Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 07:02 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Seregély István: Útravaló – 2019. január 20., évközi 2
által.
Szeretném, ha az elmúlt évszázad viszontagságai miatt kialakult vallási tudatlanságból fölocsúdva a sok zűrzavart túlélő szent maradék eljutna Szent Péter a főtanács előtt tett kijelentésének igazára: a Názáreti Jézuson kívül ,,nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk (ApCsel 4,12)". (Ezért nem csodálkozunk azon, hogy a sátán és mindenkori barátai mindig harcolnak ellene.)
Ennek érdekében, mint kétezer éve mindig, most is Istenhez kell fordulnunk, mégpedig rendszeres imában. Nem hosszan kell imádkozni, de sokszor. Legtöbbet ér a magunk fogalmazta fohász, amelyet családunkért, hazánkért, magunkért és a világért mondunk. Az őszinte ima meghallgatásra talál. Időt kell szánni Isten Igéjének, Jézus Krisztusnak megismerésére. Jézus a kereszténység lényege (Romano Guardini).
Hogy közelebb kerüljünk hozzá, a legfontosabb az evangéliumok olvasása, majd a - sajnos nem mindig tökéletes - templomi igehirdetés hallgatása. (A templomba járás nem
maroka, 2019. január 20. vasárnap, 08:40
Trump a védelmi kiadások emelését ígérte és prioritásnak nevezte az új rakétavédelmi technológiákat
A rakétavédelmi stratégiát áttekintő beszédében az elnök hangsúlyozta: "célunk egyszerű, biztosítani akarjuk, hogy bárhol, bármikor, bárhonnan az Egyesült Államok irányában felbocsátott bármilyen rakétát azonosítsunk és elpusztítsunk".

Donald Trump kifejtette: "minden amerikait megvédünk minden típusú rakétatámadástól, és ehhez elsődleges fontosságúnak mondta új elfogó berendezések és radarok meghonosítását, a rakétafelismerő rendszerek képességeinek javítását. Kiemelte az űrvédelmi rendszerek fontosságát is.

Leszögezte továbbá, hogy az Egyesült Államok "100 százalékig a NATO-val tart". Ezúttal is hozzátette, hogy a NATO-tagországoknak nagyobb hozzájárulást kell fizetniük.

Az elnök nem említette az észak-koreai, iráni, kínai vagy orosz fenyegetést, jobbára az amerikai-mexikói határvédelemről beszélt.

Az amerikai sajtóban nyilvánosságra hozott rakétavédelmi beszámoló azonban részletesen szól Washington aggodalmairól az iráni, orosz és kínai katonai képességek erősödése miatt és
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 21:12
Az ember mint a teremtő [...]
mellkasi állatként keletkezik, mint erőteljes légző-állat, még egészen kicsi, korcs fejjel. Csak később, mikor a Nap elválik a Földtől és kívülről hat, akkor jön létre a mellkasból a fej. Az oroszlán a mellkasból felfelé növekszik, az ember a fejből lefelé fejlődik. Az evolúció összességében ez hatalmas különbség.

Amint tovább haladunk a földfejlődés Hold-fokáig, az embernek szüksége lesz további folytatásra lefelé, mivel a Hold víz-nemű bolygó, bár később elszarusodik. Kialakul az emésztőrendszer kezdeménye. A fénnyel áthullámozott, fénytől ragyogó Nap idején az embernek táplálkozásához csak egy alul zárt légzőrendszerre volt szüksége, ekkor az ember fejből és légzőszervből állt. Ehhez tagolódik hozzá a Hold idején az emésztőrendszer. Így jut el az ember a fej- mellkas- és altest-alakzathoz. S mivel a Hold időszakban minden folyékony szubsztancia, az embernek is csak úszást segítő kinövésekre van szüksége. Karokról, lábakról csak a Föld-korszakban lehet beszélni. Akkor már hat a nehézkedési erő,
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Az ember mint a teremtő [...]
maga színes ragyogásával, s a Földnek visszaadja azt, amit annak a Nap világító erejével egyesült Szaturnusz-erő jelenthet.

Így hát közvetlen a földi létben, a földi lét környezetében látjuk a Szaturnusz-hatás működését a lepke-lét változatos színeiben. De emlékezzünk rá, hogy a kozmikus létben kétféle szubsztancia jöhet számításba: itt vannak a Föld tisztán anyagi szubsztanciái, és vannak szellemi szubsztanciák is. Elmondtam, hogy ebben az a figyelemre méltó, hogy az ember anyagcsere-végtag rendszerének alapja a szellemi szubsztancia, míg a fejének alapja az anyagi szubsztancia. Az ember alsó természetében a szellemi szubsztanciát fizikai erőműködés hatja át, a nehézkedési erő és más földi erőhatások. A fejben a földi szubsztanciát, amit oda visz fel az egész anyagcsere, a keringés, az idegek tevékenysége, átjárják az érzékfeletti szellemi erők, melyek a gondolkodásunkban, a képzetalkotásunkban tükröződnek, így az emberi fejben átszellemített földi matéria, míg az anyagcsere-végtag rendszerben -
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:30
Az ember mint a teremtő [...]
fizikai szubsztanciája lenne. Ez nincs így. Az ember szellemi és fizikai szubsztanciát is hordoz magában, és ezeket a szellemi és fizikai szubsztanciákat oly sajátos módon tartalmazza, hogy az meg kell lepje mindazokat, akik nem szoktak ilyen dolgokra figyelni. Mert az embert mozgásba hozó részeknél, meg a végtagokat befelé folytató anyagcsere esetében nem lenne helyes főképpen fizikai szubsztanciáról beszélnünk. Ezt hamarosan pontosabban is át fogják látni. Akkor beszélünk helyesen az emberről, ha e rendszer un. alacsonyabb természetére úgy tekintünk, mint aminek igenis szellemi szubsztancia az alapja. Ha sematikusan akarjuk ábrázolni az embert (rajzolva), az alsóbb ember egy szellemi szubsztanciából álló képződmény, s mennél inkább haladunk a fej felé, annál inkább alakul az ember fizikai szubsztanciából. A fej fizikai szubsztanciából képződik, a lábak viszont, bár ez groteszkül hangzik, szellemi szubsztanciából alakulnak. Így kell hát rajzolnunk az embert: a fej felé haladva átmegy a szellemi szubsztancia
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:29
Az ember mint a teremtő [...]
Rudolf Steiner: Az ember mint a teremtő, alakító és alkotó kozmikus szó harmóniája

2.

[A Nap-átvilágította légkör és az állatöv. A mindenség régiói. Az ember kapcsolata a bolygórendszerrel. A három csábító hívás és a belőlük fakadó veszély. A rezgések összegződésének törvénye. Az Állathármasság tanítása: a világmindenség írásjele. Az ember három válasza az egyoldalúságok kiegyenlítésére, a mechanikus földi civilizáció átszellemítésére. Kozmikus szimbolizmus.]

Dornach, 1923. október 20.

Miután az előzőekben megismertük a magasság állatát a sas által reprezentálva, megismertük a közép állatát az oroszlán által reprezentálva, és a föld-mély állatát is a szarvasmarha, a tehén képviseletében, ma egyenesen az ember és a világmindenség viszonyát vizsgálhatjuk meg abból a szempontból, ahogyan az állatvilág e képviselői az ember benső alakszerűségében adva vannak.

Irányítsuk tekintetünket felfelé, abba a régióba, melyről tegnap el kellett mondanunk, hogy az állat
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:28
Az ember mint a teremtő [...]
mondhatjuk: a madár légzésében oly túlsúllyal van jelen az élet, hogy a vérkeringés stb. emellett szinte eltűnik. A madár önérzéséből ez az emésztés minden súlyát, sőt a vérkeringését is elsöpri, sőt, minden egyebet is, mintha nem is lenne.

Az oroszlánnál egyfajta egyensúly van a légzés és a vérkeringés között. Bár a vérkeringés az oroszlánnál is súlyossá van téve, de nem annyira, mint mondjuk a tevénél, vagy a szarvasmarhánál, ahol az emésztés szokatlanul terheli a vérkeringést. Az oroszlán emésztőrendszere igen rövid, és felépítése is olyan, hogy az emésztés lehetőleg gyorsan haladjon, így ne terhelje nagyon a vérkeringést. Ezzel szemben az oroszlán fejében a fejszerűségnek olyan alakulását láthatjuk, amiben a légzés egyensúlyban van a keringés ritmusával. Ő az az állat, amelynél legjobban kiegyenlítődik, leginkább harmonizál a légzés belső ritmusa a szívdobogás belső ritmusával. Ebből adódik nála, amit szubjektív életére figyelve mondhatunk, hogy határtalan mohósággal, sajátságos módon nyeli el
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
Maldek pusztulása
A FÖLD TÖRTÉNETE AZ ALAPÍTÓKTÓL - A TIZENKETTEK NAGYTANÁCSÁTÓL

4. rész - Maldek pusztulása

Sal Rachele/Selacián keresztül

közreadja:www.foldicsillagok.hu

Szeretett Mesterek!!!

Nem a Föld az egyetlen bolygó a Naprendszerben, amely felkeltette az ET-k figyelmét. 10 millió évvel ezelőtt a Naprendszer 3 bolygójára kerültek életformák, ezek a Föld, Mars és a Maldek voltak, azaz a 3.,4.,5. bolygók a Naptól számítva. Ezek közül a Mars és a Maldek hidegebb bolygó volt és kevésbé barátságosabb, mint a Föld, de még így sem lehetett megakadályozni, hogy az ET életformák gyarmatosítsák ezeket a világokat.

Akik a Marsra és Maldekre jöttek kalandvágyból, képesek voltak elviselni a kopár tájakat, és a zord teleket, mely jellemezte ezeket a bolygókat, bár voltak erdők és növényi élet is az egyenlítői övezetekben, és számottevő víz és jég a poláris, sarki környezetekben.

Sokan, a Nagy Árvízben elpusztult lelkek közül a Marson és a Maldeken
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:58
Jan Palachra emlékeztek szerdán Csehországban
Zima, a Károly Egyetem rektora az ünnepi megemlékezésen. Leszögezte: vitathatatlan, hogy Palach tettével beírta magát a modern cseh történelem legjelentősebb személyiségeinek listájába. "Nem szabad elfelednünk, amit tett. Egyebek között azért sem, mert a szabadság és a demokrácia ma sem olyan természetesek, ahogy azt hinnénk. Ezeket az értékeket meg kell védenünk és őriznünk" - hangsúlyozta a rektor.

"Jan Palach emléke volt az a szikra, amely 1989-ben lángra lobbantotta a korabeli totalitárius rendszer elleni tiltakozásokat. Ezt sem szabad elfeledni" - hangsúlyozta Jan Royt rektorhelyettes.

1989 januárjában, Palach önégetésének 20. évfordulóján Prágában tömegtüntetések kezdődtek, amelyeket a korabeli szocialista rendszer csak erőszakkal tudott megfékezni. A csehszlovákiai rendszerváltás azután 1989 novemberében bekövetkezett.

A Károly Egyetemem az évforduló alkalmával Palach-kiállítás nyílt, amelyen fényképek és más korabeli dokumentumok, tárgyak segítségével felidézik a fél évszázaddal
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 14:11
Imre Flóra
IMRE FLÓRA

Imre Flóra (Budapest, 1961. június 1. -) József Attila-díjas költő, műfordító, tankönyvíró. 1983 óta jelennek meg versei. Első megjelent verse formájául mindjárt a legnehezebb műfajt, a szonettkoszorút választotta. Rendszeresen fordít, elsősorban latinból.


AMBROZIÁNUS HIMNUSZ

Hogyha a szemed rám ragyog
Sebezhetetlen fény vagyok
Az ég ívénél is nagyobb
S minden fájdalom elhagyott

Hogyha nem őriz két szemed
Sötét kíséri lelkemet
Testem gödrébe eltemet
Zúzos szél vág a völgy felett


APOLLINAIRE ÖREGSZIK

így éltünk itt a századvégen
tilalmak és bűnök között
szerelmem egyetlen erényem
érzed hogy meghűvösödött

alkonyodik hosszú az árnyék
egy macska
menusgabor, 2019. január 15. kedd, 20:00
Hm...
Akkor esetemben a 7-es lesz a Szűz... Az Oroszlán nyilvánvalóan természetesen a 8-as lesz...

A dominánsak, persze a többiből is vannak, de kevesebb arányban, a maradék hétből...

Valóban, ebben az életemben embert még nem öltem, más lényeket igen. Például bogarakat, rovarokat, halakat, az is ölés. Sőt, ha növényeket eszek, bizonyos szemszögből nézve, mi már, mint ölés. De a földi rendszer ilyen...

Az immunrendszer "katonái" megölik a behatolókat a fizikális testben. Ezt nagyon fontos megérteni, mert így van tervezve, démonok által. Minden erőszak is őhozzájuk köthető.
eposz, 2019. január 12. szombat, 01:04
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
gyengeelméjű lett.

Olykor viszont még szembetűnőbb dolgok történnek. Élt egy nagy természetkutató, William Crookes. Nem mindenben értek egyet azzal, amiket állított, mindenesetre az egyik legnagyobb tudósnak számít a világon. A 19. század utolsó felében tevékenykedett. Délelőtt mindig természettudománnyal foglalkozott. Ment a laboratóriumába, és ott nagy felfedezéseket tett. Mindaz, amit Röntgen és mások csináltak, nem lett volna lehetséges, ha Crookes azt nem készíti elő. A délutánját azonban rendszerint a lélekkutatásnak szentelte. Mint mondtam, nem mindennel értek egyet, amit állított, de mindenesetre ilyen irányban kutatott. Az emberek ezért így szólhattak: ,,Délelőtt egy lángész volt, de délutánra megzavarodott." - Ugyanaz az ember tehát egyszerre volt lángész és idióta! Így mennek a dolgok.

De ezzel még nincs vége. Mindenütt hallhatják, hogy a természetkutatók Newtont minden idők legnagyobb tudósának tekintik. A színekkel kapcsolatban már beszéltem róla önöknek.
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
1/162
Képek, videók
Dr seregély atya temetése
maroka
2019. január 16. szerda, 18:00
mp_1262_evszazadok_ota _gy
lilagondolatok
2015. április 13. hétfő, 09:16
Repülőszerkezet évszázado
sabah23
2010. november 22. hétfő, 18:54
Évszázadok
sasdilaszlo
2009. április 13. hétfő, 16:34
Fél évszázados Invader.jp
agica2004
2008. április 24. csütörtök, 12:17
Évszázados kövek
barkaszjudit
2008. április 09. szerda, 06:37
Az Évszázad Vihara.hu.c.j
finike
2007. augusztus 14. kedd, 11:54
Az Évszázad Gyermekei.hu.
finike
2007. augusztus 14. kedd, 11:54
Az Évszázad Vihara.hu.jpg
rambobby
2007. március 18. vasárnap, 23:16
Az Évszázad Gyermekei.hu.
rambobby
2007. március 18. vasárnap, 23:15
az évszázad képe
bociscsoki
2006. szeptember 20. szerda, 23:50
kandaló előtt.gif
liliana01
2019. január 19. szombat, 17:30
tukor-elott-halmos-izi dor
menusgabor
2019. január 09. szerda, 15:13
A maja naptár előtt
pacsakute
2018. december 22. szombat, 22:08
kandalló elött
eva6
2018. december 15. szombat, 19:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.