Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 00:36 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Uniós biztos: az EU fokozza a független média támogatását a dezinformációk terjedésének visszaszo
félreinformálás és reklámozás korlátozására irányuló tevékenységeikről.

Azt hangoztatta, hogy a válság megmutatta, miként kezeli az EU - és demokratikus társadalmai - a dezinformáció jelentette kihívást. Leszögezte, a véleménynyilvánítás szabadságának és a demokratikus vitának a biztosítása központi szerepet foglal el az álhírekre adott válaszlépések között. Az Európai Bizottság továbbra is figyelemmel kíséri a tagállamok által a koronavírussal összefüggésben hozott rendkívüli intézkedéseinek uniós jogra és értékekre gyakorolt hatását.

A Magyarországon nemrégiben bejelentett nemzeti konzultációra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nemzeti konzultáció megtartására joga van a tagállamoknak. Az unió minden olyan kezdeményezést támogat, amely megadja a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét a polgároknak. Szavai szerint az uniós bizottság nem először találkozik azzal, hogy egy tagállam félrevezető megállapításokat tesz a testületre vonatkozóan. Ilyen esetekben, ahogyan ezt már korábban
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:52
Agrárminisztérium: fókuszban a biológiai sokféleség
Európai összehasonlításban Magyarország kiemelkedő természeti értékekkel rendelkezik, az ország változatos ökológiai adottságai kedvezőek a biológiai sokféleség szempontjából. Ennek megőrzése mindannyiunk közös feladata és felelőssége - szögezte le a minisztérium a közleményben.

Az elmúlt évek természetvédelmi beruházásainál az élőhelyek helyreállítása kiemelt hangsúlyt kapott, a fejlesztések olyan értékekre fókuszáltak, amelyek megőrzésében Magyarországnak nemzetközi szinten is különösen nagy szerepe van, mint amilyenek például a gyepterületek vagy a vizes élőhelyek, a holtágak, a lápok és a Duna egyes mellékágai.

A célzott természetvédelmi intézkedéseknek köszönhetően jelentősen nőtt több veszélyeztetett állatfaj létszáma, egyre több uhu és vándorsólyom talál újra életteret, emellett számos más faj állományát sikerült stabilizálni. Az eredményes túzokvédelmi programunknak köszönhetően a Kárpát-medencei és azon belül a magyarországi állomány is növekedett, az elmúlt években körülbelül 10
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 12:31
Interjú Székely János püspökkel
egy mai keresztény ember?
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az ember hinni fog a minőség, a szellemi valóságok létében, a művészi szépben, a szeretetben, a világ végső okában és céljában. Ezért nem fogja száműzni a sekrestyébe az ezzel foglalkozó embereket, hanem kíváncsi lesz a filozófusok, bölcsek, művészek, a vallások és különösen is a Biblia szavára. Be fogja engedni ezeket a szavakat a parlamentekbe, a tudományos tanácskozások helyeire, a kultúrába, a közéletbe. A gyerekeket ezekre az értékekre fogja nevelni és tanítani.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az ember gátat fog vetni a vagyon kevesek kezében való koncentrálódásának. Nyilvánossá teszi a banktitkokat, felső korlátokat állít a birtokolható vagyon elé, és az óriás vagyonokra vonatkozóan vagyonadót vezet be. A bankok pénzteremtő tevékenysége az egyes államok tulajdonában levő jegybankoknak lesz fenntartva. Az államok, a nemzeti és nemzetközi közösségek lassan visszanyerik gazdasági befolyásukat és erejüket.
Álmodunk egy
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 09:53
Koronavírus - Pénzügyminisztérium: az Európai Bizottság becslése szerint a munkanélküliségi ráta Magyarországon
bizottság idén - az úgynevezett általános mentesítő záradék aktiválásával összhangban - nem vizsgálja a tagállamoknál a költségvetési szabályrendszertől való eltérést, és nem ír elő számszerű elvárt költségvetési kiigazítást.

A bizottság szerint a koronavírus járvány a munkaerőpiac és foglalkoztatás terén is jelentős mértékben érezteti majd a hatását: 2020-ban az uniós munkanélküliségi ráta a 2019-es 6,7 százalékról várhatóan 9 százalékra fog nőni, majd a rákövetkező évben ismét 8 százalék körüli értékekre lehet számítani - írta a PM.

A közlemény szerint a bizottság hangsúlyozza ugyanakkor, hogy az elmúlt évek során végbement pozitív irányú fejlődés eredményeképpen Magyarországon a visszaesés várható mértéke számottevően kisebb. A bizottság elismeri ezen felül a szegénység visszaszorítása terén elért magyar fejlődést, illetve méltatja az oktatás digitalizációja érdekében tett és folyamatban lévő fejlesztéseket.

A korábbi évekhez hasonlóan ugyanakkor megjelenik az "agresszív adótervezés"
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 17:57
Koronavírus - Mráz Ágoston Sámuel: bajban csak a nemzetállamokra lehet számítani
Mráz Ágoston Sámuel szerint az európaiak többsége még most is kitart azon elv mellett, miszerint az uniót az egymással szoros szövetségben lévő nemzetállamok alkotják, amelyek szolidárisak egymással.

Hozzátette, a gond inkább azokkal van, akik állandóan az úgynevezett európai értékekre hivatkoznak, s a beszédük mögött nincs igazi tartalom. "Kiderült, hogy, amikor baj van, nem ők a szolidárisak" - fogalmazott, hozzátéve, Magyarország például egészségügyi felszerelésekkel segített a Nyugat-Balkánon.

Hangsúlyozta, a "vírusválság" mindent felülírt, és a nemzetállamok gyengítésének ötlete egy jó időre lekerül a napirendről.
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 09:14
A belga Rik Daems lett az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének új elnöke
Daems a közgyűlés 1949-es alapítása óta a harmadik belga - Paul-Henri Spaak (1949-1951) és Fernand Dehousse (1956-1959) után -, aki betölti a pozíciót. A belga politikus a svájci szocialista Liliane Maury Pasquier-t váltotta a parlamenti közgyűlés elnöki székében.

Köszöntőjében Daems arra szólította fel a közgyűlés tagjait, hogy munkájuk során a közös értékekre, ne pedig a nemzeti érdekekre összpontosítsanak.

"Noha a nemzeti parlamentek küldtek bennünket, kétlem, hogy csak azért, hogy nemzeti érdekeinket támogassuk. Az érdekek megoszlanak, de az értékek egyben tartanak" - fogalmazott az elnök.

Arra emlékeztetett, hogy minden tagállam és azok minden jelenlévő képviselője aláírta az Emberi Jogok Európai Egyezményét, amelyet közös munkával kell védeni az emberi jogok, a jogállamiság és a demokrácia megőrzése érdekében.

Tájékoztatása szerint az emberi jogok mellett a környezet védelme szintén kiemelt fontossággal szerepel munkaprogramjában. Azt mondta, elnökségének idején az emberi jogi
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 17:51
Varga Judit: eljött a keresztény-konzervatív zöld politika ideje
A miniszter a zöldpártok nyugat-európai népszerűségét nem annak tulajdonítja, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem leghatékonyabb módját találták meg, hanem inkább annak, hogy a klímapolitikában ezek a pártok eddig jórészt ellenfél nélkül játszottak a pályán. Azonban Európának hangzatos, könnyen kommunikálható, át nem gondolt kötelezettségvállalások helyett olyan célokat kellene kitűznie, amelyek tartós eredményekhez vezetnek - írta.

Varga Judit szerint az olyan többoldalú környezetvédelmi szerződéseknek, mint például a 2015-ös párizsi klímamegállapodás, csak korlátozott hatásuk van a leginkább környezetszennyező országokra, amelyek általában nem teljesítik a megállapodásokban vállalt kötelezettségeiket. Elsősorban az egyes államoknak kellene olyan saját környezetvédelmi szabályrendszert kidolgozniuk, amely figyelembe veszi a helyi környezetet és szükségleteket, valamint igazodik az adott ország fenntartható fejlődéséhez - véli.

"Ennek megvalósításához olyan európai megoldásra van szükségünk,
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 14:51
Elemző: az új uniós vezetők megszólalásaikban az európai értékekre és a közös klímapolitikára helyezték a hangs
Az új vezetők beszédeiben leginkább a közös klímapolitika került szóba, illetve az európai értékeket, a demokráciát és a jogállamiságot védő eszményeket hangsúlyozták - közölte Palóc André.

Mint elmondta, az európai lakosok úgy gondolják, hogy migráció valódi probléma és az unió nem kezelte eddig megfelelően, a vezetők mégis csak "szőrmentén" érintették ezt a kérdést.

Palóc André kitért arra is, hogy az az európai elit, amely meghatározhatta az unió irányát és sorsát, most egy kicsit súlyát vesztette.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:52
Uniós vezetők: A berlini fal leomlása mérföldkő a világpolitika számára, és egyben mai Európa kezdőfejezete
ledöntötte a falat, összetartásuk megihlette az egész világot, békés forradalmuk örökre megváltoztatta a történelem menetét. Begyógyították a háborúk által szétválasztott Európa sebeit. Ezek az emberek történelmet írtak ahelyett, hogy elszenvedték volna" - írja a közlemény.

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke szerint a fal leomlása jobbá tette és megerősítette az európai embereket. Ez az esemény lehetőséget adott a jövő generációnak a szembenézésre a globális kihívásokkal, a közös értékekre és az emberi méltóságba vetett hitre alapozva.

"A fal leomlása óta Európa erősebbé vált a számos kihívás kezelésében. Több millió európai rémálma ért véget, akiket elnyomtak vagy fizikailag megsemmisítettek, csak azért mert az igazságot és a szabadságot keresték" - írja Sassoli közleményében.

A két uniós vezető egyetért abban, hogy az esemény emlékezető kell, hogy legyen arra, hogy az európaiak ugyanolyan elszántan harcoljanak a szabad és demokratikus európai társadalmakért, mint ahogy a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 15:01
Lengyel választások - Nézőpont: a lengyelek a keresztény értékekre mondtak igent
A vasárnapi lengyel parlamenti választásokat megnyerte és akár egyedül is kormányt alakíthat az eddig kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt, mely az urnazárás után közölt exit pollok szerint a szavazatok 43,6 százalékát kapta, miközben a fő ellenzéki erő, a Polgári Koalíció (KO) a voksok 27,4 százalékát szerezte meg.

A részvételi arány rekordmagas, 61,1 százalékos volt.

Rosonczy-Kovács Mihály kiemelte: az elmúlt egy év azt mutatta, hogy Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke "zseniálisan tud stratégiát építeni".

Azt mondta: a PiS fölényes győzelmet aratott, a lengyelek több mint 43 százaléka szavazott a kormánypártra. A nemzeti radikálisokis örülhetnek, mert bejutottak a parlamentbe. A választás egyértelmű vesztese viszont a Polgári Koalíció, amely - az elemző szerint - nem halogathatja tovább, hogy megújulásra van szüksége.

A PiS-t több mint 8 millió ember támogatta. Az exit pollok szerint 239 mandátumot szereztek.

A Nézőpont elemzője kitért arra is, hogy a lengyel választások
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:20
Szijjártó: Közép-Európa és Németország együttműködése alapvetően határozza meg az EU jövőjét - BŐVÍTETT (új: ré
lenni. Mi magyarok büszkék vagyunk arra, hogy megőriztük identitásunkat, hogy a térség egyik legrégibb állama a miénk" - mondta.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter sürgette Berlinben az Európai Unió bővítését, ami erősítené a közösséget. Az unió bővítését jelentős mértékben fel kell gyorsítani, a Nyugat-Balkán bővítésével nem szabad várni 2025-ig, az biztonsági szempontból is fontos - mondta.

Sürgette, hogy az EU adjon elsőbbséget a keresztény kultúrának, mert keresztény alapokra és értékekre építették, és "ha ettől eltávolodunk, akkor csak gyengék lehetünk".

"Közös kötelességünk- mondta -, hogy visszaadjuk az európai emberek biztonságot. Ez elengedhetetlenül fontos, mert százezrek, talán milliók haladnak Európa felé" - hangsúlyozta.

Ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy Magyarország 30 millió euró értékű segélyprogramot indít a közel-keleti keresztények támogatására, a Német Vöröskereszttel közösen segély- és újjáépítési projekteket valósít meg Libanonban, Szíriában és Irakban,
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 19:42
Demográfiai konferencia - A családtámogatások fontosságáról beszéltek külföldi miniszterek
Bozena Borys-Szopa, Lengyelország család-, munkaügyi és szociálpolitikai minisztere azt mondta, Lengyelország évek óta küzd a demográfiai kihívásokkal. 2017-ben majdnem minden negyedik lengyel 60 év fölötti volt, 2050 végére pedig a lakosság több mint 40 százalékát adja majd ez a korosztály.

A családtámogatásoknak köszönhetően 2016 és 2018 között a születésszám felülmúlta a várakozásokat: a 2015-ös 1,29-es termékenységi ráta 2017-re 1,45-re nőtt, ekkora legutoljára az 1990-es években volt - fejtette ki.

Hangsúlyozta, a gyermekvállalás a fiatalok gondolkodásától is függ, ezért meg kell őket győzni arról, hogy Lengyelország fejlődik, támogatja a vállalkozásokat és az innovációt.

Ramona Petravica, Lettország népjóléti minisztere szerint a családpolitika minden ország kormányát nehéz feladat elé állítja, mivel meg kell találni az egyensúlyt a fiatalabb és az idősebb generációk támogatásában.

Emiatt fontos odafigyelni más országok családtámogatási és gyermekvédelmi gyakorlatára -
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 17:12
1/17
Képek, videók
indián ló terjedése
orsi1
2007. június 10. vasárnap, 06:27
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
0 támogatás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
támogatás...
josagszalon
2014. július 28. hétfő, 20:58
eu-tamogatas.png
agica2004
2013. február 24. vasárnap, 16:11
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
0 éltkortól független sze
lovaszmarika
2019. március 10. vasárnap, 18:46
Fuggetlenseg.jpg
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:37
Független Újságírók Szöve
lovagdamaerdosanna
2015. november 27. péntek, 13:06
Függetlenség.jpg
pacsakute
2015. szeptember 14. hétfő, 20:38
Kortól Függetlenül
sargarozsa15
2015. augusztus 30. vasárnap, 01:22
független.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:16
Független hírügynökség...
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:31
képes függetlenség
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.