Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 01:47 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kásler: a családot nem pótolja semmi
nevelőszülőknél helyezzék el a veszélyeztetett gyermekeket, ehhez pedig biztosítják és a jövőben is biztosítani fogják az anyagi és jogszabályi feltételeket.

Fülöp Attila a szociális ügyekért felelős államtitkár köszöntőjében azt emelte ki, a díj alapításakor a nevelőszülők munkájának elismerése mellett az a cél is vezette a tárcát, hogy a társadalom számára "láthatóvá tegye" a munkájukat.

Jelenleg a gyermekvédelmi rendszerben lévő 23 ezer gyermek közül 15 ezren élnek nevelőszülőknél - ismertette. Tavaly kampányt indítottak a nevelőszülői munka népszerűsítésére és továbbra is minden támogatást szeretnének megadni a nevelőszülőknek - tette hozzá. Kiemelte: az ő munkájuk hordozza a gyermekvédelem és a szociális terület legfontosabb üzenetét, hogy közösségi kötődés nélkül nem lehet szociális biztonságot adni.

Szent Anna a nevelőszülőkért díjat kapott Hornné Kun Éva Erika (Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ), Kerékgyártó Andrea (Borsod-Abaúj-Zemplén), Márkus László (Pest megye),
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 11:51
Martin Scorsese Az ír című filmje kapta a National Board of Review fődíját
Az NBR idén először odaítélt Ikon-díjainak egyikét is Martin Scorsese kapta. Az elismerést, amelyet "azoknak a filmes művészeknek a tiszteletére alapítottak, akik jelentősen hozzájárultak a mozgókép történetéhez, kultúrájához és kiválóságához", a The Hollywood Reporter tudósítása szerint Scorsese filmjének két főszereplője, Robert De Niro és Al Pacino is elnyerte.

A Netflix finanszírozásával forgatott maffiaeposz adaptált forgatókönyvéért Steve Zaillian is díjat kapott.

A filmes testület a Warner Bros. stúdióban forgatott Richard Jewell című filmnek, a Sonynál készült Volt egyszer egy Hollywood című filmnek és az A24 stúdió Uncut Gems című filmjének is több díjat ítélt oda.

A Volt egyszer egy Hollywood rendezője, Quentin Tarantino a legjobb rendező, a film sztárja, Brad Pitt pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta. A legjobb színésznő díját a Judy főszerepét alakító Renée Zellweger nyerte el, a legjobb színész díját pedig Adam Sandlernek ítélték oda az Uncut Gemsben nyújtott
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 18:41
Cofidis: átlagosan 38 ezer forintot költenek a magyarok karácsonykor
Az MTI-nek küldött szerdai közleményben azt írják, az idén is a 18-69 éves lakosság nyolctizede fog ajándékot vagy ahhoz szükséges alapanyagokat vásárolni. Saját kezűleg továbbra is a magyarok ötöde tervez ajándékot készíteni. Az ajándékok beszerzésének elsődleges helyszíne idén is a pláza, ezt követi a hiper- és szupermarket. A karácsonyi vásárlási trendekben fordulat, hogy idén körülbelül 10 százalékkal kevesebben terveznek webshopból vagy szaküzletből ajándékot venni, mint tavaly.

A felmérés szerint a legnépszerűbb ajándék még mindig a kozmetikum, a ruha, a könyv, az élelmiszer és a játék. Drágább ajándékokat, mint például ékszereket vagy wellness-, utazás- vagy belépőjegyeket a válaszadók kevesebb, mint ötöde tervez vásárolni - írták.

A felmérés szerint a karácsony kapcsán felmerülő terhek a nők vállát jobban nyomják, és túlhajszoltabbnak is érzik magukat, mint a férfiak. Mégis összességében a nőkre jellemzőbb, hogy az ünnepeket örömnek és nem tehernek élik meg. De a mérleg összességében
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 11:03
Ökölvívó ob - Harmincnyolc meccs meglepetés nélkül az első napon
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tíz női és nyolc férfi kategóriába összesen 140 bokszoló nevezett. A legnépesebb a férfiak 63 és +91 kilogrammos súlycsoportja, melyekben a maximális létszámú, 16 fős a mezőny.

A válogatott legjobbjai közül Harcsa Zoltánnak (75 kg) és Hámori Ádámnak (91 kg) nem kellett szorítóba lépnie, a 63 kilogrammban címvédő Fodor Milán viszont már kedden is mérkőzött, igaz, mindössze egy menetet, mivel a másodikban ellenfele, Rónyai Roland feladta a küzdelmet. A súlycsoport tavalyi ezüstérmese, Kovács Richárd még gyorsabb volt, már az első menetben lezárta Pap András elleni találkozóját.

"Itt még nagy különbség van a top versenyzők és a nem válogatott versenyzők között. Elég sok mérkőzés idő előtt fejeződött be"- nyilatkozott az első napról Balzsay Károly szövetségi kapitány.

A szerdai negyeddöntőket még szintén a Madárfészek Akadémián rendezik, majd a csütörtöki elődöntőknek és a pénteki döntőknek a Körcsarnok ad otthont.
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 22:12
Maláj utasszállító - Kijev körözést adott ki az ukrán-orosz fogolycsere során elengedett donyecki szakadárra
Donyecki Népköztársaságba.

Hollandia több ízben fordult Kijevhez, hogy ne engedje Cemahot Oroszországba utazni, mert szökése veszélybe sodorhatja az MH17-es járat ügyében zajló vizsgálatot, és nyomozói még ki szeretnék hallgatni. Kijev azonban közölte, hogy Cemah elengedéséhez Moszkva ragaszkodik, ha ezt a feltételt nem teljesítik, azzal meghiúsulhat az egész fogolycsere, amelynek során egyébként visszanyerte szabadságát többek mellett Oleh Szencov ukrán filmrendező és a 24 haditengerész is, akiket a tavaly novemberi fekete-tengeri incidens során ejtettek foglyul.A holland ügyészség már szeptember 7-én kérelmezte Moszkvától Cemah előzetes letartóztatását és kiadatását. Szeptember 11-én Hollandia Cemahot kulcsfontosságú tanúról gyanúsítottá minősítette át a maláj gép katasztrófája ügyében folyó vizsgálatban. Ő irányította a Hollandiából Malajziába tartó MH17-es járat lezuhanásakor a donyecki szakadárok légvédelmi dandárját a katasztrófa térségében. A férfit június végén fogták el Donyeck
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 19:02
Robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt volt börtönben a lo
Cambridge-i Egyetem szervezésében büntetőjogi tudományos rendezvény zajlott, amelyen a próbaidőn szabadlábon lévő támadó is részt vett.

A rendezvényen a börtönbeli rehabilitációs programok tapasztalatairól volt szó, és a program szerint Usman Khan is a meghívott felszólalók között lett volna.

Khant 2013-ban ítélték jogerősen 16 évi börtönre, azzal a kikötéssel, hogy minimum 8 év letöltése után kerülhet szóba feltételes szabadlábra helyezése.

A rendőrségi tájékoztatás szerint azonban Khant már tavaly decemberben szabadlábra helyezték próbaidőre.

A The Times című konzervatív brit napilap szombati értesülése szerint Usman Khan ennek fejében vállalta, hogy folyamatosan elektronikus azonosító és nyomkövető eszközt visel magán.

Khant két társával együtt azért ítélték el 2013-ban, mert a vád szerint az al-Kaida terrorhálózat szimpatizánsaiként egyebek mellett a Londoni Értéktőzsde és angliai pubok ellen terveztek robbantásos merényleteket, illetve dzsihadista kiképzőtábort akartak
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 09:31
Hatan kaptak Junior Prima-díjat magyar sajtó kategóriában
volt - hangsúlyozta.

Megjegyezte, hogy a médiadíj szubjektív. Nehéz összevetni egymással egy sport-, egy zenei és egy gazdasági újságírót, egy televíziós és egy rádiós kollégát - mutatott rá Krisán László.

A díjazottak a saját szemükön keresztül láttatják a világot, nézőpontjuk a későbbiekben védjegyükké fog válni - mondta.

Fontosnak nevezte, hogy elismerjék a médiában dolgozókat, akik közvetítik a lakosság felé a lényeges információkat.

A Kavosz Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, hogy tavaly sok férfi nyert, idén azonban "megfelelőképpen alakult" az arány.

Díjat vehetett át Bánlaki Dalma Stella (Forbes), Csabai Máté (fidelio.hu), Huszák Dániel (portfolio.hu), Koltay Anna (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, MTVA - Petőfi TV), Nagy Kristóf (Magyar Nemzet), valamint Nemes Anna (ATV).

A kitüntetetteket a zsűri tagjai méltatták.

Bánlaki Dalma Stella kíváncsisága nem áll meg egyetlen területen: tudományos kérdésekkel, külpolitikával, gazdasággal és gasztronómiával
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:42
Az Európai Bizottsághoz fordul a DK a klímavédelmi konzultáció miatt
feladatát" - mondta.

Hozzátette: Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője, az Európai Parlament környezetvédelmi bizottságának tagja az Európa Bizottsághoz fordul, hogy az uniós jogok érvényesítését nyomon követő szerv folytassa le a konkrét intézkedésekről szóló valódi konzultációt a magyarokkal.

Barkóczi Balázs azt mondta, a kormány arra hivatkozik, hogy nem nemzeti, csupán társadalmi konzultációról van szó, ezért nem is kell széles körben meghirdetni, csakhogy ez nem igaz. A már tavaly decemberben elfogadott uniós rendelet széleskörű és konkrét intézkedésekről szóló konzultációt ír elő, amit a többi uniós tagország a nyár folyamán már elkezdett - mondta.

A 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról szóló kérdőívet a kormany.hu oldalon tették közzé november 18-án, azt hétfőn 12 óráig lehetett kitölteni. Ellenzéki pártok nyilatkozataira az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasárnap azt közölte, a Brüsszel által előírt tájékoztatási formának tettek
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:03
A nők elleni erőszak ellen tüntettek Olaszországban is
Az olasz főváros központján végighaladó menetben rendőrségi források szerint több mint tízezren vettek részt.

Az "Eggyel se többet" elnevezésű olasz nővédelmi mozgalom által szervezett megmozdulás résztvevői a női pankrációban használt mexikói álarcot, az úgynevezett luchadorát viselték.

Egy perces csenddel emlékeztek meg Daniela Charrasco 36 éves chilei utcaművészről, aki a dél-amerikai országban gyilkoltak meg néhány napja. A felvonulók a római főpolgármesternő ellen is tüntettek, aki éppen a napokban jelentette be az egyik legismertebb nővédelmi központ kilakoltatását. A felszólaló jogvédők kiemelték, hogy az olasz nők helyzetét nehezíti, hogy mintegy 54 százalékuknak nincs munkája.

A szicíliai Palermóban rendezett tüntetésen a hetvenes évek olasz feminista szlogenjeit skandálták, többek közt azt, hogy a "testem az enyém, és azt teszek vele, amit én akarok".

A belügyminisztérium adatai szerint Olaszországban az év eleje óta 95 nőt gyilkoltak meg, és ebből 80 esetben a nők volt
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 20:22
Több mint harminc francia városban követeltek kormányzati lépéseket a nők elleni erőszakkal szemben
A nők elleni szexuális bántalmazások és a családon belüli erőszak példátlan tiltakozási hullámot váltottak ki az elmúlt hetekben Franciaországban, ahol idén eddig 116 nőt ölt meg korábbi vagy jelenlegi párja.

A legjelentősebb tiltakozó menet délután indult a párizsi Opéra elől, át a belvároson.

A mintegy hetven feminista és jogvédő szervezet felhívására utcára vonulók között többen a meggyilkolt szerettük portréját magasba emelve tiltakoztak. A fővároson kívül mintegy harminc vidéki városban is felvonulásokat rendeztek, tiltakozásul a nőket érő erőszak ellen.

"Várhatóan ez ma történelmi menet lesz" - mondta Párizsban a tiltakozás előtt az egyik főszervező, Caroline De Haas feminista jogvédő, aki szerint "elég radikális módon" megkezdődött a francia társalomban a tudatra ébredés a nőkkel szembeni erőszak jelenségét illetően.

A felvonulás célja nyomást gyakorolni a francia kormányra, amely szeptember elején indított konzultációt a családon belüli erőszak megfékezésére teendő
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 16:41
Kreml: a kémügy nem árnyékolja be a szerb elnök moszkvai látogatását
szerb hadsereg egyes tagjai között.

A szerb elnök csütörtökön összehívta a nemzetbiztonsági tanács ülését, miután az internetre felkerült egy videó, amelyen Georgij Kleban orosz katonadiplomata, orosz hírszerző pénzzel teli táskát ad át egy feltehetően magas beosztású szerb hivatalnoknak.

A szerb férfit az elnök csütörtökön Z.K. nyugalmazott alezredesként azonosította, akit a hírszerzés 2012 óta megfigyelt, mert szoros kapcsolatokat ápolt a horvát hírszerzéssel. Vucic elmondta, hogy a felvétel tavaly december 24-én készült, és Kleban már nincs Belgrádban, mert Moszkva hónapokkal ezelőtt visszahívta.

A szerb államfő értetlenségét fejezte az esettel kapcsolatba, hangsúlyozva, hogy Szerbia semmivel sem sodorta veszélybe az orosz-szerb barátságot, nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen, és soha semmilyen lépést nem tett, amely ellentétes lenne az orosz érdekekkel. Hozzátette, hogy Szerbia a jövőben sem akarja magát elkötelezni egyetlen katonai tömb mellett sem.

Mint mondta, Belgrád
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:06
Jelentős orosz kémtevékenységre hívta fel a figyelmet a szerb elnök
között.

A nemzetbiztonsági tanács ülését azt követően hívta össze Aleksandar Vucic, hogy az internetre felkerült egy videó, amelyen Georgij Kleban orosz diplomata, az orosz hírszerzés tagja egy pénzzel teli táskát ad át egy feltehetően magas beosztású szerb hivatalnoknak.

A szerb férfit az elnök csütörtökön Z.K. nyugalmazott alezredesként azonosította, akit a hírszerzés 2012 óta megfigyelt, mert szoros kapcsolatokat ápolt a horvát hírszerzéssel. Hozzátette, a felvétel nem a közelmúltban készült, hanem tavaly december 24-én. Kiemelte, Georgij Kleban már nem tartózkodik Belgrádban, Moszkva hónapokkal ezelőtt visszahívta.

Az államfő kijelentette, nem lát logikát az eset mögött, és az oroszoktól csak annyit kérdezett: "Miért?" Emlékeztetett arra, hogy Szerbia semmivel sem sodorta veszélybe az orosz-szerb barátságot, nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen, és soha semmilyen lépést nem tett, amely ellentétes lenne az orosz érdekekkel. Aleksandar Vucic aláhúzta ugyanakkor, hogy Szerbia a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 23:12
1/504
Képek, videók
Edda - Pataki Attila--.jp
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:10
Szigethy Attila
azenujsagom
2019. július 14. vasárnap, 07:39
bognár attila0604.jpg
maroka
2019. június 04. kedd, 13:54
SZKV-Kukk Attila.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:17
SZKT-Szöllősi Attila.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:23
Árvai Attila Támaszom.jpg
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:09
Írásaim O.Kovács Attilána
furaila
2018. október 31. szerda, 14:14
B-ATTILA_RÓMAISAS.jpg
cserhat3
2018. szeptember 16. vasárnap, 10:38
henike fia katus attiláva
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:41
nagy attilaz.jpg
zsokica45
2018. június 06. szerda, 18:29
nagy attilau.jpg
zsokica45
2018. június 06. szerda, 18:29
szent anna0913.jpg
maroka
2018. szeptember 13. csütörtök, 14:10
szent anna.png
chillik
2017. október 24. kedd, 18:04
A Szent Anna-Molo Fülöp-s
margherita
2017. február 24. péntek, 23:15
Szent Anna tó
maria_kadar_148
2016. január 22. péntek, 20:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.