Belépés
2020. február 29. szombat | 9. hét | 60. nap | 04:51 | Szökőév, tehát 24.-én szökőnap, 24.-28. közötti névnapok egy nappal későbbre kerülnek. 24->25,25->26,26->27,27->28,28->29
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi röplabda Magyar Kupa - Története során először nyert a Pénzügyőr
Reffatti 27, Kiss D. 12 pont, illetve Pesti 22, Qepa 13

korábban, a 3. helyért:Fino Kaposvár-Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (-15, 18, 21, 15)

A találkozó kezdetére majdnem megtelt a Messzi István Sportcsarnok, azaz mintegy kétezer néző követte figyelemmel a helyszínen a mérkőzést. A magyar sorozatokban ebben az idényben még veretlen Pénzügyőr története első Magyar Kupa-diadalára készült, ugyanis 2017-ben és tavaly "csak" az ezüstéremig jutott. Ezzel szemben a négyszeres első és házigazda Kecskemét szerette volna otthon tartani a tavaly megszerzett serleget.

A PSE kedden még ötjátszmás csatát vívott a Challenge Kupa negyeddöntőjében, ugyanakkor Jókay Zoltán, a fővárosiak vezetőedzője a találkozó előtt kijelentette, a fáradtsággal nincsen problémájuk, felkészülten várják az összecsapást.

A túloldalon Dávid Zoltán vezetőedző a hétvégi Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésen több játékosának is pihenőt adott, ezzel is már a pénteki fináléra készülve.

Az első játszmát így is kezdettől fogva a
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 23:12
Koch Róbert lett a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya
Az MRSZ tájékoztatása szerint a szakember a kecskeméti Magyar Kupa-döntőn fogadta el a felkérést, így a következő három évben ő irányítja a magyar nemzeti csapatot.

"Szeretném átadni a tudásomat az itthoni játékosoknak, edzőknek, így nemcsak a válogatott mellett fogok dolgozni, hanem az edző- és utánpótlásképzésben is részt fogok venni" - mondta az MTI-nek az újdonsült szakvezető.

Koch arra a kérdésre, miszerint mivel próbálja meggyőzni azokat a játékosokat, akik az utóbbi években nem vállalták a válogatottságot, azt mondta, ő azokkal kíván dolgozni, akik szeretnék képviselni a nemzeti színeket.

"A játékosoknak belső motivációt kell érezniük arra, hogy címeres mezben játsszanak. Sikerre éhes röplabdázókat szeretnék a keretben, ahol remélem, a fiatal és a tapasztaltabb röplabdázók jó elegyet fognak alkotni. Az idei év az újrakezdésről szól majd" - tette hozzá Koch Róbert.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára az MTI-nek azt mondta, a szervezet elnöksége egyhangúlag támogatta Koch
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 20:42
Koronavírus/Férfi vízilabda BL/Eurokupa - Elmarad az FTC-Pro Recco csúcsrangadó, elhalasztották az Eger elődönt
Erről az európai szövetség számolt be pénteken (LEN).

A BL-ben címvédő zöld-fehérek kedden fogadták volna a sorozat nyolcszoros győztesét, amely múlt pénteken éppen a vírus által sújtott Veneto tartományban, Veronában találkozott az OSC-vel.

Szécsi Zoltán, az egri klub ügyvezető elnöke még csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy mivel a Bitskey Aladár Uszodát bezárták és csak jövő szombaton nyit ki, ezért nem tudják megrendezni szerdán a Brescia elleni visszavágót és az olasz csapat várhatóan 5-0-s eredménnyel megkapja majd a találkozót. A LEN ugyanakkor jelezte, mindenképpen azt szeretné, hogy a párharc - amelynek első felvonását 6-3-ra nyerték az olaszok - a medencében dőljön el, ezért elhalasztotta az összecsapást.
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 09:51
Vargha Gyula versei
HIDJÁNÁL

Körülöttem a tél hava pelyhez,
A föld hólepte, fehér.
Elértem a hídhoz, amelyhez
Egyszer mindenki elér.
Rozoga rossz híd, mélyen alatta
A meg-megakadt Jégtorlatokat
Rohanó folyam árja ragadja,
Bömbölve vadul.
Odatul Nem látszik a part,
De a hóban a nyom
Mind, mind oda tart.
Szememet behunyom,
Ajkamat összeszorítom,
Úgy megyek által hídon.



HA SZERETTÉL

Ha szerettél: csalfa lettél,
S hogy szerettél: jól tudom,
De meguntál, elfeledtél,
S másé lettél angyalom.

Ujjadon a mátka-gyűrű,
Fejeden a koszorú,
Csupa fény vagy, - míg rám sűrű
Fellegével száll a bú.

Nem az első veszteség ez,
Nem az első fájdalom,
Lelkemnek már annyi édes,
Annyi fényes álma rom.

Tündér-váram összeroskadt,
Az Isten is elhagyott...
De én, hűtlen most tudom
menusgabor, 2020. február 27. csütörtök, 22:00
Hidvéghi: Brüsszelnek el kell ismernie Magyarország erőfeszítéseit a határ védelmében
egy ország betartja a szerződéseket és megvédi Európát - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

A politikus rámutatott, hogy az illegális migrációval szemben akkor lehet hatékonyan fellépni, ha első lépésben a határvédelmet biztosítják.

Nadine Morano, a francia Republikánus Párt EP-képviselője kifejtette, az unió külső határainak védelme közös érdek.

Magyarországra hatalmas felelősség hárul, hiszen itt húzódik Európa külső határa - közölte a politikus.

A képviselő úgy fogalmazott "senki nem szereti, ha kerítést lát az ablakából, de az sem várható el bárkitől, hogy a törvényellenesen érkezőket beengedje a házába".

Csak üdvözölni lehet azokat a lépéseket, amelyeket Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök tett az európai határok védelméért - tette hozzá.

Nadine Morano leszögezte, "Európa nem átjáróház".

"Az európai népeknek elege van abból, hogy rájuk kényszerítik ezt a fajta bevándorlást" - mondta.

A dublini eljárás reformjára lenne szükség. Azok esetében, akik az első
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 17:32
Imádságban Istennel
,,csodálkoznak" (Hab 1,5). Józsué egyedül volt, amikor az Úr odament hozzá (Józs 1,1). Gedeon és Jefte magában volt, amikor megbízást kapott arra, hogy szabadítsa meg Izraelt (Bir 6,11; 11,29). Mózes magában állt az égő csipkebokornál (2Móz 3,1-5). Kornéliusz egyedül imádkozott, amikor Isten angyala odament hozzá (Csel 10,1-4). Senki sem volt Péterrel a háztetőn, amikor azt a parancsot kapta, hogy menjen el a pogányokhoz (lásd: Csel 10,9-28). Keresztelő János egyedül volt a pusztában (Lk 1,80). A szeretett János is egyedül volt Patmosz szigetén, amikor a legközelebb került Istenhez (Jel 1,9).
Őszintén kívánd, hogy egyedül maradj Istennel! Ha elhanyagoljuk ezt, nemcsak az áldástól fosztjuk meg magunkat, hanem másokat is megrabolunk, mivel nem látjuk meg, hogy az áldás kiárad rájuk. Ez azt jelenti, hogy kevesebb külső, látható munkát végzünk, de munkánk mélyebb lesz, és megtelik erővel. Egy másik csodálatos eredmény az lesz, hogy az emberek nem látnak mást az életünkben, ,,egyedül
kalmanpiroska, 2020. február 27. csütörtök, 08:15
Krónika 11. rész (önkormányzati törvény, napirend után)
egyetértenek, ugyanakkor a polgármesterek egészségügyi szolgáltatásban történő részvételét nem támogatják.

Az MSZP álláspontját ismertetve Molnár Gyula úgy fogalmazott, "itt nagyon kilóg a lóláb", a törvénymódosítás ugyanis arról szól, hogy a "fideszesnek nem kell betartani a törvényt, majd a törvényt hozzáigazítjuk a fideszeshez".

Arató Gergely, a DK vezérszónoka szerint a változtatás azt tette szükségessé, hogy a Fidesz által támogatott Dézsi Csaba közelmúltban megválasztott győri polgármester szeretné megőrizni egészségügyi állását.

Az LMP-ből Hohn Krisztina lex Dézsinek nevezte a törvénymódosítást, amely szerinte újabb példa arra, hogy a kétharmados többséggel rendelkező kormányoldal bármit megtesz kénye-kedve alapján. Frakciótársa, Keresztes László Lóránt azért is elfogadhatatlannak nevezte a módosítást, mert az visszamenőleges hatályú törvényalkotásnak minősül.

Nacsa Lőrinc válaszában kijelentette, az előterjesztés azért született meg, mert senkit nem akarnak eltiltani az
velemenyezd, 2020. február 25. kedd, 22:02
Egy újabb átverés
Te azonban nem emlékszel rá, hogy bárkit meglöktél volna. A legtöbb ember megrémül és inkább felajánlja, hogy kifizeti a telefont, vagy annak a javíttatását, mintsem ellentmondjon a dühös sértettnek és a tanúknak, akik látták az esetet.

Manapság ez az egyik legátlagosabb átverési trükk, aminek bárki az áldozata lehet. Fontos, hogy megjegyezd az alábbi tippeket és ne hagyd, hogy rászedjenek.

1. Elsősorban tudatosítsd magadban, hogy ez nem egy véletlen baleset, hanem átverés. Valaki szeretne pénzt kicsalni tőled. A te feladatod most nem az, hogy kifizesd a kárt, vagy elkezdj vele veszekedni, csak meg kell szabadulnod a helyzetből.

2. Nézd meg jól a leesett telefont. A készülék kijelzője általában túlságosan repedezett, ami egy eséstől nem valószínű, hogy bekövetkezne. Ez azért van, mert a csalók naponta többször eljátsszák ezt a történetet az áldozataikkal.

3. Ne félj attól, hogy erőszakot alkalmaznak. A csalók nem akarnak bántani, nekik csak a pénzed kell. Ha
pacsakute, 2020. február 25. kedd, 09:38
Szent Mátyás apostol 02.24
mindenkinek a szívét, mutasd meg, kit választasz e kettő közül, hogy átvegye az apostoli szolgálatban azt a helyet, amelyet Júdás hűtlenül elhagyott, hogy az őt megillető helyre kerüljön." Ezután sorsot vetettek. A sors Mátyásra esett, így őt a tizenegy apostolhoz sorolták.
Ez az Isten igéje. ApCsel 1,15-17.20-26

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Arra rendeltelek benneteket, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok.
Jézus így tanított az utolsó vacsorán:
,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok az ő szeretetében.
Ezeket azért mondtam nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök ezzel teljes legyen.
Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha
maroka, 2020. február 24. hétfő, 10:10
Minden fókalelkű induló átúszta az öt fokos Balatont
............
Vastag kabátokba burkolózott szurkolók a parton, fürdőruhás férfiak és nők a jéghideg Balatonban. Így nézett ki a vasárnap Szántód révben, onnan vágtak neki a mintegy 1250 méteres távnak az első nyilvános téli Balaton-átúszás résztvevői. Köztük profi versenyzők és többségében amatőrök, akik néhány hónapja kezdték a felkészülést a jeges megmérettetésre. Míg többségünknek a bőven a 20 fok feletti vízhőmérséklet az ideális a Balatonban és még a gondolattal sem szeretünk játszadozni, hogy akár egyetlen percet is el kelljen tölteni a jéghideg tóban, addig az átúszás résztvevői a partról nézve viszonylag könnyedén
maroka, 2020. február 24. hétfő, 09:49
Szabolcska Mihály versei
viharra,
Vidám szivárványt sző a borulatra;
Igéje napfény, az ragyog felettünk,
Mit félne lelkünk?

Óh jó az Isten, a mi sziklavárunk,
Nem tart soká már bűnben bujdosásunk.
Az ígéretnek földjére érkezünk,
Jézus az nekünk.

Õ lesz a váltság élet-birodalma;
Változz' örömre szívünk aggodalma.
Az elhagyottnak lesz már pártfogója,
Oltalmazója!

S lesz, lesz hitünknek diadalma, teljes,
Atyánk az Isten, irgalmas, kegyelmes,
A szeretetnek fényes napja jő fel
Idvezítőnkkel!

Szállj hát magasra, szíveink reménye,
Vezess el minket Jézusunk elébe,
Elsírni könnyünk' édes
menusgabor, 2020. február 22. szombat, 22:30
1/2612
Képek, videók
Magyar Kupa Döntő - Makó
szandi1989
2007. március 10. szombat, 14:19
0 a fptók a találkozóról,
lovaszmarika
2019. július 06. szombat, 10:02
0 a 35 éve talalkozó.jpg
lovaszmarika
2019. június 21. péntek, 16:56
0 a nyugdíjas találkozó 1
lovaszmarika
2019. június 13. csütörtök, 17:27
Árnyak találkozója 01.jpg
chillik
2018. május 25. péntek, 05:48
Árnyak találkozója 02.jpg
chillik
2018. május 25. péntek, 05:47
0 a negyvenes találkozón
lovaszmarika
2018. május 01. kedd, 17:04
Találkozó.jpg
chillik
2018. március 01. csütörtök, 05:28
anyós találkoző.jpg
eva6
2018. február 06. kedd, 17:55
OSZT.TALÁLKOZÓ 60..jpg
borigit
2017. augusztus 19. szombat, 18:07
Otti 6o eves talalkozo
borigit
2017. augusztus 19. szombat, 18:03
cic sorozatok.jpg
sarkadykati
2012. szeptember 05. szerda, 09:00
sorozatok.jpg
kpista64
2010. március 13. szombat, 18:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.