Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 19:53 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Házi praktikák
megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás
pacsakute, 2019. július 18. csütörtök, 23:38
Nagymamáink házi praktikái – 46 praktika a háztartásba
villával megszurkáljuk, nem “köpköd" sütés közben.
Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.
A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.

Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 16:29
Nagymamáink házi praktikái
nem “köpköd" sütés közben.
• Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
• Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.
• Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.
• A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.


• A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
• Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
• Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
• Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:20
Jó agyfrissítő - téli mogyoró
védenek az elhízás ellen, mivel a jóllakottság érzését keltik azáltal, hogy a gyomor-bél-rendszerben megduzzadnak. Ezen felül serkentik a bélműködést és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
- A mogyoróban található triptofán növeli a szerotonin termelődését az agyban, így segít a depresszió legyőzésében.
- A mogyoró magas koncentrációban tartalmaz polifenolos antioxidánsokat. A p-kumarinsav csökkenti a gyomorrák kialakulásának kockázatát
- Hetente 3 dkg mogyoró vagy két evőkanál mogyoróvaj 25%-kal csökkenti az epekövek és az epehólyag betegségek kialakulásának kockázatát.
- A mogyoróvaj fogyasztásával (legalább két kanál hetente kétszer) a nőknél 58%-kal, a férfiaknál 27%-kal csökkenthető a végbélrák kialakulásának kockázata.

A mogyoróbelet a háztartásban is használhatjuk: ha a világos fabútoron lévő karcolást szeretnénk eltüntetni, be kell dörzsölni vele. (A sötét bútor hasonló, apró sérüléseinek javítására dióbelet ajánlanak.
A magas proteintartalma miatt
pacsakute, 2019. február 03. vasárnap, 11:30
Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején
Pillekönnyű, egyszerű almás-mákos süti, csokival a tetején - Sokáig puha marad


Almás-mákos süti
Hozzávalók 20 szelethez:

20 dkg étcsoki
15 dkg mák
15 dkg cukor
10 dkg liszt
2 db alma
4 db tojás
3 evőkanál olaj
2.5 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só


Elkészítés:

Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral és a mákkal, majd több részletben forgasd a tojásos masszába. Végül keverd hozzá az almát.

A tésztát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Végezz tűpróbát, szúrj a sütibe egy kést.
vorosrozsa66, 2018. november 10. szombat, 17:18
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztjuk. Amikor már majdnem kész, beledolgozzuk az étolajat is.
Lelisztezzük, és egy órán át kelni hagyjuk.
Közben a kaprot megmossuk, apróra vágjuk, majd enyhén átsózva zsírban kisütjük.
Addig pároljuk, amíg a leve elfő.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán négyfelé választjuk, ezeket egyenként nem túl
vékonyra kisodorjuk. Gazdagon megkenjük kaporral, majd feltekerjük, mint a kalácsot,
és három részre elvágjuk. A végeit
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Asszonykonty
Egy nagy sikerű recept Nyírmártonfalváról, Szabóné Jónizs Erzsébettől. Ezt a műsort szeptember 27-én a Duna World ismét műsorra tűzi, 13.45-től. Ajánlom figyelmébe annak, aki még nem látta.
Asszonykonty
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 2 tojás, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg cukor, 1 dl étolaj. A töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tejföl, 1 üveg magozott meggy. A tetejére 1 tojás, 1 evőkanál zsír.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel megszórjuk. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
Közben az étolajat a liszt szélére, körben ráöntjük, közepébe pedig két tojást ütünk. A megkelt cukros élesztővel alaposan kidagasztjuk a tésztát.
Amikor már szép sima lett lelisztezzük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:25
Tallóztam
nem “köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom.
Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.

Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény és az olaj is kevésbé habosodik.


A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
leves.
Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés
közben.

5. Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, jégkocka készítőben lefagyasztom, így bármikor felhasználható tea ízesítéséhez vagy limonádé készítéséhez.
Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edény aljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.

9. Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb., tegyünk bele kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle.

10. A bablevest rántás
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
Kráter szelet
Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Méteres sütemény
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 26 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 dl víz, 1 dl étolaj, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. A mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj. A formák előkészítéséhez vaj, liszt.
A kristálycukrot tálba tesszük, hat egész tojással szép habosra kikeverjük. Hozzáadjuk először az étolajat, majd a vizet is. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és apránként azt is a masszához keverjük. Ezt az anyagot két tálba szétválasztjuk, az egyikbe kakaót keverünk.
Két őzgerincformát alaposan kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk. Ezekben sütjük ki a sárga és a barna süteményeket. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészülnek. A formákban egy kicsit hűlni hagyjuk, majd konyharuhára kiborítjuk a rudakat.
A pudingport apránként elverjük a tejjel, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadagoljuk a puncs ízű pudingot is. Sima krémet
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:04
1/56
Képek, videók
Házi kókuszkefír .jpg
pacsakute
2019. július 21. vasárnap, 21:57
png házikó
eva6
2019. július 15. hétfő, 10:31
házikó.jpg
durcimarcika
2019. június 12. szerda, 20:23
házikó1.jpg
durcimarcika
2019. január 05. szombat, 18:16
Havas házikó
eva6
2019. január 03. csütörtök, 13:10
Mézeskalács házikó
eva6
2018. december 20. csütörtök, 20:12
Karácsonyi házikó
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:09
istenes kép házi áldás.jp
zsokica45
2018. április 28. szombat, 20:52
kutyus házikó.jpg
agica2004
2018. március 02. péntek, 23:07
Házikó
sanci81
2018. február 19. hétfő, 16:38
kifacsart citrom.jpg
agnia
2007. január 17. szerda, 17:58
Obama- Micehelle-kézenfog
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:30
Akupresszúra a kézen.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 12:39
Isten kézen fogva vezet
sacimama
2014. december 07. vasárnap, 01:37
kézzel kézen kötve.jpg
dnemethk
2013. szeptember 03. kedd, 18:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.