Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:23 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai tábornok: Washingtonnak nincs terve arra, hogyan akadályozza meg Moszkva fegyverkezését
Washingtonban. A katonai szerződés a földi indítású, hagyományos és nukleáris robbanófejekkel felszerelt közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákról rendelkezett. Meghatározta számukat és hatótávolságukat, és mindkét fél lehetőséget kapott a másik ellenőrzésére is.

Donald Trump elnök a szerződés megsértésével vádolva Oroszországot tavaly októberben bejelentette, hogy Washington kilép a szerződésből. Oroszország cáfolta a vádakat, és az Egyesült Államokat vádolta meg a szerződést sértő rakétavédelmi rendszerek telepítésével. Ezt az amerikai külügyminisztérium cáfolta. Február elsején az Egyesült Államok felfüggesztette a megállapodást, de hat hónapos türelmi időt hagyott, amelynek végén - ha Moszkva addig nem tesz lépéseket - formálisan is semmisnek tekinti a megállapodást. Hasonlóképpen járt el Oroszország is.

Amerikai elemzők szerint a Fehér Ház nem csupán azért vonulna ki a szerződésből, mert Oroszország szerinte megsértette, hanem Kína miatt is. Peking ugyanis nem részese a szerződésnek, ám
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 21:36
Müncheni konferencia - NATO-főtitkár: Kína felemelkedése kihívás elé állítja a szövetséget
Jens Stoltenberg beszédében hangsúlyozta, hogy Kína felemelkedésében "van lehetőség a partnerségre és a politikai párbeszédre". A kalózok ellen Szomália partjainál folytatott küzdelem ügyében volt is már példa az együttműködésre, és a NATO fegyveres erői rendszeres kapcsolatban állnak a kínai fegyveres erőkkel.

Azonban nem egy tagországot tölt el aggodalommal Kína "egyre erőteljesebb befektetési tevékenysége a kritikus infrastruktúra, például az ötödik generációs mobil távközlési hálózatok (5G) területén" - mondta a főtitkár.

Jobban fel kell tárni és meg kell érteni "Kína befolyásának kiterjedtségét, és hogy mit jelent ez biztonságunkra nézve" - tette hozzá Jens Stoltenberg, hangsúlyozva, hogy a NATO-tagországoknak együtt, egységesen kell cselekedniük ebben az ügyben.

Felszólalásában és az utána következő pódiumbeszélgetésen elsősorban az Egyesült Államok és európai NATO-szövetségesei kapcsolatáról, az Oroszországhoz fűződő viszonyról és a a közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 21:22
Kína és Oroszország lépéseket tesz a világűr felfegyverzésére az amerikaiak szerint
A legfontosabb amerikai katonai hírszerző szervezet azokat a világűrrel kapcsolatos fegyverkezési programokat vizsgálta meg, amelyek álláspontja szerint kihívást jelenthetnek az Egyesült Államoknak vagy szövetségeseinek.

A tanulmány megállapítja, hogy az Egyesült Államok világűrben még meglévő előnyét - amely a katonai, kereskedelmi és polgári célú feladatok világűrből történő védelmére vonatkozik - egyre több kihívás éri, mivel egyre több állam és kereskedelmi vállalkozás képes műholdak létrehozására, felbocsátására, a világűr feltárására és emberek űrutazásának lebonyolítására. Ezek az új eredmények azonban nemcsak új lehetőségeket, hanem új kockázatokat is hordoznak - szögezi le az elemzés.

A DIA úgy véli: "Néhány külföldi kormányzat olyan képességeket fejleszt ki, amelyek fenyegetést jelentenek másokra, akik szintén használják a világűrt."

A katonai hírszerzés ezzel kapcsolatban Kínát és Oroszországot nevezi meg.

Az elemzés azt állítja: a kínai és az orosz katonai doktrína már
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 07:04
Nincs Cím
középkorban a tizennégy segítőszent közé sorolták. Ezek ismeretében meglepő, hogy a Balázs-áldás mindmáig élő liturgikus szokása csak a 16. században keletkezett és a 17. században nyomtatták ki a Rituale Romanum (Római Szertartáskönyv) függelékében.

A Balázs-legenda első, a 9. századból származó képi ábrázolása a római Szent Kelemen-bazilika altemplomában található. Egyes jeleneteket ábrázol a Paderbornban lévő abdinghfi hordozható oltár az 1100 körüli időkből.

Balázst a középkorban rendszerint püspöki öltözetben vagy palástban ábrázolták; pásztorbottal (15. század) és keresztbe illesztett gyertyákkal; sertésfejjel és gerebennel (emlékezésül arra a vaskampóra, mellyel a legenda szerint kínzatása alkalmával a testét tépték); ritkábban egy fiúval.

Tisztelete a latin egyházban a 12. századtól lett általános, mégpedig egy gégedaganat elleni imádsággal kapcsolatban. Később vérzések, hólyagbetegségek (a német név alapján: Blasius -- Biase = hólyag), továbbá kelések, kólika, pestis
bedmarika47, 2019. február 03. vasárnap, 14:08
Rudolf Steiner
tegnapi előadásom végéhez kapcsolódik. Láttam, hogy hallgatóim közül egyesek jelentőséget tulajdonítottak annak - és természetesen jöhet ilyen gondolatuk - hogy azon a vázlaton, amit felrajzoltam, az összes planéta egy sorban áll a Nappal, tehát ahogy mondani szokták, egy általános együttállást vázoltam fel, de kifejezetten hangsúlyozom, hogy ennek semmi jelentősége sincs annak szempontjából, amiről itt szó van. Fontos, hogy ne legyenek hamis elképzeléseink.

Először felrajzoljuk a kopernikuszi rendszer értelmében a Napot; azután azt, amit ma Merkúrnak, de az ezotériában Vénusznak neveznek; azután a Vénuszt illetve ezoterikus nevén a Merkúrt. Ezután következik a kopernikuszi rendszer szerint a Föld a Holdjával, majd a Mars pályája, a Jupiter pályája és a Szaturnusz pályája. Ez volna tehát a kopernikuszi világrendszer. S most azt mondtam, hogy szeretném az egészet úgy felállítani, ahogy azt egy Zarathustra-iskolában tanították. Nem szabad azt gondolnunk, hogy mindig Zarathustrának magának kellett
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:08
Az Egység Törvénye
következő kvantumán vagy oktávján, nem mondhatunk véleményt. A denzitásoknak erre az oktávjára azonban elmondható ez. A lényeket azért szüretelik, mert ők az adott denzitás fényét/szeretetét látják és élvezik. Azoknak, akik erre a fényre/szeretetre rátalálnak a vágy üdve nélkül, hogy másokat szolgáljanak, ám mégis a Szabad Akarat Törvényei szerint, joguk van rá, hogy ezt a fényt/szeretetet bárminemű célra felhasználják. Ugyanakkor talán meg kell itt jegyezni azt is, hogy léteznek a tanulásnak olyan rendszerei, amelyek az elkülönülés keresője számára ezen átjárók elnyerését lehetővé teszik.

Ez a tanulás ugyanolyan nehéz, mint az, amelyiket leírtuk nektek, viszont ott vannak azok, akik a tanulásban éppen akkora kitartást mutatnak, mint amennyire kitartóan téged hajt előre a vágy a keresés fáradságos útján a tudásért, amellyel szolgálhatsz. A torzulás abban keresendő, amint az önmaguk szolgálatát keresőket az Egység Törvénye pontosan ugyanolyannak tekinti, mint azokat, akik mások szolgálatát keresik,
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:29
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
az a hely, ahol delfinek és a bálnák éltek. A delfinek és a bálnák rendelkeztek a legmagasabb tudatszinttel a Földön (a Föld bolygón végbemenő fejlődésnek egy bizonyos szakaszában), s rendelkeznek még ma is. Galaktikus kifejezéssel élve, Enlilnek engedélyt kellett kérnie a Földön való letelepedésre és aranykitermelésre. Miért? Mert a Földet akkoriban a delfinek és a bálnák uralták, s galaktikus törvény, hogy egy bolygón kívüli faj tagjai csak az engedély megszerzése után léphetnek be egy eltérő tudat-rendszerbe. A sumér táblák azt mesélik, Enlil meglehetősen hosszú időt töltött az óceánban, s amikor végül elhatározta, hogy a szárazföldre lép, azt már félig ember, félig hal alakjában tette! Enlil végül újra visszanyerte teljes emberi alakját. Ez a történet szerepel a sumér táblákon.

A Szíriusz B-től a harmadik bolygó, melyet néhányan Óceánának hívnak, a delfinek és bálnák ősi otthona. Peter Shenstone, az ausztráliai delfin mozgalom vezetője Az Arany Delfin legendája címmel egy rendkívüli könyvet
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:17
ooOoo
asztrális síkon nem tudta befejezni a háborút, mint ahogyan fizikai síkon a saját teremtményét a saját fiát pusztította el. Ekkor következik be a harmadik befejező periódus, az hogy a legmagasabb rendű (tiszta) Teremtő, a legmagasabb rendű szeretet Atyja és az ő szellemcsaládjai (angyalai) elkezdték a Földet folyamatosan mentális síkon "bombázni", és ledegradálták, a tudástól elválasztották, azt a grandiózus tudást ami Atlantisznak volt elvették, lekicsinyítették azokat az erőket amelyekkel a földi rendszert bármilyen formában is támogatták, minden energiát megvontak Atlantisztól és új és újabb szellemcsaládokat ültettek ide, az asztrális és mentális világba, nem egy olyan szellemcsaládot aki régen atlantiszi volt, elhagyta ezt az Atlantiszt és más világokban élt sokáig földi időben mérve év tízezredekig vagy százezredekig más naprendszerekben élt. Több szellemcsaládot is ide tettek és az atlantisziak egy részét "eljegelték", elkülönítették, eltették innen, még lejjebb tették, még primitívebb formákba zárták
eposz, 2019. január 29. kedd, 10:31
ooOoo
mennyiségi és minőségi meghatározásáról"), 1841. E Mayer-féle törvény jelentőségéről lásd még az 1918. április 16-i előadást -: ,,Erdensterben und Weltenleben. Anthroposophische Lebensgaben. Bewusst- seins-Notwendigkeiten für Gegenwart und Zukunft" (,,Földi-halál és világban-élés. Az antropozófia élet-adományai. Tudati szükségszerűségek a jelen és a jövő számára"), GA

http://www.antropozofia.hu/ga293/17

Holisztika

A holisztika az elemzés, rendszerértelmezés egy módszere, illetve szemlélető módja. A tudományos elemzésben a holisztikus elemzés egy rendszernek vagy a rendszer egy vetületének egészét vizsgálja, hasonlítja vagy azonosítja.

Jelentése

Holo- görög eredetű (hólos) tudományos értelemben használt szó-előtag. Jelentése teljes, egész.

Tudományos alkalmazása

A daktiloszkópiában az azonossági pontok számszerű kategóriái mellett a leggyakoribb vizsgálati mód a holisztikus elemzés, amikor az ujjlenyomatok
eposz, 2019. január 29. kedd, 10:11
Koncentrálj arra az Energiára amit meg akarsz osztani
Koncentrálj arra az Energiára amit meg akarsz osztani a világgal, ne felejtsd el ez az Energia Szeretet, ez köt össze Téged Mindenkivel és mindennel.
Terjeszd a Szeretetet!
Ma gyakorlom a türelmet. Életem minden pillanatát értékelni fogom, az Öröm a Szépség a Kreativitás Energiáit földi valóságomban hálásan megköszönöm. Engedem, hogy ezen Energiák áramoljanak bennem és Szeretetem Fényesen tündököljön.
Töltsd meg szíved Szeretettel!
Ébreszd fel a Belső Gyógyítót! Gyógyítsd meg a rendszert, gyógyulj meg mélyen, aktiváld tested természetes Gyógyító Erejét és gyógyítsd meg Életed!
Áramoljunk együtt a Gyógyító Tér varázslatos birodalmában.

Áldott, boldog vasárnapot!

Minael
koszegimarika, 2019. január 27. vasárnap, 10:21
Seregély István: Útravaló – 2019. január 20., évközi 2
által.
Szeretném, ha az elmúlt évszázad viszontagságai miatt kialakult vallási tudatlanságból fölocsúdva a sok zűrzavart túlélő szent maradék eljutna Szent Péter a főtanács előtt tett kijelentésének igazára: a Názáreti Jézuson kívül ,,nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk (ApCsel 4,12)". (Ezért nem csodálkozunk azon, hogy a sátán és mindenkori barátai mindig harcolnak ellene.)
Ennek érdekében, mint kétezer éve mindig, most is Istenhez kell fordulnunk, mégpedig rendszeres imában. Nem hosszan kell imádkozni, de sokszor. Legtöbbet ér a magunk fogalmazta fohász, amelyet családunkért, hazánkért, magunkért és a világért mondunk. Az őszinte ima meghallgatásra talál. Időt kell szánni Isten Igéjének, Jézus Krisztusnak megismerésére. Jézus a kereszténység lényege (Romano Guardini).
Hogy közelebb kerüljünk hozzá, a legfontosabb az evangéliumok olvasása, majd a - sajnos nem mindig tökéletes - templomi igehirdetés hallgatása. (A templomba járás nem
maroka, 2019. január 20. vasárnap, 08:40
Trump a védelmi kiadások emelését ígérte és prioritásnak nevezte az új rakétavédelmi technológiákat
A rakétavédelmi stratégiát áttekintő beszédében az elnök hangsúlyozta: "célunk egyszerű, biztosítani akarjuk, hogy bárhol, bármikor, bárhonnan az Egyesült Államok irányában felbocsátott bármilyen rakétát azonosítsunk és elpusztítsunk".

Donald Trump kifejtette: "minden amerikait megvédünk minden típusú rakétatámadástól, és ehhez elsődleges fontosságúnak mondta új elfogó berendezések és radarok meghonosítását, a rakétafelismerő rendszerek képességeinek javítását. Kiemelte az űrvédelmi rendszerek fontosságát is.

Leszögezte továbbá, hogy az Egyesült Államok "100 százalékig a NATO-val tart". Ezúttal is hozzátette, hogy a NATO-tagországoknak nagyobb hozzájárulást kell fizetniük.

Az elnök nem említette az észak-koreai, iráni, kínai vagy orosz fenyegetést, jobbára az amerikai-mexikói határvédelemről beszélt.

Az amerikai sajtóban nyilvánosságra hozott rakétavédelmi beszámoló azonban részletesen szól Washington aggodalmairól az iráni, orosz és kínai katonai képességek erősödése miatt és
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 21:12
1/163
Képek, videók
Denzel Washington.jpg
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:26
Washington D.C.
sanci81
2016. július 31. vasárnap, 16:05
washington_3.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:53
Tavasz-cherry_Washingt on3
megyerimihaly
2016. március 30. szerda, 22:54
2016 Washington 3.jpg
megyerimihaly
2016. január 25. hétfő, 23:55
2016 Washington.jpg
megyerimihaly
2016. január 25. hétfő, 23:55
washington emlekmu
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:50
Washingtoni utca reszlet
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:23
Az akadályok....jpg
pacsakute
2014. július 18. péntek, 13:59
Az akadályok nem törhetne
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:17
az akadályok olyan...
jakabgasparne
2009. január 22. csütörtök, 07:40
Akadályok.jpg
idgie1975
2008. október 12. vasárnap, 20:03
át az akadályon
urbandi
2008. június 05. csütörtök, 14:18
az akadályok
urbandi
2007. november 26. hétfő, 22:03
Szintén az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.