Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:42 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kézilabda BL - Távozik a Vardar Szkopje tulajdonosa
Az üzletember a klub honlapján közzétett nyílt levélben emlékeztetett, hogy hét éve szponzorálja a csapatot - amely tavalyelőtt megnyerte a Bajnokok Ligáját -, de az egyre növekvő pénzügyi nyomás, és a támogatás hiánya miatt ez az időszak hamarosan véget ér.

Szamszonenko elárulta, hogy az európai szövetségtől és a támogatóktól származó összegek a csapat éves költségvetésének a tíz százalékát sem érik el, és hiába kapott már számos ígéretet az elmúlt esztendőkben, a helyzet nem változott.

"Az RK Vardar az ország jelképe. Minden macedón vállalkozót felszólítok, hogy segítsen megmenteni a nemzet büszkeségét" - írta.

A tulajdonos kifejtette, hogy az elmúlt három szezonban mindennapos küzdelmet jelentett számára a csapat fenntartása. A klub adóssága folyamatosan növekedett, márpedig a továbbiakban nem szeretné veszélyeztetni a csaknem ötezer embert foglalkoztató vállalatainak sorsát.

A Vardar női csapata sorozatban ötször szerepelt a BL négyes döntőjében, de a mostanihoz hasonló okok
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 21:11
Mit üzen egy csokor rózsa?
ekkor a rózsákat párosával árulták. Aki páratlan számú rózsát küldött valakinek, nagyvonalúságát fejezte ki vele. A kaktusz elvágja a barátságot, a sárga jácint pedig azt üzeni, ,,már nem szeretlek". A gardénia a titkos szerelem, a liliom pedig a kacér nő jelképe. Bizonyos virágok, mint a krizantém és az őszirózsa, a gyász kifejezője. A szegfű és a rózsa személyes érzelmekre utal, így hivatalos eseményeken, távoli ismerősök esetében ezektől inkább tartózkodjunk, ahogy a vörös színtől is, ehhez ugyanis hagyományos szenvedély kapcsolódik. Ha férfinak, fiúnak vásárolunk virágot (pl. ballagásra), a legférfiasabb színek: a zöld, a fehér, a barna ajánlható, a csokorba ezeken kívül csak a sötétebb árnyalatú virágok közül válogassunk.
Sárga és vörös rózsa

Egy szál rózsa a szerelem jelképe, a csokor rózsa az áhított szerelemre utal, míg száz szál rózsa a kibírhatatlan vágyakozás jelképe. Így nem biztos, hogy már az első randevún érdemes ezzel indítani. A fehér rózsa a szerelem,
eva6, 2019. április 05. péntek, 15:44
Zellerzöld gyógyhatásairól
melegét, amely rendszerint fejfájásban, nem utolsósorban pedig mértéktelen étvágyban nyilvánul meg.

- A növény hatóanyagai révén erősíti az immunrendszert.

- Az étkezések között fogyasztott nyers zellerszár szabályozza az étvágyat, emellett az evés lelassítására, az alaposabb rágás érdekében is célszerű zellerszárat ropogtatni az egyes fogások mellé.

- A zellerszár továbbá azon kevés zöldségek egyike, amelyeket gyümölccsel is bátran fogyasztható, ugyanis ebben az esetben nem terheli meg az emésztést, és nem okoz erjedési folyamatokat a két különféle táplálék együttes hatása. Ezért kiváló adalék a gyümölcs alapú zöldturmixokba!

- A zellerzöldlé magában vagy citromlével keverve hasznos diabétesz esetén is, segít szabályozni a vércukorszintet, ugyanakkor a savtúltengést is megszünteti.

- A rendkívül sok szilíciumot tartalmazó zellerszár hozzájárul az ízületek, az ütőerek és a kötőszövetek megújulásához, emellett
pacsakute, 2019. április 02. kedd, 14:26
Úszó Országos Bajnokság 2. nap
hajrát, így ő szerezte meg második aranyát. A szoros verseny eredményeként mindketten olimpiai A szintet úsztak, illetve Kapás most teljesítette a vb-induláshoz szükséges időt, amely Késelynek már korábban megvolt.
A nap legjobb időeredménye Szabó Szebasztiánhoz fűződik, aki 22.99 másodperces országos csúccsal diadalmaskodott 50 méter pillangón. A győri sportoló éppen Cseh Lászlót előzte meg, akinek a rekordját hét századdal múlta felül. A BVSC 33 éves klasszisa viszont így sem maradt arany nélkül, ugyanis alig fél órával később 200 méter vegyesen már a leggyorsabbnak bizonyult.
- A kétszeres világbajnok Cseh nagy harcot vívott klubtársával, Bernek Péterrel, akit végül maga mögött tudott tartani, ráadásul mindketten megúszták a világbajnoki és az olimpiai induláshoz szükséges időt, így az eddigi ranglistavezető - ezúttal harmadik - Verrasztó Dávid ebben a számban nem állhat rajtkőre Kvangdzsuban.
- A nőknél - Cseh Lászlóhoz hasonlóan - Hosszú Katinka is 200 méter vegyesen vigasztalódott,
maroka, 2019. március 29. péntek, 18:46
Légfegyveres Eb - Major Veronika bronzérmes légpisztolyban, Sike Renáta ötödik
A mostani Eb-n formabontó programot állítottak össze, mivel az olimpia műsorán is szereplő egyéni és vegyescsapat-számok alapversenyeit és döntőit külön napon rendezték. Csütörtökön voltak az egyéni alapversenyek, melyekben csak a női pisztolyban jutott be magyar a legjobb nyolc közé, igaz, oda mindjárt kettő is. A februári újdelhi világkupán lég- és sportpisztolyban is győztes, ezzel olimpiai kvótás Major 578 körrel az első helyen, míg a 10 méteren 2014-ben világbajnoki ötödik, 2015-ben Eb-harmadik Sike 577-tel a negyedik pozíciót szerezte meg.

A szombati fináléban már nem számított az alapban elért eredmény, mindenki nulláról indult. A magyarok nem kezdtek igazán jól, 10 lövés után Sike ötödik, míg Major csak a hetedik helyen állt, utóbbi több mint négy körre volt a vezető lengyel Klaudia Breestől. A szabályok szerint a 12. lövés után kiesett az utolsó, majd minden második sorozat után búcsúzott a leghátul álló. Major viszont a tizenegyedik lövéstől folyamatosan lépett előre, erős tizeseivel a
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 14:12
Légfegyveres Eb - Női pisztolyban Major és Sike is döntős
olimpiai egyéni 10 méteres szám alapversenyét rendezték meg a horvát városban, s az első háromban kifejezetten pechesen szerepeltek a magyarok. Férfi pisztolyban Tátrai Miklósnak két kör, női puskában Dénes Eszternek csupán hét tized, majd férfi puskában az olimpiai kvótás Péni Istvánnak egyetlen tized, a világ- és Európa-bajnok Sidi Péternek pedig kilenc tized hiányzott a nyolcas döntőhöz.

A három balul sikerült szám után aztán a női pisztolyosok alapja valamelyest kárpótolta a magyar csapatot, ugyanis a februári világkupa-viadalon légpisztolyban és sportpisztolyban is győztes, és ezzel olimpiai kvótás Major Veronika, valamint a légpisztoly korábbi Eb-bronzérmese és világbajnoki ötödikje, Sike Renáta is nagyszerűen szerepelt. Major 578 körrel az egész mezőny legjobb eredményét produkálta, míg Sike mindössze egy körrel elmaradva csapattársától a negyedik helyet szerezte meg a 60 lövéses alapversenyben, így mindketten készülhetnek a szombati nyolcas döntőre, melyet 12.30-kor rendeznek.

A szám
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:21
Human Rights Watch: mianmari nőket vásárolnak feleségnek egyedülálló kínai férfiak
szerint a közelben lévő kínai határon még a megfelelő okmányok híján sem nehéz átkelni, munkát pedig ismerőseik vagy rokonaik segítségével találhatnak. Bár az így talált munkák egy része valódinak bizonyul, sok nő emberkereskedők áldozatává válik, és emberkereskedők eladják őket pár nélkül maradt kínai férfiaknak. A jogvédő szervezetnek nyilatkozó nők arról számoltak be, hogy az emberkereskedők 3-13 ezer dollárnak (275 ezer-3,6 millió forintnak) megfelelő összegekért adtál el őket Kínában.

Kínában ugyanis az 1979 és 2015 között érvényben lévő egykepolitika egyik következményeképpen súlyosan elbillent a társadalomban a nők és a férfiak aránya - olvasható a jelentésben. A nők aránya különösen 1987 óta kezdett évről évre töretlenül csökkeni, a két nem közötti különbség pedig egyre nő a 15 és 29 éves korosztály körében. Kutatói becslések szerint a kínai társadalomból jelenleg 30-40 millió nő hiányzik - vagyis ennyivel több nő élhetne ma Kínában. Rengetegen döntöttek úgy, hogy ha csak egy gyerekük lehet, az
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 11:41
Férfi kosárlabda NB I - A Körmend 32 ponttal nyerte a rangadót
Az Olaj kispadjáról ezúttal Jakab Máté másodedző dirigált, Dragan Aleksic vezetőedző ugyanis nemrég egy gázolásos baleset szemtanúja volt, és mivel megviselték a történtek, néhány napra hazautazott Szerbiába a családjához.

A vasiak repülőrajtot vettek, és főként Desonta Bradford kosaraival 22-7-re elhúztak, majd a második negyedben húsz pont fölé nőtt az előnyük. Fordulás után 16-8-cal kezdett a Körmend, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A találkozó legjobbja a hazaiakat erősítő Xavier Thames lett 23 ponttal.

A ZTE-DEAC összecsapás elképesztő kosárzuhataggal 226 pontot hozott.

Eredmények:Zalakerámia ZTE KK-DEAC 112-114 (25-27, 29-25, 30-29, 28-33) Egis Körmend-Szolnoki Olaj KK 104-72 (33-17, 24-23, 26-16, 21-16) Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA 89-72 (17-16, 20-17, 28-20, 24-19) KTE-Duna Aszfalt - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-95 (21-26, 23-21, 13-25, 23-23)

később: JP Auto-JKSE - Naturtex-SZTE-Szedeák 19.00 Sopron KC - Serco-TF-BP 19.00
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 20:12
Nagyhét a biblia leírása szerint
sokakat megigazultakká tesz szolgám, mivel gonoszságaikat magára vállalta.
12 Ezért osztályrészül sokakat adok neki, és a hatalmasok lesznek a zsákmánya, amiért életét halálra adta, és a gonosztevők közé sorolták, noha sokak vétkeit hordozta, és közben imádkozott a bűnösökért."
- Biblia Zsid 4,14-16. 5,7-9;
Jézus az Újszövetség főpapja.
14 Mivel tehát olyan kiváló főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, legyünk állhatatosak a hitvallásban.
15 Főpapunk ugyanis nem olyan, hogy ne tudna együtt érezni gyöngeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, a bűntől azonban ment maradt.
16 Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk.
5/7 Földi életében hangosan kiáltozva, könnyek között imádkozott s könyörgött ahhoz, aki meg tudta menteni a haláltól, és hódolatáért meghallgatásra talált.
8 Annak ellenére, hogy ő volt a Fiú, a szenvedésből
maroka, 2019. március 18. hétfő, 22:32
Nagyböjt 2. vasárnap 03.17
teljesen átváltozott, ruhája pedig hófehéren ragyogott. S íme két férfi beszélgetett vele: Mózes és Illés. Megdicsőülten jelentek meg, és haláláról beszélgettek, amelyet Jeruzsálemben kell majd elszenvednie. Pétert és társait elnyomta az álom. Amikor fölébredtek, látták dicsőségét és a mellette álló két férfit.
Azok már épp menni készültek. Péter akkor így szólt Jézushoz: ,,Mester, jó nekünk itt lennünk! Hadd csináljunk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet." Nem tudta ugyanis, hogy mit mondjon. Közben felhő támadt és beborította őket. A felhőben félelem szállta meg őket.
A felhőből szózat hallatszott: ,,Ez az én választott Fiam, őt hallgassátok." Miközben a szózat hangzott, Jézus ismét egyedül volt. Ők pedig hallgattak, és senkinek sem árultak el semmit abból, amit láttak.
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,28b-36

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te megmutattad isteni dicsőségedet a színeváltozás alkalmával. Azért imádkoztál, hogy
maroka, 2019. március 17. vasárnap, 08:17
Férfi vízilabda BL - Magabiztos ferencvárosi siker az Eger otthonában
lesz a sorozat nyolcas döntőjében, az Eger pedig lemarad arról.

Eredmény,

Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló, A csoport:ZF-Eger - FTC-Telekom Waterpolo 9-12 (3-4, 2-3, 1-4, 3-1)---------------------------------------------------------gólsz erzők: Vlahopulosz 4, Hosnyánszky 2, Murisic, Rasovic, Sánta 1-1, illetve Varga Dénes 5, Vámos 2, Pohl, Younger, Nikic, Mitrovic, Sedlmayer 1-1

Az ünnepi magyar rangadónak az volt a tétje, hogy az Eger megőrzi-e esélyét a nyolcas döntőbe jutásra, ugyanis a csoport ötödik helyén négy ponttal volt lemaradva a még továbbjutó Ferencvárostól. A bajnoki címvédő fővárosiak egy sikerrel matematikailag még nem, de gyakorlatilag biztosíthatták részvételüket a nyolcas fináléban.

A két csapat szezonbeli öt összecsapását - a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is - a Ferencváros nyerte, s ezúttal is a zöld-fehérek kerültek kedvezőbb helyzetbe, ugyanis az egriek első számú védőjátékosa, Decker Ádám 65 másodperc alatt két hibát gyűjtött be.

A
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 20:02
Férfi labdarúgás B.L. középdöntő 2019 évben 03.13
veretlenek (27 győzelem, 3 vereség) a Camp Nouban, ezzel megdöntötték a Bayern München 1998 és 2002 közt felállított, 29 meccset számláló veretlenségi szériáját.
A Lyon elleni volt Lionel Messi 131. BL-mérkőzése, amivel megelőzte Andrés Iniestát (130) és már csak Xavi (151) áll előtte az örök rangsorban. A 31 éves klasszis nagyot focizott a franciák ellen, két gólt (61 hazai BL-meccsen 62. találat) és két gólpasszt jegyzett, ami még az ő példátlanul sikeres karrierjében is újdonságnak számít, eddig ugyanis még soha, egyetlen sorozatban sem volt képes ilyenre.
Tovább növeli Messi nimbuszát, hogy már 12 BL-szezon egyenes kieséses szakaszában tudott eredményes lenni, amire rajta kívül csak Cristiano Ronaldo volt képes (13), valamint érdemes lesz figyelni, mire megy a folytatásban, hiszen már 8 találatnál tart a jelenlegi kiírásban, azaz beérte a góllövőlistán a Bayern csatárát, Robert Lewandowskit (a lengyel azonban már nem gyarapíthatja góljai számát). Ha a katalánok csapatkapitánya tartja jó
maroka, 2019. március 14. csütörtök, 13:14
1/706
Képek, videók
szkóp3
medveczki
2011. augusztus 28. vasárnap, 15:48
szkóp2
medveczki
2011. augusztus 28. vasárnap, 15:46
szkóp1
medveczki
2011. augusztus 28. vasárnap, 15:45
054A bolt tulajdonosa hál
eva_gyulai
2013. május 30. csütörtök, 22:24
a képtár tulajdonosa
mgergo
2009. április 10. péntek, 23:10
Torta és a tulajdonosa!
eri70
2008. január 07. hétfő, 15:07
A tanya tulajdonosa
flammer
2007. október 03. szerda, 21:35
Lys honlapjáról
rozsa123
2007. december 21. péntek, 18:22
Nővekvő szeretet.jpg
suzymama43
2015. július 02. csütörtök, 18:29
növekvő sorrendben
agica2004
2010. december 20. hétfő, 15:14
A Föld növekvő Holddal.jp
pacsakute
2010. július 30. péntek, 20:27
növekvő hold.jpg
szalai0913
2010. április 06. kedd, 19:13
növekvő rőzsa.gif
maroka
2010. február 17. szerda, 13:44
a Föld növekvő Holddal
csigamalac
2009. április 19. vasárnap, 11:34
novekvo zold.gif
charlotteani
2009. január 27. kedd, 19:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.