Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 01:07 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boszorkánypogácsa recept
(sárgabaracklekvár)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.

A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.

Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.

Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.

Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.

170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.

Tipp:
Egyik gyermekem nem kedveli a túl krémes sütiket, ezért inkább lekváros édességeket készítek, mert azt igencsak szereti. Ez az egyik, ami csak pár alapanyagból és könnyen megsüthető. Omlós és a lekvár tökéletesen kiegészíti. Olyan jövök-megyek és bekapok egy
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:07
Diós fészek pár perc alatt
Diós fészek pár perc alatt


Hozzávalók

100 ml víz
100 g porcukor
75 g vaj
50 g csokoládé
130 g darált dió
200 g keksz
aprított mogyoró vagy dió beleforgatáshoz
Nutella töltéshez

Elkészítés menete

A vizet, cukrot, vajat és csokoládét egy edénybe tesszük, majd kis lángon folyamatos kevergetés egységes keverékké dolgozzuk. Akkor jó, ha már a cukor, vaj és csokoládé is felolvadt.
A kekszet por állagúra turmixoljuk és hozzáadjuk a darált diót.
A kekszes-diós keverékhez hozzáadjuk a csokoládés egyveleget és az egészet jó alaposan elkeverjük, majd kihűtjük.
Nedves kézzel kis adagokat veszünk ki a masszából, az adagokból pedig golyókat formázunk. A kapott kis golyókat beleforgatjuk a mogyoróba. A kész golyókat kis muffin tartó papírba tesszük.
Egy fakanál nyelével a golyók közepébe lyukat nyomunk,
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 16:47
Fakanalas süti
Fakanalas süti

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 kanál tej

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 - 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annál több helyen lesz máz.

Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell
horvathnemagdi, 2017. június 08. csütörtök, 10:08
Diós ördögpogácsa
Hozzávalók

15 dkg liszt
15 dkg finomra darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
1/2 citrom reszelt héja
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
a töltelékhez: • ízlés szerinti lekvár

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztából diónyi golyókat formálunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. Fakanál nyelével mélyedést nyomunk beléjük, amiket megtöltünk lekvárral.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

http://www.recept-oldal.hu/
anyu65, 2016. június 10. péntek, 23:46
Mandulás omlós csók
Hozzávalók
30-32 darab süteményhez: 20 dkg süteményliszt, 5 dkg hámozott, őrölt mandula, 7 dkg porcukor, 18 dkg vaj, 1 db közepes méretű tojás szétválasztva, 1 csipet só, 5 dkg hámozott, szeletelt mandula, 3-4 evőkanál házi szilvalekvár

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, az őrölt, hámozott mandulát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd nagylyukú reszelőn belereszeljük a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, a tojássárgájával tésztává dolgozzuk. A fehérjét félretesszük.

A tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk úgy, hogy nagyjából 3 cm vastag hengerré formázzuk. 1 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben.
A kissé megkeményedett tésztát ˝ cm vastag szeletekre vágjuk, minden szeletből kis golyóbist formázunk.

Egy nagy tepsit sütőpapírral lefedünk, a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjét villával kissé felverjük. A szeletelt mandulát kissé összetörjük, tálba szórjuk. A kis golyók
klementinagidro, 2015. augusztus 22. szombat, 12:30
Márványos torta
Márványos torta


Hozzávalók:
15 dkg csokis keksz
5 dkg vaj
3 tojás
12 dkg cukor
10 dkg mascarpone
10 dkg krémsajt
15 dkg natúr joghurt
10 dkg étcsokoládé

Daráljuk le a kekszet, keverjük össze a megolvasztott vajjal, nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és tegyük hűtőbe. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a sajtokat és a joghurtot. Dolgozzuk simára, és az így kapott krém negyedét keverjük össze gőz fölött megolvasztott csokival.

Töltsük a sárga krémet a kekszrétegre, a tetejére csurgassuk spirál alakba a csokisat, majd egy fakanál nyelével gyors mozdulatokkal keverjük meg a felszínét, hogy márványos legyen. Süssük 160°C-on 40 percig,és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
klementinagidro, 2015. június 04. csütörtök, 20:27
Márványos torta
Márványos torta


Hozzávalók:
15 dkg csokis keksz
5 dkg vaj
3 tojás
12 dkg cukor
10 dkg mascarpone
10 dkg krémsajt
15 dkg natúr joghurt
10 dkg étcsokoládé

Daráljuk le a kekszet, keverjük össze a megolvasztott vajjal, nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és tegyük hűtőbe. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a sajtokat és a joghurtot. Dolgozzuk simára, és az így kapott krém negyedét keverjük össze gőz fölött megolvasztott csokival.

Töltsük a sárga krémet a kekszrétegre, a tetejére csurgassuk spirál alakba a csokisat, majd egy fakanál nyelével gyors mozdulatokkal keverjük meg a felszínét, hogy márványos legyen. Süssük 160°C-on 40 percig,és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.


lilagondolatok, 2015. március 07. szombat, 14:20
Márványos torta
15 dkg csokis keksz
5 dkg vaj
3 tojás
12 dkg cukor
10 dkg mascarpone
10 dkg krémsajt
15 dkg natúr joghurt
10 dkg étcsokoládé

Daráljuk le a kekszet, keverjük össze a megolvasztott vajjal, nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és tegyük hűtőbe. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a sajtokat és a joghurtot. Dolgozzuk simára, és az így kapott krém negyedét keverjük össze gőz fölött megolvasztott csokival.

Töltsük a sárga krémet a kekszrétegre, a tetejére csurgassuk spirál alakba a csokisat, majd egy fakanál nyelével gyors mozdulatokkal keverjük meg a felszínét, hogy márványos legyen. Süssük 160°C-on 40 percig,és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

Hidegen jó! Jó étvágyat!
lilagondolatok, 2015. március 07. szombat, 14:17
Túrós csöröge fánk
lisztet összegyúrjuk a sóval, a tojással, a zsírral és annyi szódavízzel, amennyitől könnyen nyújtható, de keményebb tésztát kapunk. 5 cipót formálunk belőle, és letakarva pihentetjük fél órán át.

A cipókat lisztezett deszkán egyenként késfok vékonyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A tészta felére kisujjnyi magasságban tölteléket kenünk úgy, hogy a széleken. két centit üresen hagyunk. A tészta másik felét ráhajtjuk, ujjal lazán meglapogatjuk, hogy összeálljon a két lap. Fakanál nyelével. 7 X 7 centis négyzeteket alakítunk belőle (óvatosan, de határozott mozdulattal tegyük; ha nagyon erősen nyomjuk, elszakadhat a tészta), majd derelyevágóval elvágjuk. A tészta szélét se hagyjuk ki ebből a műveletből, ez biztosítja azt, hogy ne folyjon ki ott sem a párnácskákból a töltelék; ugyanúgy nyomjuk le, és vágjuk is le a felesleges tésztát.
(Ezeket a végén majd újból összegyúrjuk, és sima csörögét formázunk belőlük.) Ha elfogyott a töltelék, akkor sima négyzetformákat vágunk a
horvathnemagdi, 2014. június 09. hétfő, 20:42
Túrós csöröge fánk
lisztet összegyúrjuk a sóval, a tojással, a zsírral és annyi szódavízzel, amennyitől könnyen nyújtható, de keményebb tésztát kapunk. 5 cipót formálunk belőle, és letakarva pihentetjük fél órán át.

A cipókat lisztezett deszkán egyenként késfok vékonyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A tészta felére kisujjnyi magasságban tölteléket kenünk úgy, hogy a széleken kb. két centit üresen hagyunk. A tészta másik felét ráhajtjuk, ujjal lazán meglapogatjuk, hogy összeálljon a két lap. Fakanál nyelével 7 X 7 centis négyzeteket alakítunk belőle (óvatosan, de határozott mozdulattal tegyük; ha nagyon erősen nyomjuk, elszakadhat a tészta), majd derelyevágóval elvágjuk. A tészta szélét se hagyjuk ki ebből a műveletből, ez biztosítja azt, hogy ne folyjon ki ott sem a párnácskákból a töltelék; ugyanúgy nyomjuk le, és vágjuk is le a felesleges tésztát.
(Ezeket a végén majd újból összegyúrjuk, és sima csörögét formázunk belőlük.) Ha elfogyott a töltelék, akkor sima négyzetformákat vágunk a
horvathnemagdi, 2014. június 08. vasárnap, 18:48
bodza és akácszörp
(tisztított) víz
1 kg (nyírfa)cukor
1/2 kg akácméz (elhagyható)
3-4 db citrom
30 gr citromsav
Elkészítés:

A virágokat szedegesd a szárról, az üvegbe felváltva rétegezd a citromkarikákkal. A vizet a (nyírfa)cukorral melegítsd össze - ne forrald, csak melegítsd - majd amikor már langyosra hűlt, akkor öntsd hozzá a mézet és a citromsavat, olvadásig kevergesd el. Ezt a szirupot öntsd a virágokra. 4 napon át minden nap egyszer keverd össze az üveg tartalmát egy fakanál nyelével, majd 4 nap eltelte után szűrd le és töltsd az elkészült szörpöt üvegekbe. Fogyasztásig hűvös helyen tárold. - mivel nincs benne tartósító.

Aki télire szeretné eltenni, annak azt javaslom, hogy az üveg tetejére két celofán közé helyezzen egy kevés tartósítószert, így nem érintkezik a tartósító a szörppel.
További tanácsok a szörp elkészítéséhez a tavalyi tapasztalataim alapján.

1./ Az üvegeket fedd le folpack-kal és így tárold 4 napig amíg kevergetni kell, lehetőleg 10-15
faciendum, 2014. május 14. szerda, 20:08
1/8
Képek, videók
boszorkanypogacsa.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:38
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
hozzávaló
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:15
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
pesto_hozzavalok_0106. jpg
durcimarcika
2009. június 28. vasárnap, 00:00
Összedolgozik a család.jp
erzsob
2012. augusztus 02. csütörtök, 08:31
kocka összedolgozás.jpg
talamusz
2010. június 27. vasárnap, 15:56
összedolgozás.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:44
3 kis toboz összedolgozva
bobci
2008. november 29. szombat, 13:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.