Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 15:24 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rizsvíz a szépségápolásban
A japán nők évezredek óta ismerik a titkot, amivel sokkal fiatalabbnak látszódhatnak.

A rizsvíz csodát tesz az arccal, tisztán tartja, eltünteti a pigmentfoltokat róla, kisimítja a ráncokat és feszessé teszi a kontúrokat. A rizs belsőleg is szépít, nem csoda, hogy az ázsiai nők tíz évet is letagadhatnak korukból, kivéve, ha áttérnek az európai étrendre, mert akkor ugyanúgy elhíznak és megráncosodnak, mint európai társnőik. Íme a rizspakolás titkos receptje, amit csak a japán nők alkalmaznak:

3 evőkanál főtt rizs
1 evőkanál tej
1 evőkanál méz.

A hozzávalókat összekevered, a masszát tíz percre felkened az arcodra, majd langyos vízzel lemosod. Hetente egyszer el kell végezni a látványos fiatalodás érdekében.
Forrás :
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 19:21
Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók
A klímaváltozás miatt a fogyasztók egyre tudatosabbá válnak annak felmérésében, életmódjuk miként hat a környezetre. Svédországban a közelmúltban jött létre a klímaváltozás ellen harcoló Flygskam (Repülés szégyene) nevű mozgalom, amelynek tagjai egyre inkább az alternatív közlekedési módozatokat választják. A Chalmers Műszaki Egyetem kutatói pedig megalkottak egy olyan kalkulátort, amellyel a fogyasztók könnyen kiszámolhatják a különféle közlekedési módozatok szénlábnyomát.

A travelandclimate.org honlapon az útvonalat és a közlekedők számát megadva lehet kiszámolni a különféle közlekedési módok környezeti hatását.

Például, ha két ember Londonból Barcelonába utazik, akkor vonattal vagy busszal 130 kilogrammnyi a szén-dioxid-kibocsátás, személygépkocsival 244 kilogramm, repülővel pedig 371 kilogramm.

A honlap svéd verziója már egy éve létezik, bemutatása óta mintegy 50 ezren keresték fel. Az angol változat mostani elindításával egy időben a svédet is megújították.

A honlap Jörgen
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 18:19
Az egészségesebb étrend segít csökkenteni a vízfelhasználást
"Az a fő üzenet, hogy ha egészségesebben kezdünk táplálkozni, akár hússal, akár húsmentesen, attól nemcsak egészségesebbek leszünk, hanem jelentősen csökken a vízfelhasználásunk is" - idézte a BBC Davy Vanhamet, az Európai Bizottság Joint Research Center (JRC) kutatóintézetének munkatársát.

Az élelmiszer-fogyasztás miatti vízfogyasztás naponta fejenként 2757 liter Nagy-Britanniában, 2929 Németországban és 3861 Franciaországban.

Aki egészségesebb, húsevő étrendre vált, 11-35 százalékkal csökkentheti az élelmiszerek miatti vízfelhasználást. Aki a húst elhagyja és helyette halat eszik, az állati zsírok helyett növényi olajat használ, az 33-35 százalékkal mérsékli a vízfogyasztást, aki pedig egyáltalán nem eszik húst és egészséges vegetáriánus étrendet követ, az 35-55 százalékkal mérsékli a vízlábnyomot.

A világ édesvízkészletei ma is szűkösek, azonban a népesség növekedésével és a klímaváltozással a probléma még súlyosabbá válhat.

A lakossági víztakarékosság módjai (gyorsabb zuhanyozás
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 14:32
Az almaborecet 20 felhasználási módja és egészségügyi hatása
szervezetét.

Ha a vércukrára gyógyszert szed, akkor először beszéljen a kezelőorvosával az almaborecet fogyasztásáról. Mivel az almaborecet csökkentheti a vércukorszintet, előfordulhat, hogy módosítani kell a gyógyszer adagolását, így megelőzhető a hipoglikémiás tünetek kialakulása.

Végezetül, habár az almaborecetnek számtalan felhasználási módja van, még nem tekinthető mindenre alkalmas orvosságnak vagy csodaszernek. Ha viszont az almaborecet fogyasztása mellett figyel a megfelelő, tápanyagban gazdag étrendre és az egészséges életmódra, akkor az ecet igazán jó hatással van a szervezetre.

Összegzés

Az almaborecet erjesztéssel készül alma ciderből, melynek során egészséges probiotikumok és enzimek jönnek létre benne, miközben a cukor- és kalóriatartalma jelentősen csökken.

Az almaborecet többek között segíti a fogyást, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, stabilizálja a vércukrot, egészségesebbé teszi a bőrt és enyhíti a savas reflux
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 12:47
Házipraktikák
Eltünteti a pigmentfoltokat , kisimítja a ráncokat és feszessé teszi a
kontúrokat. A rizs belsőleg is szépít, nem csoda, hogy az ázsiai nők tíz
évet is letagadhatnak korukból,
kivéve, ha áttérnek az európai étrendre, mert akkor ugyanúgy elhíznak és
megráncosodnak,
mint európai társnőik.
Íme a rizspakolás titkos receptje, amit csak a japán nők alkalmaznak: 3
evőkanál főtt rizs
1 evőkanál tej
1 evőkanál méz.
A hozzávalókat összekevered, a masszát tíz percre felkened az arcodra,
majd langyos vízzel lemosod. Hetente egyszer el kell végezni a látványos
fiatalodás érdekében.

Természetesen senki nem kerülheti el a megöregedést, de nem mindegy
mennyi ránccal és betegséggel jár az évek száma.

Sokszor a genetika a felelős ezekért, míg más esetekben a mozgáshiány és
az egészségtelen táplálkozás. De van ellenszer!

Ha szeretnél fiatalos és egészséges(ebb) maradni egyrészt változtatni
kannalidia, 2015. szeptember 07. hétfő, 21:34
herbert-fam@tvn.hu
eltünteti a pigmentfoltokat , kisimítja a ráncokat és feszessé teszi a
kontúrokat. A rizs belsőleg is szépít, nem csoda, hogy az ázsiai nők tíz
évet is letagadhatnak korukból,
kivéve, ha áttérnek az európai étrendre, mert akkor ugyanúgy elhíznak és
megráncosodnak,
mint európai társnőik.
Íme a rizspakolás titkos receptje, amit csak a japán nők alkalmaznak: 3
evőkanál főtt rizs
1 evőkanál tej
1 evőkanál méz.
A hozzávalókat összekevered, a masszát tíz percre felkened az arcodra,
majd langyos vízzel lemosod. Hetente egyszer el kell végezni a látványos
fiatalodás érdekében.

Természetesen senki nem kerülheti el a megöregedést, de nem mindegy
mennyi ránccal és betegséggel jár az évek száma.

Sokszor a genetika a felelős ezekért, míg más esetekben a mozgáshiány és
az egészségtelen táplálkozás. De van ellenszer!

Ha szeretnél fiatalos és egészséges(ebb) maradni egyrészt változtatni
kell
magdus39, 2015. szeptember 06. vasárnap, 11:24
Bicsérdy Béla tanítása I.
eredetű életreformer mozgalmak közül Bicsérdy Béla (1872-1951) [1951-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol egyházat alapított és saját templomában egyik híve agyonlőtte.] irányzata a legérdekesebb. Bicsérdy fiatal korától aktívan sportolt, és atlétikai versenyeket is nyert. 1899-ben azonban Bicsérdyt egy akkoriban gyógyíthatatlannak számító kór támadta meg: a szifilisz. E betegség leküzdésére dolgozta ki rendszerét. Visszaemlékezése szerint 1900. április 8-án tért át a kizárólagos növényi étrendre, s kezdett hozzá saját szisztematikus filozófiai, nyelvi képzéséhez. Megtanult franciául, németül, angolul, sokat utazott, és táplálkozástani kutatásokat is folytatott.

Bicsérdy is azt vallja, hogy a helyes táplálkozással és az ezt kiegészítő tornával az élet időtartama meghosszabbítható. (Bicsérdy meg volt róla győződve, hogy akár több száz évig is elélhet.) Tanítása nem engedélyezi a főzést és a sütést, sőt fűszerezést sem. Nagy hangsúlyt fektetett a sportra, testmozgásra, tiltotta a
yaskane, 2015. március 10. kedd, 07:42
Európai Bizottság: a tagállamoknak fontos az egészséges iskolai étkeztetés
juttatott el az MTI-hez szerdán - a gyermekkori elhízás elleni uniós fellépés keretében a bizottság tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont tette közzé.

A jelentés alapján az európai országok tudatában vannak az iskolai étkeztetés jelentőségének. Az összes vizsgált országban (az unió 28 tagállamában, valamint Norvégiában és Svájcban) vannak iskolai étkeztetési programok, bár nagy különbségek vannak közöttük. Az egészséges iskolai étkeztetés előmozdítását célzó nemzeti intézkedések palettája az étrendre és az adagok nagyságára vonatkozó, önkéntes alapon betartandó iránymutatásoktól az árusító automaták és a cukortartalmú üdítőitalok teljes betiltásáig terjed.

A bizottság idézte Tonio Borg egészségpolitikai biztost, aki szerint Európában majdnem minden harmadik gyermek túlsúlyos vagy elhízott, és emiatt ki van téve több elkerülhető betegségnek, például a 2-es típusú cukorbetegségnek. Az iskoláknak fontos szerepük van az egészségtudatos táplálkozás előmozdításában a gyermekek körében, ami
velemenyezd, 2014. július 16. szerda, 17:17
Vegetáriánus étrenden tartják a krokodilokat, hogy szebb kiegészítőkké váljanak
A zimbabwei Kariba-tó partján fekvő Nyanyana krokodilfarm illetékesei szerint a fehérjekoncentrátumot, ásványi anyagokat, vitaminokat, szemcsés kukoricalisztet és vizet tartalmazó étrendnek több előnye is van. Amellett, hogy olcsóbb, mint a húsban gazdag változat, a vegetáriánus étrend jótékony hatással van a krokodilok bőrére, amelyből többek között kézitáskák és cipők készülnek a világ divatházaiban.

A zimbabwei fővárostól, Hararétől több mint 400 kilométerre északnyugatra fekvő farmon ötvenezer nílusi krokodil (Crocodylus niloticus) él. Az állatokat 2006-ban kezdték etetni vegetáriánus fogásokkal, az országot sújtó gazdasági válság tetőfokán, amikor a hús nehezen beszerezhető és drága volt.

"Ma már egyáltalán nem adunk nekik húst" - mondta Oliver Kamundimu, a farmot működtető Padenga Holdings pénzügyi igazgatója. Mint hozzátette, ez a táplálék minőségét is javítja, hiszen most minden egyes összetevőt pontosan kimérnek, így olyan tápanyagokhoz is biztosan hozzájutnak az állatok, amelyeket a
velemenyezd, 2014. április 09. szerda, 12:43
A glutén teljesen új megvilágításban
gyakorló klinikus megfigyelte, hogy a gluténmentes táplálkozásra azok az IBS betegek is javulnak, akiknél nem áll fenn tesztekkel is bizonyítható gluténérzékenység. Eddig ezeket a tapasztalatokat a tudományban anekdotikus megfigyeléseknek tekintették, és hozzáállás kérdése volt, mennyire vették komolyan. Jessica R. Biesiekierski és munkatársai 2011-ben közölték az e tárgyban végzett vizsgálatukat (Biesiekierski és mtsi., 2011). A kutatók olyan IBS betegeket toboroztak, akik szerint állapotuk gluténmentes étrendre javult, de bizonyíthatóan nem szenvedtek cöliákia betegségben. A gluténérzékenységet vagy az zárta ki, hogy a beteg nem hordozta a két hajlamosító gént (HLA-DQ2 és HLA-DQ8), vagy ha hordozója volt e géneknek, akkor vékonybél biopsziával zárták ki a cöliákia betegséget.
A vizsgálatba belépő betegek már egy ideje gluténmentes étrenden voltak, s a vizsgálatban hat héten át kaptak minden nap egy muffint és két szelet kenyeret. A vizsgálati csoportból 19 tudtán kívül glutént kapott, 15 pedig nem.
fejesnemagdi, 2013. január 13. vasárnap, 15:51
Jáksó: most tényleg lefogyok,
Jáksó: most tényleg lefogyok, mert csajozni akarok!

A népszerű műsorvezető már több fogyókúrával próbálkozott, de eddig sosem járt sikerrel. Volt, hogy a választott diéta nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de legtöbbször Laci adta fel a kúrát idő előtt. Most azonban eldöntötte: semmi sem tántoríthatja el tervétől.
Jáksó László hosszú ideig azért küzdött, hogy felszedjen néhány kilót, hiszen nagyon vékony volt. Úgy három éve azonban elkezdett gyarapodni a súlya, de a műsorvezető pocakosan már nem tetszett magának.

-Sokféle fogyókúrát kipróbáltam már, de valamiért egynek sem lett eredménye. Valószínűleg azért, mert imádok enni, és erről nem vagyok hajlandó lemondani. Pedig nagyon szerettem volna jó pasi lenni, hiszen tudom, hogy így semmi esélyem nincs a lányoknál. Néhány hónapja a barátaim azt javasolták, hogy eddzek, valamint figyeljek arra, hogy kevés szénhidrátot fogyasszak. Ennek már lett némi látszata, hiszen elkezdtem izmosodni, és a hasam is kisebb lett. Ám csupán elől
horvathnemagdi, 2011. október 10. hétfő, 07:23
1/2
Képek, videók
Szépségápolás
anna4459
2018. február 09. péntek, 21:04
Rizslé.jpg
pacsakute
2018. november 14. szerda, 22:42
Zöldséges rizs - Rántott
irmus
2018. június 02. szombat, 14:37
Zöldséges rizs
irmus
2018. június 02. szombat, 14:35
Kukoricás rizs
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:36
Nő pàrizsban
eva6
2018. február 11. vasárnap, 14:22
Zöldborsós rizs - Töltött
irmus
2018. január 13. szombat, 14:03
Zöldséges párolt rizs
irmus
2017. július 18. kedd, 14:49
Rizses csirkecomb párolt
irmus
2017. május 20. szombat, 18:09
rózsás ásványpasztás-rizs
pildu
2017. április 20. csütörtök, 18:47
Tasakos rizs Resztelt máj
irmus
2017. március 08. szerda, 18:42
álmodsz e róla.jpg
liliana01
2019. június 20. csütörtök, 19:02
roland név.jpg
zsokica45
2018. július 26. csütörtök, 16:49
Lemondanék róla,ha lehetn
alvaro-hopihe
2018. július 26. csütörtök, 08:25
SZKT-Sebők Roland.jpg
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 19:45
Címkék
klímaváltozás miatt, Londonból Barcelonába, árusító automaták, tagállamoknak fontos, honlap Jörgen, 35-55 százalékkal, cöliákia betegséget, rizspakolás titkos, évek száma, Jáksó László, világ divatházaiban, glutén teljesen, világ édesvízkészletei, angol változat, kizárólagos növényi, hozzá fűzött,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.