Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 11:43 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - Esett a vezető részvények többsége
magyar részvénypiac - mondta.

Szerdán csökkenéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek, egy nappal azután, hogy a Nasdaq-piac összetett mutatója újabb történelmi csúcsot döntött zárásban. A befektetőket a koronavírusos fertőzöttek számának emelkedése aggasztja. Anthony Fauci, az országos allergia- és fertőzőbetegség-kutató intézet igazgatója, a járvány elleni védekezés de facto irányítója kijelentette, hogy a következő két hét sorsdöntő lesz a járvány féken tartásában.

A nagy nyugat-európai tőzsdéken is borús volt a hangulat, szerda délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 1,95 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 1,84 százalékos, a párizsi CAC-40 1,60 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 1,61 százalékos mínuszban állt.

A Magyar Telekom Nyrt. legfeljebb 5,2 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából, a tranzakcióra június 25-én kerül sor. A társaság részvényeinek tőzsdei
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 17:52
A Magyar Suzuki 23 százalékkal növelte árbevételét 2019-ben
szerint világszerte összesen 185 002 Esztergomban gyártott személygépkocsit adtak el tavaly, közülük 133 515 Vitara és 51 487 SX4 S-CROSS modell volt. A tavalyi gyártás 88 százaléka - 168 774 jármű - exportra készült.

Krisztián Róbert ismertette, a Magyar Suzuki Zrt. 2019-ben globálisan 194 447 járművet adott el 123 országban, ezzel 13,13 százalékkal növelte értékesítését 2018-hoz képest.

Josinobu Abe elnök-vezérigazgató elmondta, 2020-ban a termelés új korszaka kezdődött az üzemben, mivel az európai piacra már kizárólag hibrid modelleket gyártanak Esztergomban.

A vállalat vezetője kiemelte, tavaly áprilistól a Magyar Suzuki a japán vállalatcsoport európai pótalkatrész- és kiegészítőtartozék-központja. A nagymértékben automatizált elosztó- és raktárbázisból hetente átlagosan 125 kamionnyi alkatrészt és pótalkatrészt szállítottak 120 országba 5 kontinens disztribútorainak.

Urbán László, vezérigazgató-helyettes újságírói kérdésre elmondta, a társaság középtávon nem számít a tisztán
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:11
Krónika 1. rész (költségvetés)
(Fidesz).

Azt emelte ki: az imponáló számok mögötti kérdés, hogy mennyiben nőnek az egyes szektorokon belül a lehetőségek, márpedig a kormány megszorítások nélküli, az ország népét bizalommal eltöltő költségvetést terjesztett a törvényhozás elé.

A képviselő szerint mindenki, még a szakemberek számára is meglepő volt, milyen erősek a koronavírus-járvány hatásai, a kormány azonban jól reagált a helyzetre.

Hozzátette, a krízis elhúzódó hatására kell felkészülni, nem hagyva figyelmen kívül, hogy az Európai Unió legnagyobb gazdaságai rossz, "szinte önsorsrontó" válaszokat adtak a válságra.A mezőgazdaságra mint a magyar gazdaság "szilárd és biztos pontjára" való építkezés fontosságát kiemelve Turi-Kovács Béla arról beszélt: "arra kell tudni építenünk, ami kizárólagosan a miénk", márpedig az agrárium nyújtotta lehetőségek ma is kizárólag magyar kézben vannak.

A Magyar falu programon változtatni kell - mondta, kijelentve, hogy a program révén meg kell teremteni a helyben dolgozás
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 10:32
ITM: 5G hivatalos tájékoztató honlap indult
nyit, nagyobb biztonságot és innovatív megoldásokat nyújt a többi között a gyógyászatban, a közlekedésben, a városok működtetésében, az iparban, a mezőgazdaságban, a sportban és a szórakoztatóiparban is - tették hozzá.

A fejlesztések első fázisában az emelt szintű mobil szélessávú szolgáltatások valósulnak meg. A felhasználók először a jelentősen gyorsabb internet-hozzáférést észlelik majd, egy 2 órás film letöltési ideje 6 percről 3,6 másodpercre csökken. A becslések szerint 2025-re 5G-n zajlik az európai adatforgalom 29 százaléka, az eddigi sávszélesség sokszorosával, alacsony késleltetéssel.

Magyarország kedvező hálózati adottságokkal rendelkezik az új mobiltechnológiák bevezetéséhez, a hazai 4G lefedettség a világon a legjobb tízbe tartozik. A javában zajló újabb fejlesztések eredményeként idén év végéig minden hazai szolgáltatónál elérhetővé válik az 5G. A használatára alkalmas mobiltelefonok is folyamatosan jelennek meg a piacon. A magyar kormány a mielőbbi elterjesztésre törekszik, mert az
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 16:13
Koronavírus - Nem talál vevőre több mint 40 millió hazai gyártású textilmaszk Franciaországban
A járvány kezdetén tapasztalt hiány miatt a francia gyártók módosították termelési láncaikat annak érdekében, hogy minél gyorsabban minél több mosható, textilből készült maszkot gyárthassanak. Az ágazatnak most viszont nem sikerül a felhalmozott készleteit eladnia, ezért a franciaországi textilgyártók uniója (UIT) a kormányhoz fordult segítségért.

A napilap szerint mintegy 40 millió, francia gyárakban készített maszk nem talál vevőre, ami 150 textilgyártónak és 250 maszkkészítőnek okoz jelenleg problémát, jóllehet a gyártásnak köszönhetően több ezer munkahelyet tudtak megmenteni.

A március 17-én kezdődött és május 11-től fokozatosan enyhülő általános karantén idején folyamatosan érkeztek megrendelések, és az ágazat a napi 50 ezer maszkról 4 millióra növelte a hazai üzemekben a gyártást, ami egyik napról a másikra omlott össze. A Le Monde szerint azért, mert a franciák előnyben részesítik a Kínából importált, eldobható sebészi maszkokat, amelyekből most már nincs hiány az országban (a
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 15:57
BÉT - Emelkedett a vezető részvények többsége
szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pozitív hangulatban indult a kereskedés a részvénypiacokon. Délelőtt is jó volt a hangulat, majd délután újabb lendületet vettek a tőzsdék, miután pozitív meglepetést okozó, kedvező munkaerőpiaci adat érkezett az Egyesült Államokból. A munkaügyi hivatal azzal kommentálta a jó eredményeket, hogy ez a részleges újranyitás eredménye - tette hozzá.

A hazai piacon a BUX index közel 2 százalékos pluszban zárt. Az amerikai tőzsdék több mint 2 százalékos és a nyugat-európaiak is 3 százalék körüli emelkedést mutatnak. Kitörő optimizmus látható a piacokon, minden emelkedik tovább - mondta.

Az Egyesült Államokban májusban az elemzői várakozásokra rácáfolva nem zuhant, hanem erőteljesen nőtt a foglalkoztatottak száma, amikor a koronavírus-járvány és a megfékezését célzó intézkedések lazításának köszönhetően részben újraindult a gazdaság. A washingtoni munkaügyi minisztérium pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a nem mezőgazdasági ágazatokban
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 17:42
Trianon 100 – Határtalanul gyógyuló sebek
- de többnyire inkább rosszabb - élményét.
Esztergomban gyakran lesétáltam a Duna-partra. A román útlevelemmel a zsebemben, vízum híján csak szemléltem a csonka hídfőt, hallgattam a túlpartra induló kompok moraját - nem sok esélyem volt arra, hogy betegyem a lábam a Mikszáth- és Márai-könyvekben megénekelt Felvidékre.
A rossz élmények hatására még ma is görcs van a gyomromban, ha itthonról hazaindulok, habár a határátkelőkön ma már játszi könnyedséggel lehet átlépni. Amióta az Európai Unió tagjai vagyunk, megnyíltak előttünk a határok. Esztergomi diakónusszentelésem után természetes volt, hogy a családom tagjaival és a plébániákról érkezőkkel átsétáltunk az újjáépített Mária Valéria hídon, hogy fagyival a kezünkben megcsodálhassuk Esztergom legszebb panorámáját.
A járványidőszak viszont sok mindent eszembe juttatott a múltból. Például azt, hogy ha nem vigyázunk közös értékeinkre, egy szempillantás alatt ismét valóság lehet a múlt.
Amióta családlátogatás céljából
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 22:02
Tőzsde - Gyengülés a főbb nyugat-európai tőzsdéken
A londoni FTSE-100 mutató 0,64 százalékkal, a frankfurti DAX-index 0,45 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,21 százalékkal gyengült szerdai záróértékéhez képest.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx500,24 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején, 17.30 órakor a Dow Jones ipari átlag 0,09 százalék, az S&P 500-as index 0,38 százalék, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,60 százalék gyengülést jelzett.

Az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 57 centtel (1,41 százalékkal) 39,22 dollárra csökkent.

A New York-i árupiacon az arany ára unciánként 0,82 százalékkal (14,05 dollárral) 1718,45 dollárra emelkedett.

Egy euróért 1,1320 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon a reggel hétkor jegyzett 1,1217 dollár után.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 18:22
Koronavírus - Olasz külügyminiszter: Ausztria megsérti az európai közösségi szellemet
karanténkötelezettséget, és az innen érkezőkön nem végeznek vírustesztet. Schallenberg hangoztatta, hogy Olaszország esetében a járványhelyzet még nem teszi lehetővé ezeket a lépéseket, annak ellenére sem, hogy az olasz tartományok nagy részében jelentősen javult a helyzet.

Olaszország szerdától nyitotta meg külső határait az összes EU-tagállamból érkezők előtt a karanténkötelezettség eltörlésével. Ausztriából tehát szabadon érkezhetnek a turisták bármilyen igazolás vagy teszt nélkül. Róma kölcsönösséget vár az európai országoktól. Korábban az olasz kormány már elutasította az államok közötti kétoldalú vagy részleges nyitást, valamint az "idegenforgalmi folyosók" létesítését. Olaszország mindenekelőtt az évente beutazó külföldiek majdnem harminc százalékát képviselő német turisták elveszítésétől tart, de az észak-olaszországi régiók számára ugyanilyen fontosan az osztrákok is. Róma korábban azt kérte Bécstől, hogy a Németországból autóval Olaszország felé, majd innen visszautazókat korlátozások nélkül
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 17:33
Brexit - Szakértő: gazdasági problémát okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az EU köz
A szakértő arra mutatott rá, hogy az év elején jogilag kiléptek a britek az unióból, de az átmenti időszakban, december 31-éig sem az EU sem az Egyesül Királyság gazdasága nem érzi még meg a szakítást.

Hozzátette: a koronavírus-válság sok ország gazdaságában komoly gondokat okoz, a briteknél két százaléktól akár tíz százalékot meghaladó mértékű visszaesés lehetséges. Gálik Zoltán szerint ha ehhez még hozzáadódik egyebek mellett a vámok bevezetése, az adminisztratív akadályok felállítása, illetve ha nem születnek megállapodások a légügyi területen, az a mindennapi életet is megnehezítheti majd.

Elmondta, az Egyesült Királyságnak lehetősége van arra, hogy ne kössön megállapodást az unióval, de ha szeretnének valamit, azért cserébe az EU elvárja bizonyos szabályok betartását.

Ez Egyesült Királyságnak a legfontosabb, hogy a szolgáltatási piacon és az áruforgalomban hozzáférjen az EU bizonyos kedvezményeihez. Az unió viszont elvárja, hogy a királyság a munkaügyi, környezetvédelmi, szociális
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 12:26
Koronavírus - Háromszáz milliárd eurót is mozgósíthat az Európai Bizottság fizetőképesség-támogatási eszköze
A részleteket ismertetve pénteken tartott sajtótájékoztatóján Margrethe Vestager, a bizottság alelnöke, versenyügyi biztos elmondta, hogy becsléseik szerint az európai vállalatoknak idén 720 milliárd euróra lenne szükségük a válság miatt elveszített tőkéjük pótlására, de ha a járvány újabb hullámot vet, akár az 1200 milliárd eurót is elérheti ez az összeg. Enélkül a pénz nélkül számos amúgy életképes vállalatra a fizetésképtelenség vár, ami munkahelyek millióit sodorná veszélybe.

Ennek elkerülésére hozta létre a bizottság átmeneti válságkezelő eszközként a vállalatok fizetőképességének támogatását szolgáló, 31 milliárd euróval gazdálkodó alapot, amely a remények szerint további 300 milliárd euró magánforrást mozgat meg.

A 31 milliárd euró az Új Nemzedék EU (NextGenerationEU) névre keresztelt, 750 milliárd eurós helyreállítási alap része, és az Európai Beruházási Bank (EIB) csoport révén lesz elérhető az idei évtől 2026 végéig. Az EIB az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) révén nyújt
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 20:02
HIBAIGAZÍ TÁS - A GVH 150 millió forinttal járul hozzá a gazdaság újraindításához
hivatal az idén a tavalyinál több feladatot vállalt, kevesebb pénzből, takarékosabb gazdálkodással.

A járványügyi vészhelyzet szavai szerint különleges helyzetet teremtett, de a hivatalvezetői munkát nem hátráltatta. A GVH vezetője a járványt kiaknázó ügyeskedők megfékezését nevezte az első célnak. "Négy vállalkozással szemben indult eljárás megtévesztő hirdetések miatt, egy honlap pedig az eljárásindítás hatására függesztette föl a működését" - mondta.

A GVH emellett aktívan vett részt abban az európai fellépésben, amely az online platformokat a jogszerűtlen tartalmak mellőzésére kérte. Több millió megtévesztő reklám és tartalom tűnt el ennek hatására az online térből - közölte a versenyhivatal vezetője.

A gazdaság helyreállítása, a munkahelyek megőrzése és újrateremtésének érdekében felgyorsítják az összefonódásokkal kapcsolatos engedélyezési eljárások lezárását, a jogsértő kis- és középvállalkozásokat pedig bírságolás helyett lehetőség szerint csak figyelmeztetik, és a megelőzést szem előtt
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 10:11
1/257
Képek, videók
Anthony Vigo z u.U..jpg
charlotteani
2018. december 18. kedd, 22:12
Anthony Robbins...vidámsá
cuppika59
2017. szeptember 02. szombat, 16:58
Anthony Fokker pilóta.png
chillik
2017. július 02. vasárnap, 16:48
Anthony deMello
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 17:01
Anthony van Dyck. The Des
borigit
2016. május 14. szombat, 10:38
Anthony de Melló.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 10. vasárnap, 10:42
Anthony De Mello(1).jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:50
Anthony De Mello(2).gif
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:47
Anthony de Mello(3).gif
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:47
Lawrence Anthony
cipello
2014. január 20. hétfő, 20:18
Lawrence Anthony 1950-201
anci-ani
2012. november 29. csütörtök, 20:27
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
reszveny.jpg
relisisi
2015. augusztus 12. szerda, 13:49
Szegedi részvény.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 15:40
1920_Reszveny_szalami. jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:24
Címkék
járvány elleni, eljárásindítás hatására, nagymértékben automatizált, kormány azonban, imponáló számok, részvényesek javadalmazása, turisták bármilyen, gazdaság újraindításához, rossz élmények, unió viszont, járványügyi vészhelyzet, legjobb tízbe, szakemberek számára, megelőzést szem, munkaügyi hivatal, magyar kormány,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.