Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:15 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kezdődik a Mozsár Műhely harmadik évada
szürreális és egyre intimebb kapcsolatát ismerheti meg a közönség.

A szilveszteri bemutató ezúttal Dodo Gombar Ég és nő között című műve Fodor Annamária rendezésében. A színdarab játék a valósággal két csodálatos emberről, akik a teremtéstől az édes megöregedésig kísérik egymást. Fodor Annamária állandó színésznője a Mozsár Műhely produkcióinak, rendezőként ezúttal színpadi mozaikokat képzelt el tizenkét képben, képzőművészeti alkotásokkal összefűzve. A szereplők Kakasy Dóra és Bercsényi Péter.

Február 14-én Színésznő a multiban címmel tartanak bemutatót, amelyben megismerheti a közönség a színésznőből call-centeres dolgozóvá váló Mészáros Piroskát. A darab megtörtént eseményeken alapuló, személyes vallomás. A multicégek világát és az azokban rejlő színházi helyzeteket bemutató monodráma szövegét Mészáros Piroska élményei alapján Boronkay Soma írta meg. A humoros korrajz a filmes alkotó, Spáh Dávid rendezésében látható.

A Mozsár Műhely novembertől színházpedagógiai programot is indít. A
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:23
CAFe Budapest - Balett, újcirkusz és összművészeti előadások gazdagítják a programot
haditudósítóként dolgozó Pachmann Péter Misu háborúja című könyve 2017-ben jelent meg és azonnal siker lett. A lebilincselő fordulatokkal tarkított történet Jancsó Dóra előadásában elevenedik meg az október 15-i premieren, a TRIP Hajó színpadán.

A München legnagyobb független társulata, a PATHOS München színházzal koprodukcióban készült Faust 1 & 2 úgy jeleníti meg Goethe drámáját, hogy a néző a mindennapi valóság részeként élje meg. A játszó személyek és a közönség ugyanazt a teret lakja be. A februárban bemutatott darabot a magyar közönség a Három Hollóban láthatja október 16-án.

Magyarország első szimfonikus hibrid kamarazenekara, a Fugato Orchestra, valamint a koreográfiáiban a néptáncot speciális tánctechnikaként alkalmazó Duna Táncműhely közös tánckoncertje, a Rezonancia 451 - Az újjászületés Alpár Balázs zeneszerző műveire épül. Az előadás során a zenészek és a táncosok között interakció alakul ki, és maga a zenekar is a koreográfia szerves részévé válik október 16-án a Várkert
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:58
Febr.14.- A szerelmesek, a jóbarátok ünnepe, akik szeretik
"Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat."
-Antoine de Saint-Exupéry

Február 14. - Valentin nap - A szerelmesek, a jóbarátok és mindazok ünnepe, akik szeretik egymást.

Ki volt Valentin? Miért ünnepeljük február 14-én?

Az egyik legenda szerint Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én.
Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak:
"Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

Más legenda szerint Valentin i. sz. 269-ben vagy 270-ben római pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint
ronix, 2018. február 14. szerda, 15:47
Bálint-nap története,legendája...
Bálint-nap története,legendája...

Akik nem rokonszenveznek a február 14-hez kötődő felhajtással , azok gyakran érvelnek azzal, hogy mondvacsinált, Nyugatról behurcolt ünnepről van szó. Ez így azonban nem teljesen igaz. Bálint - itáliai ókeresztény vértanú - legendáját ugyanis nálunk is ismerték és tisztelték már a középkorban. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki,de magyar szerelmi babonák is kötődtek e naphoz.

A Szent Valentin Nap megünneplését Celacius pápa rendelte el 496-ban. Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét, mert nem tagadta meg az elébe járulóktól a házasság szentségét.

Halála napján, február 14-én - amelyet egyben mennyei születésnapjának tartanak - az ő emlékére cserélnek szívet hívők és hitetlenek. Igaz, csak papírszívet, de örök jelkép az is.
S nemcsak a szerelmeseknek jár ki, hanem a jó barátoknak is.
koszegimarika, 2018. február 13. kedd, 22:03
Eurovíziós Dalfesztivál - Pápai Joci bízik a jó szereplésben
nyilatkozva azt emelte ki, hogy igyekszik mindig csak a következő lépésre koncentrálni. "Minimális célom nyilván a döntőbe kerülés, a fináléban már a sors keze is beleszól az eseményekbe. A produkció vizuális részének végleges változatát csak Kijevben fogjuk mi is először látni, a szervezőktől visszaküldött demóanyag nagyon hasonlít arra, amit meg szerettünk volna valósítani" - mondta az énekes, aki május 1-jén utazik Kijevbe.

Hozzátette, hogy a látvány sokat változik ahhoz képest, amit a nézők A Dal 2017 februári döntőjében tőle láthattak, de részleteket egyelőre nem szeretne erről elárulni. "A színpadi produkció nem sokat változik, hárman leszünk a színpadon, rajtam kívül Alexandra és Emese, a hegedűs és a táncos lány. Közreműködik egy vokalista is, aki erősíteni fogja a hangzást, de technikailag már nem tudtuk megoldani, hogy ő is színpadra lépjen".

Pápai Joci megjegyezte, hogy Kijevre nézve bíztató számára a két héttel ezelőtti amszterdami szereplés. A magyar énekes a dalfesztivál indulóinak
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 12:32
Marosvásárhelyi iskolaügy - Biró Zsolt a parlamentet tájékoztatta a Római Katolikus Gimnázium helyzetéről
Amint a napirend előtti felszólalás MTI-hez eljuttatott szövegéből kiderül, Biró Zsolt jogállamban nehezen értelmezhetőnek nevezte, hogy Marosvásárhelyen a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) egyenként hallgatja ki a római katolikus iskolában tanuló diákok szüleit.

"A vádhatóság dolga az igazság kiderítése, tanúk beidézése, de megengedhetetlen a szülők zaklatása csak azért, mert gyerekeik számára egy egyházi szellemben működő, és e szellemben nevelő oktatási intézményt választottak. Egy olyan iskolát, amelyet az iskolahálózatban meghirdettek, a tanfelügyelőség és a minisztérium is engedélyezett" - jelentette ki Biró Zsolt.

Úgy vélte: "számos jel mutat arra, hogy az iskola puszta léte is zavar egyeseket". A képviselő felidézte: az intézményt a székelyföldi városban megtelepedő jezsuita szerzetesek hozták létre a 18. században, a 20 század elején épített iskolaépületeket a kommunista rendszer államosította, 1904-ben azonban az egyháznak visszaszolgáltatták, így az időközben megalakított
velemenyezd, 2017. február 28. kedd, 13:42
Marosvásárhelyi iskolaügy - Államtitkárok: felháborító a szülők kihallgatása
A két államtitkárnak a Miniszterelnökség által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az áll: elfogadhatatlan, hogy a - sajtóértesülések szerint - egy-másfél órán át tartó kihallgatásokon egyebek mellett arról kérdezik a szülőket, hogy miért íratták be gyermekeiket a katolikus gimnáziumba, illetve hogy önként vagy külső nyomásra döntöttek-e így. "Ezek a kihallgatások korábbi, más rendszerek módszereit idézik" - írták.

Arra hívták fel a figyelmet: köztudott, hogy a szülők elégedettek az iskolában folyó szellemi-erkölcsi neveléssel, az intézmény tanári karával, valamint az igazgató munkájának színvonalával. A marosvásárhelyi katolikus gimnázium létét mind a társadalmi igény, mind a szakmai felkészültség indokolja - emelték ki.

A két államtitkár szerint a korrupcióellenes harc leple alatt a magyarság jogainak tudatos szűkítése folyik, ami - tették hozzá - elfogadhatatlan egy jogállamban.

Potápi Árpád János és Soltész Miklós felszólította a román hatóságokat, hogy fejezzék be az oktatók
velemenyezd, 2017. február 27. hétfő, 18:59
CNN: a Fehér Ház kérte az FBI-t, cáfolja meg a Trumpról és az oroszokról szóló híreket
A hírtelevízió szerint James Comey, az FBI igazgatója visszautasította a kérést.

A CNN meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állította csütörtök esti műsorában, hogy a Fehér Ház tisztségviselői az FBI mellett a vélelmezett orosz kapcsolatokat vizsgáló más ügynökségek segítségét is kérték, hogy cáfolják meg a sajtóban megjelent híreket Trump és környezete orosz kapcsolatairól. Ezekről a kapcsolatokról a The New York Times írt február 14-én. Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke tagadta az információk valóságtartalmát, a CNN azonban ismét felmelegítette a történetet, hozzátéve, hogy Priebus először az FBI igazgatóhelyetteséhez, Andrew McCabe-hez fordult, majd ezután vette fel a kapcsolatot James Comey igazgatóval.

A CNN állítását sem a Fehér Ház, sem az FBI nem akarta kommentálni.

A CounterPunch című amerikai magazin - amely oknyomozó riportokat és politikai kommentárokat egyaránt közöl - a héten internetes kiadásában azt írta: a The New York Times jelenleg az egyik legambiciózusabb
velemenyezd, 2017. február 24. péntek, 07:05
Bálint nap eredete..
Bálint-nap eredete...legendája....

Akik nem rokonszenveznek a február 14-hez kötődő felhajtással , azok gyakran érvelnek azzal,
hogy mondvacsinált, Nyugatról behurcolt ünnepről van szó. Ez így azonban nem teljesen igaz.
Bálint - itáliai ókeresztény vértanú - legendáját ugyanis nálunk is ismerték és tisztelték már a középkorban. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki,de magyar szerelmi babonák is kötődtek e naphoz.

A Szent Valentin Nap megünneplését Celacius pápa rendelte el 496-ban.
Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét,
mert nem tagadta meg az elébe járulóktól a házasság szentségét.
Halála napján, február 14-én - amelyet egyben mennyei születésnapjának tartanak
- az ő emlékére cserélnek szívet hívők és hitetlenek. Igaz, csak papírszívet, de örök jelkép az is.
S nemcsak a szerelmeseknek jár ki, hanem a jó barátoknak is. Mindenkinek, aki felé szeretettel fordulunk.
pommerevi54, 2017. február 17. péntek, 14:33
Ki volt Valentin? Miért ünnepeljük február 14-én?
Ki volt Valentin? Miért ünnepeljük február 14-én?

Az egyik legenda szerint Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én.
Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak:
"Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"
Más legenda szerint Valentin i. sz. 269-ben vagy 270-ben római pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint ezért bebörtönözték.
A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a beteg lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá:
"A Te Valentinod".
A Szent Valentin Nap megünneplését Celacius pápa rendelte el 496-ban.
Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét, mert nem tagadta meg az elibe járulóktól a
koszegimarika, 2017. február 14. kedd, 08:06
Bálint nap eredete
Bálint-nap eredete...legendája....

Akik nem rokonszenveznek a február 14-hez kötődő felhajtással , azok gyakran érvelnek azzal, hogy mondvacsinált, Nyugatról behurcolt ünnepről van szó. Ez így azonban nem teljesen igaz. Bálint - itáliai ókeresztény vértanú - legendáját ugyanis nálunk is ismerték és tisztelték már a középkorban. Gyógyító erőt tulajdonítottak neki,de magyar szerelmi babonák is kötődtek e naphoz.
A Szent Valentin Nap megünneplését Celacius pápa rendelte el 496-ban. Valentint ma vértanúként tiszteli a katolikus egyház, hisz azért vesztette életét, mert nem tagadta meg az elébe járulóktól a házasság szentségét.
Halála napján, február 14-én - amelyet egyben mennyei születésnapjának tartanak - az ő emlékére cserélnek szívet hívők és hitetlenek. Igaz, csak papírszívet, de örök
koszegimarika, 2017. február 12. vasárnap, 18:01
1/7
Képek, videók
V 5 Mozsar 40x30.jpg
gigi55
2013. február 08. péntek, 14:55
mozsar.jpg
basikele
2012. október 21. vasárnap, 05:47
mozsár alatt madár.gif
kicsifarkas
2012. szeptember 24. hétfő, 08:07
mozsar20andrea20uj20mu kor
srecept
2011. május 16. hétfő, 11:43
2002.Csendélet mozsárral.
dnemethk
2008. június 24. kedd, 18:50
mozsár
dandej
2008. május 24. szombat, 22:54
TN_mozsar.jpg
balogh54
2007. augusztus 17. péntek, 15:21
TN_mozsar.jpg
angyal54
2007. augusztus 17. péntek, 15:11
TN_mozsar.jpg
dirty
2007. augusztus 17. péntek, 15:02
TN_mozsar.jpg
istok61
2007. augusztus 17. péntek, 14:49
TN_p-mozsar.jpg
balogh54
2007. július 30. hétfő, 14:11
TN_p-mozsar.jpg
istok61
2007. július 30. hétfő, 13:32
Szilveszteri fejl.jpg
liliana01
2018. december 31. hétfő, 15:21
szilveszteri_ujevi_sms _2.
durcimarcika
2018. december 30. vasárnap, 21:22
szilveszteri_kepkerete k_0
foldinefehereva
2018. január 01. hétfő, 14:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.