Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 07:00 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem szilvát félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, kimagozzuk, vékony kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), azonnal felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket, fedő nélkül felforraljuk (könnyen kifut!). Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, és legalább 3 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt kettévágjuk/elnegyedeljük és kimagozzuk a félretett szilvaszemeket. A tejszínt felverjük, felét lazán belekeverjük a levesbe, csészékbe vagy tálkákba szedjük. Tetejüket a maradék tejszínhabból
suzymama, 2019. november 06. szerda, 13:24
Cukkinis ételek
Cukkínitorta
- 1 kg cukkíni, 20 dkg sonka, 3 tojás, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 25 dkg sajt, 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld, 1 evőkanál kakukkfű, 1 evőkanál rozmaring, só, bors
A cukkínit lereszelem, és tiszta konyharuhába téve kicsavarom a levét. Egy lábasba olajat teszek, átforgatom rajta a cukkínit, majd hozzákeverem a tejfölben elkevert tojást, a reszelt sajtot, a finomra vágott sonkát és a fűszereket. A keveréket kivajazott jénaiba simítom, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütöm. Tálalás előtt a formából kiborítom és úgy szeletelem, mint a tortát.

Cukkínis csirkemell 1.
- Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemell, 1,2 kg cukkíni, 4 nagy krumpli, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, egy kis csomó metélőhagyma, őrölt fehér bors, őrölt koriander, só.
A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki, a csontot és a bőrt rövid lében főzzük meg. A filézett csirkemelleket enyhén veregessük ki, sózzuk meg, s egy olyan magasabb falú serpenyőben, amelyben elfér majd
bkisseva, 2015. július 30. csütörtök, 10:30
Sárgadinnyés ételek
30 dkg cukor, 2 dl borecet + annyi borecet, amennyi a dinnyét ellepi, 2 szál kapor, 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és só, valamint 1 mokkáskanál benzoesavas nátrium
A sárgadinnye külső héját lehámozom, félbevágom, és a magházat kidobva belőle kétcentis kockákra vágom. Megmérem. Üveg- vagy műanyag edénybe teszem, és annyi borecetet öntök rá, amennyi ellepi. Egy napig hagyom benne, majd a gyümölcsöt leszűröm. A hozzávalókban megadott mennyiségű cukrot, borecetet sziruppá főzöm, belekeverem a fűszereket és forralom. Közben tiszta üvegekbe teszem a leszűrt gyümölcsöt, beledugok egy-egy szál kaprot, majd a forrásban levő levet ráöntöm a dinnyehúsra. Tetejére szórom a tartósítószert, és az üveget azonnal lekötöm. Száraz gőzben hagyom másnapig.
Fokhagymaleves sárgadinnyével
Hozzávalók: 1 kicsi, jó érett sárgadinnye, 6 dl száraz fehérbor, 1 szelet meghámozott fehér kenyér, 2 evőkanál darált fehér (hámozott) mandula, 3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd egészen friss, még zöld fokhagyma, késhegynyi só és
yaskane, 2014. november 13. csütörtök, 12:49
x
csemegekukorica, spárga, bambuszrügy, kelbimbó.
Sajtszószpor (pl. Knorr) vagy dobozos holland mártás vagy csinálhatjuk házilag is rokfort és valamilyen más keménysajtból, pl. Cheddar vagy Ementáli), tejfölből és fűszerekből, pl. bazsalikom, oregano, fokhagyma.
Elkészítés:
A húst csíkokra vagy szeletbe vágjuk. Kevés olajban megsütjük némi grill fűszerrel. Félretesszük. Elkészítjük a sajtszószt vagy a zacskón / dobozon található leírás alapján vagy csak összekeverjük a sajtokat, a tejfölt és a fűszereket egy tálban és alacsony tűzön melegítjük, míg a sajt megolvad. A zöldségeket megfőzzük, illetve ha konzervet vagy előfőzöttet használunk, akkor csak lecsöpögtetjük, leöblítjük és vagy a szószba keverjük vagy a tálalóedényre helyezzük. A húst is bele lehet tenni, de én inkább külön szoktam tálalni. Az egész elsőre bonyolultnak látszik, pedig valójában nagyon könnyű elkészíteni.
#256
2010. október 23. 14:24
Válaszolj!





Hidegkuti
nagyuska, 2014. május 20. kedd, 01:06
Vaníliás szilva leves recept
Hozzávalók:

1 db citrom
1 ek citrom leve
1 dl vörösbor
1 kg szilva
5 ek cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szegfűszeg
1 tasak pudingpor
1 pohár tejföl
1 rúd vanília

Elkészítés:

A citromot megmossuk, majd 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla. A citrom levét kinyomjuk és átszűrjük. Félreteszünk a díszítéshez, 4 nagyobb szem szilvát, a többit megmossuk, kimagozzuk és felaprózzuk. Közepes méretű lábast felforrósítunk, beleszórjuk a cukrot, folyamatosan kevergetve, világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget és mérsékelt tűzön, puhára főzzük (4-5 perc). A pudingport elkeverjük 7,5 dl vízzel és a tejföllel. Botmixerrel péppé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos keveréket és mérsékelt tűzön felforraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük, majd legalább 3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a citromhéjat és a fűszereket kidobjuk a
kovacs_zsoka, 2013. január 18. péntek, 10:13
Almaleves almában recept
Hozzávalók:

8 db alma
3-4 db szegfűszeg
1 kiskanál őrölt fahéj
4-5 evőkanál cukor
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
1 csipet só

Elkészítés:

4 almát meghámozunk, kimagozunk, felkockázzuk és annyi vízben, ami bőven ellepi, feltesszük főni. Mellé tesszük a fűszereket. Kb. 10 percig főzzük, ez idő alatt megpuhul az alma, a fűszereket kidobjuk belőle.
Tejszínből és a lisztből habarást készítünk és besűrűsítjük a levest. Botmixerrel pépesítjük és teljesen kihűtjük.Tálaláshoz a maradék 4 almát kifényesítjük, tetejükről levágjuk a kalapot és kivájjuk a belsejét.Kb. fél cm vastag falat hagyunk meg és beletöltjük a levest.
kovacs_zsoka, 2012. november 12. hétfő, 16:52
Paradicsom télire
Paradicsom télire

Elérkezett a paradicsom befőzésének ideje. Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot, de tartósíthatjuk egészben és aszalva is. Cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.

Hogy miért érdemes otthon szöszmötölni a paradicsom tartósításával? Mert olcsóbb, főleg ha a paradicsomot mi magunk termeljük meg. Mert egészségesebb, mint a tartósítószerekkel, adalékokkal dúsított bolti paradicsom (tisztelet a kivételnek). Mert a saját kezünk munkáját élvezhetjük minden alkalommal, amikor felbontunk egy üveget. Mert kedvünk szerint fűszerezhetjük is a különböző paradicsomokat.

Frissen minden nap fogyasszuk paradicsomot!

Néhány alapfogalom

Passzírozás: A paradicsom passzírozása lehetséges kézi passzírozóval, de ezzel időigényes a munka ráadásul általában fröcskölnek, koszolnak is. Szinte minden típusú húsdarálóhoz kapható passzírozó betét is, ezekkel akár óránként 50-100 kg paradicsomot is le lehet
horvathnemagdi, 2012. augusztus 27. hétfő, 16:50
Sós, édes receptek sárgabarackból
fehérbor, 15 dkg cukor, 1 kisujjnyi fahéj, 2 dl tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A citromot megmossuk, lehántunk róla 2 kisujjnyi héjat, a levét kinyomjuk és átszűrjük. A sárgabarackot megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk. Meghámozzuk, kimagozzuk, azonnal megöntözzük a citromlé felével és a borral.

A barackhoz adjuk a cukrot, a fahéjat, a citromhéjat, 1 csipet sót és 7,5 dl vizet, majd a forrástól számított 5 percig főzzük. Kidobjuk belőle a fűszereket és a citromhéjat, azután botmixerrel péppé turmixoljuk, felforraljuk.

A tejfölt és a pudingport 1,5 dl hideg vízben elkeverjük, a leveshez adjuk, éppen csak sűrűsödésig forraljuk, majd hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. Lefedjük, legalább 3 órára hidegre tesszük.

Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók:
35-40 darabhoz: 1 kg lisztes burgonya, 2 tojás, 30 (35) dkg liszt, 20 db sárgabarack (kemény befőtt is jó), 5 dkg vaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál fahéjas
horvathnemagdi, 2012. július 15. vasárnap, 11:28
Kovászos uborka
Találós kérdésünk: kevés és könnyen beszerezhető hozzávaló, majdnem mindenki szereti és ráadásul el is áll. Mi az? Eltaláltad: a koviubi.

Kovászos uborka

A nyár egyik kedvence ez az erjesztett savanyúság. Ilyenkor sok teraszon, erkélyen, ablakpárkányon díszelegnek kisebb-nagyobb befőttesüvegek, tányérkával leszorítva. Napoznak a koviubik. Miután picit lebarnultak, hideg lében fürdenek, majd lecsúsznak a torkokon zsíros kenyér, paprikás krumpli, hideg sültek mellé vagy a savanyú lé nyári üdítő gyanánt. Készülhet belőle isteni frissítő leves is, darabolhatjuk salátába is az uborkát, de ne felejtsük el azonnal legyártani a következő adagot, hogy folyamatos utánpótlásunk legyen. 96%- víztartalma miatt igazán frissítő, energiaszegény és zsírt sem tartalmaz, így fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Egy nagy üveg, uborka és fűszerek

Az uborka, császárok kedvence

A több ezer éve ismert uborka nálunk a 17. század óta elterjedt. Rokonai a cukkini és a különböző
horvathnemagdi, 2012. július 10. kedd, 07:22
Hideg babsaláta
Hideg babsaláta
Hozzávalók (4 személyre): 1 hagyma vékony karikákra szelve, 35 dkg nagyszemű bab (friss vagy fagyasztott), 1.5 dl natúr joghurt, 1 ek apróra vágott friss menta, fél ek citromlé, 1 gerezd fokhagyma félbevágva, só, őrölt fehér bors, fél uborka meghámozva, félbevágva és felszeletelve
A hagymaszeleteket hideg forró víz alatt leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A nagy szemű babot forrásban lévő vízben puhára főzzük, ha friss babot használunk, akkor kb. 8-10 perc alatt, ha fagyasztottat, akkor 5-6 perc alatt. Lecsepegtetjük, hideg folyó csapvízben leöblítjük, majd újra alaposan lecsepegtetjük. Egy kis tálban összekeverjük a joghurtot, a mentát a citrom levet, a fokhagymát és a fűszereket. Összekeverjük a hagymát, az uborkát és a babot. Megforgatjuk a joghurtöntetben. A fokhagymát kidobjuk. Átkanalazzuk a kész salátát a tálalóedénybe.
wegnerzs, 2012. február 22. szerda, 08:17
Ízőrzők – Szenna –
margarin, 6 gerezd fokhagyma, 3 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl. A puliszkához: 35 dkg kukoricadara, 1 teáskanál só, 2 evőkanál sertészsír.
Az egész pulykamellet minden oldalán enyhén besózzuk, borssal átdörzsöljük. Előre beáztatott agyag edénybe tesszük. Dobunk mellé egy kis csokor kakukkfüvet, babérlevelet. Bedörzsöljük margarinnal, 2 dl vizet öntünk alá, lefedjük, és sütőben egy bő óráig pároljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk. Az átpuhult húst a tálból kiszedjük, az egész fűszereket kidobjuk. A szaftot serpenyőbe öntjük, átmelegítjük. A lisztet apránként tejszínnel és tejföllel simára keverjük. A forró szafthoz adjuk, belenyomjuk a fokhagymát, és összeforraljuk. Kevés vízzel megfelelő állagúra hígítjuk.
A kihűlt húst vastagabb szeletekre vágva a mártásba tesszük. Újra összeforraljuk, hogy a pulyka is átvegye a kellemes fokhagyma ízt.
A puliszkához egy liter vizet forralunk. Kevés sóval ízesítjük, majd beleszórjuk a kukoricadarát. 5-10 percig, állandóan kevergetve főzzük.
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 08:17
Birsalmaleves
50 dkg birsalmát,meg tisztítjuk,cikkekre vágjuk,és másfél liter vízzel öntjük le ,2-3 szegfűszeget,
1 csipet sót,15 dkg cukrot, mokkáskanál fahéjat, és citromhéj darabokat.
Fedő alatt kis lángon, nagyon puhára főzzük,a fűszereket kidobjuk belőle,csak az ízükre volt szükségünk,
a birsalmát ,a levével együtt turmixoljuk,majd vissza tesszük a tűzre.1 dl tejfölt,1 kanál lisztel ,simára keverünk,és besűrítjük a levest,néhány percig forraljuk,majd azon forrón adjuk az asztalra.
Nyáron pedig ,jégbe hűtve tálaljuk.
jupiter21, 2011. október 13. csütörtök, 11:19
1/3
Képek, videók
Hideg van
eva6
2019. február 24. vasárnap, 12:52
A hőmérő nem a hideget mé
sanci81
2018. augusztus 31. péntek, 19:01
Hideg sőr
eva6
2018. július 29. vasárnap, 14:15
Hideg banános piskótatort
vorosrozsa66
2018. július 26. csütörtök, 16:44
Hideg 01.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:58
Hideg 02.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:57
Hideg 03.jpg
chillik
2018. június 14. csütörtök, 06:56
Hideg joghurtszósz
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:52
hideg.jpg
sz719eszter
2018. február 28. szerda, 14:20
Válóczy Szilvia: Hidegben
maria_kadar_148
2018. február 04. vasárnap, 23:59
kicsi angya a hidegben.jp
sz719eszter
2018. február 01. csütörtök, 18:17
hideg.png
chillik
2017. november 21. kedd, 14:10
Emberek megmossák arcukat
lilagondolatok
2018. február 09. péntek, 08:34
jezus-megmossa-tanitva nya
groszmadel
2014. április 14. hétfő, 20:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.