Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:17 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hallgass a szomjadra! Gondolatok Nagyböjt 3. vasárnapjára
,,Adj innom!" - fordul kérésével Jézus a szamariai asszonyhoz. ,,Adj innom!" - visszhangozza felénk is az Üdvözítő szavait az evangélium. A Mesterét, akit nemsokára úgy látunk, mint a keresztfán szomjazót. Ő felénk is kifejezi: szomjazza a hitünket.
Mennyire természetesnek tűnik az európai civilizált élet mindennapjaiban, hogy megnyitjuk a csapot, és vég nélkül folyik belőle a felbecsülhetetlen értékű ivóvíz! Milyen hamar megéreznénk a hiányát, ha nem így volna! Elég a nyári hőségben néhány óra komoly szomjazás, folyadékvesztés, és máris minden csepp vizet meg tudunk becsülni.
,,Hallgass a szomjadra!" - hallhattuk régebben egy üdítőital reklámjában. Nagyböjt elém hozza a kérdést: hallgatok valójában a lelki szomjúságomra? A lelki életben is megtapasztaljuk: az Istenre szomjazó ember sokszor ,,tüneti kezelésként" akarja csillapítani lelki szomjúságát különféle értéktelen ígéretekkel, praktikákkal, mágiával, áll misztikummal, új pogány
maroka, 2020. március 15. vasárnap, 13:54
Önkormányzat 2019 - Tarlós: a Budapest által elnyert elismerések cáfolják az ellenzéki kritikákat
hajtogatja naponta" azt a semmivel sem alátámasztható mondatot, hogy ő Orbán Viktor miniszterelnök bábja lenne.

A stadionok építésére vonatkozó főpolgármesteri vétóval kapcsolatban - amelyet Karácsony Gergely vetett fel vasárnap - Tarlós István arról beszélt, hogy ő akadályozta meg a volt úttörőstadion átépítését, betiltotta Budapesten a Red Bull Air Race-t, megakadályozta a kilencemeletes teniszstadion megépítését a Margitszigeten. A Puskás Ferenc Stadionról szólva pedig megjegyezte, hogy a civilizált országok fővárosaiban van legalább egy ekkora stadion. A létesítmény egyébként a XIV. kerületben van, és Karácsony Gergely mint zuglói polgármestere "egy árva szót sem szólt" a Fővárosi Közgyűlésben az építése ellen - emelte ki. A közfejlesztési tanácsban a vétójogot január elsejétől szerezte meg - folytatta a főpolgármester -, a stadion építése viszont 2017-ben kezdődött, így aligha gyakorolhatta volna a vétójogot.

Tarlós István értetlenségének adott hangot amiatt is, hogy Karácsony Gergely miért
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 10:31
Egy román párt elnöke szerint Romániának túl kell lépnie az etnikai megosztottságon
valójában európai, nyitott állam, ahol az állampolgárság többet jelent, mint egy adott nemzetiséghez való tartozás. Barna szerint az USR-ben etnikai kérdés nem létezik, hiszen a párt korábbi elnöke és jelenlegi alelnöke is magyar nemzetiségű. Barna szerint a fiatal nemzedékek már példát mutatnak az etnikai megosztottság meghaladásában, és arra biztatta a marosvásárhelyi románokat és magyarokat, hogy lépjenek be az USR-be és a PLUS-ba, mert "meg kell menteni és meg kell javítani" az országot. "Egy civilizált, modern és kiművelt Romániában az etnikai kérdésen túl kell lépni, és úgy vélem, hogy ez a kérdés már nem kellene időszerű legyen" - mondta az USR elnöke.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ ügyvezető alelnöke és szóvivője a román politikus nyilatkozatára reagálva szombaton elmondta: az RMDSZ álláspontja szerint nem túl kell lépni az etnikai problémán, hanem meg kell oldani azt. Hegedüs Csilla szerint Dan Barna úgy viselkedik, mint egy rossz kisgyerek, aki behunyja a szemét és úgy tesz, mintha ez a probléma nem
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 14:51
Zelenszkij: az Európai Unió fenntartja az Oroszország elleni szankciókat
Mint Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a csúcs után Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartott sajtótájékoztatón elmondta, "a szankciók politikája az utolsó civilizált eszköz" a béke elérése érdekében. Örömét fejezte ki, hogy ebben a kérdésben az EU álláspontja határozott és változatlan. Hangsúlyozta, hogy a büntetőintézkedéseket mindaddig fenn kell tartani, amíg Oroszország teljes mértékben végre nem hajtja a minszki egyezményekben vállalt kötelezettségeit, és helyre nem áll Ukrajna szuverenitása és területi épsége.

A szakadár Donyec-medencei területek gazdasági blokádját Zelenszkij szavai szerint Ukrajna csak azután oldhatja fel, ha a törvénytelenül államosított vállalatokat visszaadják tulajdonosaiknak.

Donald Tusk emlékeztetett arra, hogy mindössze néhány nappal ezelőtt hosszabbította meg az unió hat hónappal a szankciókat Oroszországgal szemben a Krím elcsatolása miatt. Biztosított afelől, hogy az EU a jövőben sem
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 19:01
Nem a zászló a lényeg, hanem az új szelek, amik lobogtatják
társadalmának is szembe kell néznie azzal, hogy élnek az ország területén számosan, akik nem románok és eszük ágában sincs azzá válni. Ukránok, németek, tatárok és főként magyarok. (Valamint nagy létszámban romák, de az ő esetükben gyakran nem ennyire egyértelmű a saját és a román identitás között húzott választóvonal átjárhatatlansága.)

A magyarság Románia lakosságának 6,5%-át, Erdély lakosságának 19%-át, Székelyföld lakosságának, földrajzi meghatározástól függően, 60-80%-át alkotja. Más civilizált országokban az ennél jóval csekélyebb számarányú kisebbségek is kiterjedt autonómiával rendelkeznek. Oroszország nem érzi magát fenyegetve a Tatár Köztársaság léte által. A norvég alkotmány az állam kifejezett kötelességévé teszi a számik nyelvének és kultúrájának védelme érdekében hozandó intézkedéseket. A Walesi Nemzetgyűlés joga dönteni a központi költségvetésből oda érkező pénzek felosztásáról (és akkor a skótok sokkal szélesebb jogkörű helyi törvényhozását még nem is
menusgabor, 2019. március 22. péntek, 21:45
Brexit - Juncker "nem túl optimista" az Egyesült Királyság rendezett kiválásának esélyeit illetően
Juncker egy csütörtöki brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva egyfajta "Brexit-fáradtságról" számolt be, hozzátéve, hogy ezért alapvetően nem is tervezett beszélni a témáról.

Kijelentette, hogy az Európai Bizottság mindent megtesz a "rendezett, civilizált" brit kilépés biztosítása, a legrosszabb forgatókönyv elkerülése érdekében, de ő maga jelenleg nem túl bizakodó ez ügyben.

"A megállapodás nélküli távozás szörnyű gazdasági és társadalmi következményeket vonna maga után az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban egyaránt" - mondta.

"A brit parlament mindig valami ellen, nem pedig valami mellett szavaz" - fogalmazott.

Juncker katasztrófának nevezte, hogy ötéves elnöki mandátuma fel akart építeni valamit, de először jött a görög euróválság, utána a migrációs krízis, végül pedig a brit kilépés ügye, amely éppen valaminek a lebontása.

Egy másik kérdés kapcsán Juncker elmondta, hogy ellenzi az Európai Egyesült Államok koncepcióját, mivel nem hiszi, hogy működőképes
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 13:21
Indián bölcsességek
azonban egyetlen szál vagyunk ebben. Bármit is teszünk benne, az ránk is hatást gyakorol. Minden egyes részlet összeköt bennünket. Minden egyes részlet kapcsolatban van egymással." -Seattle Törzsfőnök

7. ,,A csillagok vigyék el a szomorúságod
A virágok töltsék meg szépséggel a szíved,
A remény örökre törölje le a könnyeid,
De mindenek fölött: a csönd tegyen Téged erőssé!" - Dan George Törzsfőnök

8. ,,Mielőtt a fehér testvérek megérkeztek, hogy civilizált emberré tegyenek Bennünket, mi sohasem éltünk börtönben. Ugyanis sosem voltak bűnözőink. Börtön nélkül, bűnözők nélkül... Sosem voltak kulcsaink, záraink és éppen ezért sohasem voltak közöttünk tolvajok. Ha valaki olyan szegény volt, hogy nem engedhette meg magának, hogy lovakat tartson, takarója vagy sátra legyen: megkapta ajándékba azt. Túlságosan civilizálatlanok voltunk ahhoz, hogy nagy jelentőséget tulajdonítsunk a civilizált javaknak. Nem ismertünk semmiféle pénzt, így az emberi értékeket nem
pacsakute, 2018. december 02. vasárnap, 22:45
Román centenárium - Iohannis Románia európai elkötelezettségét hangsúlyozta a nemzeti ünnep előestéjén
kijelölt célkitűzéseit. Megjegyezte: minden bizonnyal az 1989-es rendszerváltás óta eltelt csaknem három évtizedben "többet is el lehetett volna érni". Nem szabad azonban szem elől téveszteni, hogy Románia ma mégiscsak az Európai Unió része és "a világ legerősebb védelmi szövetségének", a NATO-nak a teljes jogú tagja.

"A nemzet nagy győzelmei akkor lehetségesek, ha összetartunk, nem húzunk szét, ha az alantas személyes célok helyett magasrendű célokat tartunk szem előtt, és ha a demokratikus, civilizált és baráti népekkel szoros kapcsolatot ápolunk, nem szigetelődünk el tőlük" - idézte az Agerpres hírügynökség a román elnök szavait.

Iohannis a nevelést nevezte meg a nemzet felemelkedésének alappilléreként. Beszéde végén kifejezte meggyőződését, hogy az a hazafi, aki törvénytisztelő, szorgalmas és tisztességes polgáraiért megbecsült, európai Romániában hisz, és minden erejét ennek szolgálatába állítja.

Iohannis - a parlament szerdai díszülésén mondott beszéde után - pénteken másodszor tartott
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 20:11
Szkripal-ügy - Theresa May: az orosz katonai hírszerzés ügynökei a gyanúsítottak
A brit vádhatóság szerdai bejelentése szerint két orosz állampolgár, Alekszandr Petrov és Ruszlan Bosirov gyanúsítható Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija Szkripal tavaszi angliai megmérgezésével.

A brit és nemzetközi szakértői vizsgálatok szerint a mérgezést a Szovjetunió által kifejlesztett, Novicsok típusú, katonai célokra is használható idegméreg-hatóanyag okozta.

A 66 éves Szkripal a GRU ezredeseként a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott, és 33 éves lányával együtt márciusban mérgezték meg a délnyugat-angliai Salisburyben, ahol egy nyolc évvel ezelőtti kémcsere után letelepedett.

Theresa May miniszterelnök a londoni alsóház képviselőinek tartott szerda délutáni beszámolójában kijelentette: az eddigi hírszerzési bizonyítékok alapján a brit kormány arra a következtetésre jutott, hogy a szerdán megnevezett két gyanúsított is a GRU tisztje.

May szerint a GRU igen fegyelmezetten dolgozó szervezet, jól kiépített parancsnoki láncolattal, vagyis
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 16:00
Tusványos - Román publicisták Orbán Viktor Tusnádfürdőn tett ajánlatát kommentálták
meg Romániát Szövetség (USR) szavazóinak is több mint kétharmada támogatja a hagyományos - egy nő és egy férfi házasságán alapuló - családmodellt, és a románok túlnyomó többsége Orbán Viktor azon kijelentésével is egyetért, hogy minden európai országnak joga van megvédeni keresztény kultúráját, joga van elutasítani a multikulturalizmus ideológiáját.

Pepine arra figyelmezteti a román politikusokat, hogy országuk nem Franciaországgal, vagy Németországgal határos, ezért csak úgy tud csatlakozni a civilizált Európához, ha szorosan együttműködik szomszédaival.

A liberális Adevarul véleményrovatában Ion M. Ionita főszerkesztő-helyettes Két kormányfő Romániában című cikkében arról ír, "micsoda különbség" van Orbán Viktor magyar és Viorica Dancila román miniszterelnök között. Míg Orbán Viktor céltudatos politikusként, Kelet-Európa vezetőjeként lépett fel Tusnádfürdőn, aki regionális infrastruktúrafejlesztést tervez, és az egyre bonyolultabb világ égető kihívásaira keresi választ, addig Viorica Dancila még
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 12:32
Trump-Kim csúcstalálkozó - Külföldi lapvisszhangok (1.rész)
a találkozó utáni kételyek közepette sem szabad elfeledkezni arról, hogy a helyzet a Koreai-félszigeten jelenleg jóval kevésbé riasztó, mint egy évvel ezelőtt, amikor Trump "olyan őrjöngő tűzáradattal" fenyegette Észak-Koreát, "amilyent még nem látott a világ", Kim rezsimje pedig "a Fehér Házban ülő szenilis elmeháborodott" címére intézett vérfagyasztó fenyegetéseket. A felhevült retorika mögött a konfliktus valódi kockázata állt, ezért jó okkal lehet hálásan nyugtázni, hogy a két vezető most már civilizáltabb hangnemben tárgyal egymással. A brit lap szerint úgy tűnik, ennek érdekében Trump tette a nagyobb engedményt, különösen az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatok felfüggesztésével, ami nemigen fogja megnyugvással eltölteni Amerika térségi szövetségeseit. A Trump-kormányzat akkor könyvelhet majd el tényleges előrelépést, ha Észak-Korea az új keletű enyhülés légkörében ténylegesen befagyasztja a nukleáris csapásmérő eszközök célba juttatására alkalmas rakéták fejlesztését, mivel ez jelentené a háború
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 14:12
Putyin: a vb alatti katonai provokációknak súlyos következményük lenne az ukrán államiságra
internet-hozzáférés esetleges oroszországi korlátozására vonatkozó híresztelésekről szólva igyekezett megnyugtatni közönségét, hogy "semmit sem fogunk bezárni". A hatóságok által - eredménytelenül - blokkolni próbált Telegram üzenetközvetítő szolgáltató ügyével kapcsolatban azt hangoztatta, hogy abban a biztonsági kérdések az elsődlegesek. Mint mondta, arra fogja ösztönözni a szakszolgálatokat, hogy a korszerű technológiákat a felhasználók szabadságának korlátozása nélkül alkalmazzák, és próbáljanak meg "civilizált megoldási módszereket" alkalmazni.

Az elnök ugyanakkor úgy vélekedett, hogy "figyelmesen meg kell szűrni" a Gazprom-Media holding által finanszírozott, de független hangnemben sugárzó Eho Moszkvi rádióadó által "propagált" dolgokat.

Putyin biztosra vette Oroszország hosszú távú fejlődését, rámutatva, hogy a gazdaság tartós növekedési pályára állt, a bruttó hazai össztermék (GDP) tavaly 1,5 százalékkal nőtt, az infláció történelmi mélypontra esett vissza, és növekszik a reáljövedelem is.
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 17:22
1/21
Képek, videók
gyötrő gondolatok.jpg
menusgabor
2020. február 04. kedd, 18:29
angyali-gondolatok.jpg
lilagondolatok
2019. április 06. szombat, 07:52
Hatso_Gondolatok_felno tt_
menusgabor
2019. március 21. csütörtök, 20:31
Gondolatok
karoly49
2018. október 10. szerda, 12:00
gondolatok_2061123_397 5.j
menusgabor
2018. augusztus 11. szombat, 21:56
gondolatok.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:47
Nőnapi gondolatok
irmus
2018. március 09. péntek, 16:00
Egy hely a gondolatoknak
dandej
2018. március 06. kedd, 12:52
Angyali gondolatok
sanci81
2018. március 03. szombat, 17:11
Gondolatok.
alvaro-hopihe
2018. január 01. hétfő, 10:12
Gondolatok 01.jpg
chillik
2017. október 24. kedd, 04:28
Hivatások vasárnapjára
sacimama
2016. április 17. vasárnap, 13:41
Húsvét vasárnapjára K.Mar
csalogany13
2011. április 24. vasárnap, 15:32
Címkék
egyre bonyolultabb, Tarlós István, emberi értékeket, Fővárosi Közgyűlésben, Puskás Ferenc Stadionról, Viorica Dancila, vétójogot január, elnök ugyanakkor, brit kormány, utolsó civilizált, nyolc évvel, George Törzsfőnök, Európai Bizottság, Hegedüs Csilla, felhevült retorika, Európai Unió,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.