Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 10:25 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ránctalanító egyszerűen - otthon
nem forr, folyamatos keverés mellett, amihez lehetőleg fakanalat használj. Észre fogod venni, hogy szép lassan zselésedik, és egy tojásfehérjeszerű réteg jelenik meg a tetején. Innentől kezdve még forrald pár percig, aztán vedd le a gázról. Ezután tedd egy vékony rongyba vagy konyharuhába, fogd össze, és nyomd át rajta a zselét egy tálba,
ahogyan azt a videón is láthatod:

Minden este kend át vele az arcodat egy vattapamacs segítségével, aztán alaposan masszírozd be. Már reggelre sokkal simább, puhább és hidratáltabb lesz a bőröd, hosszútávon pedig még látványosabb lesz a változás. Az elkészült gélt akár egy hónapig is tárolhatod a hűtőben.Hogyan hat?A lenmag többek közt gazdag omega-3 zsírsavakban, E-vitaminban, valamint antioxidánsokban, ezáltal mélyen a bőrbe hatolva segíti a ránctalanítást, táplálja, hidratálja a kiszáradt arcot. Pattanásos bőrre is bátran alkalmazhatod, mert gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így
pacsakute, 2018. december 12. szerda, 08:55
Tallóztam
Főzési trükkök

1. Hogyan távolítsd el gyorsan a magokat a zöldségekből

Ha tököt vagy cukkinit magozol, használj hozzá egy fagylaltadagoló kanalat. Ennek éles széle könnyedén kiszedi a magokat a zöldség húsából. Még arra is alkalmas, hogy nagyon vékony szeleteket készíts vele a zöldségből.

2. Hogyan távolítsd el a felesleges zsírt a főtt ételekből

Ha az étel a vártnál zsírosabb lett, a felesleges zsírt néhány jégkocka és egy papírtörlő segítségével eltávolíthatod belőle. Csomagold a papírtörlőbe a jégkockákat, és húzd át az étel tetején, így fel tudod róla szívni a zsírt. A jég mágnesként vonzza magához az étel felszínén lebegő zsírt.

3. Használd a műanyagfóliát úgy, mint a profi séfek

Mindig meggyűlik vele a bajod, mert nem egyformán szakad, és folyton összegyűrődik? Tartsd a hűtőben, ahogy a profi séfek teszik! A hideg műanyagfóliát sokkal könnyebb kezelni, kevésbé tapad, és nem kell vele bajlódnod.

4. Hámozd meg a citrusféléket
horvathnemagdi, 2018. augusztus 29. szerda, 11:01
Diós fészek pár perc alatt
Diós fészek pár perc alatt


Hozzávalók

100 ml víz
100 g porcukor
75 g vaj
50 g csokoládé
130 g darált dió
200 g keksz
aprított mogyoró vagy dió beleforgatáshoz
Nutella töltéshez

Elkészítés menete

A vizet, cukrot, vajat és csokoládét egy edénybe tesszük, majd kis lángon folyamatos kevergetés egységes keverékké dolgozzuk. Akkor jó, ha már a cukor, vaj és csokoládé is felolvadt.
A kekszet por állagúra turmixoljuk és hozzáadjuk a darált diót.
A kekszes-diós keverékhez hozzáadjuk a csokoládés egyveleget és az egészet jó alaposan elkeverjük, majd kihűtjük.
Nedves kézzel kis adagokat veszünk ki a masszából, az adagokból pedig golyókat formázunk. A kapott kis golyókat beleforgatjuk a mogyoróba. A kész golyókat kis muffin tartó papírba tesszük.
Egy fakanál nyelével a golyók közepébe lyukat nyomunk,
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 16:47
Almás-gyömbéres muffin CUKORBETEGEKNEK
Almás-gyömbéres muffin


Hozzávalók (12 db-hoz):

120 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 gr fehér tönkölyliszt
80 gr nyírfacukor
75 ml olívaolaj
2 tojás
2 kisebb alma
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olívaolajat kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a mandulatejet és a reszelt gyömbért.

Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.

A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Szénhidráttartalom: 1 db muffinban 20 gr
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:09
Házi szilvás gombóc CUKORBETEGEKNEK
Hozzávalók (10 db-hoz):

210 g zabpehely
180 g magozott szilva
25 g eritrit
1 db tojás
2 dl forró víz
15 g olívaolaj (1,5 evőkanál)
1 csipet só
1 kk. vaníliaőrlemény
1 kk. fahéj
por állagú eritrit a tetejére

A panírhoz:

70 g barna rizsdara
40 g mandulaliszt
10 g eritrit
1 kk. fahéj

Elkészítés

A szilvát kimagozom, felezem, megszórom fahéjjal és félre teszem. Közben felteszek egy fazékba vizet főni. Nem a hozzávalókban szereplő 2 dl-t, hanem a 4 literes lábast úgy 3/4-ig.

A zabpelyhet kávédarálóval porrá őrölöm és egy tálban elkeverem az eritrittel, a tojással és a vaníliaőrleménnyel. Az olívaolajat hozzáadom a 2 dl forró vízhez, majd az egészet a tálba öntöm és alaposan elkeverem.

A panír hozzávalóit egy száraz serpenyőben elkeverem és közepes lángon, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, megpirítom. A tésztát gondolatban 10 egyenlő részre osztom, és vizes kézzel csípek belőle. A
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:07
Csokis-narancsos keksz (tej-, cukor-, és gluténmentes recept
Hozzávalók

15 dkg vaj (vagy 5 dkg ghee és 10 dkg kókuszzsír)
5 dkg kókuszvirág cukor
10 dkg eritrit vagy xilit
1/4 tk vaníliaőrlemény
1 db M-es tojás
18 dkg manióka liszt (vagy 5dkg tápióka keményítő és 13 dkg darált mandula, dió, kókuszliszt)
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 db kezeletlen narancs reszelt héja
2 tk citromlé
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A szobahőmérsékletű lágy vajat, az édesítőket, a vaníliát, a citromlét és a narancshéjat kihabosítjuk, majd a tojást is hozzákeverjük.
A lisztet a szódabikarbónával és az apróra darabolt csokoládéval összekeverjük. A lisztkeveréket egy fakanál, vagy spatula segítségével jól elkeverjük a vajas résszel.
A masszából, egy kávéskanál segítségével kis golyókat formálunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy helyezzük el őket, hogy 5 cm-re legyenek egymástól. Nem kell lenyomkodni.
200 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig sütjük, majd rácsra pakolva hűtjük.

Link
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:06
Debreceni krémes
vaníliás cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 db citrom reszelt héja és a leve
15 dkg cukor
1 csomag 50 dkg-s mirelit leveles tészta

Elkészítés:

Piskóta készítés: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a sóval, cukorral kemény habbá verjük ,majd hozzá keverjük a tojások sárgáját. A lisztet a kakaóport, sütőport összekeverjük. Egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba keverjük. 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát bele öntjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20-22 perc alatt vagyis tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótáról a sütőpapírt levesszük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe elvágjuk, így két lapunk lesz. A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majd tepsi méretűre kinyújtjuk egyenként. Egy kicsit hosszabbra, szélesebbre, mint a tepsink. Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára,a
vorosrozsa66, 2018. március 27. kedd, 17:46
Kenyérsüti
Hozzávalók:
* 20 dkg kockákra vágott szikkadt, de nem száraz kenyér
* 10-15 dkg cukor (karamellhez)
* 30 dkg cukor
* 5 tojás
* 1 kávéskanál vaníliaaroma
* 1 kávéskanál citromhéj
* 1 liter tej
* 1 csipet só
* 1-2 rúd fahéj
* 10-15 dkg mazsola (ízlés szerint)
* 1 dl rum (vagy konyak)

Elkészítés:

1. A sütőformát előkészítjük, a 10 dkg cukrot beleöntjük egy közepes méretű, 10-15 cm magas sütőedénybe. Elkészítjük a karamellt, az edény forgatásával bevonjuk vele az oldalfalakat is. Félretesszük, hogy megszilárduljon.

2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.

3. Egy, a sütőformánál nagyobb edényt teszünk a sütőbe, vizet öntünk bele a magassága egyharmadáig. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

4. A fahéjrudat és a citromhéjat beletesszük a tejbe, megmelegítjük (nem kell felforralni). A kenyérkockákat beletesszük egy keverőedénybe, és ráöntjük a meleg tejet.

5. A tojásokat a cukorral, a vaníliával és a csipet
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:28
Házi szilvás gombóc CUKORBETEGEKNEK
Házi szilvás gombóc

Hozzávalók (10 db-hoz):

210 g zabpehely
180 g magozott szilva
25 g eritrit
1 db tojás
2 dl forró víz
15 g olívaolaj (1,5 evőkanál)
1 csipet só
1 kk. vaníliaőrlemény
1 kk. fahéj
por állagú eritrit a tetejére

A panírhoz:

70 g barna rizsdara
40 g mandulaliszt
10 g eritrit
1 kk. fahéj

Elkészítés

A szilvát kimagozom, felezem, megszórom fahéjjal és félre teszem. Közben felteszek egy fazékba vizet főni. Nem a hozzávalókban szereplő 2 dl-t, hanem a 4 literes lábast úgy 3/4-ig.

A zabpelyhet kávédarálóval porrá őrölöm és egy tálban elkeverem az eritrittel, a tojással és a vaníliaőrleménnyel. Az olívaolajat hozzáadom a 2 dl forró vízhez, majd az egészet a tálba öntöm és alaposan elkeverem.

A panír hozzávalóit egy száraz serpenyőben elkeverem és közepes lángon, ügyelve
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 17:30
Almás-gyömbéres muffin CUKORBETEGEKNEK
muffin


Hozzávalók (12 db-hoz):

120 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 gr fehér tönkölyliszt
80 gr nyírfacukor
75 ml olívaolaj
2 tojás
2 kisebb alma
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a fahéjjal. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Az olívaolajat kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral és a tojással, majd belekeverjük a mandulatejet és a reszelt gyömbért.

Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.

A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Szénhidráttartalom: 1 db
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 17:19
Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel
Kefires kakaós szelet kókuszreszelékkel


Hozzávalók
Tészta:
500 ml kefir
2 db tojás
8 ev. kanál olaj
180 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
340 g rétesliszt
1 csomagsütőpor
Öntet:
80 g vaj
100 g porcukor
2 ev. kanálkakaó
4 ev. kanálforró víz vagy rum
Befejezéshez:
kókuszreszelék



A tojásokat a cukorral együtt habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet simára dolgozzuk. Kivajazott, liszttel beszórt tepsibe szórjuk, 170 fokon pedig nagyjából 15 percig sütjük.

Elkészítjük az öntetet: a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, simára dolgozzuk. Hozzáöntjük a vizet vagy a rumot. Az öntet folyós kell, hogy legyen, így bele tud csordogálni a tésztában lévő kis lyukakba.
vorosrozsa66, 2018. február 19. hétfő, 09:35
Tojásos lecsó
Újragondolt tojásos lecsó

Hivatalosan ez egy Török egytál étel lenne reggelire az eredeti recept szerint, de jobban megnézve ez egy jó Magyar tojásos lecsó! Nincs mit szépíteni! Viszont érdekes, hogy mennyi recepttel találkozik az ember szerte a világban ami igazából ugyan az csak más néven fut az egyes országokban. Fogyasszátok egészséggel!



Elkészítési idő: 20perc
Előkészületi idő: 10 perc



Hozzávalók:

2 ek olaj
2 fej vöröshagyma összevágva
1 db nagy kaliforniai paprika csíkokra szelve
1-2 csili paprika (vérmérséklet szerint)
400g paradicsom összevágva
4 db tojás
só, bors

Elkészítés:

Olajat hevítünk egy serpenyőben majd
nanoka72, 2018. február 18. vasárnap, 07:31
1/39
Képek, videók
Ránctalanító krém.jpg
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 15:01
Ránctalanító masszage pon
pacsakute
2017. január 23. hétfő, 20:49
RÁNCTALANÍTÓ
husika66
2007. május 06. vasárnap, 14:17
LEOREX ránctalanító krém
nasimix
2007. február 20. kedd, 06:00
ránctalanító.jpg
szuszi1988
2006. szeptember 21. csütörtök, 21:29
Ránctalanító
brigigirl
2006. július 16. vasárnap, 16:58
039 - 1 rétegü
bartherzsebet
2015. február 19. csütörtök, 22:53
008 - 1 rétegü
bartherzsebet
2015. február 12. csütörtök, 23:40
üvegtálas réteges.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:17
Bőr rétegei.jpg
pacsakute
2013. április 30. kedd, 20:38
040 3-ért Sanrio 2 réteg
angelina2006
2013. március 23. szombat, 20:13
104 1réteg 2-ért ritka
angelina2006
2013. március 22. péntek, 17:21
103 1réteg 2-ért ritka
angelina2006
2013. március 22. péntek, 17:20
102 1réteg 2-ért ritka
angelina2006
2013. március 22. péntek, 17:19
101 1réteg 2-ért ritka
angelina2006
2013. március 22. péntek, 17:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.