Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:14 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Habos Raffaelló szelet
Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:

10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját
kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd
belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük
180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk
vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött
felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
klarika47, 2019. február 10. vasárnap, 11:40
Joghurtos meggyes
összedobni, szuper jó recept!

Hozzávalók:

a tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 evőkanál meggyes joghurt
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport,
a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is
belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180
fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és
belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük,
belekeverjük a joghurttal együtt. Amikor a piskóta langyosra hűl
kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:51
Diókrémes csoki kocka
Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 dlolaj
200 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
Krém:
600 mltej
2 dbvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálcukor
2 ev. kanálkakaó
250 gvaj
100 gdarált dió
Öntethez:
100 gcsokoládé
40 gvaj

Elkészítés menete

A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg szép fényes habot nem kapunk. Ezután beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat, végül a kakaóval elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon 15 percig sütjük.

A krémhez 500 ml tejet felforralunk, a maradék tejben csomómentesre keverjük a cukrot, kakaót és pudingport. Hozzáadjuk a forró tejhez, elkeverjük és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Ezután megvárjuk, míg kihűl és belekeverjük a diót.

A megsült korpuszt
koszegimarika, 2018. augusztus 04. szombat, 21:55
Cili néni receptjei
habja

Mogyoró szelet
20 dkg vaj keverve 12 dkg cukor 6 tojássárgája 1/8 dkg darált mogyoró 1/8 dkg liszt Félig megsütjük Utána vízzel megkenjük 6 tojás habot 20 dkg cukorral Mogyoróval – darabos Keverve rátesszük Lassú tűznél tovább sütjük

Citromos perecek
32 dkg liszt 10 dkg vaj 23 dkg cukor 10 dkg őrült dió 2 citrom leve és héja Ezt összegyúrjuk, és hideg helyen csináljunk pereceket belőle Még melegen durván tört cukorba forgatjuk

Mandulás csók
3 tojás fehérjéből nagyon kemény habot verünk 20 dkg szitált porcukor Lassan belekeverjük Utólag 15 dkg őrölt mandulát keverünk hozzá

Kókusz csók
1 dkg porcukor 5 tojás fehérjével A tűzön feloldani, míg langyos lesz Azután belekeverni egy marék lisztet 1 kg kókusz lisztet kikent tepsin apró halmokat rakunk, és lassan megsütjük

Mézes tészta
3 egész tojás 3 kanál méz 1 kg rozsliszt 2 dkg cukor 1 kávéskanál szódabikarbóna Ízlés szerint fűszerezni

Diós tészta
14 dkg vaj 16
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
DIÓS-MEGGYES-RAHÁTOS piskóta NÁPOLYSZELET LAPOKKAL
Hozzávalók :
-6 tojás fehérje
-1 bögre (250ml) kimagolt meggy
-1 bögre(250 ml) rahát
-1 bögre(250 ml) cukor
-1 bögre (250 ml)liszt
-20 dkg darált dió
- 1 sütőpor

-2 nápolyszelet lap

-lekvár

Krémje:
-1 vaj
-2 csomag vaniliacukor
-a 6 tojás sárgája
-100 ml tej
-2 kanál liszt

Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 50 perc
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad a cukor, ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot ,a kimagolt meggyet,a sütőport és a lisztet Kizsírozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm!

Ha nincs rahátotok lehet helyetesíteni dióval vagy kimagolt meggyel

Krémje:

A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral lisztel és tejjel és jó sürüre megfőzöm,hülni teszem.

Kikavarom a vajat a vanillin cukorral mikor kihűlt a másik krém
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 15:44
OREO KEKSZES finomság
PISKÓTA:
4 db tojás
4 ek. cukor
2 ek. kakaópor
3 ek. liszt
fél cs. sütőpor
0,5 dl olaj

KRÉM:
7 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
vanília aroma ízlés szerint /elhagyható
56+4 db Oreo keksz
Tepsi mérete: 20×30 cm

A tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaóport, sütőport végül az olajat is beledolgozzuk. A felvert tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk a masszába, és sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt 175 fokon megsütjük. Tűpróba! Kihűtjük

A vajat a porcukorral habosítjuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a vanília aromát.
A kihűlt lapra rákenjük a krém 1/3-át, erre kerül egy sor keksz, amit betakarunk a maradék krém felével, újabb sor keksz, végül a maradék krém.
4 db kekszet
bkisseva, 2018. április 25. szerda, 09:17
Tündér
margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum vagy rumaroma

Tetejére:

porcukor

Elkészítése:

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (alsó-felső sütésre).

A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és kézzel egynemű tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:32
Meggyes csokipuding torta
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.

Amikor minden kellően
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:23
Kakaós kevert süti
ezt a finomságot. Megunhatatlan édes csoda!

Hozzávalók:

5 db tojás
200 g liszt
200 g cukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál olaj
egy csipetnyi só
100 ml tej

Elkészítés:

Törjük fel a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és külön a fehérjét. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, jobb ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, csepegtessünk egy kevés citromlevet bele (vagy pár csepp ecetet), vagy egy csipetnyi sót hogy keményebb legyen a hab.


A kikavart tojássárgáját keverjük össze az olajjal és a liszttel, a lisztet apránként keverjük bele, hogy ne legyen görcsös a tészta, ezután öntsük hozzá a szoba hőmérsékletű tejet. A felvert tojásfehérjét kavarjuk hozzá.

Osszuk el a tésztát két részre, az egyik részbe tegyünk vaníliát, a másik részbe pedig kakaót. Egy tepsit, vagy
vorosrozsa66, 2018. április 15. vasárnap, 14:10
Receptek az 1930-as évekből
keverünk, adunk hozzá 8 dkg reszelt csokoládét, 8 dkg lisztet és a 6 tojás fehérjének keményre vert habját. Egy jól kivajazott tepsire vékonyan rákenjük és mérsékelt tüznél a sütőben puhára sütjük. Amikor a pliról kiboritjuk rögtön egy csokoládé krémmel megkenjük és gyorsan összetekerjük vigyázva, hogy a vége az alján legyen. Akkor hülni hadjuk és felszeleteljük: Töltelék: 10 dkg vajat, 15 dkg vaniliás czukorral és 10 dkg csokoládé porral jól elkeverjük."

Diós-kenyér:

"6 tojás fehérjéből habot verünk, hozzá teszük a 6 tojás sárgáját és 1/4 kg porczukrót és ˝ óráig keverjük. Akkor folytonos keverés közben beleteszünk 1/4 kg lisztet és egy marék egészben hagyott dióbelet. Kikent püspökkenyér formában közepes tüznél sütjük meg."

Csokoládé máz - tortára:

"20 dkg reszelt csokoládét és 15 dkg porczukrót 2 deci vizzel folytonos kevergetés közben fözünk sürüre, vagyis addig mig a tányérra csepentett csepp nem folyik szét. Akkor keverjünk el benne egy mogyorónyi vajat és
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Mákos krémes
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:
8 tojás fehérje
20 dkg cukor
10 dkg őrölt mák
5 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
A KRÉMHEZ:
8 tojás sárgája
20 dkg cukor
3 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
A TETEJÉRE:
15 dkg háztartási keksz
0,5 dl kávé
18 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen át sütjük. Amíg készül a tészta, elkészítjük a krémet.

A tojások sárgáját felverjük, a cukrot hozzákeverjük, a keményítőt feloldjuk a tejben és a kikavart tojássárgájára öntjük, jól összekeverjük. Gőz fölött felmelegítjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és addig kavargatjuk, amíg elkezd sűrűsödni. Ha a krém kihűlt, a vajat is hozzákeverjük.

A kihűlt süteményre halmozzuk a krémet és eloszlatjuk rajta, a
koszegimarika, 2018. április 03. kedd, 18:27
Tündér szelet
tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma
porcukor a sütemény hintéshez...


elkészítés

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk (lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverjük a tejfölt! A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (Alsó-felső sütésre) A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába és a továbbiakban kézi erőre váltva, tésztát gyúrunk.
A tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele. 60 - 40
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 18:03
1/82
Képek, videók
habos raffaello.jpg
yvett789
2015. január 31. szombat, 21:51
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
fehérjéből piskóta
barbette
2010. február 28. vasárnap, 14:07
maradék tojás fehérjéből
zsula10
2009. március 22. vasárnap, 14:02
almas-fahejas-vanilias -su
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:51
vanilias_suti2.jpg
vorosrozsa66
2018. április 15. vasárnap, 14:22
Vaniliás félhold
dandej
2017. július 05. szerda, 22:12
VANILIAS PALACSINTA 03.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
VANILIAS PALACSINTA 01.JP
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:19
vanílias-kokuszos-tort a-1
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:44
Vaníliás keksz rumos mézk
katicafeher
2015. szeptember 25. péntek, 15:26
mézes -vaniliás szelet.jp
zsokica45
2015. április 06. hétfő, 17:44
mákos vaniliás torta.jpg
zsokica45
2015. február 18. szerda, 17:56
Címkék
másik részbe, vaníliás cukrot, kikavart tojássárgáját, Habos Raffaelló, masszába beleforgatjuk, egészet alaposan, továbbiakban kézi, fehérjéből kemény, sütőben puhára, egyik részbe, tojás sárgákat, felvert tojásfehérje, cukrot hozzákeverjük, pliról kiboritjuk, kikavart tojássárgájára, felvert tojásfehérjét,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.