Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:45 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elmarasztalta a bíróság Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi kórházra tett kijelentései miatt
A bíróság megállapította, a politikus valótlan tényállításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, amikor tavasszal az országgyűlési választások kampányában két lakossági fórumon úgy fogalmazott, "ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják", és több példát is sorolt az ellátás színvonalát kritizálva.

A bíróság nyilvános elégtételadásra, valamint nyolcszázezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte az alperest, és eltiltotta a további jogsértéstől.

Lakatos Péter bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a politikus egyértelműen tényállítást fogalmazott meg azzal, hogy bárki, aki bemegy a vásárhelyi kórházba, veszélynek teszi ki az életét, akármilyen bagatell ügyről is van szó. A politikus kijelentései alkalmasak arra, hogy az intézménybe vetett közbizalmat megingassák - közölte a bíró.

Balogh Szabolcs, a politikus ügyvédje a per során arra hivatkozott, a polgármester nem tényeket állított, hanem véleményt formált, a kormány tevékenységének közvetett
velemenyezd, 2018. december 20. csütörtök, 18:34
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
72-
-szerintem tudod a választ!
Ki is tett fel legutóbb valami kakálos kérdést?
-kérdezd meg a kérdés feltevőjét "Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni? "
donaldduck, 2018. január 18. csütörtök, 08:42
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
"Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni? "
Szerintem:
-az oldalon még jelenlevő kormánykritikus ellenzéki gondolkodású szövegelők eltávolítása.
-néhány stílus mint olyan,lehetne választékosabb,viszont ez is csak kifogás hiszen a mondanivalót nem de a stílust lehet vitatni.
-nézzük meg kikről(ide beirogatókról) és mennyi kérdés született eddig és azokat kik készítették,és milyen célzattal.
-jönnek a választások,muszáj lenne szűrni,csökkenteni az oldalon olvasható kormánykritikát.
Szerintem.
donaldduck, 2018. január 14. vasárnap, 09:14
Hányszor buktatja meg a baloldali választási esélyeket az Öszödi Böszme?
nem akad vevő erre az okádék stílusra....De sajnos a legtöbbször már két kézen megszámolható, hányan hajlandóak hozzászólni bármilyen jó témájú felvetéshez, mer tele okádod a fórumot, hol nőket gyalázol, hol férfiakat, hol abba marsz bele, akivel tegnap egy szekeret húztál....

Én egyrészt örülök a jelenlétednek, mert lejáratod azt a vonalat amit képviselsz politikailag, bemutatva , annak a valós arcát....Ám nagyon fanyar egy öröm ez, mert az országos nívóra emelted :D ennek a fórumnak a színvonalát...Két mondat után itt is anyázás van....Eddig ez itt nem volt divat, mellesleg mikor idecsöppentél, ezt leírtam előre.

Mivel a hely irányítóinak ez tetszik, sajnos szabadon gyakorolhatod ezt a módit, úgy látszik el akarják sorvasztani ezt a helyet, különben nem néznék el az ámokfutásaidat....

Én ugyan elleneztem mindenféle moderálást, de sajnos látom tisztán ennek a következményeit is....ez a hely soha nem lesz az ami volt... Ebben, bár minden résztvevőnek van szerepe, de a te
hatibacsi, 2018. január 07. vasárnap, 16:23
Szijjártó: a magyar gazdaság versenyképességét segíti az együttműködés Portugáliával
A politikus a digitális átállást, Magyarország déli nyitását, illetve az Európai Unió és Nagy-Britannia jövőbeni gazdasági kapcsolatának vonatkozásában tapasztalható "érdekegyezést" emelte ki a két ország együttműködési területeiről szólva.

Az elsővel kapcsolatban hangsúlyozta: a magyar gazdaság eredményessége, növekedésének fenntarthatósága alapvetően azon múlik, hogy milyen sikeresen tud átállni az új digitális korszakra, amikor teljesen új technológiák használata terjed el és válik általánossá.

A külügyi vezető felhívta a figyelmet arra, hogy már megkezdte működését az East West European Venture Capital Fund elnevezésű, 6 milliárd forint méretűre tervezett magyar-portugál kockázati tőkealap.

Ez az alap a következő nyolc évben olyan növekedési potenciállal rendelkező magyar és portugál kis- és közepes vállalkozásokba fektet majd be, amelyek az üzleti és a kormányzati szektor digitális átalakítását segítik megoldásaikkal, fejlesztéseikkel.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy a déli
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 15:40
Czibere: gyermekjóléti és gyermekvédelmi fejlesztésekre 95 milliárd forint jut
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezésében zajló kétnapos fórumon Czibere Károly hangsúlyozta, a szociális területre jutó mintegy 400 milliárd forintból minden negyedik forintot gyermekvédelemre fordítanak.

Az államtitkár a beruházásokkal kapcsolatban azt mondta: a gyermekvédelemben felhasznált adóforintok nem kiadások és költségek, hanem befektetések, amelyek a jövőben meg fognak térülni.

Czibere Károly a húszéves gyermekvédelmi törvényről azt mondta: a jogszabály folyamatos változásai azt a célt szolgálták, hogy a nehéz sorsú gyerekek "elkallódás helyett valódi esélyt kapjanak", a nevelőszülői hálózat megerősítésével pedig családban nőhessenek fel.

Úgy vélte, jó példákon keresztül az egész társadalom számára meg kell mutatni, hogy a gyermekvédelem esélyt kínál. Nevekhez, arcokhoz kell kötni az egyes sorsokat, emberi történeteket, és igenis tudatosítani kell mindenkiben, hogy ez nem egyirányú utca - tette hozzá.

Az államtitkár
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 13:12
Több mint 22 ezer diák tanul a magyar agrárszakképző rendszerben
zökkenőmentes átmenet a középfokú agrárszakképzés és az agrár-felsőoktatás között. E területen már történt előrelépés a stratégia megalkotása óta - jegyezte meg.

Az ügyvezető igazgató kitért rá: a szaktárca azért alakította ki az egységes agrárszakképzési rendszert, hogy a képzéssel a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő oktatást nyújtsanak a diákoknak az agrárszakképző iskolák, figyelembe véve az agrár-felsőoktatási intézmények elvárásait is. Ezért az agrárszakképzési intézményekbe mind az oktatás színvonalát, mind pedig a tanulók tudásszintjét folyamatosan emelik. Egy gyengébb átlagos tudásszint mellett a képzés is nehézkesebb. A képzett munkaerő ugyanakkor egyre keresettebb a munkaerőpiacon, aminek az agrárszakképzés igyekszik megfelelni - emlékeztetett.

Ezen követelményeknek való megfelelés érdekében a szaktárca infrastrukturális fejlesztésekre mintegy 2 milliárd forintot fordított a közelmúltban. Példaként említette: hat intézményben zajlott Környezet és Energia Operatív Program (KEOP)
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 14:12
A nemzeti vagyonkezelő részvételével folynak a bértárgyalások a vízműveknél
Hangsúlyozták: az MNV Zrt. a tárgyalások során arra törekszik, hogy az állami társaságok foglalkoztatási helyzete, valamint humán erőforrásai stabilak maradjanak, garantálva a cégek által nyújtott szolgáltatások színvonalát.

A tárgyalások november végén kezdődtek el, azt követően, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán létrejött a bérfelzárkóztatást támogató kétéves megállapodás. Avízügyi ágazatban ugyanakkor a közműadó és más terhek miatt forráshiány alakult ki, a valamennyi munkavállalót érintő bérrendezésre tehát nincs fedezet, ezt a munkaadói és amunkavállalói oldal is elismeri.

A közlemény szerint a kötelező béremelésekre a jövő évben megvalósuló 5 százalékpontos munkaadói járulékcsökkenés, valamint a cégek korábbi években végrehajtott költségcsökkentő intézkedései részben fedezetet nyújtanak.
velemenyezd, 2016. december 07. szerda, 21:14
Pillanatképek a 170 éves Budavári Sikló történetéből
Idén márciusban volt 146 éve, hogy a Budavári Sikló (leánykori nevén Budai Hegypálya) megkezdte működését. Bár a különleges jármű szinte mindenki számára ismert, és a turistakalauzokban is igen előkelő helyen szerepel, történetéről kevesen tudnak. A sikló átadásának évfordulójára közösségi oldalunkon egy rövid posztban emlékeztünk meg, amelyet követően felkeresett minket egy olvasónk, aki rendelkezésünkre bocsátott egy igen ritka, a közlekedési eszköz 1986-os újranyitásának emlékére készült kiadványt és két ritka levelezőlapot is. De hogy miért is kellett újranyitni a siklót, és mi minden változott a 19. század óta? A posztból kiderül!


A Budavári Sikló napjainkban

Hegypálya építését először Széchenyi Ödön gróf (Széchenyi István fia) vetette fel, miután Lyonban alkalma
sanci81, 2016. május 28. szombat, 15:45
Országos hospice kongresszus helyszíne Kecskemét!
teszi lehetővé. Ők azok, akik fáradtságot nem kímélve azon dolgoznak, hogy szebbé tegyék egy számukra kezdetben idegen ember utolsó napjait. Ők azok, akik nem várnak el ezért semmilyen fizetséget, az ő fizetségük az öröm és a hála, vagy - sok esetben - egyszerűen a beteg egy kis megkönnyebbülése, és néha ez a legtöbb. Ők végzik azt a sok-sok háttérmunkát, amelyre a hospice-ban dolgozó szakemberek - idő és energia híján - nem lennének képesek, ezért az önkéntesek jelenléte nagyban emeli az ellátás színvonalát.
Idén először - a kongresszus utolsó napján, szombaton - külön fórumot biztosítanak a szervezők arra, hogy a hazai hospice önkéntesek találkozhassanak egymással és az ellátókkal. Beszélhessenek a sikeres projektekről, az immár törvényileg szabályozott hospice képzésről, az önkéntesek foglalkoztatásának nehézségeiről, és azok lehetséges
vicus54, 2016. május 06. péntek, 13:18
Krónika 1. rész (a Kúria 2014-es tevékenysége)
jogalkotás segítését.

Szólt a Kúria jogalkotásban, a törvényjavaslatok véleményezésében betöltött fontos szerepéről is, mint mondta, a polgári kollégium mintegy húsz alkalommal segítette az Országgyűlés munkáját tavaly.

Beszámolt arról is, hogy a Kúria jogértelmezése világította meg a devizakölcsön-szerződésekkel kapcsolatban a tisztességtelenség értelmezését. Szerinte a jogegységi határozatokban tudományos igényességgel alkottak véleményeket, amelyekkel javították mind az ítélkezési gyakorlat színvonalát, mind az ítéletek elfogadását.

A bírásági eljárások törvényességének erősítéséhez szükség volt a szakértői vélemény alkotásának egységesítésére, amelyet a három kollégium közösen fogadott el - mutatott rá, hozzátéve: a helyi adókkal kapcsolatban és a közterületen való életvitelszerű tartózkodás kérdésében is iránymutató döntést hozott a Kúria.A politikus a beszámoló egészét úgy értékelte: az hasznos jelentés az igazságszolgáltatás jelenlegi állapotáról és a tennivalókról,
velemenyezd, 2015. október 21. szerda, 09:41
1/4
Képek, videók
Pétertöl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:59
Isten éltesse Pétert
orban47
2015. augusztus 29. szombat, 20:08
0 Müller Pétertől.jpg
lovaszmarika
2015. április 03. péntek, 16:59
Pétertől - csodás kép aTi
anci-ani
2014. május 22. csütörtök, 08:58
Mansfeld Pétert halálra í
furaila
2013. június 25. kedd, 09:59
1.Pétertől szép képeslap.
anci-ani
2013. május 20. hétfő, 18:19
Pétertöl szülinapomra
csalogany13
2013. február 24. vasárnap, 09:41
Barátság - Müller Pétertő
anci-ani
2012. május 20. vasárnap, 14:20
Pétertől
iinci
2012. április 18. szerda, 10:01
Pétertől egy csokor virág
csalogany13
2012. március 24. szombat, 15:05
Pétertől Valentin napra
csalogany13
2012. március 08. csütörtök, 22:43
Az új évre Pétertől
csalogany13
2012. január 03. kedd, 09:53
hódmezővásárhely0820_4 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:38
hódmezővásárhely0820_3 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:37
hódmezővásárhely0820_2 .jp
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 19:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.