Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 01:53 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, akik életveszélyes sérülést okoztak ismerősüknek
A tájékoztatás szerint a két férfi 2017. november 29-én, a késő esti órákban a sértett miskolci lakása előtt sétált el, s az ablakon benézve látták, hogy az általuk korábbról ismert idős férfi otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy megszerzik az értékeit, a lezárt ajtót betörve jutottak be az ingatlanba, ahol bántalmazták az idős embert. A férfi nyolc napon túl gyógyuló, a koponya bevérzéseivel járó életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben emberölés kísérlete, magánlaksértés és csalás elkövetése miatt emelt vádat. A bíróság rablás, életveszélyt okozó testi sértés, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, valamint csalás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a két férfit.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat pedig 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 14:32
Tíz év börtönre ítéltek egy unokáját megöléssel fenyegető, a szeme láttára ismerősét leszúró férfit
Szolnoki Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy a középkorú férfit - aki hasonló bűncselekmény miatt már állt bíróság előtt - életveszélyt okozó testi sértés, kétrendbeli személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte el a bíróság.

A vádlott 2019. március 16-án élettársával, közös unokájukkal és két ismerősével börtönben ülő fiát látogatta meg. A vádlott az utazás alatt élettársával veszekedett, aki ezt megelégelve, Törökszentmiklósra visszaérve otthagyta a férfit.

A vádlott agresszív lett, az unokáját megöléssel fenyegette, majd a házában - unokája és egy másik férfi jelenlétében - a neki háttal ülő ismerősét megszúrta egy 27 centiméteres késsel. A leszúrt férfi közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét az idejében érkező szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Az ügyben 2019. október 2-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A Szolnoki Törvényszék előkészítő ülést és két tárgyalást tartott. Az
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 12:52
Hét év szabadságvesztésre ítélték a szeretője férjét baseballütővel fejbe vágó zalai férfit
A Pécsi Ítélőtábla másodfokon meghozott határozatával az ügyészi indítványnak megfelelően súlyosbította a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi, a férfira hatéves szabadságvesztést kiszabó ítéletét - tájékoztatta közleményben a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-t.

Az eset 2017 júliusában történt a Zala megyei Borsfán, azután, hogy a nő - férjét elhagyva - az anyjával együtt élő szeretőjéhez költözött. A férj és a szerető között feszült viszony alakult ki, telefonon üzengettek egymásnak. Egy alkalommal a férj az ismerőseit vitte autóval, s amikor a településen meglátta felesége szeretőjét, megállt és szóvá tette az üzenetváltásokat; a vita dulakodásig fajult. A szerető baseballütővel fejbe vágta a férjet. A férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A dulakodásba a szerető anyja is beavatkozott: a gépkocsival időközben elinduló, majd újból megálló férj után téglát dobott, betörve az autó hátsó ablakát.

A vádlottak ezután megállapodtak abban, hogy a sérülést okozó többszörösen
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 18:52
Megkéselte két testvérét egy férfi karácsony este Rozsályban
Azt írták: a 26 éves helyi férfi egy családi rendezvényen szóváltás után két testvérét is megszúrta egy késsel kedd este. Egyiküket, egy 39 éves férfit életveszélyes, míg a másik, 23 éves férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A késelő férfit a rendőrök szerdán őrizetbe vették, ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. december 28. szombat, 16:51
Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megütött egy utcán vizelő embert, súlyos sérülést okozva
Ibolya Tibor közleményében kiemelte: a tipikus és sokak által egyszerű indulati cselekménynek tartott egyszeri ütés is könnyen végződhet tragédiával, különösen, ha a sértett idős vagy ittas személy.

Tavaly szeptember 17-én a vádlott Budapest XXI. kerületében a gyermekével közlekedett, amikor felfigyelt a 75 éves, a járdán vizelő ittas férfira. Kérdőre vonta, és emiatt szóváltásba keveredtek egymással. Ennek során az apuka közepes erővel arcon ütötte az ittas férfit. Az ütés következtében a sértett hanyatt esett és feje a földhöz csapódott, amelytől életveszélyes koponyatörést és agyzúzódást szenvedett. A vádlott a sértetthez mentőt hívott.

Az idős férfit kórházba szállították, ahol szakszerű ellátást kapott, azonban a fejsérülésétől függetlenül, korábban kialakult szívproblémái miatt elhunyt.

A vádlott az ügyészség szerint életveszélyt okozó testi sértés bűntettét követte el, amiért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 09:51
Tizenhárom év fegyházra ítéltek egy kiskorút megerőszakoló férfit
A közlemény szerint az elkövető nem fogadta el, hogy a lány nem akar vele járni, ezért 2018 áprilisában az Oroszlány és Bokod közötti földútra csalta, hátulról húsklopfolóval többször fejbe verte, fojtogatta és megerőszakolta.

A férfi ezután sem engedte távozni a kiskorút, sátrat állított fel a helyszínen, majd a sértettet még kétszer megerőszakolta.

A lánynak a bántalmazás következtében eltört az arc- és az orrcsontja és zúzódásokat szenvedett.

A Tatabányai Törvényszék tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak, életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt a férfit 13 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:24
Jogerősen hét év fegyházra ítélték a hajléktalantársát bántalmazó férfit
Fórizs Ildikó elmondta: a Debreceni Törvényszék első fokon testi sértés bűntettének kísérlete és testi sértés vétsége miatt ítélte el a többszörösen visszaeső vádlottat.

A Debreceni Ítélőtábla viszont életveszélyt okozó testi sértés és testi sértés bűntettének minősítette cselekményeit, ezért a büntetést 7 év fegyházra súlyosította, azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott rendkívül megalázó módon bánt a sértettel, és többszörös visszaeső, nem régen szabadult előző büntetéséből. Az ítélet jogerős.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018 januárjától hajléktalanként élt Debrecenben, az éjszakái egy részét hajléktalanszállón töltötte, máskor pedig lakatlan ingatlanokban húzta meg magát. A két sértett a vádlotthoz hasonlóan hajléktalan volt, a városban kéregetett.

A három hajléktalan férfi 2018 januárjában egy este egy lakatlan debreceni belvárosi ingatlanban találkozott. A
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 16:11
Jogerősen öt évre ítélték a lányát szándékosan leforrázó kiskunmajsai férfit
A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 41 éves vádlottat.

A férfi 2016 decemberétől lakott együtt kiskunmajsai házában élettársával, egy ötgyermekes asszonnyal. 2017. január 21-én a késő esti órákban - miután a gyerekek már lefeküdtek - a vádlott féltékenysége miatt veszekedni kezdett a nővel, akit többször megütött. Az asszony - félve a további bántalmazástól - éjjel 2 óra körül a szomszédban lakó unokatestvérétől kért menedéket. Reggel 6 óra előtt az egyik kisgyerek szólt a vádlottnak, hogy a sértett bekakilt. A veszekedés miatt ekkor még ideges férfi a felügyelete és nevelése alatt álló két év öt hónapos kisgyereket levetkőztette, a tusolóba vitte, meztelenül a zuhanytálcára ültette, majd a gőzölgő, legalább 50-60 fokos vizet irányított a kislányra, és legalább egy percig a sértett erős sírása ellenére a forró vízsugárral locsolta.

A kislány teste legalább felén égési sérüléseket szenvedett. A férfi ezt látva a gyerek egész testét bekente
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 10:42
Öt embert előállítottak a ráckevei lövöldözés miatt, egyikük letartóztatását kezdeményezi a rendőrség
Azt írták, csütörtök este 6 óra körül több bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Ráckeve belterületén két család között veszekedés tört ki, amelynek során vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával estek egymásnak. A bejelentők azt is elmondták, hogy több lövést is hallottak.

A rendőrök a verekedőket megfékezték, a közrendet helyreállították. A történtekkel összefüggésben a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is a helyszínre érkeztek, a rendőrökkel közösen öt ráckevei férfit elfogtak, majd előállították őket.

Hozzátették: egyiküket, egy 53 éves ráckevei férfit életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

A rendőrség tájékoztatása szerint csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is nyomozás indult, és szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Közölték azt is: a rendőrök a szükséges erőkkel és eszközökkel fenntartják a közrendet Ráckevén, a
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 16:02
Saját gyermekének okozott súlyos sérülést egy férfi
Szanka Ferenc közölte, a férfit életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi tavaly január 11-én egy házilag készített fűrészgéppel darabolt fát mórahalmi tanyáján. A gép minden alkatrésze kézzel érinthető volt, burkolattal nem rendelkezett, így közvetlenül életveszélyes volt.

A férfi három- és ötéves gyermekével együtt tartózkodott a tanyán, a gyerekek a munkagép közelében játszottak. Favágás közben a vádlott őrizetlenül hagyta a még működő munkagép egyik oldalát, elfordult a gyermekektől, és nem vette észre, hogy a kisebbik gyermeke a gép közelébe került. A gép kardántengelyébe beakadt a gyermek kabátjának alja, a berendezés a fűrészgép belseje felé csavarta. A férfi a gyermekek kiabálását hallva állította le a gépet, és mentőt hívott.

A gyermek bal lábát térd felett amputálni kellett.

A vádirat szerint a vádlott a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta akkor, amikor nem akadályozta meg, hogy a
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 08:51
Vádat emeltek a férfi ellen, aki szexuálisan bántalmazott és meggyilkolt egy nőt a Népligetben
Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a 31 éves férfi 2016 októberében a IX. kerületi Boráros téren ismerkedett meg a hajléktalan nővel, akit közös italozásra hívott, majd a Népliget egy sötét, bokros területén szexuálisan bántalmazta a sértettet és különösen kegyetlen módon megverte. A magatehetetlen nőt egy bokorba vonszolta és a parkban hagyta. A nő a bántalmazást követően a helyszínen meghalt.

A vádiratnak tárgya még négy további eset is: a férfi 2017 decemberében a X. és XIV. kerületben egyedül közlekedő nőkre is rátámadt, akiket szexuálisan bántalmazni akart. A sértettek hangosan segítséget kértek, így a vádlott elmenekült, azonban ezt megelőzően mindegyik nőt megütötte vagy megrúgta, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még 2017 decemberében elfogták a férfit, aki ellen most emeltek vádat.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés,
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 10:11
Húsz év fegyházra ítélték a szamossályi gyilkosság elkövetőjét
Resán Dalma, aNyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, hogy T. M.-et nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és életveszélyt okozó testi sértés kísérletében mondták ki bűnösnek.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. május 27-én italozás után, kezében vascsővel bemászott egy szamossályi udvarba, majd a házba betörve pénz után kutatott. Az ott lakó 61 éves nő tetten érte a férfit, aki a csővel nagy erővel fejen ütötte, majd a földre eső nőt még legalább nyolc-kilencszer bántalmazta.

A sértett a helyszínen meghalt, a vádlott az asszony zsebeiből kivett ezerkétszáz forinttal és egy elektromos szivattyúval hagyta el a helyszínt.

A férfi néhány órával később egy 69 éves férfi házába is bement, aki szintén rajtakapta és dulakodni kezdtek. A vádlott kalapáccsal többször fejbe ütötte a sértettet, majd elmenekült a helyszínről. Az idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett - írta a szóvivő.
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 15:05
1/15
Képek, videók
életveszélyes foglalkozás
jegesmedve21
2012. július 02. hétfő, 08:11
eletveszelyes.jpg
skypper
2007. április 14. szombat, 12:16
Élni életveszélyes
konyvek
2006. szeptember 23. szombat, 03:27
Debreceni Zoltán.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:08
Debreceni_-kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:46
A debreceni run 01.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:02
A debreceni run 02.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:02
A debreceni run 03.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
A debreceni run 04.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
A debreceni run 05.jpg
chillik
2018. január 25. csütörtök, 05:01
debreceni strand.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:07
debreceni nagyerdö.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:06
AE-Debreceni-Hősök.jpg
menusgabor
2016. december 01. csütörtök, 20:59
Debreceni virág karnevál2
erzsikepuskas
2016. augusztus 02. kedd, 05:35
Címkék
Terrorelhárítási Központ, házilag készített, Debreceni Törvényszék, vádlott féltékenysége, szerető baseballütővel, férfira hatéves, Resán Dalma, férfi karácsony, Budapesti Rendőr-főkapitányság, közlemény szerint, vádlott 2018, szomszédban lakó, ütés következtében, vádlott agresszív, három hajléktalan, sértett miskolci,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.