Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:03 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miért a Reg-Enor?
tésztával tálaljuk.

Májkrémmel töltött gombafejek rántva
Hozzávalók: 1 nagy májkonzerv, kevés hagyma, só, bors, majoránna, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 kg gomba
Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a tönkjét leszedjük és félretesszük. A hagymát kevés zsíron megdinszteljük és a tűzről levéve hozzáadjuk a májat, a tojást és sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy lágy tölteléket kapjunk. A gombafejeket megtöltjük és kirántjuk. Zsírban megsütjük. A félretett tönkből hagymás, tojásos, gombás rizst készítünk.

Téli párolt zöldség
Hozzávalók 2 személyre: Egy darabka káposzta ( 30 dkg), 2-3 szál sárgarépa ( 30 dkg), egy nagy fej hagyma, sütnivaló szalonna (kenyér szalonna vált be a legjobban!), só.
Elkészítés: Nagyon egyszerű, és gyors. A szalonnát szeletekre vágjuk és kisütjük, majd kiszedjük, és a tálaláskor tesszük a tetejére. A szalonna zsírjában először megsütjük a nagy kockára vágott hagymát, megpároljuk az ugyanolyan nagy kockára
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
Nádor hagymás sütemény
Igazi őszi finomság, ami sós.

Majdnem olyan, mint a pite vagy lágy kenyér, de nem az.

Szüreti és őszi fesztiválokon népszerű. Pedig elkészítése semmivel nem nehezebb, mint például a pitéé, csak gyümölcs helyett hagymát és szalonnát használunk és, hogy ne legyen olyan száraz, ezt tejfölös tojásos keverékként tesszük a tetejére.
Jól hangzik, ugye?

Megmutatjuk, hogyan készül a nádor hagymás sütemény.

300 g liszt
1 teáskanál cukor

200 ml tej
0,5 kocka élesztő
350 g puha vaj
800 g hagyma
3 szál zöldhagyma
250 g füstölt szalonna
1-2 evőkanál olaj
200 g tejföl
3 tojás
bor
reszelt szerecsendió
2 evőkanál zsemlemorzsa
liszt és zsír a forma kikenéséhez

Meleg tejben cukorral futtassuk fel az élesztőt. A lisztet, puha vajat keverjük el. A 800 g hagymát apróra vágva és a vékony karikákra vágott a zöld hagymát szalonna kockákkal pirítsuk át. Éppen csak annyira, hogy megfonnyadjon.
tinka1951, 2014. szeptember 21. vasárnap, 07:24
Gombás borjútokány.
50 dkg borjúlapocka
10 dkg húsos füstölt kolozsvári szalonna
kb. 3 evőkanál olaj
20 dkg (vargánya) gomba
1 dl száraz bor
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 pritamin paprika
1 babérlevél
majoránna
őrölt feketebors
durvára őrölt szines bors
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
mustár



A húst kisujjnyi, a szalonnát keskeny csíkokra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a gombát szeletelem, a paradicsompaprikát kis kockára darabolom.

1 evőkanál zsiradékban a szalonnát lassan pirosra sütöm, a gombát hozzáadom, sózom, borsozom, megpárolom, zsírjára sütöm, kicsit lepirítom, félreteszem.

A maradék zsiradékban a vöröshagymát enyhe szalmasárgára pirítom, rajta a fokhagymát is megfuttatom. Hozzáadom a húst, magas hőfokon folytonos keveréssel körülpirítom. Sózom, borsozom, majoránnával, babérral ízesítem, meglocsolom borral, lefedve, takarékon puhulásig saját levében párolom. Hozzáadom a
haaapci, 2012. október 23. kedd, 15:19
Töltött káposzta
főzés, vagy tálalás közben kinyílni.

Amennyiben hibásak a levelek, a töltelékhez lehet 1 tojás sárgáját
keverni, hogy egyben maradjon, ha a sérült káposztalevélből
kibuggyanna a töltelék.

A megmaradt fejből 3-4 üres levelet félreteszünk, a többit vékonyra felszeleteljük,
összekeverjük a megmaradt paprikás-lisztes hagymával és a fazék tetejére
helyezzük, rádobunk még pár babérlevelet, egy kis rozmaringot, a megmaradt
fűszereket, majd betakarjuk a félretett levelekkel.

Közben forralunk enyhén sós vizet, 1-2 csipet cukrot szórunk hozzá (ettől jobban
kiadja minden a zamatát) pár szemes bors kíséretében, és felöntjük a káposztánkat,
annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Tetőt teszünk rá, és hideg sütőbe toljuk, alágyújtunk,
majd 2 órán át lassú lángon főzzük. Néha érdemes ránézni, ha nagyon el főnné a levét,
kicsit önthetünk hozzá, ha nem elég sós, kevés sós lével felöntjük.

Sokan nem tesznek bele paprikás lisztet,
klarika47, 2012. június 30. szombat, 16:15
Nincs Cím
2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál édes, piros fűszerpaprika, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió.

A füstölt szalonnát vékony, hosszú csíkokra aprítom, majd a zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm. A zsírból két evőkanálnyit félreteszek. A többin megfonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd ráöntöm a tejfölt, és az öntetet félreteszem. A félretett zsírt felforrósítom, ráteszem a tarhonyát, és folyamatosan kevergetve szép világosbarnára megpirítom. Ezután a térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm, és beleteszem a tyúkhúsleves-kockákat. Beleszórom a szerecsendiót, és felforralom. Befedve, kis lángon addig párolom, amíg az összes levét felszívja. Közben a tojásokat keményre főzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Kisebb tepsibe terítek egy réteg tarhonyát, beborítom a tojáskockákkal, erre ráöntök a pörccel összekevert tejfölös-paprikás
margherita, 2011. november 07. hétfő, 21:21
Spaghetti Carbonara recept
Hozzávalók:

1/2 kg spagetti tészta
2 db Knorr Zöldségleves-kocka
100 g parmezán reszelt
200 ml tejszín ízlés szerint tejföllel helyettesíthető
150 g császárszalonna kockázott
6 db tojássárgája
1 csipet bors frissen őrölve

Elkészítés:

Egy nagy lábosban forraljunk vizet, adjuk hozzá a Knorr Zöldségleves-kockát, majd főzzük meg a spagettit al dente (roppanósra). Egy kevest rakjunk el a főzővízből
Egy serpenyőben pirítsuk ropogósra a szalonna kockákat.
Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a tejszínnel és reszelt sajttal.
A lecsepegtetett tésztát szedjük át a szalonnás serpenyőbe. Adjunk hozzá egy kanál vizet a félretett főzővízből. Erős lángon forrósítsuk fel.
Öntsük rá a tejszínes keveréket és gyorsan keverjük össze.
Alacsony lángon, kevés tésztafőző vizet hozzáadva, kevergetve melegítsük addig amíg a szósz besűrűsödik. Ügyeljünk arra, hogy a szósz ne forrjon.
Fűszerezzük frissen őrölt borssal és
jamborlulu, 2011. november 02. szerda, 19:05
x
mandulaaromával ízesítjük, végül a mogyoró felét, a zabpelyhet és az apróra vágott csokoládét is beledolgozzuk. A masszából nedves kézzel kisebb golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket. Tetejüket egy villával, tenyérrel vagy akár egy pohár talpával ellapítjuk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (15 perc alatt) aranybarnára sütjük.
A bevonáshoz való kétféle csokoládét együtt felolvasztjuk, s bevonjuk vele a kihűlt kekszek tetejét, majd mielőtt megdermedne, a félretett pirított mogyoróval is megszórjuk díszítésképpen.
#454
2009. június 11. 10:35
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Egyik törzskávéházi klubtagunk, Dr. Bugyi János pogácsatekercse:
K r u m p l i s p o g á c s a - t e k e r c s!
3-4 db kisebb krumplit meghámozok, felkarikázom, sós vízben megfőzöm, amikor megfőtt krumplitörővel összetöröm.
Kb. egy deciliter tejet meglangyosítok és ebben
nagyuska, 2011. március 05. szombat, 07:26
Cseréld le a krumplit!
olívaolaj
50 dkg mángold leszárazva, durvára tépkedve
félteáskanál pirospaprika
fél teáskanál só

Elkészítés:
Futtasd meg a fokhagymát és a pirospaprikát az olajon egy nagy serpenyőben (vigyázz, hogy meg ne keseredjen), majd tedd félre. Tedd a serpenyőbe a mángoldot, sózd meg, és kis lángon forgasd addig, míg eléggé össze nem esik, hogy elférjen az edényben. Fedd le, és közepes lángon főzd 7-10 percig, időnként forgasd át. Szűrd le, majd tedd vissza a serpenyőbe, és forgasd össze a félretett fokhagymás olajjal. Ha többet készítesz egyszerre, zárható dobozban három napig eláll a hűtőben.

Krémes hagyma

Hozzávalók:
1 kg apró hagyma meghámozva
1 teáskanál só
2 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
3 dl tej
sajt és bacon ízlés szerint

Elkészítés:
Tedd a felszeletelt hagymát annyi vízbe, hogy éppen ellepje, szórd meg fél teáskanál sóval, forrald fel, és fedő alatt főzd 20-25 percig. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, keverd
horvathnemagdi, 2011. február 18. péntek, 14:46
Receptek
csíkokra metéljük. A kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a megforrósított margarinon, gyakran kevergetve 10 percig sütjük-pároljuk. Hozzáadjuk a cikkínit, majd 5 perc után a paradicsomot is. Megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. A szalonnás debrecenit a zsírjával együtt a zöldségekhez adjuk. Szurokfűvel, sóval, borssal ízesítjük és összemelegítjük. A félretett szurokfűvel díszítve tálaljuk.
Ötletünk: A burgonyatálat debreceni helyett bármilyen más kolbásszal, így virslivel, szafaládéval is készíthetjük, és zöldpaprikával gazdagíthatjuk. Igazi magyaros ízt a vöröshagyma és a pirospaprika adhat az ételnek.

Debreceni fejtett bab
Hozzávalók: 60 deka nagy szemű fejtett bab, 2 pár debreceni, 6 deka füstölt szalonna, 10 deka aprított vöröshagyma, fél deka pirospaprika, 10 deka zöldpaprika, 5 deka friss paradicsom, só.
A hagymát az
horvathnemagdi, 2011. január 27. csütörtök, 18:15
D betűs receptek
metéljük. A kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a megforrósított margarinon, gyakran kevergetve . 10 percig sütjük-pároljuk. Hozzáadjuk a cikkínit, majd . 5 perc után a paradicsomot is. Megsózzuk, és további. 5 percig pároljuk. A szalonnás debrecenit a zsírjával együtt a zöldségekhez adjuk. Szurokfűvel, sóval, borssal ízesítjük és összemelegítjük. A félretett szurokfűvel díszítve tálaljuk.
Ötletünk: A burgonyatálat debreceni helyett bármilyen más kolbásszal, így virslivel, szafaládéval is készíthetjük, és zöldpaprikával gazdagíthatjuk. Igazi magyaros ízt a vöröshagyma és a pirospaprika adhat az ételnek.

Debreceni fejtett bab

Hozzávalók: 60 deka nagy szemű fejtett bab, 2 pár debreceni, 6 deka füstölt szalonna, 10 deka aprított vöröshagyma, fél deka pirospaprika, 10 deka zöldpaprika, 5 deka friss paradicsom, só.
A hagymát az apró
horvathnemagdi, 2011. január 13. csütörtök, 13:24
Debreceni burgonyatál
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg debreceni, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 25 dkg cukkíni, 40 dkg paradicsom, 1 csokor szurokfű, 3 evőkanál margarin, só, fehér bors
Elkészítés: A cukkínit és a paradicsomot megmossuk. A cukkínit héjastól vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot négyfelé vágjuk, a debrecenit felkarikázzuk. A szurokfüvet megmossuk és lerázzuk. A leveleket lecsipkedjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit csíkokra metéljük. A kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, 2-3 percig pirítjuk, majd félretesszük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a megforrósított margarinon, gyakran kevergetve kb. 10 percig sütjük-pároljuk. Hozzáadjuk a cikkínit, majd kb. 5 perc után a paradicsomot is. Megsózzuk, és további kb. 5 percig pároljuk. A szalonnás debrecenit a zsírjával együtt a zöldségekhez adjuk. Szurokfűvel, sóval, borssal ízesítjük és összemelegítjük. A félretett szurokfűvel díszítve
bubszi, 2010. augusztus 31. kedd, 05:56
Menüajánlat
1/2
Képek, videók
miert-szeretunk-irni-0 214
menusgabor
2019. január 28. hétfő, 19:53
Csiga- miért jó.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 16:43
Sajnos igen, de miért ??
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 09:09
Miért ? Van ilyen?
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 08:58
Miért fogyasszunk sok viz
irmus
2018. július 31. kedd, 14:31
Miert mulik el....
borigit
2018. július 10. kedd, 14:08
Miért nem kezdtem el előb
zahonyil
2018. május 31. csütörtök, 10:23
Miért zokogsz fel oly fáj
chillik
2018. április 26. csütörtök, 05:22
hogy miért.jpg
sz719eszter
2018. április 04. szerda, 14:46
husvet_miertunk_2_6458 14_
vorosrozsa66
2018. március 26. hétfő, 20:25
Fecske Csaba - Miért ne l
sanci81
2018. január 28. vasárnap, 15:54
gombatndr.gif
sz719eszter
2016. május 22. vasárnap, 17:12
GOMBATNCM.gif
bujocska2
2012. február 10. péntek, 15:49
Zoli gombát pucol.jpg
mbartis
2010. január 04. hétfő, 12:25
Juci gombát pucol.jpg
mbartis
2010. január 04. hétfő, 12:23
Címkék
zsírjával együtt, réteg tarhonyát, gombafejeket megtöltjük, kekszalapra kanalazzuk, szalonna zsírjában, nagy serpenyőben, bevonáshoz való, félretett főzővízből, többit csíkokra, szalonnát keskeny, tönkjét leszedjük, félretett ribizlit, öntetet félreteszem, szósz besűrűsödik, debrecenit felkarikázzuk, serpenyőben pirítsuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.