Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:22 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban
Borbás Marcsi műsorvezető elmondta: sok visszajelzés érkezett a nézőktől korábbi sorozata, a Gasztroangyal kapcsán, hogy szeretnének főzni tanulni, új recepteket megismerni. Ez hívta életre a főzőműsort, amelyet úgy állítottak össze, hogy a kezdő szakácsok is elsajátíthatják belőle a főzés tudományát. Azt szerették volna, hogy azok is, akik nem rutinos főzők, kapjanak olyan plusz információt, amely alapján neki mernek látni a főzésnek - mondta.

A műsorvezető aktuális vendégével receptekkel, konyhai praktikákkal, eszközök bemutatásával és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket. A vendégek között séfek, cukrászok, pékek adják át a szakmai ismereteket hétről hétre a nézőknek. Borbás Marcsi elmondta: igyekeztek megőrizni a régi dolgokból mindazt, ami még használható, emellett a receptekhez hozzáraktak minden korszerű technikát.

A főzőműsor január 6-án indult és minden vasárnap 17.25-től látható a Duna Televízió képernyőjén.
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:32
Foci és sör!
XIII. század óta főzik maguknak ezt az italt.
Lehet világos, (blonde), félbarna, barna és a tripel, amely egy többszörösen érlelt, intenzívebb ízű és magas alkoholtartalmú változat. Az apátsági sörök harmonikus ízvilágában egyszerre érezzük a keserű ízt, a gyümölcsösséget és az aromákat, bár az egyszerű sörivó ember csak azt érzi, hogy ebből muszáj még egyet inni.
Az apátsági sörök közül is külön kell említeni a ,,trappista" söröket, ahol az elnevezés a trappista barátok sörfőzési tudományát jelzi. Alkoholtartalma 5 és 11% között változik, az egyik legnépszerűbb sör az egész világon.
Általában a belga sörök alkoholtartalma magas, a borokéval vetekszik, ezért kellő óvatossággal lehet csak kortyolgatni. A nálunk forgalmazott 4%-os sörök ott üdítőnek számítanak. Egy-egy sörözőben 200-300 féle sört kínálnak és minden sört a megfelelő márkájú pohárban szervírozzák.

A cikk az alábbi linken tvább si folytatódik képekkel illusztrálva:
sanci81, 2016. június 11. szombat, 18:26
Japán Sencha tea
volt. Ingen 1654-ben zen buddhista szerzetesként érkezett Japánba, olyan pillanatban, amikor hosszú évszázadok kegyetlen háborúi után a chanoyu csillogó, elegáns luxussá, szórakozássá vált, és az országnak immár az európai országok kíváncsiságával is számolnia kellett. Hét évvel később engedélyt kapott arra, hogy felépítse Ujiban a Manpukuji templomot, ami máig a japán Obaku Zen szekta székhelye. A temlom kínai stílusban épült és a kínai kultúra sok aspektusát, így a Ming dinasztia csillagászati tudományát, a konyha és a teaművészetet is közvetítette az országba. A hagyomány úgy tartja, hogy Manpukuji a felöntött, leveles teaivás divatjának elindítója, a sencha japán szülőhelye; Ingen révén Manpukuji a japán leveles tea szülőhelye és kiindulópontja volt.A sencha, ma ismert formájában még később, 1738-ban, az Edo kor közepén (1603-1868) Nagatani Soen révén jelent meg, aki kidolgozta a tealevelek japán típusú hosszanti sodrását, összepréselését, felszakítva ezzel a sejtfalakat
inrid77, 2015. április 16. csütörtök, 17:04
Újabb szakácskönyvet adott ki Václav Havel egykori magyar szakácsnője
magyarok körében is népszerű Csirike, Václav Havel volt cseh köztársasági elnök kedvenc magyar szakácsnője.

A Varí Cirina (Csirike főz) címet viselő szakácskönyv immár a harmadik, amelyet a Csallóközből Prágába került Irena Kosíková jegyez.

Csirike azt állítja magáról, hogy a klasszikus konyha híve, nem kedveli, a szépen feldíszített, de félig üres tányérokat. "A férjem azt mondja, hogy a képzőművészetnek a falon a helye, a tányérnak teli kell lennie" - jelentette ki a könyvbemutatón. A főzés tudományát otthonról hozta magával: nagymamája Almássy gróf családjának volt a szakácsa Budapesten.

A rendszerváltás után került Prágába, ahol hét évig a görög nagykövet, majd két évig Havel szakácsnője volt. Később saját vendéglőt nyitott a Moldva-parti metropolisz központjában, amely sosincs híján a látogatóknak.

Az újságírók leggyakrabban Havelről kérdezik és Csirike szívesen válaszol. Azt állítja, Havel szerény kosztos volt, nem volt nehéz neki főzni.

"Amikor megkérdeztem, mit ne főzzek,
velemenyezd, 2013. november 27. szerda, 16:45
Grúzia domjain . : Dáma Lovag Erdős Anna
Dáma Lovag Erdős Anna:
Grúzia dombjain
/Hídvégi Üstös Pál Közép-Ázsia útján /


Óvó figyelemmel kísérjük
A megtett kiló méterek sorát
Hogy hódítod meg Közép-Ázsiát
Változó hegyek,erdők,dombok vonulatát
Hosszú még az út ,küzdelem
Mely vár rátok és rád
Nehéz ,nehéz a felfelé menet
Ember próbáló erő
A győztes kiló méterek hossza egyre nő

Látom a szép zöld domb oldalakat
Mely tea ültetvényekkel integet
Tudjuk már Grúzia várt titeket
Mely nedves klímájú,s tea cserjéknek
Kincses sziget
S te rendületlenül mész előre,messze még a táv
Kérjük az istent vigyázza géped
Veled küzdő társaid is mind segítsenek
Ők megosztják veled célod sorsát

Csendes dombokon mogyoró tarkál
Bő termést ígér a táj
Nehéz életű ,küzdő emberek lakják
De felétek nyílik
lovagdamaerdosanna, 2013. június 24. hétfő, 17:30
Retro nap 3 .: Moszkva éttermes szalvéta
tartja magát. Még szerencse, hogy ott az ura, aki az árurendelés és az adminisztráció gondjait leveszi a válláról. Ő addig a konyhában tartja a frontot.

Ebédelni hét közben, a nagy rohanásban sosem marad ideje, csak gyorsan bekap egy-két falatot. Vacsorázni már szokott, az étkezdéből visz haza valamit. Ha marad: sokszor az utolsó morzsáig elfogy minden. Legfeljebb vasárnaponként főz maguknak egyszerűbb ételeket. Húsvétkor viszont a két unokája jött hozzá, akkor is meg kellett mutatnia főzési tudományát. A lányát nem csábította el a vendéglátóipar, és noha három diplomát szerzett, most főállású anyaként van otthon. A kifőzde (Viktória Ételbár) róla kapta a nevét.

Abbahagyni Marika néni semmiképpen sem szeretné, legfeljebb egy kicsit többet pihenni. Nyáron és télen is egy-egy hét szabadságot enged meg magának, utána újra hajnalban kezdődnek a napok. Nagyon örülne, ha legalább a szombatjai szabadon maradnának, de azt mondja, nem szeretné becsapni az embereket, megszokták már ezt a nyitva
venci76, 2013. február 12. kedd, 18:01
szeretettel
szalonnát a tavi nádas törekjén, s kinek főzte lapos rézbográcsban a fölséges marhahúspaprikásokat, ha volt - ezt nem tudta már egészen, mert összezavarodnak az ilyesmik a különféle sorsú életben. De sokaknak főzött, a kezefőztjét tömérdeken ették, és sem az ételével, sem a dicséretével betelni nem tudtak. Mert ilyen a sors. Ő pipacínező volt, a mesterségére büszke pipacínező, akinek tudománya volt ahhoz, hogy egybeszerkessze azt, ami kettévált, de arról éppen csak alig hogy emlegették, ellenben a másik tudományát, amit csak kedvtelésből csinált, a szájára kapta a hír, tíz határban is vert róla a szó, hogy Kotogány lehet sokat járt ember, lehet leveles ember, lehet még más egyéb is, amúgy a múltbeli kalandozásait tekintve, de olyan húsokat főzni senki anyaszülte nem tud, mint ez a pipacínező.

Forgassuk egyébként másfelé is a dolgunkat, mert amúgy is ráérünk és különben sem esnek le az aranygyűrűk az ujjainkról ebben a foglalatosságban. Beszéljünk más emberről, aki szintén honvéd volt, mint
sayuri, 2012. május 09. szerda, 13:23
HOGYAN TANULTAM MeG OLVASNI?
a bűbájos Küsmödi a tudója.

Persze a Küsmödi kincsei meg nem mentettek volna engem a Kese kalapos iskola-műhelyétől, ha drága jó édesanyám meg nem ment. De ő az ölébe húzott, és megcirógatta a bozontomat:

- De ilyen télben nem adom ám ki szegénykémet a házból. Gyenge virágszálam, dehogy eresztem ki ebbe a vad időbe! Tél fagyában, hófúvásban botorkálni, hogy engedhetném? Hóban elbukhatna, jégen elcsúszhatna, rossz gyerekek megkergethetnék, kutyák megszaggathatnák. Kese kalapos tudományát nyáron is megtanulhatja. Aztán meg annyit én is tudok, mint az a vén szeleburdi. Ne félj, kincsecském, úgy megtanítalak én téged írni-olvasni, hogy püspökkorodban se felejted el!

- No, azt megnézzük - nevette el magát édesapám. Én magam is azt gondoltam, hogy no, azt szeretném látni, mikor énbelőlem is szülém tudós embert csinál! Hát pedig azt csinált. Olyan fortélyt eszelt ki, amilyen csak anyaszívektől telik.

Akárhogy fűtöttük a búbost, a malomszoba ablaka egész télen át ki nem
1vargaildyko, 2012. január 13. péntek, 10:09
Avra Éttermes szalvétámhoz:
tengeri szellőről elnevezett étterem. A hangulatos görög taverna, tradicionális görög ízekkel, grillezett húsokkal, friss tengeri halak nagy választékával és desszert különlegességekkel várja vendégeit. A családias görög étterem, amely mediterrán hangulatot idéző teraszból és árnyékos veranda helységből áll, a két helység együttesen egyszerre 80-90 fő befogadását teszi lehetővé.

Éttermük főszakácsa Christos Dimou egy észak-görögországi kisvárosból Edessa-ból származik. Sütés - főzés tudományát Thessaloniki egyik híres szállodájában sajátította el, amelyet azóta is kamatoztat.

Az edessa-i ételkülönlegességek között megtalálható ógörög nemzeti ételek: a kardhalnyárs és az agyagedényben sült zöldséges bárányragu (tsompleki). Ezen felül étlapunkon még fellelhetőek a hamísíthatatlan görög ételek, mint például: a rakott padlizsán (moussaka), a töltött padlizsán (papoutsaki) és a roston sült bárányborda (paidakia), vagy a tenger gyümölcsei közül: a kardhal (xifias), a kagyló (mydia), a
venci76, 2011. november 10. csütörtök, 10:58
Az ínyenc alaptípusa:
francia pacal rejtelmeiről, Szini Gyula Beethoven lakomáiról, Jékely Zoltán olasz pacsirtavacsoráról, Simonffy András a lecsóról ír. Hamvas Béla szerint a világ egyik legtökéletesebb étke a rántott leves: "Zsíron vagy olajon pörkölt liszt és víz. A püthagóreusok kétféleképpen ismerték, sósan, esetleg köménymaggal, ahogy mi esszük, vagy a halványan pirított lisztet tejjel föleresztve, mézzel édesítve."

Berda József ódát ír a birkapörkölthöz, Bródy Sándortól megtanulhatjuk a "zsírra pörkölés" tudományát, Molnár Ferenctől a rétestészta rejtelmeit, s akkor még meg sem említettük Balatoni Kálmán evőbajnokot. Petri élete utolsó hónapjaiban szakácskönyvet akart kiadni, receptversekkel. Zilahy Lajos pedig állította, hogy ha még egyszer születhetne, történelemkönyvek helyett szakácskönyveket olvasna. Azokban kevesebbet hazudnak, ám belelátna a világ gyomrába. A tűzhely füstje még József Attilát is megcsapta. Kevesen ismerik Kínálgató című konyhai rigmusait. Csigaleves: "E levestől mennek falnak, / kik
venci76, 2011. október 15. szombat, 19:22
Fözzünk busából bármit......
séfje.

Vasvári Attila élete a főzés. Fotók: Tumbász Hédi

Attila többek között párolt busafiléjével, lávakövön sült busa-batyujával és korhely busa halászléjával annyira lenyűgözte a szakmai zsűrit, hogy az első helyezést vihette haza, illetve éttermébe a Halra Magyar! Halra Bor! főzőverseny legújabb fordulóján. A programsorozat 8. állomása ismét a főváros volt, ahol 4 étterem mérte össze halétel főző tudományát. Mint megszokhattuk, a versenyen most is egyféle halból, most éppen busából kellett a szakácsoknak remekelniük.

Párolt busafilé rozé boros krémmártással

Hozzávalók: 80 dkg busafilé, 1 fej vöröshagyma, 2 dl rozé bor, 5 dkg vaj, 80 dkg burgonya, 2 dl tejszín, só, fehérbors, 1 csokor petrezselyem zöld

A busa filét 15dkg-os szeletekre vágjuk, besózzuk, fehérborssal meghintjük,
maca23, 2011. március 31. csütörtök, 10:43
Ayurvéda és az étel:
milyen fiatalító kúra lesz Önnek a legjobb. Az ájurvédikus elvek tanulmányozásával és alkalmazásával megértheti, hogy a hitvese, gyerekei, rokonai, barátai, szomszédjai és munkatársai miért csinálják azt, amit csinálnak, megállapíthatja, hogyan működhet velük együtt úgy, hogy maximális legyen a személyközi harmónia. Megtervezheti a család étkezését, aszerint, hogy melyik alkatnak mi lesz a legjobb.

Mivel ebben a születésben mindenki testből, elméből és lélekből áll, India régi Rsijei az élet tudományát háromféleképpen tanították: az Ájurvéda főként a fizikai testtel foglalkozik, a jóga a lélekkel és a tantra az elmével. Ennek a háromnak a filozófiája azonos, a megnyilvánulásaik azért különböznek, mert más a hangsúly.

Az Ájurvéda főleg az élet fizikai alapjával foglalkozik, ennek a harmóniájára koncentrál, és így akarja létrehozni az elme és a lélek harmóniáját.

A jóga a
inrid77, 2011. január 05. szerda, 16:29
1/2
Képek, videók
televizió
eva6
2018. április 30. hétfő, 16:53
televizio.png
chillik
2017. június 13. kedd, 18:13
A televízió
anna4459
2014. június 15. vasárnap, 21:13
orion venus televizió
lacipecsenye
2013. március 19. kedd, 18:16
alba regia televizió
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:52
Líbia Állami televízió 20
megyerimihaly
2011. július 31. vasárnap, 12:56
A Budapest Televízió egyó
muhold
2007. április 29. vasárnap, 15:12
Indiai_gasztronomiai_n ap-
cady89
2015. szeptember 28. hétfő, 09:31
Gasztronómiai kalandozáso
jancsiba1
2008. március 26. szerda, 09:11
Gasztronómiai Kalandozáso
rambobby
2007. április 07. szombat, 10:20
Országos Gasztronómiai ki
lyza50
2007. március 17. szombat, 16:49
Ruhákat nézők
sanci81
2017. február 19. vasárnap, 15:40
0 egy autós és a nézők 13
lovaszmarika
2013. augusztus 21. szerda, 15:42
Huelva nézők.JPG
szagosbukkony
2013. január 31. csütörtök, 17:24
0 a nézők egy csoportja d
lovaszmarika
2012. augusztus 21. kedd, 14:22
Címkék
borokéval vetekszik, Balatoni Kálmán, lélek harmóniáját, másik tudományát, felfelé menet, szombatjai szabadon, Duna Televízió, családias görög, minőségi alapanyagok, tűzhely füstje, rétestészta rejtelmeit, országnak immár, utolsó morzsáig, Obaku Zen, püthagóreusok kétféleképpen, nézőktől korábbi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.