Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 16:38 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Európai Bizottság előterjesztette a jövő évi uniós költségvetés újabb tervezetét
tárgyalások.

Az újabb tervezet 165 milliárd euró kötelezettségvállalást és 148 milliárd euró tényleges kifizetést irányoz elő, egy-egy milliárddal kevesebbet, mint a korábbi. A brüsszeli testület közölte, hogy a cél a kompromisszum elérése a bőkezűbb kiadási keretet indítványozó parlament és a hangsúlyt a takarékosságra helyező tanács között, hogy az Európai Unió tovább folytathassa beruházásait a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, a kutatás, az innováció és a fiatalok támogatása érdekében.

"Minden európainak érdeke, hogy az intézmények gyorsan megállapodjanak a 2019-es büdzséről, ezért felszólítom az EP-t és a tanácsot, hogy találjanak megoldást, s így biztosítsák a szükséges pénzügyi alapokat a kutatók, a diákok, a vállalkozások, a gazdák és a hátrányos helyzetűek számára" - jelentette ki Günther Oettinger uniós költségvetési biztos.

A bizottsági közleményben megjegyezték: a javaslat megalkotásakor abból indultak ki, hogy az Egyesült Királyság a jövő évi kilépést követően 2021-ig, a
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 13:37
Olasz költségvetés - Olasz EU-ügyi miniszter: Róma nem változtat a költségvetés tervezeten
jogon járó alapjövedelmet, amely 8 milliárdos költséget jelent az állam számára.

Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnökének kijelentéseire reagálva, aki az európai piac bizonytalan tényezőjeként az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépését (Brexit) és az olasz pénzügyi politikát nevezte meg, Paolo Savona azt mondta, az EKB feladata lenne a piacok megnyugtatása, így az olasz-német hozamkülönbség "féken tartása" is.

Paolo Savona kijelentette, nem Európa-pártinak, hanem európainak tartja magát. Megjegyezte, "rosszul állunk, ha Európa két pénzügyi paraméter szigorú betartására redukálódott".

Hozzátette, Európának új pénzügyi politikára van szüksége, máskülönben nem tud reagálni arra a növekedési visszaesésre, amelyhez a világ geopolitikai eseményei vezetnek a kontinensen.

"Támadjanak ahogy akarnak, a költségvetést nem változtatjuk meg" - jelentette ki Luigi Di Maio, az M5S vezetője, miniszterelnök-helyettes. Luigi Di Maio szerint az olasz hozamzuhanást azok az álhírek
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 21:02
Tajani: Az EU központi szerepének hiányában Líbia jövője más országok kezébe kerül
Tajani az uniós parlament jövő héten kezdődő strasbourgi plenáris ülése előtt kiadott nyilatkozatában hangsúlyozta, most kell dönteni Líbia jövőjéről, az Európai Uniónak központi szerepet kell játszania az elhúzódó és mélyülő válság kezelésében.

Véleménye szerint ha egy stabil líbiai kormány nem lesz képes az országot biztonságosan irányítani, akkor nehéz lesz az onnan érkező migrációs hullám kezelése, valamint a jelentős fegyver- és kábítószer-csempészet továbbra is a terroristákat segíti majd, veszélyeztetve az afrikai és az európai polgárok biztonságát.

"Az ország egy lőporos hordó, amely bármikor felrobbanhat. Európának ezért nagyobb erőfeszítéssel és egységes fellépéssel kell beavatkoznia a válságba" - fogalmazott.

Mint mondta, az EP Líbiával foglalkozó keddi vitájának közös uniós megközelítéshez kell vezetnie. Hatékonyabb koordinációra van szükség a tagállamok és az európai intézmények között. Továbbá hozzájárulásra azoktól a tagállamoktól, amelyek a közös álláspont létrejöttét
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 14:43
Rekordot döntött 2017-ben a mezőgazdaság exportértékesítése
milliárd forintot költöttek fejlesztésekre, jóval többet, mint a korábbi években. Az idei év első fél évében a beruházások értéke meghaladta a 156 milliárd forintot, ebből közel 84 milliárdot fordítottak új gépek beszerzésére.

A politikus kijelentette, az agrárpolitika célja a versenyképesség növelése. Úgy vélte, még jelentős fejlődési lehetőség áll a magyar mezőgazdaság előtt, mert bár 2010 óta egy hektárra vetítve ugyan 48 százalékkal nőtt a bruttó hozzáadott érték, ez azonban csak a fele a nyugat-európainak.

Feldman Zsolt elmondta, az elmúlt hét évben másfélszeresére nőtt a magyar mezőgazdaság egy munkaerőegységre vetített hozzáadott értéke. Ez a növekedés az ötödik legnagyobb az Európai Unióban, viszont abszolút értékben eredményeink a legfejlettebb uniós mezőgazdaságok által produkált értékek negyedét érik el.

Emlékeztetett arra, hogy a Kárpát-medencében meglévő időjárási kitettség csökkentésére Magyarországon működik Európa legfejlettebb mezőgazdasági kockázatkezelési
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 13:59
Szijjártó: Brüsszel lelepleződött, nem akarja megállítani a bevándorlást
fogalmazott.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: nem a bevándorlás fontos életbevágóan, hanem az európai emberek biztonságának a visszaadása. Hozzátette: nem igaz, hogy bevándorlás nélkül nem működik Európa, ezzel szemben ha a bevándorlást nem sikerül megállítani, akkor nem lesz többé "európai Európa".

Ezért az elkövetkező időszakban harcolni kell ezen európai bizottsági állásponttal szemben és a világossá kell tenni, hogy a bevándorlást meg kell állítani, mert Európát csak így tudjuk megőrizni európainak - hangoztatta a magyar külügyminiszter.

Közölte: ennek érdekében azt kezdeményezi osztrák kollégájánál, hogy a július 1-jén kezdődő osztrák európai uniós elnökség során megrendezendő első külügyminiszteri tanácsülésen azonnal tűzzék napirendre, hogyan lehet az, hogy az Európai Bizottság alelnöke olyan álláspontot képvisel, amely egyértelműen nem élvezi az EU valamennyi tagországának támogatását, köztük Magyarországét sem.

Szijjártó Péter arról is beszélt: az ENSZ emberi jogi főbiztosa is
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 13:42
Benkő Tibor: Cirill és Metód máig példát ad Európa megerősítésére
nemzetek nyugalma, békéje, otthonra találása, kiegyensúlyozott élete".

A miniszter Márai Sándor írót idézve a tábori lelkészi szolgálatoknak arra a fontos szerepére hívta fel a figyelmet, amellyel értéket teremtenek és adnak a katonák életéhez. A katona és a tábori lelkészi szolgálat "a hitben, az akaratban, a becsületben tud találkozni", s mindezek alapjait a két szent teremtette meg az akkor itt élő szláv népeknek.

Benkő Tibor szerint a következő időszak tétje, hogy Európa megmarad-e európainak, az európai értékekkel és kultúrával, amelyért elődeink és őseink küzdöttek. Magyarország a visegrádi négyekkel és egyre több más európai országgal együtt úgy vélekedik, hogy "meg kell védeni kiharcolt életünket, életmódunkat, kultúránkat, keresztény gyökereinket".

Peter Gajdos szlovák védelmi miniszter arra emlékeztetett, hogy 1155 évvel ezelőtt érkezett meg a Nagymorva Birodalom területére Cirill és Metód, akik a szláv írásbeliség megteremtése mellett letették a szláv irodalom, a kereszténység és a
velemenyezd, 2018. június 16. szombat, 14:21
ITM: innovációval és hatékonysággal lehet erősíteni a magyar vállalkozásokat
államtitkár.

Magyarország az Európai Unióban tavaly a 22. helyen állt az innovációs rangsorban, a világ fejlettebb részével ellentétben viszont Magyarországon nem a kkv-k az erősek az innovációban, hanem a multinacionális cégek, szerinte ezt a szerepet kellene átvenniük a magyar vállalkozásoknak.

Cseresnyés Péter arról is beszélt, hogy óriás kihívás előtt áll az európai gazdaság, mert Kína, Brazília, Oroszország, Indonézia, Mexikó és Törökország gazdasági súlya egyre növekszik, 2050-re a duplája lesz az európainak. Erre a válasz a technológiaváltás, a robotizáció, a digitalizáció, amivel erősíteni lehet a gazdaságot. A foglalkozások közel 60 százalékában a tevékenységek 30 százaléka automatizálható.

A robotizáció számos munkahelyet vált ki, de új foglalkozások is létrejönnek, amelyek új munkahelyeket teremtenek. Nem váltható ki gépekkel az oktatás, az egészségügy a szociális ellátás területe, továbbá jelentős lesz az igény az informatikai szakemberekre is. A technológiaváltással nem egyenes
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 15:01
Március 15. - Lázár: ma is egy birodalmi és a nemzeti eszmerendszer küzd egymással
egyenrangú tárgyalópartnere tudnak lenni az úgynevezett Nagy-Európának is.

Április 8-án dől majd el, hogy Magyarország - centrális helyzetével és szerepével - bevándorlóországgá, vagy a nemzetállami függetlenség megőrzőjévé, mások számára is követhető és követendő példává válik-e, vonta le a következtetést a miniszter.

"Ha (a választásokon) a nemzeti függetlenség voksai kerülnek többségbe, akkor Magyarország megmaradhat magyarnak, a Székelyföld megmaradhat székelynek, Európa megmaradhat európainak: ez a tét" - jelentette ki Lázár János.

A miniszter végezetül Kossuth Lajos intelmére figyelmeztetett, aki szerint az eltiport nemzet újjászületik, de öngyilkos nemzetnek nincs föltámadás. "Ne legyünk öngyilkosok április 8-án, ezt üzeni nekünk 1848 márciusának idusa" - zárta a - háromszéki ünneplők hosszú tapsát és éljenzését kiváltó - beszédét a magyar kormány képviselője.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere egyebek mellett arról beszélt: a székelyek is aggodalommal figyelik az Európa
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 19:12
Világháborús centenárium - A jelen megértéséhez elengedhetetlen a múlt ismerete
Az Új világ született, Európai testvérháború 1914-1918 elnevezésű pedagógus-továbbképzésen Rétvári Bence elöljáróban felidézte a köznevelési kerekasztalon elért eredményeket. Az egyik legfontosabb lépésként említette, hogy olyan tanmenetajánlások születtek, a pedagógusok olyan szélesebb jogkört kaphattak, amely lehetővé tette, hogy az iskolák - a korábbi 10 százalék helyett - 20 százalékban térhetnek el a kerettantantervtől. A lehetőség és a szabadság mellett ez nagy felelőség is az iskolák számára - hangoztatta. Az államtitkár fontos változtatásnak nevezte, hogy egy központ helyett 58 tankerülethez tartoznak az iskolák, emellett az iskolaigazgatók is sokkal szélesebb jogköröket kaptak.

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy ma már jóval többet fordítanak az iskolarendszerre, mint 2010-ben, és nyolc évvel ezelőtti helyzethez képest 500 milliárd forinttal többet költenek ma köznevelésre.

A kerekasztal-egyeztetések eredményei között említette az államtitkár - egyebek között - a pedagógusminősítő
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 16:32
Az ellenzék mindent lebontana, amit a kormány felépített MTI
hozzá.

Kitért arra is, hogy Magyarország azért vesz részt az ENSZ menekültügyi csomagjáról szóló tárgyalássorozatban, hogy képviselni tudja a magyarok és szövetségesei érdekét. A csomag egyik
legfőbb veszélye, hogy elmossa a határokat a menekültek és a migránsok jogi értelmezése között,
és "kevert népességű bevándorlóországok" képét rajzolja fel. Magyarország azonban a nemzeti szuverenitásból, a nemzeti érdekből indul ki, és azt mondja, Európának és Magyarországnak meg kell maradnia európainak és magyarnak - jelentette ki.

Kovács Zoltán a migráció kezeléséről szóló magyar javaslatról azt mondta, Magyarország szerint a dublini rendszer megreformálásának nem a következményekből kell kiindulnia, tehát nem abból, hogy ha már bejöttek a migránsok, akkor kötelező kvóta alapján osszák szét őket, hanem meg kell akadályozni a belépést.

A "Stop Soros" törvénycsomag is ezt a célt szolgálja - fűzte
tinka1951, 2018. február 28. szerda, 09:50
Választás 2018 - Kormányszóvivő: az ellenzék mindent lebontana, amit a kormány felépített
Kovács Zoltán a Demokrata című hetilap szerdán megjelent számában arról beszélt, hogy 2010-ben a jelenlegi kormány csődöt örökölt, és az Európai Unió, az IMF és a Világbank próbálták előírni, merre haladjon az ország. A kormány azonban más utat választott, és a károk felszámolása után elkezdte az építkezést, amelynek még nincs vége.

Az eltelt idő alatt a magyar modellről bebizonyosodott, hogy működőképes, nem lehet azonban nagy lépésekkel átugrani a problémákat, ahogy azt az ellenzék sugallja. Szisztematikus lépésekkel lehet fokról fokra eredményeket elérni - emelte ki.

Úgy fogalmazott, "a választás tétje nem csak az, hogy az ellenzék lebontaná a kerítést", mert az ellenzék mindent lebontana, amit a kormány az elmúlt nyolc évben felépített.

A kormányszóvivő azt mondta, Magyarország súlya a népességéhez és a méretéhez képest jelentősen megnőtt az elmúlt években, nemcsak a migrációra adott válaszok és a "Soros-gépezet működéséről leplet lerántó nyilatkozatok", hanem a gazdaságpolitikában
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 09:11
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
hova?"

Ugyancsak ehhez a Kérdéshez kapcsolódva...
' kicsoda57' — 2012.12.30. 00:23 (#17)
,,jaj, ki ne találjanak már ilyet. menjenek a pusztára, épitsenek ott nekik rezervátumot. csak hagyjanak már békén a magyar népnek, eleget lopnak mindenhol a cigányok, durvák, erőszakosak, nagy pofájuk van, tanulni nem akarnak, piszkosak, csinálják a sok zabi gyereket. ne csi ne csi ne csinálják ezt velünk, ugy is elég szomoru az életünk."


Kérdés: Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
'putnok7882' — 2017.11.23. 09:10 (#706)
,,Persze hogy nincs demokrácijjja!
Itt nem kötelező sem népszavazni, sem konzultálni! Viszont lehet fikázni! Ezt a barbár diktatúrát! Sehol egy szemkilövés, tiltott gumilövedékkel. Vipetázás sincs....
Wazze! A mocsok diktátor Csok-ot ad a magyaroknak, ahelyett, hogy a cigányságnál rosszabbakat tenyésztése azon a
foxworkinspace, 2018. január 20. szombat, 04:58
1/17
Képek, videók
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
4 a mai napra a tervezett
lovaszmarika
2012. augusztus 16. csütörtök, 13:57
2008 tervezet.jpg
agica2004
2007. november 05. hétfő, 16:54
A Makovecz által tervezet
arany63
2007. október 18. csütörtök, 21:52
új pénz tervezet
magdaseppa
2007. február 13. kedd, 19:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.