Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:40 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Évértékelő - Franciaországban folytatódott a politikai átrendeződés
azonban - megválasztása óta először - Macron meghátrálásra kényszerült.

A társadalmi összetartozást a nyár elején néhány napra elhozta az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon aratott francia győzelem: a franciák negyede, csaknem 16,5 millió ember ünnepelt az utcákon, és a felmérések szerint a lakosság kétharmada optimista volt hazája jövőjét illetően.

A győzelmi mámor azonban hamar elillant a Benalla-ügy kirobbanásával. A Le Monde című napilap írta meg, hogy a francia elnök volt biztonsági főnöke egy májusi diákmegmozduláson tüntetőket bántalmazott rendőrségi rohamsisakban és karszalagot viselve. A nyári uborkaszezon kezdetén az ellenzék által meglovagolt botrányt az államfő rosszul kezelte, s csak késve, a közvélemény nyomására bocsátotta el egyik legfőbb munkatársát.

Az eset kivizsgálására felállított parlamenti vizsgálóbizottság előtt Gérard Collomb belügyminiszter minden felelősséget az elnöki hivatalra hárított, amit Macron árulásként értékelt, s ezzel olyannyira megromlott a két
velemenyezd, 2018. december 25. kedd, 08:20
Humor és vicc
volt.

- Szilvike, legyél az én tündöklő csillagom
- Hogy gondolod ezt, Rudi?
- Este gyere fel, és reggel tűnjél el...

Az öregasszony elkíséri orvoshoz az öregembert, mert az rosszul hall. A
vizsgálat végén azt mondja az orvos:
- Uram, szükség lesz széklet- és vizeletmintára.
Az öreg odafordul az asszonyhoz:
- Mit mond?
- Azt, hogy add oda a gatyádat!

Tűz volt a kórházban. Miután eloltották a tüzet, a tűzoltók főnöke jelenti a
főorvosnak.
- A tüzet eloltottuk. Az alagsorban találtunk három áldozatot.
Mesterséges légzést alkalmazva kettőt sikeresen visszahoztuk az életbe, a
harmadik sajnos nem járt sikerrel.
A főorvos elájul, - mikor magához tér, mondja a tűzoltónak:
- Tudja maga azt, hogy az alagsorban nincs semmi más, csak a hullaház?

Cseng a telefon a kórház belgyógyászatosztályán, az ügyeletes nővér veszi fel a
hívást.- Jó napot kívánok.
Nagy
lovaszmarika, 2018. november 07. szerda, 10:43
Diskurzus 62 évvel később az 1956. október 26-ai sortűzről
Az ÁVH-sok már várták a tömeget, majd esztelen vérengzést rendeztek. Miután kilőtték a tárakat a fegyvertelen tömegre, a menekülőkre és a földön fekvő sérültekre, kézigránátokat dobáltak rájuk. Máig nem lehet tudni pontosan, hogy hány halottja és sérültje volt a mészárlásnak. A város, a túlélők és az áldozatok hozzátartozói sosem heverték ki az eseményeket, ehhez az is hozzájárult, hogy a meggyilkoltakat és sérülteket 33 éven át rágalmazta a hatalom.

2. Mamám ott volt mikor a tömegbe lőttek főnöke rántotta le a földre. Mikor erről mesél mama elszörnyedek és kiráz a hideg.

3. Bár mondjuk az is érdekes esemény volt, hogy a zuhogó esőben mit kerestek ott az óvodások a tömegben? És mindenki tudta, hogy ott a laktanyában fegyverek vannak, nem csak a vörös csillagról szólt ott a történet....Mi történik, ha bejutnak, és megszerzik a fegyvereket? Életben hagyták volna a katonákat? Tuti hogy nem !!!..Volt kórházi ápolónő ismerősöm, aki abban az időben dolgozott a kórházban...mesélt mindegyik
azenujsagom, 2018. október 23. kedd, 13:16
A francia belügyminiszter az EP-választások után távozik a kormányból
"Az önkormányzati választások még messze vannak. Ha addig nem diagnosztizálnak nálam valami súlyos betegséget, jelölt leszek Lyonban" - mondta a L'Express című hetilapnak adott interjúban a 71 éves baloldali politikus, aki 2001-től 16 éven át, belügyminiszterré történő kinevezéséig irányította az egyik legnagyobb francia várost.

"Úgy gondolom, hogy azoknak a minisztereknek, akik jelöltek akarnak lenni a 2020-as önkormányzati választásokon, távozniuk kellene a kormányból az EP-választásokat követően" - tette hozzá.

Gérard Collomb volt az egyik első országosan ismert politikus, aki 2016-ban, az elnökválasztási kampány kezdetén csatlakozott Emmanuel Macron pártok felett álló táborához. Visszatérési szándéka a helyi politikába régóta nem titok, de távozásának előzetes bejelentése rosszul jöhet a köztársasági elnöknek alig néhány héttel azután történt, hogy a kormány legnépszerűbb tagja, Nicolas Hulot televíziós személyiség lemondott a környezetvédelmi tárca irányításáról, miközben Emmanuel
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:19
Karl-Dietrich Wolf: A III. Birodalom páncélos hadműveletei
Németország képes néhány súlyos csapást mérni, ez a mesterséges szövetség mennydörgő robajjal összeomlik majd. Fölébe kerekedünk a sorsunknak, úgy bizony!" - lelkesítette a tábornokait a Führer. A lelkesítésre szükség is volt, hiszen a tábornokok jól látták az elkerülhetetlen nehézségeket.

Amikor Sepp Dietrich az eligazításról visszatért a 6. SS-páncéloshadsereg főhadiszállására, és ismertette a tisztikarával a hadművelet részleteit, a rendkívül tehetséges Kramer tábornok, Dietrich vezérkari főnöke így kiáltott fel: "Őrültség! Micsoda egy őrült terv!" De nem volt mit tenni, végre kellett hajtani a Führer parancsát. Az egészségileg megroppant és már csak önmaga roncsának tekinthető Hitler vasakarata még megmaradt, a katonákra pedig átragadt a lelkesedése.

Az előkészületek természetesen a legteljesebb titokban zajlottak: a motorzaj csökkentése érdekében a lőszert a katonák és lovaskocsik szállították, a tankok lánctalpai alá szalmával bevont fatuskókat tettek, rádiótilalmat vezettek
eposz, 2018. augusztus 27. hétfő, 04:52
Cinka Hanna levelei
kizárt, hogy nemsokára bennünket is szanálnak, és akkor mi is ugyanolyan munkanélkülivé válunk, mint maga, kedves asszonyom.

Tanácsoljuk, keresse fel a városi munkaügyi hivatalt, s amennyiben munkához jut, becsülje meg magát, tartson ki minimum tizennyolc hónapig, hogy ha netalán újból állás nélkül maradna, munkanélküli-segélyt kérhessen.

Születendő gyermekéhez sok sikert, boldogságot kíván az igazgatóság és dolgozóink nevében

Szegény Árpád, a szövőgyár személyzeti oszt. Főnöke

***

1990. okt 11

Igen tisztelt polgármester úr

Nevem Cinka Hanna. Negyvenéves vagyok, négy gyermek annya az ötödik most van útba. Azal a kérései fordulok magáho utaltason ki a polgármester úr a családomnak valami járadékot, mer a családi pótlékból mik nem tudunk megélni. Legaláb munkanélküli segéjt adjanak. az is töb a seminél. így csak guberálunk pedig érek én is anyit mint Vacakné a szomszédból aki szintén munkanélküli mégis óton jár vásárolni a piacra.
suzymama, 2018. július 19. csütörtök, 20:00
Postás viccek
Óvakodj a postástól

A postás csenget az ajtón. Egy kisfiú nyitja ki, kezében cigi és egy fél üveg whisky.
- Itthon vannak a szüleid?
- Szerinted?

Egy hétfő reggel a postás éppen szokásos körútját rója, amikor látja, hogy Kovács jön ki a kukához egy láda üres üveggel a kezében.
- Csak nem házibuli volt nálatok a hétvégén? - kérdezi a postás.
- De, még szombat este volt a buli, de csak most kezdek magamhoz térni. Vagy 15 pár volt nálunk, és egy kicsit bevadultunk. Elég sok pia fogyott, aztán Ki vagyok én?-t játszottunk - mondja Kovács.
- Azt meg hogy kell?
- Minden pasi bevonul egy szobába, és egyenként jönnek ki, felül álcázva, alul semmiben. A lányok pedig próbálják kitalálni, ki lehet.
- Hű, de kár, hogy nem voltam itt! - kiált fel a postás.
- Talán jobb is, mert legalább ötször hangzott el a neved...!

Egy kisfiú levelet ír a Jézuskának:
Kedves Jézuska, nagyon szegény családból származom. Kérlek, küldj nekem 10.000
lovaszmarika, 2018. július 14. szombat, 15:25
Ötperces krimi
Aki a nőket nem becsüli: meghal

Tilda Haber merészen dekoltált miniruháját igazgatta, miután kiszállt kis sportkocsijából. Határozott léptekkel indult a villa felé, ahol már várták, de furcsa módon mégis meghökkentek érkezésekor. Minden jel szerint nem rá számítottak.

A komótos testőr - akinek a zakóját oldalt szemmel láthatóan kinyomta a fegyvere - útját állta. Tetőtől talpig végigmérte a csinos, fiatal nőt és megkérdezte, mit keres ott a lány.
- A főnöke háromra vár.
- Maga Haber?!
- Az vagyok.
- Magát küldte Niccolino? - kérdezett vissza hitetlenkedve a testőr.
- Így van. Jelentsen be a főnöknek!
A testőr csak állt és bámult. Erre a lány ráförmedt:
- Jelentsen már be a főnökének! - Az itáliai nap átkozottul égette finom bőrét, nem volt kedve sokáig ácsorogni a vasrácsos kapu előtt. Odabent pedig az olasz maffia egyik családjának feje, Bassini várja.

Amikor belépett a szobájába, Bassini is nagyot nézett. Az alacsony, barna bőrű,
piroska0101, 2018. július 06. péntek, 15:58
A Real kapusa állítólag meg akarta ütni Zidane-t, mert .....
A Real kapusa állítólag meg akarta ütni Zidane-t, mert nem őt rakta a kezdőbe. Elég erős sztori jelent meg a spanyol médiában. Cristóbal Soria sportújságíró egy televíziós műsorban beszélt arról, hogy
Kiko Casilla, a Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa meg akarta ütni Zinédine Zidane vezetőedző, amiért a francia inkább a saját fiát, Luca Zidane-t nevezte a kezdőbe a Villarreal elleni, májusi bajnokin.
A madridi As azt írja, hogy Casilla oldaláról szinte azonnal érkezett a cáfolat. Azt írták: Zidane elmondta, a keretből egyedül a fia nem játszott még a szezonban, így őt küldené pályára, amit Kiko Casilla megértett és elfogadott. A bónuszról is azt mondták, ez az egy mérkőzés kevés lett volna hozzá, hogy érvénybe lépjen. Zinédine Zidane-nal kapcsolatban az is friss hír, hogy a britek tudni vélik a távozása okát, állítólag összekülönbözött Floréntino Pérez klubelnökkel az átigazolásokról. A francia múlt csütörtökön, pár nappal a zsinórban harmadszor is megnyert Bajnokok Ligáját követően jelentette
maroka, 2018. június 15. péntek, 16:18
A presbiter gyermekei
A presbiter gyermekei

Pál elvárja egy vezetőtől, hogy szülőként is tegye próbára magát, mikor gyermekeit neveli és gondot visel rájuk (1Tim 3,4-6). A "nevelés" felügyeletet, irányítást és a családot érintő dolgok megtervezését jelenti. A"gondviselés" (5. v.) arra a fajta vezetésre utal, amely mindenkinek szolgál, felkarolja a gyengéket és az elhagyottakat, továbbá, amely magát helyezi az utolsó helyre.
Érdekes, hogy az apostol nem egyszerűen csak azt kéri a vezetőktől: legyenek engedelmes gyermekeik. A gyermekeknek "teljes tisztességgel", méltósággal kell engedelmeskedniük. Vagyis a szülőknek kiabálás, fenyegetőzés és erőszak nélkül kell elérniük az engedelmességet, a gyermekeknek pedig tisztelettel, vonakodás, morgás és szemforgatás nélkül kell megadniuk azt.
A tinédzserek szülei most bizonyára azt gondolják, hogy ez valami olyan, mint hócsatát rendezni a Szaharában. Pedig megkaphatjuk a tiszteletteljes engedelmességet, ha jó kapcsolatban vagyunk a gyermekeinkkel. Az egészen kicsi
kalmanpiroska, 2018. június 11. hétfő, 18:34
Érdekes.
Stanton T. Friedman, William Moore, valamint Karl T. Pflock a Freedom of Information Act-re (a információ szabadságáról szóló törvényre) hivatkozva folyamatosan kérték a hatóságokat, hogy a titkosítás feloldásával tegyék hozzáférhetővé a roswelli incidens aktáját, minden eredmény nélkül.

Többek között Stanton T. Friedman, az ismert amerikai ufókutató is többször kérelmezte a Roswell-dosszié nyilvánosságra hozatalát

John Podesta tábornok, a Clinton-adminisztráció egykori vezérkari főnöke 2002 októberében a következőket nyilatkozta a roswelli esemény ügyében kitartó nyomozást folytató Sci-Fi Channel munkatársának:

Itt az ideje, hogy a kormány feloldja és a tudósok számára hozzáférhetővé tegye azokat az adatokat, amelyek a Roswell-jelenség valódi természetének meghatározásához szükségesek."
Még a szenátor számára is tabu volt a Roswell-dosszié

A Roswell-akta azonban továbbra sem hozzáférhető, és nemcsak mezei ufókutatók, hanem még befolyásos politikusok számára
piroska0101, 2018. május 08. kedd, 18:37
Vidám estét!
Süteményrecept gyesen lévő anyukáknak:
- Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 fokra. Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát.
Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra. Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet.
Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához
tunkiss, 2018. május 07. hétfő, 20:00
1/100
Képek, videók
Franciaországban - BO
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:17
Valahol Franciaországban.
mailona
2012. október 02. kedd, 19:47
Franciaországban
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:42
Franciaországban 2009.sze
judit0716
2010. április 05. hétfő, 10:01
Menton,Francíaországba n
lerzsy
2008. október 06. hétfő, 09:53
Így folytatódott.
halaszistvan
2007. október 14. vasárnap, 10:30
És az éj folytatódott...
lied
2007. január 21. vasárnap, 12:59
collodi-garzoni-garden s-2
jakabgasparne
2008. július 11. péntek, 12:07
Politikai cikkek 01.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai cikkek 02.jpg
chillik
2018. január 13. szombat, 05:20
Politikai Főiskola 1986-b
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
politikai-vicc-apeh.jp g
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:32
politikai_vicc.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:31
politikai.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:15
politikai irás.jpg
kicsoda57
2013. november 27. szerda, 22:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.