Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:31 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Augusztus 20. - Megnyílt a Magyar ízek utcája
gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására hozták létre. Idén számos fűszerkészítő és termelő mutatkozik be, és a vendéglátósok is készítenek egy-egy erősebben fűszeres ételt.

"Ha az ember végigsétál egy fesztiválon, a legintenzívebben az illatok fogják meg, ettől kapunk kedvet ahhoz, hogy valamit megkóstoljunk, az illatokhoz pedig a fűszerek adják a legtöbbet. A magyar konyha különleges fűszerei közül találkozni lehet például a lestyánnal, a csomborral, a rozmaringgal, a tárkonnyal és természetesen a fűszerpaprika termelői közül is többet elhívtunk" - mondta a főszervező.

Novotny Antal hangsúlyozta, hogy az érdeklődők a rendezvényen kóstolhatják meg először Magyarország tortáját, a Komáromi kisleányt, valamint cukormentes tortáját, a Három kívánságot. Idén 12. alkalommal hirdették meg a Magyarország tortája versenyt, amelynek célja, hogy az államalapító Szent István előtt a magyar cukrászszakma egy tortával tisztelegjen. A legjobbakat szakmai zsűri választotta ki.

Beleharaphatnak a látogatók
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 12:03
Zsigó Róbert: a magyar élelmiszeripart a nemzetgazdaság egyik húzóágazatává kell fejleszteni
A Tesco budaörsi áruházában hat beszállító vehette át 29 terméke után a kiváló minőséget tanúsító oklevelet, amelyet a KMÉ-védjegyrendszer megújításának köszönhetően ezután kereskedelmi láncok saját márkás élelmiszerei is elnyerhetnek.

Zsigó Róbert a díjátadón elmondta: a magyar élelmiszeripar húzóágazattá tételének érdekében "az új uniós költségvetési ciklusban az előzőhöz képest háromszor-négyszer annyi forrást próbálunk biztosítani az élelmiszeripar fejlesztésére".

Hozzátette: a megújulás kérdése kulcsfontosságú, és a kormányzat továbbra is ösztönözni kívánja, hogy a magyar termékek aránya a kereskedelmi láncokban a jelenleginél lényegesen magasabb legyen, a magyar élelmiszerlánc szereplői között pedig az eddiginél szorosabb együttműködés alakuljon ki. Az államtitkár a következő időszak nagy kihívásának nevezte, hogy a megújulás világszínvonalú technológiák átvételével történjen, és szorgalmazta, hogy növekedjen a termelői és feldolgozói integráció is.

Zsigó Róbert rámutatott: a Kiváló
velemenyezd, 2014. augusztus 07. csütörtök, 15:54
Az Univer Product rekordbevételt ért el 2013-ban
a második legismertebb.

A vezérigazgató kiemelte, hogy termékeik többségében növényi alapú ételízesítők, ezért a nyersanyagok megfelelő minőségének és mennyiségének biztosítására az Univer 40 éve saját, kizárólag magyar termelői körre épülő termeltetési modellt alakított ki. Több száz, jellemzően Kecskemét 80 kilométeres körzetében dolgozó magyar őstermelő alkotja az Univer Product termeltetési rendszerének gerincét.

Molitórisz Károly elmondta azt is, hogy a cég pályázati támogatással fűszerpaprika-nemesítési programba kezdett, mely az igen szűk hazai csípős fajtaválaszték bővítését és a korszerű termesztéstechnológiák használatára való alkalmasságát célozza.

A gazdasági társaság a jelenlegi 25 ezer tonnás nyers paradicsom feldolgozói kapacitását 2014-ben megduplázza, a kecskeméti üzemben 3 milliárd forintot meghaladó beruházással.

Az Univer Product Zrt. Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása. A kecskeméti székhelyű cég 1948-as alapítása óta 100 százalékban magyar
velemenyezd, 2014. március 13. csütörtök, 14:40
A kommunizmusban a katonaság akadályozta az elvándorlást
Nem Németország, nem Ausztria, nem az USA, nem Anglia köré kellett falat emelni, hogy az állampolgárok ne vándoroljanak el onnan tömegesen munkáért vagy letelepedésért!

Magyarország?

A kommunizmusban a katonaság akadályozta az elvándorlást. A rendszerváltás után 23 évvel az Orbán-kormány annyira “jól teljesít", hogy bevezették a röghöz kötést! A kommunizmus után újra ott tartunk, ahol a kommunizmusban, a kormány törvényi falat emel a fiatalok elvándorlása ellen! Akkor most, hol nincsen kolbászból a kerítés? Miben változott az életünk?

A cikk második részében pedig megvizsgáljuk, hogy Ausztriában - a tévhittel szemben - egy minimálisnak számító bérből is kifizethető a lakásbérlés és a rezsi is! Nem igaz, hogy egy osztrák a minimálbérből ezeket nem képes kifizetni. (Ausztriában, ahogy Németországban sincsen egyébként állami minimálbér, ez több cikkben is kifejtésre került
kirscha, 2014. február 06. csütörtök, 12:23
A Díványra került a kalocsai paprika és megesett...
A Dívány szerkesztősége a maga rendkívül elfogult módján vélhetően átstrukturálja a hazai paprikakereskedelmet. Kalocsa nem járt jól...
Amikor a fűszerpaprikatesztet terveztük, úgy döntöttünk, olyan fűszerpaprika-őrleményeket kóstolunk, amelyek bármelyik hiperben vagy szuperben fellelhetők. Direkt nem foglalkoztunk most a termelői és biotermékekkel, mert a lakosság nagyobb része leginkább a jól bevált szegedit, kalocsait használja, semmint a kézműves termékeket.

Ma már az sem biztos, hogy amikor paprikát veszünk, száz százalékban magyar őrölt fűszerpaprikát kapunk. Persze, évekkel ezelőtt még a legtöbb zacskóban is csak hazai paprika lapult, azóta viszont ez eléggé megváltozott. A legtöbb ,,kiegészítő" paprika Szerbiából és Spanyolországból érkezik.

Sajnos a legtöbb őrölt fűszerpaprika valamiben hibádzik: vagy íze vagy színe nincs, rosszabb esetben egyik sem. A kóstolón olyat próbáltunk találni,
vicus54, 2013. augusztus 29. csütörtök, 10:22
Megnyitották az első hungarikum üzletet Nyíregyházán
Az államtitkár a megnyitó-ünnepségen hangsúlyozta: a minisztérium segíti, hogy az ország valamennyi tájegységben a nyíregyházihoz hasonló, hungarikumokat árusító üzletek nyíljanak, ahol az adott térségben készült híres élelmiszeripari termékeket hozzák forgalomba.

Hozzátette, hogy a hungarikumok olyan minőségi magyar kézműves termékek, amelyek hagyományos módon, régi receptúrák alapján, adalékanyagok nélkül készülnek, és a legegészségesebb élelmiszeripari áruknak számítanak.

Az Országgyűlés több mint egy éve fogadta el a hungarikumokról szóló törvényt, amely - a jogalkotók szándéka szerint - mérföldkő lehet a magyar értékek védelme területén. A törvény lehetőséget teremt a nemzet számára fontos anyagi és szellemi termékek felkutatásához, összegyűjtéséhez, regisztrálásához és forgalmazásához. A legkiemelkedőbb magyar értékek kapják meg a hungarikum minősítést, amelyet védjegy is fémjelez majd.

A nyíregyházi Hungarikum és Szalámiboltot a családi vállalkozásként működő helyi SOTEX Kft.
velemenyezd, 2013. április 19. péntek, 13:13
Fűszerek
legjellegzetesebb fűszere, amely származását tekintve nem is magyar növény. A paprika eredeti őshazája Közép- és Dél-Amerika. Hazánkban a XVII. század óta termesztik. A paprika számára olyannyira kedvező az éghajlat Magyarországon, hogy sokkal jobb ízű az itt termesztett, mint a bárhol másutt a világon termő testvérei. (Egyedül talán csak a spanyol paprika kelhet versenyre vele.) Különösen a szegedi és a kalocsai fajta tett szert világhírre. Van csípmentes, csípős, félédes, édesnemes és rózsafajta. A piros fűszerpaprika a húsos bogyók csonttá szárított őrleménye, amit fénymentes és hűvös helyen tárolva, alaposan (lehetőleg légmentesen) lezárva nagyon sokáig használhatunk anélkül, hogy minősége jelentősen megváltozna. Olyan sokféle étel nélkülözhetetlen fűszere, hogy felsorolni majdnem lehetetlen. A magyar konyha világhírű ételei: a halászlé, a paprikás csirke, a lecsó és a paprikás-tejfölös mártások bőven tartalmazzák e fűszerünket. Ha azonban valaki nem tanulja meg a paprikával fűszerezés fontos szabályát,
grimilda, 2009. június 20. szombat, 18:50
Képek, videók
novotniék...jpg
zsokica45
2013. augusztus 25. vasárnap, 20:05
Novotni Mariann.jpg
zsokica45
2013. május 28. kedd, 17:49
szent istván imádásg0820.
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:54
szent istván imádásg0820_
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:54
szent István jobb 1207.jp
maroka
2018. december 07. péntek, 18:29
17623-szent-istvan-nap ok-
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 20:10
Szent István király - Szo
menusgabor
2018. augusztus 20. hétfő, 12:45
simonyi-szent-istvan-u nne
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 11:13
Szent István
taltos1
2018. augusztus 20. hétfő, 00:37
Szent István szökökút
wob
2018. július 21. szombat, 10:14
DSCN0048Szent István bron
irmus
2018. június 08. péntek, 06:23
DSCN0047Szent István mode
irmus
2018. június 08. péntek, 06:23
Szent István mozdony
irmus
2018. május 19. szombat, 16:44
Címkék
paprikával fűszerezés, élelmiszeripar fejlesztésére, Zsigó Róbert, illatokhoz pedig, Univer Product, eddiginél szorosabb, legkiemelkedőbb magyar, magyar élelmiszerlánc, fűszerpaprika termelői, kecskeméti üzemben, megújulás kérdése, minisztérium segíti, rendszerváltás után, igen szűk, magyar konyha, katonaság akadályozta,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.