Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:47 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (napirend előtt: költségvetés, napirend, interpellációk)
Fidesz: a családok és az adócsökkentés költségvetése lesz a jövő évi büdzsé

Bánki Erik (Fidesz) hangsúlyozta: a családok és az adócsökkentés költségvetése lesz a jövő évi büdzsé, a kormány 2010 óta elkötelezett az adócsökkentés politikája mellett. A költségvetés és a gazdaságvédelmi akcióterv megerősíti a családok helyzetét, megvédi a gazdaság szereplőit és jelentősen javítja a magyar vállalkozások versenyképességét - jelentette ki.

Azt mondta: az elmúlt időben meghozott intézkedések eredményeként a magyar gazdaság az uniós átlagot meghaladó mértékben növekszik. A magyar emberekkel és vállalkozásokkal összefogva, őket támogatva kell építeni olyan gazdaságot, amely biztosítja, hogy ha válság jön, a magyar emberek a lehető legkevésbé érezzék meg annak hatásait - közölte.

Tállai András államtitkár elmondta: a kormány olyan költségvetést nyújtott be, amely elsősorban a családoknak nyújt biztonságot, célja, hogy családbarát hazát teremtsen a magyar embereknek. A másik hangsúlyos elem a
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 16:13
Vigasztaló szentháromság
kezdjem: az Atya, Fiú, Szentlélek nevében. De mit is jelent ez a megszokott mondat, amelyre igazán talán már oda sem figyelünk? ,,Isten nevének segítségül hívása" - olvassuk a Liturgikus könyvben a klasszikus definíciót. Nem varázsige, hanem kicsit profánabbul fogalmazva, mai hasonlattal: az invokáció olyan, mint egy jelszó (password, PIN-kód), amely megnyitja a kapcsolat lehetőségét, esélyt kínál a kommunikációra Isten és ember között. Ha nem figyelünk rá, ha elfelejtjük, lefagy a rendszer, nem jön létre az élő és éltető kapcsolat.
Az Atya, Fiú, Szentlélek nevében.
...............
Hitünk egyik legnagyobb misztériuma a Szentháromság. Immár kétezer éve, hogy teológusok sokasága igyekszik érthetővé, megfoghatóvá tenni ezt a titkot, de csekély eredménnyel. A művészeteknek talán jobbak az esélyei. Gondoljunk Bach fenséges Esz-dúr prelúdium és fúgájára, amely az orgona hangjain
maroka, 2019. június 16. vasárnap, 07:08
EP-választás - MSZP-Párbeszéd: be kell ütni a szeget a nemzeti együttműködés rendszerének koporsójába
kampányzáró sajtótájékoztatón azt mondta, "a piros-zöld-szövetség" a szociális Európáért küzd, szorgalmazza a közös uniós minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék bevezetését, bérlakásprogramot, a szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak pedig ösztöndíjat sürget.

Azt mondta, az MSZP-Párbeszéd közösen küzd a szélsőjobboldal ellen.

"Az osztrák alkancellár bukásával lehullt a lepel": kiderült, hogy a szélsőjobboldali populista politikusokat semmi más nem érdekli csak a hatalom és a pénz. Olyan rendszert akarnak Európában, mint amilyet Magyarországon Orbán Viktor kiépített - hangoztatta.

Elmondta, az MSZP-Párbeszéd politikusai csaknem ötszáz kampányrendezvényen vettek részt, és még szombaton is százötven helyszínre indulnak a nulla kilométerkőtől.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője szerint a mostani választás tétje az, hogy Európa merre fordul. Az a kérdés, hogy a szélsőjobboldali, populista, euroszkeptikus erők erősödnek meg, amelyek szét akarják szedni az európai
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 11:41
Assisi Szent Ferenc kilenced - Szentatya látogatására!
együtt a Szentatya látogatására! - Mária út Facebook oldal
Sokan kértétek, így egyben is közöljük a kilencedet...ha
követitek oldalunkat így minden reggel ezzel indíthatjátok a napot:
KILENCED ASSISI SZENT FERENC TISZTELETÉRE május 23-31.
...................
A kilenced egymás után, megszakítás nélkül kilenc napon át (vagy kilenc
egymást követő hét/hónap meghatározott napján) valamely szándékra
végzett rendszeres, várakozást kifejező, kérést nyomatékosító imádság,
amellyel állhatatosságunkat bizonyítjuk Isten előtt. Mintája az Urunk
mennybemenetele és a pünkösd napja közötti 9 nap, amikor a Boldogságos
Szűz Mária és az apostolok Jeruzsálemben visszavonulva, imádkozva és böjtölve várták a
Szentlélek eljövetelét.
Ereje az állhatatosságban, a fáradhatatlan, intenzív imádságban rejlik. Ha az evangéliumi
özvegyről és az igazságtalan bíróról szóló példabeszédben a sem Istennel, sem
maroka, 2019. május 23. csütörtök, 12:01
húsvét 3. hét csütörtök 05.09
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Aki teljes szívből hisz, méltó a keresztségre.
A jeruzsálemi üldözés idején az Úr angyala így szólt Fülöp diakónushoz: ,,Kelj föl! Menj délnek, arra az elhagyatott útra, amely Jeruzsálemből Gázába vezeti"
Fülöp felkerekedett és elindult. Egyszer csak megpillantotta az etióp királynőnek, Kandákénak egyik udvari főemberét, aki a királynő kincstárát kezelte. Az etióp kincstárnok Jeruzsálemben volt imádkozni. Visszatérőben kocsiján ülve Izajás próféta könyvét olvasta.
A Szentlélek akkor így szólt Fülöphöz: ,,Menj, és szegődjél oda a kocsihoz!" Fülöp odasietett, és hallotta, hogy Izajás próféta könyvéből olvas. Megkérdezte: ,,Érted-e, amit olvasol?" Az így válaszolt: ,,Hogyan érthetném, hacsak valaki meg nem magyarázza?"
Meg is kérte Fülöpöt, hogy szálljon fel és üljön melléje. Éppen ezt a szentírási részletet olvasta:
Mint a juhot, úgy vitték leölésre, s miként a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem
maroka, 2019. május 09. csütörtök, 10:16
Nőtt a moszkvai kényszerleszállás halálos áldozatainak száma
a történtek miatt büntetőeljárást indított.

A hírügynökségi jelentések szerint az elsődleges feltételezések alapján a legvalószínűbb, hogy a tragédiát villámcsapás okozta, de nem kizárt a rövidzárlat sem. A repülőgéppel a vészjelzés leadását követően megszakadt a földi irányítók összeköttetése.

Az incidens miatt a moszkvai repülőtereken több mint száz járatot késleltettek vagy töröltek.

A Szuhoj által kifejlesztett, Superjet néven is ismert SSJ-100-as repülőgépét 2011-ben állították rendszerbe Oroszországban, azt hangsúlyozva, hogy feléledőben van az orosz repülőgépipar. A főleg kiöregedett szovjet gépeket felváltó típust más országokban, így Mexikóban és Örményországban is alkalmazzák.

Az SSJ-10-esnek már volt korábban halálos balesete: 2012-ben bemutató repülés közben egy ilyen repülő hegynek ütközött, a fedélzetén lévő 45 ember életét vesztette.

A BBC brit közmédia orosz nyelvű hírszolgáltatásának egy tavaly október 31-i online híre szerint az üzembe állított Superjetek
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 23:52
Gyermekek 500 fős kórusa töltötte be.....
gyerekek, akik egy ilyen alkalommal járulnak először a szentáldozáshoz, életük végéig emlékezni fognak erre. Láttuk ezt a Fülöp-szigeteken is, ahol a közel kilencvenéves nyugdíjas bíboros arról számolt be, hogy a harmincas években Manilában éppen egy ilyen kongresszuson volt elsőáldozó, és hogy ez akkor számára milyen nagy élményt jelentett."
Arra a kérdésre, hogy a NEK-en jelen lesz-e a Szentatya, Erdő Péter így válaszolt: ,,A Szentatyát meghívtuk. Az utóbbi néhány évtizedben a pápa rendszerint legátust küldött maga helyett a rendezvényekre, legutóbb, a Fülöp-szigeteken is így volt. Ott a Szentatya videoüzenetben fordult a szentmise résztvevőihez."
Magyarországon eddig csupán egyszer, 1938-ban rendeztek eucharisztikus világkongresszust. 2020 szeptemberében már 52. alkalommal gyűlnek össze a világ katolikusai és mindazok, akik együtt szeretnék megünnepelni Jézus Krisztus valóságos jelenlétét az Oltáriszentségben. A kongresszus tehát - hangozzék bár elnevezése rendkívül
maroka, 2019. május 02. csütörtök, 21:01
Antropikus elv
,,Darwin óta aki célról beszél, az a tudomány ítélőszéke előtt talán a legostobább dolgot műveli. Ezért zavarba ejtő, hogy a tudomány leghaladóbb és legösszetettebb formája, a tudományos kozmológia kezdi ismét használni a tudományos eszmecserében a célra vonatkozó utalásokat. A kozmológusok nem sokkal a 2,7 K-os sugárzás fölfedezése után csodálkozva kezdtek tekinteni a kozmikus evolúció rendkívül szűk mozgásterére. Egyre inkább úgy látták, mintha a világegyetem egy rendkívül keskeny pályán mozogna, amely úgy lett megszabva, hogy végül az ember megjelenhessen a színen. Ha ugyanis ez a kozmikus leves egy kicsit más lett volna, az nem csak a minden szerves lényt felépítő kémiai elem kialakulását akadályozta volna meg. Az élettelen anyag is más kölcsönhatásoknak lett volna kitéve, mint amelyek az olyan nagy anyaghalmazok összeállásához szükségesek, mint a protocsillagok és a protocsillag-rendszerek... Mindenesetre a földi élet megjelenése tisztán tudományos szempontból hihetetlenül valószínűtlen esemény. Nem
kalmanpiroska, 2019. április 30. kedd, 13:51
Észak Dél ellen
legnagyobb rabszolgapiacon, Jamaika szigetén 40 fontért adták el, tehát 100 százalék volt a haszon egy-egy rabszolgán. Azonban már a szállítások során is nagy volt a halálozási ráta, úgy vélik, hogy általában minden nyolcadik ember áldozatul esett a nehéz, és számukra megváltozott körülményeknek, továbbá az Amerikába szállított rabszolgák egyharmada meghalt három éven belül.

A 18. század vége felé azonban a liberális közvélemény, különösen Angliában, kétségbevonta a rabszolgaságnak, mint rendszernek az erkölcsi alapjait, és hosszú viták után Nagy-Britannia volt az első, amely 1807-ben megtiltotta a rabszolga-kereskedelmet, magát a rabszolgatartást pedig 1833-ban törölték el.

Észak-Amerikában is, már az egyes államokban a 18. század végén megtiltották a rabszolga-kereskedelmet, Dél-Karolina állam ezt a tilalmat 1793-ban hatályon kívül helyezte, és ezen túlmenően is nagymértékben folyt a rabszolgák csempészése. Az Egyesült Államok hajóépítő üzemei, külön erre a célra, gyorsjáratú és nagy
eposz, 2019. április 05. péntek, 04:55
x'D
nekem ebben az életemben nordikus jelenleg a fizikális testem, nem éppen nagy hőségekhez tervezték. Énnálam a plusz 25-30 fok és ami afölött van, az már szenvedés, de próbálom majd nem szenvedésként megélni. Be lesz ám fűtve, mint állítólag a Pokolban is, főleg nappaloknál. Mindig elgondolkodok azon, ha tényleg tudatában vagyunk annak hogy létezik reinkarnáció, akkor bizony sok illetőnek lehettek előző életeiben más fizikális testei amiben létezett mint tudat vagy szellem is. Bizony akár még távolibb rendszerek esetében, olyan fizikális testben is lehettek néhányan, akiket mi "idegenekként" vagy földönkívüliekként szoktunk emlegetni. Mindenféle vallás és ideológia akár filozófia szokott engem érdekelni, ugyan egyikhez sem tartozok, és nem is akarok egyikhez sem tartozni, ennek meg vannak az okai. Viszont énnálam is léteznek nézetek, de nem szeretném őket beskatulyázni és szavakkal illetni őket...

https://www.youtube.com/watch?v=HBR2Ga5DnFo" >target="_blank"
Idegenlégió: a
eposz, 2019. március 31. vasárnap, 03:33
Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogass
római katolikus liturgikus rendelkezések szerint virágvasárnaptól fehérvasárnapig a szentek ünneplését elhagyja az Egyház, mivel Urunk húsvéti misztériuma köti le minden figyelmét. Március 25. ebben az évben éppen virágvasárnapra esett, ezért április 9-én tartjuk Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepét.
A görögkatolikus hagyomány azonban nem helyezi át az ünnepet.
*
A hírüladás napjának egyik sajátossága, hogy fényét elhomályosítani látszik a nagyhét és húsvét ünnepének közelsége. Hiszen rendszerint vagy éppen csak megelőzi ezeket, vagy ha egybeesnék velük, akkor elhalasztásra kerül, és csak utánuk következik az első köznapon, húsvét második hetének hétfőjén. Azonban úgy tűnik, a korábbi évszázadokban ez egyáltalán nem jelentett akadályt, sőt éppen ez a szoros közelség volt hivatott kiemelni az ünnep hitbéli jelentőségét.
Az ünnep Rómából, a 7. századból származó miseszövegének ékköve a mise kollektája, vagyis a fő könyörgése. E retorikai remekmű értékét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy
maroka, 2019. március 25. hétfő, 11:37
Észak Dél ellen (Részletek)
Észak Dél ellen: Az amerikai polgárháború 1860-1865

(História álarc nélkül - Az igazság nyomában)

* A dinamikus észak és a provinciális dél

Észak és Dél ellentéte megalakulásától fogva végigkíséri az Amerikai Egyesült Államok egész történetét. Az Unió magját az Atlanti-óceán partján elterülő államok alkották. Ezek között az államok között már a természet, az éghajlat is válaszfalat emelt. Észak inkább azokat vonzotta, akik a kereskedésnek, az iparosodásnak, a bányászatnak mozgalmasabb életmódját becsülték többre, Dél pedig azokat, akik az ültetvényesek nyugodtabb és úribb életmódját akarták élni.

A déli földnek tropikus klímája, a rendkívüli termékenység maga után vonta, hogy a gyapottermelés fejlődött ki legerőteljesebben a dohány mellett. A gyapottermelés előfeltétele volt, hogy minél több gépszerűen működő robotos álljon rendelkezésre, ezeket a robotosokat pedig a fekete rabszolgák töménytelen mennyisége biztosította.

Ha visszatekintünk a rabszolgaság
eposz, 2019. március 20. szerda, 00:43
1/164
Képek, videók
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
banki utmutató.gif
menusgabor
2016. november 21. hétfő, 21:20
banki hitel.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 18. hétfő, 22:13
bánki képek
lacipecsenye
2012. szeptember 17. hétfő, 10:03
Banki%20Donat.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 18:27
Bankier Kostüm(Klasszik)
csalogany13
2011. május 05. csütörtök, 12:58
bánki tó
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 10:51
banki-zsuzsa.jpg
kisss72
2010. június 11. péntek, 15:03
Címkék
Amerikai Egyesült Államok, bárány elnémul, évben éppen, tudományos kozmológia, megszokott mondat, tragédiát villámcsapás, Szűz Mária, adócsökkentés politikája, ünnep hitbéli, magyar emberek, ilyen alkalommal, hírügynökségi jelentések, Erdő Péter, utóbbi néhány, államok között, pünkösd napja,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.