Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 10:44 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Smihal: Ukrajnában addig lesz karantén, amíg nincs gyógyszer a koronavírusra
A kormányfő szavai szerint Ukrajna Lengyelország példáját követi, és mérsékelten enyhít a korlátozásokon, hogy ne omoljon össze az ország egészségügyi rendszere, miként az megtörtént Olaszországban és Spanyolországban.

"A mai világban nincs más létező mechanizmus. Amíg nem találnak gyógyszert, kénytelenek vagyunk ki-bejárni a karanténból" - idézett az Ukrajinszka Pravda a miniszterelnök válaszaiból, amelyet a képviselők kérdéseire adott.

A koronavírus-helyzet Ukrajnában Smihal szerint egyelőre "mérsékelt forgatókönyv" szerint alakul. "Sajnálatos módon, még nem volt azonban olyan nap, hogy a gyógyultak száma meghaladta volna az újonnan megbetegedettekét" - mutatott rá.

Ukrajnában az egészségügyi minisztérium adatai alapján szerdára egy nap alatt 402 új esettel az azonosított fertőzöttek száma 16 425-re, a betegségben elhunytaké pedig 14 újabb halálos áldozattal 439-re nőtt. A betegségből eddig 3716-an gyógyultak fel, az elmúlt napban 343-an.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:26
Koronavírus - Meghaladta a 15 ezret Ukrajnában a fertőzöttek száma
A betegségből eddig 3060-an, az elmúlt napban 151-en gyógyultak fel.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter vasárnapi online sajtótájékoztatóján közölte, hogy az országban előző nap újabb 111 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, körükben a fertőzöttek száma csaknem elérte a háromezret (2964 fő), az elhunytaké 21-re nőtt.

Jelenleg az országban 4762-an szorulnak kórházi ellátásra, lélegeztetőgépen 201-en vannak, köztük 17 egészségügyi dolgozó és egy gyerek.

Az elmúlt napban a legtöbb fertőzöttet a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megyében regisztrálták (89 fő), valamint a szintén a nyugati országrészben lévő Lviv és Rivne megyékben (54 és 49 fő). A fővárosban, Kijevben előző nap 34 újabb megbetegedést jegyeztek fel, továbbá három újabb haláleset történt. Velük együtt Kijevben 37-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma, az azonosított fertőzötteké 1805-re.

Kárpátalja megyében jelenleg 695 fertőzöttet, 16 elhunytat és 99 gyógyultat tart számon az egészségügyi
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 13:02
Az EMSZ szerint Klaus Iohannis politikájának lényegévé vált a magyarellenesség
nyelvéről lemondott Iohannisnak az anyanyelv mit sem jelent, mi azonban semmilyen körülmények között nem vagyunk hajlandóak feladni abbéli szándékunkat, hogy nyelvhasználati jogainkat a lehető legszélesebb körben kiterjesszük. Ugyanígy nem mondunk le önrendelkezési törekvéseinkről sem, melyek eredményeként - az államelnök egyre kétségbeesettebb nyilatkozatai ellenére is - élhető jövőt biztosíthatunk az erdélyi magyarságnak" - áll a nyilatkozatban.

Az EMSZ szerint Klaus Iohannis "végleg kiírta magát a civilizált, európai politikusok sorából, s méltatlanná vált tisztsége betöltésére". Az államfő - a társelnökök szerint - bebizonyította: nem kíván a korábban rá nagy számban szavazó erdélyi magyar közösség államelnöke lenni. "Döntését tudomásul vesszük, s immár kijelenthetjük: Iohannis nem a mi elnökünk!" - áll az állásfoglalásban.

Az EMSZ arra kérte mindazokat, "akik elítélik az államelnök uszítását", hogy aláírásukkal támogassák a nemzeti régiók védelméről szóló európai polgári kezdeményezést.
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 17:02
Hallgass a szomjadra! Gondolatok Nagyböjt 3. vasárnapjára
,,Adj innom!" - fordul kérésével Jézus a szamariai asszonyhoz. ,,Adj innom!" - visszhangozza felénk is az Üdvözítő szavait az evangélium. A Mesterét, akit nemsokára úgy látunk, mint a keresztfán szomjazót. Ő felénk is kifejezi: szomjazza a hitünket.
Mennyire természetesnek tűnik az európai civilizált élet mindennapjaiban, hogy megnyitjuk a csapot, és vég nélkül folyik belőle a felbecsülhetetlen értékű ivóvíz! Milyen hamar megéreznénk a hiányát, ha nem így volna! Elég a nyári hőségben néhány óra komoly szomjazás, folyadékvesztés, és máris minden csepp vizet meg tudunk becsülni.
,,Hallgass a szomjadra!" - hallhattuk régebben egy üdítőital reklámjában. Nagyböjt elém hozza a kérdést: hallgatok valójában a lelki szomjúságomra? A lelki életben is megtapasztaljuk: az Istenre szomjazó ember sokszor ,,tüneti kezelésként" akarja csillapítani lelki szomjúságát különféle értéktelen ígéretekkel, praktikákkal, mágiával, áll misztikummal, új pogány
maroka, 2020. március 15. vasárnap, 13:54
Önkormányzat 2019 - Tarlós: a Budapest által elnyert elismerések cáfolják az ellenzéki kritikákat
hajtogatja naponta" azt a semmivel sem alátámasztható mondatot, hogy ő Orbán Viktor miniszterelnök bábja lenne.

A stadionok építésére vonatkozó főpolgármesteri vétóval kapcsolatban - amelyet Karácsony Gergely vetett fel vasárnap - Tarlós István arról beszélt, hogy ő akadályozta meg a volt úttörőstadion átépítését, betiltotta Budapesten a Red Bull Air Race-t, megakadályozta a kilencemeletes teniszstadion megépítését a Margitszigeten. A Puskás Ferenc Stadionról szólva pedig megjegyezte, hogy a civilizált országok fővárosaiban van legalább egy ekkora stadion. A létesítmény egyébként a XIV. kerületben van, és Karácsony Gergely mint zuglói polgármestere "egy árva szót sem szólt" a Fővárosi Közgyűlésben az építése ellen - emelte ki. A közfejlesztési tanácsban a vétójogot január elsejétől szerezte meg - folytatta a főpolgármester -, a stadion építése viszont 2017-ben kezdődött, így aligha gyakorolhatta volna a vétójogot.

Tarlós István értetlenségének adott hangot amiatt is, hogy Karácsony Gergely miért
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 10:31
Egy román párt elnöke szerint Romániának túl kell lépnie az etnikai megosztottságon
valójában európai, nyitott állam, ahol az állampolgárság többet jelent, mint egy adott nemzetiséghez való tartozás. Barna szerint az USR-ben etnikai kérdés nem létezik, hiszen a párt korábbi elnöke és jelenlegi alelnöke is magyar nemzetiségű. Barna szerint a fiatal nemzedékek már példát mutatnak az etnikai megosztottság meghaladásában, és arra biztatta a marosvásárhelyi románokat és magyarokat, hogy lépjenek be az USR-be és a PLUS-ba, mert "meg kell menteni és meg kell javítani" az országot. "Egy civilizált, modern és kiművelt Romániában az etnikai kérdésen túl kell lépni, és úgy vélem, hogy ez a kérdés már nem kellene időszerű legyen" - mondta az USR elnöke.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnöke és szóvivője a román politikus nyilatkozatára reagálva szombaton elmondta: az RMDSZ álláspontja szerint nem túl kell lépni az etnikai problémán, hanem meg kell oldani azt. Hegedüs Csilla szerint Dan Barna úgy viselkedik, mint egy rossz kisgyerek, aki behunyja a szemét és úgy tesz, mintha ez a probléma nem
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 14:51
Zelenszkij: az Európai Unió fenntartja az Oroszország elleni szankciókat
Mint Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a csúcs után Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartott sajtótájékoztatón elmondta, "a szankciók politikája az utolsó civilizált eszköz" a béke elérése érdekében. Örömét fejezte ki, hogy ebben a kérdésben az EU álláspontja határozott és változatlan. Hangsúlyozta, hogy a büntetőintézkedéseket mindaddig fenn kell tartani, amíg Oroszország teljes mértékben végre nem hajtja a minszki egyezményekben vállalt kötelezettségeit, és helyre nem áll Ukrajna szuverenitása és területi épsége.

A szakadár Donyec-medencei területek gazdasági blokádját Zelenszkij szavai szerint Ukrajna csak azután oldhatja fel, ha a törvénytelenül államosított vállalatokat visszaadják tulajdonosaiknak.

Donald Tusk emlékeztetett arra, hogy mindössze néhány nappal ezelőtt hosszabbította meg az unió hat hónappal a szankciókat Oroszországgal szemben a Krím elcsatolása miatt. Biztosított afelől, hogy az EU a jövőben sem
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:01
Nem a zászló a lényeg, hanem az új szelek, amik lobogtatják
társadalmának is szembe kell néznie azzal, hogy élnek az ország területén számosan, akik nem románok és eszük ágában sincs azzá válni. Ukránok, németek, tatárok és főként magyarok. (Valamint nagy létszámban romák, de az ő esetükben gyakran nem ennyire egyértelmű a saját és a román identitás között húzott választóvonal átjárhatatlansága.)

A magyarság Románia lakosságának 6,5%-át, Erdély lakosságának 19%-át, Székelyföld lakosságának, földrajzi meghatározástól függően, 60-80%-át alkotja. Más civilizált országokban az ennél jóval csekélyebb számarányú kisebbségek is kiterjedt autonómiával rendelkeznek. Oroszország nem érzi magát fenyegetve a Tatár Köztársaság léte által. A norvég alkotmány az állam kifejezett kötelességévé teszi a számik nyelvének és kultúrájának védelme érdekében hozandó intézkedéseket. A Walesi Nemzetgyűlés joga dönteni a központi költségvetésből oda érkező pénzek felosztásáról (és akkor a skótok sokkal szélesebb jogkörű helyi törvényhozását még nem is
menusgabor, 2019. március 22. péntek, 21:45
Brexit - Juncker "nem túl optimista" az Egyesült Királyság rendezett kiválásának esélyeit illetően
Juncker egy csütörtöki brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva egyfajta "Brexit-fáradtságról" számolt be, hozzátéve, hogy ezért alapvetően nem is tervezett beszélni a témáról.

Kijelentette, hogy az Európai Bizottság mindent megtesz a "rendezett, civilizált" brit kilépés biztosítása, a legrosszabb forgatókönyv elkerülése érdekében, de ő maga jelenleg nem túl bizakodó ez ügyben.

"A megállapodás nélküli távozás szörnyű gazdasági és társadalmi következményeket vonna maga után az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban egyaránt" - mondta.

"A brit parlament mindig valami ellen, nem pedig valami mellett szavaz" - fogalmazott.

Juncker katasztrófának nevezte, hogy ötéves elnöki mandátuma fel akart építeni valamit, de először jött a görög euróválság, utána a migrációs krízis, végül pedig a brit kilépés ügye, amely éppen valaminek a lebontása.

Egy másik kérdés kapcsán Juncker elmondta, hogy ellenzi az Európai Egyesült Államok koncepcióját, mivel nem hiszi, hogy működőképes
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:21
Indián bölcsességek
azonban egyetlen szál vagyunk ebben. Bármit is teszünk benne, az ránk is hatást gyakorol. Minden egyes részlet összeköt bennünket. Minden egyes részlet kapcsolatban van egymással." -Seattle Törzsfőnök

7. ,,A csillagok vigyék el a szomorúságod
A virágok töltsék meg szépséggel a szíved,
A remény örökre törölje le a könnyeid,
De mindenek fölött: a csönd tegyen Téged erőssé!" - Dan George Törzsfőnök

8. ,,Mielőtt a fehér testvérek megérkeztek, hogy civilizált emberré tegyenek Bennünket, mi sohasem éltünk börtönben. Ugyanis sosem voltak bűnözőink. Börtön nélkül, bűnözők nélkül... Sosem voltak kulcsaink, záraink és éppen ezért sohasem voltak közöttünk tolvajok. Ha valaki olyan szegény volt, hogy nem engedhette meg magának, hogy lovakat tartson, takarója vagy sátra legyen: megkapta ajándékba azt. Túlságosan civilizálatlanok voltunk ahhoz, hogy nagy jelentőséget tulajdonítsunk a civilizált javaknak. Nem ismertünk semmiféle pénzt, így az emberi értékeket nem
pacsakute, 2018. december 02. vasárnap, 22:45
Román centenárium - Iohannis Románia európai elkötelezettségét hangsúlyozta a nemzeti ünnep előestéjén
kijelölt célkitűzéseit. Megjegyezte: minden bizonnyal az 1989-es rendszerváltás óta eltelt csaknem három évtizedben "többet is el lehetett volna érni". Nem szabad azonban szem elől téveszteni, hogy Románia ma mégiscsak az Európai Unió része és "a világ legerősebb védelmi szövetségének", a NATO-nak a teljes jogú tagja.

"A nemzet nagy győzelmei akkor lehetségesek, ha összetartunk, nem húzunk szét, ha az alantas személyes célok helyett magasrendű célokat tartunk szem előtt, és ha a demokratikus, civilizált és baráti népekkel szoros kapcsolatot ápolunk, nem szigetelődünk el tőlük" - idézte az Agerpres hírügynökség a román elnök szavait.

Iohannis a nevelést nevezte meg a nemzet felemelkedésének alappilléreként. Beszéde végén kifejezte meggyőződését, hogy az a hazafi, aki törvénytisztelő, szorgalmas és tisztességes polgáraiért megbecsült, európai Romániában hisz, és minden erejét ennek szolgálatába állítja.

Iohannis - a parlament szerdai díszülésén mondott beszéde után - pénteken másodszor tartott
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 20:11
Szkripal-ügy - Theresa May: az orosz katonai hírszerzés ügynökei a gyanúsítottak
A brit vádhatóság szerdai bejelentése szerint két orosz állampolgár, Alekszandr Petrov és Ruszlan Bosirov gyanúsítható Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija Szkripal tavaszi angliai megmérgezésével.

A brit és nemzetközi szakértői vizsgálatok szerint a mérgezést a Szovjetunió által kifejlesztett, Novicsok típusú, katonai célokra is használható idegméreg-hatóanyag okozta.

A 66 éves Szkripal a GRU ezredeseként a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott, és 33 éves lányával együtt márciusban mérgezték meg a délnyugat-angliai Salisburyben, ahol egy nyolc évvel ezelőtti kémcsere után letelepedett.

Theresa May miniszterelnök a londoni alsóház képviselőinek tartott szerda délutáni beszámolójában kijelentette: az eddigi hírszerzési bizonyítékok alapján a brit kormány arra a következtetésre jutott, hogy a szerdán megnevezett két gyanúsított is a GRU tisztje.

May szerint a GRU igen fegyelmezetten dolgozó szervezet, jól kiépített parancsnoki láncolattal, vagyis
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 16:00
1/22
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Malbork vár Lengyelország
pacsakute
2016. november 24. csütörtök, 23:34
3Z35RTTY Lengyelország
crse
2016. március 25. péntek, 07:13
SQ4OJL Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:50
SQ1KW Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:49
SP6FRF Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:49
SP6CIK Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:48
SP6CES Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:48
SP5XOV Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:47
SP4PKM Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:47
SP3IBX Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:46
SP2SA Lengyelország
crse
2016. március 12. szombat, 13:46
Lengyelország
sanci81
2014. december 28. vasárnap, 10:46
Címkék
államelnök uszítását, Klaus Iohannis, nemzeti régiók, teljes jogú, elhunytaké 21-re, legrosszabb forgatókönyv, csütörtöki brüsszeli, Fővárosi Közgyűlésben, magyarság Románia, megtörtént Olaszországban, árva szót, ennél jóval, keresztfán szomjazót, délnyugat-angliai Salisburyben, országban 4762-an, gyógyultak száma,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.