Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 08:39 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kijev tiltakozott Putyin krími látogatása miatt
A Facebookon közzétett közlemény szerint a képviselet elítélte, hogy az orosz fél ismételten nem egyeztetett előzetesen a látogatásról Kijevvel. Emlékeztetett arra, hogy bármiféle ki- és beutazás az átmenetileg megszállt Krímbe csakis az ukrán féllel történt egyeztetés után és az ukrajnai, azaz a Herszon megye és a félsziget közt lévő adminisztrációs határon létesített valamelyik átkelőn keresztül valósítható meg.

Kijev leszögezte továbbá, hogy Putyin krími látogatásával az orosz fél durván megsértette Ukrajna szuverenitását és területi egységét, továbbá figyelmen kívül hagyta a nemzetközi jog alapelveit és normáit.

A képviselet hozzáfűzte, hogy Oroszországnak a Krímmel kapcsolatosan tett egyetlen intézkedése sem változtatja meg a Krími Autonóm Köztársaságnak és Szevasztopol városának Ukrajna alkotmányában rögzített és nemzetközileg elismert státusát.

Vlagyimir Putyin hétfőn munkalátogatást tett a félszigeten, ahol felavatta a Kercsi-szoroson át vezető Krími híd vasúti részét. A
velemenyezd, 2019. december 23. hétfő, 14:51
Kijev jegyzékben tiltakozott Ankaránál, amiért a török elnök krími "képviselőket" fogadott
A kijevi tárca bekérette Törökország ukrajnai nagykövetét. A Jevropejszka Pravda ukrán hírportál szerint a minisztériumban közölték, hogy Ukrajnát aggodalommal tölti el ez az eset, mert mostanáig Törökország elutasította a hivatalos szintű találkozót a "megszállt Krím képviselőivel".A hírportál vasárnap ezt megelőzően a RIA-Novosztyi orosz hírügynökségre hivatkozva hozta nyilvánosságra, hogy a török államfő fogadta az orosz Állami Duma küldöttségét.

A RIA-Novosztyi által az ünnepélyes fogadásról közölt fotón az orosz delegáció tagjai között látható a duma két tagja, Natalija Poklonszka és Ruszlan Balbek, akik a Krímben szereztek orosz parlamenti képviselői mandátumot.

Ukrajna és az ENSZ-tagállamok zöme - beleértve a NATO és az EU tagországait - nem ismerik el legitimnek a Krím félsziget Oroszországhoz tartozását. Ezért Ukrajna nem fogadja el törvényesnek az Oroszország által 2014 óta a félszigeten megrendezett választásokat sem.
velemenyezd, 2019. október 13. vasárnap, 14:41
Robbantásos merénylet megakadályozásáról számolt be a Krímből az FSZB orosz titkosszolgálat
Az FSZB szerint elfogtak egy orosz állampolgárt, aki "ukrán szélsőséges szervezetek" tagjaként egy adminisztratív épületben tervezett robbantást végrehajtani egy házilag előállított pokolgéppel. A robbanószerkezetet a "náci ideológiát valló" gyanúsított garázsában találták meg, az előállításához szükséges komponensekkel és szerszámokkal, valamint több palacknyi gyújtófolyadékkal együtt.

Az őrizetbe vett férfi személyazonosságát hivatalosan nem közölték, de az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a Szaki városban lakó Oleg Prihogykót fogták el. A gyanúsított ellen terrorcselekmény előkészítése és robbanószerkezetek törvénysértő előállítása címén büntetőeljárás indult.

A Krím félszigetet 2014-ben csatolta el Oroszország Ukrajnától, a félszigeten megrendezett népszavazás eredményére hivatkozva, amit a nemzetközi közösség nem ismert el.
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 13:41
Trump-Kim csúcstalálkozó - Porosenko üdvözölte a találkozót, de Ukrajna példájára figyelmeztetett
"Trump elnök határozott vezetésének hála, a béke megteremtése a Koreai-félszigeten ma már nem tűnik annyira lehetetlennek" - hangoztatta az ukrán elnök szerdán a Twitteren közzétett mikroblogjában. Azt hangoztatta ugyanakkor: reméli, hogy az Egyesült Államok részéről a félsziget atommentesítéséért nyújtandó biztonsági garanciák esetében figyelembe veszik az Ukrajna biztonságát szavatolni hivatott egykori,úgynevezett budapesti memorandum hiányosságait.

Budapesten 1994-ben írt alá memorandumot Ukrajna, valamint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Oroszország. Ebben Ukrajna lemondott atomfegyvereiről, cserébe az aláíró nagyhatalmak garantálták függetlenségét és területi épségét. 2014 tavaszán a memorandumot aláíró egyik állam, Oroszország önkényesen magához csatolta Ukrajnától a Krím félszigetet, és fegyveres konfliktust robbantott ki Ukrajna keleti részében, a Donyec-medencében. Utóbbi esetében Moszkva tagadja, hogy köze lenne a válsághoz, amelyet Ukrajnán belüli belháborúnak, polgárháborúnak
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 19:32
Franciaország félmillió eurós segélyt nyújt a Donyec-medencében élőknek
hogy erről a nap folyamán szándéknyilatkozatot írnak alá az ukrán belügyminisztériumban. A kijevi diplomácia vezetője elmondta, hogy ezen kívül a kétoldalú gazdasági együttműködés keretében több nagyszabású projektet terveznek megvalósítani Ukrajnában, így például nagyméretű napenergia-erőművek építését.

Újságírói kérdésre válaszolva a franca diplomácia vezetője nem zárta ki további szankciók bevezetésének lehetőségét Oroszországgal szemben, az Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigeten megrendezett orosz elnökválasztások miatt.

A két külügyminiszter a nap folyamán találkozott Oroszországban bebörtönzött ukrán politikai foglyok hozzátartozóival - hozta nyilvánosságra Marjana Beca ukrán külügyi szóvivő a Twitteren.

Előző este a francia külügyminisztert fogadta hivatalában Petro Porosenko ukrán államfő. Az elnöki sajtószolgálat közleménye szerint a Donyec-medencei helyzetről, azon belül ENSZ-békefenntartók térségbe vezénylésének perspektíváiról, a normandiai formátumban (ukrán, orosz,
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:31
Orosz elnökválasztás - Délelőtt 10 óráig minden eddiginél magasabb a választási részvétel
mintegy 3 ezer - köztük 99 külföldi - tömegtájékoztatási eszköz 15 ezer újságíróját akkreditálták. Szavai szerint 109 országból mintegy 1500 megfigyelő érkezett. A legnagyobb küldöttséget, 580 főt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az EBESZ Parlamenti Közgyűlése küldte.

Jan Petersen, az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája (ODIHR) megfigyelő missziójának vezetője közölte, hogy a szervezet nem vesz részt az Ukrajnától négy éve elcsatolt Krím félszigeten megrendezett választás megfigyelésében.

Tatyjana Moszkalkova orosz emberi biztos közölte, hogy sem az ENSZ, sem az EBESZ, sem az Európa Tanács nem reagált eddig arra az orosz panaszra, hogy az ukrán hatóságok nem engedik szavazni az orosz választópolgárokat az orosz külképviseleteken.

Pamfilova beszámolója szerint egyébként a moszkvai délelőtti órákig a bizottsághoz 6366 lehetséges szabálysértésre vonatkozó bejelentés érkezett, ezek közül795 panasz arra vonatkozott, hogy a helyi hatóságok vagy az
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 11:01
Osztrák államfő: Ausztria nem fogja elismerni az önkényesen elcsatolt Krímben tartandó orosz elnökválasztást
is.

Petro Porosenko ukrán elnök felszólította Ukrajna európai partnereit és az egésznemzetközi közösséget, hogy "reagáljon határozottan arra a választási bohózatra, amelyet most vasárnap, az Ukrajnához tartozó területen, annak elcsatolásának negyedik évfordulóján rendez meg Moszkva". 2014. február 16-án tartották meg a Krími Autonóm köztársaságban azt az Ukrajna és a világ államainak java része által illegitimnek minősített, számos szabálytalanság és jelentős orosz katonai jelenlét mellett megrendezett népszavazást, amelyen kinyilvánították a terület szándékát az Oroszországhoz való csatlakozásra.

A két államfő által közösen tartott sajtóértekezleten Porosenko sürgette azt is, hogy sújtsák szankciókkal azokat, akik részt vesznek a Krímben tartandó orosz elnökválasztás szervezésében.

Az ukrán államfő provokációnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kampánycélú, a választást csak néhány nappal megelőző krími látogatását.

A Donyec-medencei fegyveres konfliktusról szólva az
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 15:22
Észak-koreai válság - Lavrov: Moszkva ellenzi Phenjan "megfojtását" gazdasági ezsközökkel
diplomáciai eszközökkel történő rendezését is. Mint mondta, Moszkva és Peking törekedni fog ezen kötelezettség megvalósítására.

Lavrov üdvözölte, hogy Washington és Phenjan retorikája valamelyest mérséklődött az utóbbi időben.

Emlékeztetett rá, hogy a július 4-én megfogalmazott, az úgynevezett "kettős befagyasztás elvén" alapuló orosz-kínai kezdeményezés értelmében Észak-Koreának fel kellene hagynia az atomfegyver- és rakétakísérletekkel, az Egyesült Államoknak és Dél-Koreának pedig a régióban megrendezett nagyszabású hadgyakorlatokkal. Az amerikai ellenvetéssel kapcsolatban, miszerint a törvényes és a törvénytelen cselekedetek nem vethetők össze, Lavrov kifejtette, hogy szerinte nem presztízskérdésről, nem arról van szó, hogy kinek van igaza, hanem egy egész térség, több százezer ember sorsa forog kockán.

Az orosz diplomácia vezetője kifejezte reményét, hogy Irán nem mondja fel a nukleáris programja korlátozásáról a nagyhatalmakkal 2015-ben megkötött megállapodást, és az Egyesült Államok
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 15:12
Túrákkal egybekötött minikoncertek és operajóga is lesz a Tisza-tavi fesztiválon
A negyedik alkalommal megrendezett esemény elsődleges célja a kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása.

A fesztivál első napján különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők a Tisza-tó partján, majd a tiszafüredi Morotva-félszigeten gálaestet rendeznek a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével, Sándor Szabolcs vezényletével. A TO'pera elnevezésű koncerten fellép mások mellett Miklósa Erika koloratúrszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, Báll Dávid zongoraművész és Nyári Zoltán tenor - mondta Radó Denise, a gálaest rendezője. Hozzátette, a színpad hátterében levő ledfalon hangulati filmek, asszociatív jelenetek lesznek láthatók.

A második napon 67 kilométeres kerékpártúrát szerveznek a Tisza-tó körül, a 11 megállóban minikoncertek, például Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása várja a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István a király
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 13:42
Oroszország Eurázsiai Oscar-díjkiosztót tervez
"Eurázsia egy nagy része a világnak, amely több figyelmet érdemelne, mint amely jelenleg ráirányul" - mondta el Nyikita Mihalkov Oscar-díjas orosz filmrendező. Mihalkov, aki az orosz filmművészek szövetségének elnöke, emellett a Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál vezetője, a díjjal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem szánják a hollywoodi Oscarok versenytársának.

A rendező az Oroszország által két éve annektált Krím-félszigeten először megrendezett Eurázsiai Híd elnevezésű filmfesztiválon beszélt arról, hogy a fesztivál megfelelő rendezvény lenne az Eurázsiai Oscar-díjkiosztó számára.

A jelentős orosz filmfesztiválok állami támogatásból működnek, és várhatóan az Eurázsiai Oscarokat is az állam finanszírozza majd.

Mihalkov kifejtette, hogy például a koreai, indiai vagy pakisztáni filmek is versenyezhetnének az új díjért. A rendező szerint a komoly politikai és társadalmi problémákkal küzdő országokban erősebb filmek születnek.

Mihalkov, aki az 1995-ös Csalóka napfény című filmjéért
velemenyezd, 2016. október 04. kedd, 12:02
Orosz választás - Kijev arra kérte külföldi partnereit, hogy ne ismerjék el a Krímben tartott voksolást
"Ukrajna határozottan elítéli az Oroszországi Föderáció által a Krími Autonóm Köztársaságban és Szevasztopolban megrendezett parlamenti választást - áll a tárca által kiadott közleményben.

Kijev emlékeztetett arra, hogy a világ száz országa elfogadta az ENSZ közgyűlésének 2014. március 27-én született határozatát, amelyben a testület Ukrajna területi egységének szavatolása mellett foglalt állást. A közgyűlés a dokumentumban felszólított továbbá minden államot, nemzetközi szervezet és intézményt, hogy semmiféle olyan változtatást ne fogadjanak el legitimnek, amely megváltoztatja a Krími Autonóm Köztársaság és Szevasztopol városának státusát, és tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, illetve lépéstől, amely a státus megváltoztatásának elismeréseként értékelhető.

"Ukrajnában ennek fényében számítunk partnereink következetességére, a nemzetközi jog melletti elkötelezettségükre, Ukrajna területi egységének és szuverenitásának tiszteletben tartására. Arra szólítunk fel, hogy ne ismerjék el az
velemenyezd, 2016. szeptember 19. hétfő, 14:15
Ukrajnában hőstettként ünneplik Jamala eurovíziós győzelmét, Moszkvában politikailag befolyásolt döntésnek tart
A 32 éves énekesnő rekord nagyságú pontszámmal nyerte meg a svéd fővárosban megrendezett versenyt a krími tatárok 1944-es sztálini kitelepítéséről szóló dalával.

Az ukrán államfő a Twitteren közzétett üzenetében azt írta, hogy az énekesnő hangjával az egész ukrán nép nevében szólt. "Győzött az igazság, mint mindig!" - tette hozzá.

"Bravó, Jamala, te vagy a legjobb!" - gratulált az énekesnőnek szintén a Twitteren Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök.

Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője üdvözletében sürgette, hogy egy év múlva, amikor Ukrajnában rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált, az ország semmiben se maradjon el bármely más európai főváros mögött. "El kell érnünk, hogy a hozzánk érkező vendégek semmi különbséget ne érezzenek Kijev és Stockholm, vagy bármely más európai város között. Az idei esztendőnek a változások és a győzelem évének kell lennie országunkban" - hangoztatta a befolyásos testület vezetője

Refat Csubarov, a krími
velemenyezd, 2016. május 15. vasárnap, 14:51
1/2
Képek, videók
tiltakozo-VAGNI-csak-a -ba
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:40
Én, mint tiltakozó
mandala1946
2013. április 27. szombat, 18:46
Hus ellen tiltakozó.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 17:48
A köztársasághoz 01.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:04
A köztársasághoz 02.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:03
M.Köztársaság.jpg
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:43
Magyar köztársaság.jpg
kicsoda57
2016. március 15. kedd, 15:29
M.O.Köztársasága.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:27
uj-magyar-koztarsasago t.j
agica2004
2015. március 16. hétfő, 14:51
A Köztársasági elnöknél
oinomaosz
2014. szeptember 25. csütörtök, 12:51
Dominikai Köztársaság ;a
farkas1945
2013. november 28. csütörtök, 12:05
köztársasági elnökök.png
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:34
magyarország köztársaság
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:49
trieszt köztársaság tér
lacipecsenye
2012. december 31. hétfő, 13:33
paris köztársaság tér
lacipecsenye
2012. december 27. csütörtök, 14:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.