Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 08:33 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagymama, hogyan viseljem el a fájdalmat?
- Nagymama, hogyan viseljem el a fájdalmat?

- A kezeiddel kedvesem. Ha az elméddel próbálod meg, akkor a kín még erősebb lesz.

- A kezeimmel, Nagymama?

- Igen, igen. A kezünk a lelkünk antennája. Ha varrásra, főzésre, festésre, a föld érintésére használod őket, vagy ahogy a földbe fúrod őket, a gondoskodás jelzéseit küldik a legbensőbb lényedhez és a lelked megnyugszik. Így nem kell több fájdalmat keltenie, hogy odafigyelj rá.

- Tényleg olyan fontosak a kezek?

- Igen, lányom. Gondolj a csecsemőkre: az érintés útján ismerkednek meg a világgal. Amikor öreg kezekre tekintesz, többet mondanak el tulajdonosukról, mint bármely más testrésze. Minden, amit kézzel készítünk, szívből készül, mert a kezünk és a szívünk egységben vannak.

- A kezeim, Nagymama... milyen régen használtam őket ilyesmire!

- Kezdd el használni őket
lilagondolatok, 2020. július 02. csütörtök, 07:36
Nem kamu: legfőbb C-vitamin-forrás a camu camu
hiányállapotok, amelyek fáradtságban, a fertőzéses megbetegedésekkel szembeni hajlamban, valamint késleltetett sebgyógyulásban és koncentrációs zavarokban nyilvánulnak meg. Egy kifejezett C-vitamin-hiány többek között a csont- és fogállományban bekövetkező kóros elváltozásokhoz is vezethet. A szívtevékenység romlik, ezen kívül anémia (vérszegénység) alakul ki.

C-vitamin-túladagolás
A C-vitamin túladagolása csak nehezen lehetséges, mivel a fölösleg egyszerűen kiválasztódik a veséken keresztül. Mindenesetre aki túl sokat szeretne a jóból, azt kockáztatja, hogy a B12-vitamin hatása, illetve felvétele zavart szenved vagy akár meghiúsul, mivel a B12-vitamin elpusztul. A túl sok C-vitamin, amit hosszabb időn keresztül rendszeresen viszünk a szervezetbe, vesekőképződéshez vezet.

C-vitamint tartalmazó élelmiszerek
Közismert, hogy a legtöbb C-vitamint a növényi élelmiszerek, mint a gyümölcs és a zöldség, tartalmazzák. Természetesen a vitamin minden forrása különböző koncentrációban
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 17:21
Az alma egészséggel ajándékoz meg
játszik a vérnyomás csökkentésében.

Kutatások igazolják, hogy a flavonoidok magas bevitele mintegy 20 százalékkal csökkenti az agyvérzés kialakulásának a kockázatát.

A flavonoidok a szívbetegségek kialakulásának kockázatára is hatással vannak, mert csökkentik a magas vérnyomást, illetve a rossz, vagyis az LDL-koleszterin szintjét.

Még a cukorbetegség ellen is védelmet jelenthet

Az alma akár még a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében is segíthet. Amennyiben minden nap elfogyasztunk egy-egy almát, úgy akár 25 százalékkal is csökkenhet ennek a krónikus betegségnek az esélye.

Az almában lévő polifenolok segítenek a hasnyálmirigy béta-sejtjei károsodásának a megelőzésében. A béta-sejtek inzulint termelnek a szervezetben, és ezek gyakran mutatják a sérülés jeleit a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő embereknél.

Prebiotikus hatás

Az alma mintegy prebiotikumként működik, ezáltal elősegíti a jó baktériumok elszaporodását, így
pacsakute, 2020. június 28. vasárnap, 17:05
"A"-vitamin a jó látásért és a növekedésért
Az A-vitamin a létfontosságú vitaminok egyike, amelyről az emberi szervezet nem mondhat le. Retinolként is ismert, és számos feladatot lát el a szervezetben.

Az A-vitamin nagyon fontos a színlátáshoz, de a világos és a sötét megkülönböztetéséért is felelős. Általánosságban elmondható, hogy a retinol az egész látási folyamathoz elengedhetetlen. E funkció mellett az A-vitaminnak még további fontos feladatai vannak. Ide tartozik pl. minden belső és külső membrán védelme a szervezetben. A vörösvértestek képzéséhez is nélkülözhetetlen, ezen kívül a retinol nagyon fontos a növekedéshez.

Funkciója az anyagcserében ugyancsak létfontosságú. A csontanyagcsere is jelentős mértékben profitál a retinolból, mert a vitamin nem elhanyagolható szerepet játszik a csont növekedésében és felépítésében. Ezen kívül az A-vitamin közvetlenül és jelentős mértékben részt vesz a csonttörések gyógyulásában.

Bizonyos hormonoknak, pl. az ösztrogénnek és a tesztoszteronnak retinolra van szükségük a
pacsakute, 2020. június 18. csütörtök, 21:56
Koronavírus - Nébih: a vészhelyzet alatt felértékelődött az élelmiszerek tartóssága, csomagolt jellege
A 3000 fős reprezentatív online fogyasztói vizsgálatot május elején végzeték.

A Nébih kiemelte, a járványügyi veszélyhelyzet nem változtatta meg az élelmiszervásárlással kapcsolatos alapvető fogyasztói szokásokat, ugyanakkor a vásárlás módja, a vásárlást befolyásoló tényezők preferencia-sorrendje módosult.

Felértékelődtek a rövidebb értékesítési utak, amely kedvezett a Magyarországon gyártott élelmiszereknek. A boltlátogatási gyakoriság csökkent, míg a járvány előtt a válaszadók több mint háromnegyede legalább hetente kétszer járt élelmiszerboltba, addig a járvány kezdete után a többség tudatosan, egy hétre előre gondolkodva vásárolt. A válaszadók mintegy tizede életében most először próbálta ki az online bevásárlást, és a lakosság negyede látogatta az online élelmiszerboltokat - írja a Nébih.

A "kezdeti sokk" időszakában jellemző volt a készletezés. A háztartásokban átlagosan 36 kilogramm élelmiszer állt rendelkezésre a felmérés idején. A lakosság fele legalább két hétre elegendő
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 09:31
- Nagymama, hogyan viseljem el a fájdalmat? - A kezeiddel
- Nagymama, hogyan viseljem el a fájdalmat?

- A kezeiddel kedvesem. Ha az elméddel próbálod meg, akkor a kín még erősebb lesz.

- A kezeimmel, Nagymama?

- Igen, igen. A kezünk a lelkünk antennája. Ha varrásra, főzésre, festésre, a föld érintésére használod őket, vagy ahogy a földbe fúrod őket, a gondoskodás jelzéseit küldik a legbensőbb lényedhez és a lelked megnyugszik. Így nem kell több fájdalmat keltenie, hogy odafigyelj rá.

- Tényleg olyan fontosak a kezek?

- Igen, lányom. Gondolj a csecsemőkre: az érintés útján ismerkednek meg a világgal. Amikor öreg kezekre tekintesz, többet mondanak el tulajdonosukról, mint bármely más testrésze. Minden, amit kézzel készítünk, szívből készül, mert a kezünk és a szívünk egységben vannak.

- A kezeim, Nagymama... milyen régen használtam őket ilyesmire!

- Kezdd el használni őket Lányom, kezdj el
koszegimarika, 2020. június 11. csütörtök, 08:36
Paradicsomszósz az egészségünkért
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomszósz javítja a probiotikumok aktivitását a bélben. Minden étel, amely táplál, funkcionálisnak számít. Ezek az ételek csökkentik a krónikus betegségek kockázatát, vagy más módon optimalizálhatják az egészséget. És azok az élelmiszerek, amelyek valamilyen előnnyel járnak szervezetünk számára, illetve javítani tudják az egészségi állapotunkat, mindenképpen funkcionálisnak tekinthetők.

A probiotikus ételek - például bizonyos típusú joghurtok, kefirek - ebbe a kategóriába tartoznak, mivel a bélben lévő jó baktériumok számát növelik, ami számos szempontból hozzájárul egészségi állapotunk javulásához.

A paradicsom egészséges tápláléknak számít, mivel többek között likopint - egy antioxidáns pigmentet - tartalmaz, amely segít megóvni a sejteket a káros tényezőktől. A kutatások azt sugallják, hogy a
pacsakute, 2020. június 06. szombat, 18:54
Otthoni gyógymódok csontritkulásra (oszteoporózisra)
finanszírozott kutatás, amely a Csont Ásványi Anyag Kutatás című folyóiratban jelent meg, kimutatta, hogy a halolajban található omega-3 zsírsavak meggátolják egyes kockázati tényezők aktivizálódását, amelyek csont- és izomvesztéshez vezetnének.

- A legegyszerűbb megoldás a napi egyszeri 1000mg-os halolaj kiegészítő étkezés közbeni bevétele.
- Folyami halakat is fogyaszthat, mint a lazac, hogy ezzel is több esszenciális zsírsavat vigyen be.

Megjegyzés: A vérhígítóval kezelt betegek mindenképp konzultáljanak orvosukkal mielőtt elkezdenék a kúrát.

7. Ananász
Az ananász mangánban gazdag. A mangánhiány kapcsolatba hozható a csont deformációjával és a csontvesztéssel, amely csontritkuláshoz vezet.

- Fogyasszon naponta egy csésze friss ananászt szeletelve étkezés előtt. Ez a napi mangánszükséglet 75%-át fedezi.
- Fogyasszon naponta egy csésze ananászlevet.

8. Koriander
A koriander levél és a koriander mag is gazdag
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 23:03
Immunrendszer serkentése zöldségekkel
(helyesen gyümölcs) a likopin legjobb természetes forrása. A likopin az egyik leghatékonyabb antioxidánsként, jól használható a rákmegelőzésben, főként a prosztata esetében, emellett béta-karotinban és étkezési rostokban is gazdag. A likopin a főzés során nem bomlik el, tehát a szószok és a mártások is éppen olyan jók, mint a nyers paradicsom. Magas a káliumtartalma, ami pl. jól hasznosítható, ha a beteg kálium pótlásra szorul (pl. vízhajtókat szed). A szárított paradicsom káliumtartalma a legmagasabb, minden növényt, gyümölcsöt felülmúl.

5, Gomba
Számos gyógygomba csökkenti bizonyos rákos megbetegedések előfordulását, főként a mellrákét, mivel serkentik a T-sejtek működését. Ezek a sejtek az immunrendszer részét képezik és a gyulladásokkal és rákos sejtekkel veszik fel a harcot. Sok ízletes gombát találhatunk, de érdemes figyelni, ugyanis sok gombafaj mérgező, nem ehető. Étkezésre ideális például a morel gomba, a fekete chantarelle gomba, a karfiol gomba, a reishi gomba és a maitake gomba,
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 08:37
Virtuálisan rendezik meg a Közösségek Hete országos rendezvénysorozatot
tekinthetők meg.

Idén hat tematikából választhattak a programszervezők. A karantén kultúra elnevezésű programtípusban az Algyői Tájház, a Sopronkövesdi és az Eleki Tájház kollégái virtuális sétán vezetik végig a látogatókat a tájházon. A Solymár Imre Városi Könyvtár játékra hívja a számítógép előtt ülőket, akiknek skiccrészlet alapján kell felismerni Bonyhád valamely jellegzetes épületét.

Erzsébetvároshoz kapcsolódó bélyegek képeit osztja meg a budapesti Bélyegmúzeum Facebook-oldalán, kommentben mindenki megírhatja, hogy szerinte hogyan kapcsolódik a bélyegkép a kerülethez. Számos település a helyben felfedezhető értékekre online kvízjátékkal hívja fel az ott lakók figyelmét.

A Ki mit tud? - Tanuljunk egymástól! - Interaktív műhely nevű programban a Ceglédberceli Kultúrház és Könyvtár a kisgyermekes családokat olyan kert készítésére biztatja, amely a balkonon is elfér.

A Balatoni Kálmán Imre Emlékház munkatársai a karanténkonyha ötletét felhasználva fakanalat és sodrófát ragadnak,
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 11:32
A cukorbetegség-főzési módszerek
kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.

A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.

Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.

Az egészséges főzési módszerek -
pacsakute, 2020. április 22. szerda, 22:37
1/350
Képek, videók
nagymama-unoka.jpg
liliana01
2019. május 05. vasárnap, 22:05
Nagymama köszöntő
irmus
2018. augusztus 17. péntek, 05:47
Aranyosi Ervin : Nagymama
irmus
2018. július 20. péntek, 08:29
Nagymamám mindig azt mond
irmus
2018. július 11. szerda, 08:03
nagymama_szobor_mg_011 .jp
liliana01
2018. május 06. vasárnap, 19:22
Nagymama gesztenyés teker
irmus
2018. április 04. szerda, 08:32
nagymama és unoka.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:04
Varkonyi nagymama
totyimotyi
2017. augusztus 02. szerda, 11:15
Nagymama.jpg
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:15
Nagymama, Szzaszák Margit
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:15
0 A ti fájdalmatok már el
lovaszmarika
2012. október 31. szerda, 11:57
A rajzfilm fájdalmat csil
snbela44
2012. augusztus 17. péntek, 05:35
fájdalmat gyógyit a halál
kicsoda57
2010. augusztus 20. péntek, 00:02
Fájdalmat hagytál..jpg
emilia3
2010. február 27. szombat, 18:51
a fájdalmat....jpg
myszty
2008. október 31. péntek, 12:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.