Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 04:06 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
3. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
lehet úgy tanulni, hogy olvasgatom a szöveget és memorizálom. A gyorsírástanulás, a gyorsírójelek örökös írásgyakorlásából áll, mert nem elég ismerni a jeleket. A kezünknek, szinte automatikusan kell tudni leírni azokat.
Az iskolában az volt a cél, hogy egy bizonyos sebesség-fokozatra felhozzanak minket.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=260500&kid=481721&sort=

Amiért én nehéz fizikai munkát végeztem a munkahelyemen, elnehezült kézzel kellett ugyanazt produkálnom, amit társaimnak, akik már rég irodán dolgoztak.
Nálam meg előfordult: délután úgy mentem az iskolába, hogy nem tudtam készülni. Sajnos, két elégtelent szereztem emiatt. Haragudtam az egész világra, de nem is emiatt valójában!
Reggel ,,hazafelé", bevásárlás és egy kis séta következett. Május volt és olyan bódító akác-illat, hogy eszembe jutatta azt az érzést, amit már évek óta próbáltam elnyomni magamban, mert LE KELLETT MONDANOM A SZERELEMRŐL! Mert nem mehettem férjhez ahhoz, akit igaz szerelemmel
furaila, 2020. március 31. kedd, 09:21
Csaba testvér Valentin napi gondolata 02.14
teremben megkértem, hogy emelje fel a kezét az, aki az elmúlt fél évben, de nem az elmúlt 10 évben az ő kedvesétől, férjétől kapott egy szerelmes verset. Engem is meglepett a "felmérés eredménye", hisz összesen 3-4 hölgy emelte fel a kezét! Aztán, hogy oldjam a feszültséget megkértem, hogy most az emelje fel a kezét, akinek azért igénye lenne egy szép, szívből jövő szerelmes versre! No erre minden nő felemelte a kezét, volt aki mindkettőt, kortól függetlenül!
Ezen a szép napon, (csak, hogy a férfi társaimnak súgjak) megosztok egy szép szerelmes verset Petőfi Sándortól, melyet Szendrei Júliához írt! Tudjuk, hogy Júlia előbb kikosarazta Sándort, de amint e vers is jelzi, a férfit a visszautasítás nem torpantotta meg, hisz jól tudta, hogy a lányokat és a várokat ostrommal veszik be!
Érzelmeinket megfogalmazni, kifejezni emberhez méltó dolog! E víg farsangi időszakban, február 14-én, e tavaszi szép napon egyenesen kötelező! Isten áldását, a szép tiszta szerelmet kérem minden arra érett fiatal, felnőtt
maroka, 2020. február 14. péntek, 10:54
Vívó-vk - Szatmári András nélkül kezdődik az olimpiai kvalifikáció
részleges szakadást mutattak ki" - idézte őt a magyar szövetség honlapja.

A 2017-es év egyéni világbajnoka hozzátette, sérülése nem komoly, akár "össze is rakhatták volna" a versenyre az orvosok, de mesterével, Gárdos Gáborral egyeztetve úgy döntöttek, hogy felesleges kockáztatni.

"Egyértelműen csapatban szeretnénk kijutni az olimpiára, ezért a májusi, madridi csapat világkupa az igazán fontos állomás, addigra szeretnék százszázalékosan felépülni. Úgyhogy ezen a hétvégén itthonról szorítok a társaimnak" - mondta.

A Koreai Köztársaság fővárosában a férfiak mellett a nők is pástra lépnek, de mivel ez GP, csak egyéniben rendeznek versenyt. A mezőny a hunfencing.hu oldal szerint nagyon erősnek ígérkezik, a nőknél a világranglista első 32 helyezettje hiánytalanul ott lesz, a férfiaknál pedig az első 32 közül csak Szatmári hagyja ki a viadalt. Előbbi mezőnyben két magyar indul, utóbbiban pedig öt.

A GP pénteken a női selejtezővel kezdődik, ennek a napnak azonban nem lesz magyar szereplője,
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 17:19
Ma van a Nemzetközi Nőnap
Boldog Nőnapot kívánok Nő társaimnak!

Kéri János: Nőnapi köszöntő

Tavasz hajnalán
Róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek
Életünk köszönhetjük.

Ki mindent
Megtesz értünk, a nő,
Dajkál, ápol,
És felnevel ő.

Hálánk szálljon
Lányra, anyára,
Ki a családot
Összetartja.

Szépséges nők,
Jó asszonyok,
Kívánunk boldog,
Víg nőnapot.


Weöres Sándor: A nő

A nő: tetőtől talpig élet.
A férfi: nagyképű kísértet.
A nőé: mind, mely élő és halott,
úgy, amint két-kézzel megfogadhatod;
a férfié; minderről egy csomó
kétes bölcsesség, nagy könyv, zagyva szó.
A férfi - akár bölcs, vagy csizmavarga -
a világot dolgokká széthabarja
s míg zúg körötte az egy-örök áram,
cimkék között jár, mint egy
jjanosne, 2017. március 08. szerda, 09:09
Helytörténeti-néprajzi hagyományok
vászoningét. Egyébként minden ruhadarabja sötét színű volt.
Ma sem értem, hogy miért kellett olyan nagy műgonddal fésülködnie, ha azután bekötötte a fejét a fejkendővel? De ezt is valóságos szertartással, hosszas igazgatással tette. Sokszor, két tükröt is használt hozzá, hogy lássa, hátul is jól áll-e a redő, vagy lokni a kendőn?
(Olyan csomót kötött az álla alá, amilyet később, nekem kellett a kisdobos nyakkendőn kötni. Mondanom sem kell, hamarabb ráállt a kezem a csomókötésre, mint pesti társaimnak, akiknek nem volt fejkendős nagymamájuk.)
Ezután következett az én hajmosásom és fürdetésem. Ezt nénikém segítségével végeztük. A hajamat is ő mosta, fonta és szárította. Majd a lefekvés következett. Míg, mi a fürdőben voltunk, nagymama megágyazott nekünk. Nénikém mellém ült az ágy szélére és két kezébe vette összekulcsolt kicsi kezemet és együtt mondtuk el az Úr imádságát, a "Mi Atyánk!"-ot.
Másnap, többnyire napsütéses időre virradtunk. A reggeli készülődés izgalmában sem
furaila, 2014. június 26. csütörtök, 10:02
szeretettel
szenvedéseit, és ígértük neki, hogy az első adandó alkalommal megszabadítjuk kötelékeitől. Azt felelte, hogy ha nem kap hamarosan segítséget, már késő lesz; mire alkalom adódik, neki vége; néhány percig még hallgattuk nyögdelését, aztán elcsöndesedett, s mi azt hittük, kiadta lelkét.

Esteledvén már annyira elcsitult a hullámverés, hogy legföljebb ha ötpercenként csapott át egy-egy szél felőli hullám a roncs kiemelkedő oldalán, s a szél is alábbhagyott, bár még akkor is orkáni erővel fújt. Társaimnak órák óta a hangját sem hallottam és most aggódva szólítottam Augustust. Felelt, ám oly elhaló hangon, hogy nem is tudtam kivenni, mit mondhatott. Ezután Petershez, majd Parkerhez fordultam, de nem kaptam választ.

Nem sokkal ezután holmi önkívületfélébe estem, és kéjes képzelgések vonultak el lelki szemeim előtt; zöld koronájú fák, sárgán ringó búzaföldek, táncoló leányok menete, lovas katonák csapata és más effélék. Csak most visszagondolva fedezem fel, hogy ábrándképeim közös vonása a
sayuri, 2013. október 11. péntek, 16:21
A Da Vinci kód 182.
tűnt fel.
Langdon megbámulta a ragyogó légi járművet.
- Ő volna Elizabeth?
Teabing vigyorgott.
- A csatorna királynője.
A terepszín ruhás férfi hozzájuk futott, hunyorogva lépve be a reflektorok fénykörébe.
- Mindjárt készen leszünk, uram - mondta brit akcentussal. - Elnézést a késedelemért, de meglepetésszerűen telefonált, és... - hirtelen elhallgatott, ahogy mindenki kiszállt a kocsiból. Előbb Sophie-t és Langdont nézte, aztán Teabinghez fordult.
- Nekem és a társaimnak sürgős üzleti ügyünk van Londonban - közölte Teabing. - Nincs vesztegetni való időnk. Kérem, fejezzék be a készülődést, hogy azonnal indulhassunk. - Miközben Teabing beszélt, elővette a pisztolyt a kocsiból, és átadta Langdonnak.
A pilóta kiguvadt szemmel meredt a fegyverre. Közelebb ment Teabinghez és suttogva mondta:
- A legmélyebb tisztelettel, sir, de az én diplomáciai repülési engedélyem kizárólag önre és a komornyikjára érvényes. Nem vihetem el a vendégeit.
- Richard - mondta
orsi1, 2012. július 05. csütörtök, 22:00
Szilánkok02
nekem.
Nem tartózkodhattam egyedül fent a szinten ,ezért ellenőrízték a lőgyakorlatom eredményét,és őrszolgálatba osztottak.
Felvettem a stukkert (AK-47) 40 db éles lőszert,és indultam az őrszobára.
Ezt követően viszonylag simán telt le a szolgálatom.Igaz ugyan hogy embertelen munkát végeztem,de én magam kértem hogy tudjam fizetni az albérletem.
Sokszor kiszökhettem volna,de nem tettem mert minek,és hova ?
Néha kiugrottam hátul,hoztam több liter pálinkát amit jó pénzért adtam a társaimnak ha már úgyis inni akarnak.
Aztán egyszer mégis leléptem.Sosem kértem eltávot csak akkor az egyszer kértem volna,ám a század parancsnok egy igazi vérbeli alkoholista aljas rohadék volt és nem adott engedélyt.
Persze hogy kimentem .
Sőt olyannyira leléptem hogy a katonai rendészek hoztak vissza :)
Meg jelent ugyanis a Scorpions új lemeze,és akkor én teljesen rajongó voltam.
Egykori nagy bakelit lemez,melyet a sugár üzletközpontban vettem meg és határtalanul boldog voltam
sonata68, 2011. augusztus 31. szerda, 08:56
A láthatatlan ember 64.
ménesben maradt.

Gondolkodva tértem vissza. Nem értettem, mit akar? Talán Dzsidzsia beszélt neki is? De milyen kísértetiesen fehér volt az arca. A mozdulatai is milyen gépiesek. A szeme mindenkinek vörös. Az övé nem. Kék árnyék környezte a szemét. Ezért volt a nézése olyan beteges.

Délután négy óra tájt felbúgott a gyászkürt. A palotának a fala is reszketett belé. Magunkra öltöttük a különös gyászruhát, és megindultunk.

Mikor a kijárathoz érkeztünk, megszólalok a hátulsó társaimnak:

- Az övem bent maradt. Csak menjetek.

Öt minutumig se várakoztam: megnyílt az ajtó és belebbent a leány.

Megállt. Nézett.

- Te vagy?

- Én vagyok. Parancsolj.

- Vesd le azt a gyászruhát, és add reám! Gyorsan!

Leszakította a fátyolát, s a földre dobta. Kivonta a tűt a hajából, s a sarokba dobta. A haja leomlott. Az arca, mint a fehér viasz. Az ajka szinte kék.

- Kisasszonyom - rebegtem aggódva.

-
1vargaildyko, 2011. február 25. péntek, 13:29
Mihail Jurjevics Lermontov
ím,
Hol lakomáztak őseim,
Hol fő játékom volt a kard,
Lehúzta bár a zsenge kart.
Itt adatott meg védenem
A jusst, az isteneimet.
Szabadságért az életem
Áldoztam volna, jó öreg,
Ha nem te hívsz... Terved mi volt?
Hát nem láttad, hogy mennyi holt,
Szabad szláv holt test dőlt le kinn,
Idegen ország partjain?
Láttuk, hogy más nép nem segít,
Igazságunk ürűgy nekik,
S a vendég: ellenség. Öreg,
Ki is sejthette volna meg,
Hogy társaimnak csontja ott,
A távoli földben marad
S hogy majd a kék mennybolt alatt
Csupán Vagyim meg Ingelot
Őrzik szivükben legbelül
Az ősi szabadság hitét,
S a drága hont ők egyedül
Fogják egyszer meglátni még?
És most mi lesz? Hírünkre tán
A honi szem könnyet se hint,
Midőn majd újra ránktekint,
S jogos bosszunkért a kaján
Sors rászed harmadszor, megint!"
Így szól az ifjú, jó vitéz
S könnyezve, révedezve néz
Vad erdőn, sziklán, messze
46elizabett, 2011. február 01. kedd, 06:55
Tíz, tíz, tiszta víz
fürdesd át, a szíved-méhed szeretetével tudd befogadni a Fényt. Ekkor olyan blokkok szakadnak fel, amelyek eddig kötötték a Nőket. A Megbocsátást MAGUNK IRÁNT is gyakoroljuk, fedezd fel, hogy hol éltél vissza a nőiségeddel, hol engedted hogy kihasználják gyengeségedet és ezt BOCSÁSD MEG MAGADNAK!

Ennek a vasárnapi napnak az erejét kihasználva olyan szintű oldásokban lehet része a Női energiának, amely segít a felemelkedésben - mert most a Nőkön a világ szeme egy kicsit.

Férfi társaimnak csak azt tudom tanácsolni, hogy vasárnap minden erejükkel, szívből jövő szívükkel Támogassuk a Nőket, lássuk meg azt, hogy hol éltünk vissza férfi erőinkkel, és engedjük be a Gyengédséget - hiszen minden Férfiban ott szunnyad a Nő (Vénusz), és minden Nőben ott szunnyad a Férfi. Ha meglátjuk és kitisztítjuk a nők, a női erők ellen elkövetett tetteinket és gondolatainkat, akkor ezzel segíthetjük a felemelkedést.

A lényeg Férfitársaim a meglátásom szerint, hogy minden teremtő, férfias
kohlinka, 2010. október 05. kedd, 18:19
1/3
Képek, videók
Titkok rólam... .jpg
pacsakute
2017. október 07. szombat, 00:09
Secrets(titkok).png
szelgyongyi
2017. január 30. hétfő, 03:52
Titkok könyve.jpg
pacsakute
2015. december 09. szerda, 11:50
A titkokat
etusmama
2013. június 04. kedd, 10:52
A_titkokat.png
skorpiolilike
2013. május 28. kedd, 14:39
Titkok kertje.JPG
kati53
2013. május 07. kedd, 08:28
titkok éjszakája-gif-2.gi
zsokaolah
2012. augusztus 21. kedd, 18:54
Titkok..jpg
mailona
2012. július 31. kedd, 22:02
Titkok könyve.jpg
mbartis
2012. június 27. szerda, 00:15
zso-0625-Titkok_kertje .gi
johannanna
2012. június 25. hétfő, 08:34
Titkok kertje.bmp
mbartis
2012. május 27. vasárnap, 22:16
A Titkok Titka.JPG
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:36
Vannak álmok, melyeket ne
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.