
Tepsi mérete: 20×30 cm

A tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport végül az olajat is beledolgozzuk. A felvert tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk a masszába, és sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt 175 fokon megsütjük. Tűpróba! Kihűtjük

A vajat a porcukorral habosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a vanília aromát.
A kihűlt lapra rákenjük a krém 1/3-át, erre kerül egy sor keksz, amit betakarunk a maradék krém felével, újabb sor keksz, végül a maradék krém.
4 db kekszet
bkisseva, 2018. április 25. szerda, 09:17
Tündér
margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum vagy rumaroma

Tetejére:

porcukor

Elkészítése:

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).

A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:32
Meggyes csokipuding torta
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.

Amikor minden kellően
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:23
Kakaós kevert süti
ezt a finomságot. Megunhatatlan édes csoda!

Hozzávalók:

5 db tojás
200 g liszt
200 g cukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál olaj
egy csipetnyi só
100 ml tej

Elkészítés:

Törjük fel a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és külön a fehérjét. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, jobb ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, csepegtessünk egy kevés citromlevet bele (vagy pár csepp ecetet), vagy egy csipetnyi sót hogy keményebb legyen a hab.


A kikavart tojássárgáját keverjük össze az olajjal és a liszttel, a lisztet apránként keverjük bele, hogy ne legyen görcsös a tészta, ezután öntsük hozzá a szoba hőmérsékletű tejet. A felvert tojásfehérjét kavarjuk hozzá.

Osszuk el a tésztát két részre, az egyik részbe tegyünk vaníliát, a másik részbe pedig kakaót. Egy tepsit, vagy
vorosrozsa66, 2018. április 15. vasárnap, 14:10
Receptek az 1930-as évekből
keverünk, adunk hozzá 8 dkg reszelt csokoládét, 8 dkg lisztet és a 6 tojás fehérjének keményre vert habját. Egy jól kivajazott tepsire vékonyan rákenjük és mérsékelt tüznél a sütőben puhára sütjük. Amikor a pliról kiboritjuk rögtön egy csokoládé krémmel megkenjük és gyorsan összetekerjük vigyázva, hogy a vége az alján legyen. Akkor hülni hadjuk és felszeleteljük: Töltelék: 10 dkg vajat, 15 dkg vaniliás czukorral és 10 dkg csokoládé porral jól elkeverjük."

Diós-kenyér:

"6 tojás fehérjéből habot verünk, hozzá teszük a 6 tojás sárgáját és 1/4 kg porczukrót és ˝ óráig keverjük. Akkor folytonos keverés közben beleteszünk 1/4 kg lisztet és egy marék egészben hagyott dióbelet. Kikent püspökkenyér formában közepes tüznél sütjük meg."

Csokoládé máz - tortára:

"20 dkg reszelt csokoládét és 15 dkg porczukrót 2 deci vizzel folytonos kevergetés közben fözünk sürüre, vagyis addig mig a tányérra csepentett csepp nem folyik szét. Akkor keverjünk el benne egy mogyorónyi vajat és
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Mákos krémes
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:
8 tojás fehérje
20 dkg cukor
10 dkg őrölt mák
5 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
A KRÉMHEZ:
8 tojás sárgája
20 dkg cukor
3 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
A TETEJÉRE:
15 dkg háztartási keksz
0,5 dl kávé
18 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen át sütjük. Amíg készül a tészta, elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját felverjük, a cukrot hozzákeverjük, a keményítőt feloldjuk a tejben és a kikavart tojássárgájára öntjük, jól összekeverjük. Gőz fölött felmelegítjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és addig kavargatjuk, amíg elkezd sűrűsödni. Ha a krém kihűlt, a vajat is hozzákeverjük.

A kihűlt süteményre halmozzuk a krémet és eloszlatjuk rajta, a
koszegimarika, 2018. április 03. kedd, 18:27
1/82
Képek, videók
Cseresznyés-diós kocka.JP
vorosrozsa66
2018. október 24. szerda, 20:59
Kakaós-cseresznyés sütemé
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 18:56
Cseresznyés-kekszes.JP G
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 18:49
tejfölös-cseresznyés pite
vorosrozsa66
2018. június 08. péntek, 16:13
Cseresznyés dézsában
eva6
2018. június 04. hétfő, 14:27
cseresznyés.jpg
durcimarcika
2015. július 03. péntek, 22:27
őszibarackos, cseresznyés
sarkadykati
2015. május 05. kedd, 09:34
őszibarackos, cseresznyés
snbela44
2015. május 04. hétfő, 11:36
cseresznyés sütemény.jpg
feviroza
2014. május 03. szombat, 18:25
kávédarálók
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:20
kávédaráló és kávéscsészé
jpiros
2013. február 05. kedd, 15:16
savaria_kavedaralo_1_2 009
margherita
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:18
kávédaráló.png
jpiros
2012. augusztus 16. csütörtök, 16:53
dió-mák-kávédaráló.jpg
jpiros
2012. június 11. hétfő, 14:11
kieg. kávédaráló,png.png
rochlitzne
2011. december 08. csütörtök, 15:23
Címkék
maradék krém, pudingporból pudingot, kimagolt meggyet, habot felverjük, kihűlt lapra, vaníliás cukrot, Habos Raffaelló, kikavart tojássárgájára, vanília aromát, fehérjéből kemény, másik krém, pliról kiboritjuk, szokott módon, szokásos módon, kihűlt süteményre, cseresznyés réteget,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.