Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 00:08 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemző: az új uniós vezetők megszólalásaikban az európai értékekre és a közös klímapolitikára helyezték a hangs
Az új vezetők beszédeiben leginkább a közös klímapolitika került szóba, illetve az európai értékeket, a demokráciát és a jogállamiságot védő eszményeket hangsúlyozták - közölte Palóc André.

Mint elmondta, az európai lakosok úgy gondolják, hogy migráció valódi probléma és az unió nem kezelte eddig megfelelően, a vezetők mégis csak "szőrmentén" érintették ezt a kérdést.

Palóc André kitért arra is, hogy az az európai elit, amely meghatározhatta az unió irányát és sorsát, most egy kicsit súlyát vesztette.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:52
Uniós vezetők: A berlini fal leomlása mérföldkő a világpolitika számára, és egyben mai Európa kezdőfejezete
ledöntötte a falat, összetartásuk megihlette az egész világot, békés forradalmuk örökre megváltoztatta a történelem menetét. Begyógyították a háborúk által szétválasztott Európa sebeit. Ezek az emberek történelmet írtak ahelyett, hogy elszenvedték volna" - írja a közlemény.

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke szerint a fal leomlása jobbá tette és megerősítette az európai embereket. Ez az esemény lehetőséget adott a jövő generációnak a szembenézésre a globális kihívásokkal, a közös értékekre és az emberi méltóságba vetett hitre alapozva.

"A fal leomlása óta Európa erősebbé vált a számos kihívás kezelésében. Több millió európai rémálma ért véget, akiket elnyomtak vagy fizikailag megsemmisítettek, csak azért mert az igazságot és a szabadságot keresték" - írja Sassoli közleményében.

A két uniós vezető egyetért abban, hogy az esemény emlékezető kell, hogy legyen arra, hogy az európaiak ugyanolyan elszántan harcoljanak a szabad és demokratikus európai társadalmakért, mint ahogy a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 15:01
Lengyel választások - Nézőpont: a lengyelek a keresztény értékekre mondtak igent
A vasárnapi lengyel parlamenti választásokat megnyerte és akár egyedül is kormányt alakíthat az eddig kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt, mely az urnazárás után közölt exit pollok szerint a szavazatok 43,6 százalékát kapta, miközben a fő ellenzéki erő, a Polgári Koalíció (KO) a voksok 27,4 százalékát szerezte meg.

A részvételi arány rekordmagas, 61,1 százalékos volt.

Rosonczy-Kovács Mihály kiemelte: az elmúlt egy év azt mutatta, hogy Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke "zseniálisan tud stratégiát építeni".

Azt mondta: a PiS fölényes győzelmet aratott, a lengyelek több mint 43 százaléka szavazott a kormánypártra. A nemzeti radikálisokis örülhetnek, mert bejutottak a parlamentbe. A választás egyértelmű vesztese viszont a Polgári Koalíció, amely - az elemző szerint - nem halogathatja tovább, hogy megújulásra van szüksége.

A PiS-t több mint 8 millió ember támogatta. Az exit pollok szerint 239 mandátumot szereztek.

A Nézőpont elemzője kitért arra is, hogy a lengyel választások
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 07:20
Szijjártó: Közép-Európa és Németország együttműködése alapvetően határozza meg az EU jövőjét - BŐVÍTETT (új: ré
lenni. Mi magyarok büszkék vagyunk arra, hogy megőriztük identitásunkat, hogy a térség egyik legrégibb állama a miénk" - mondta.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter sürgette Berlinben az Európai Unió bővítését, ami erősítené a közösséget. Az unió bővítését jelentős mértékben fel kell gyorsítani, a Nyugat-Balkán bővítésével nem szabad várni 2025-ig, az biztonsági szempontból is fontos - mondta.

Sürgette, hogy az EU adjon elsőbbséget a keresztény kultúrának, mert keresztény alapokra és értékekre építették, és "ha ettől eltávolodunk, akkor csak gyengék lehetünk".

"Közös kötelességünk- mondta -, hogy visszaadjuk az európai emberek biztonságot. Ez elengedhetetlenül fontos, mert százezrek, talán milliók haladnak Európa felé" - hangsúlyozta.

Ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy Magyarország 30 millió euró értékű segélyprogramot indít a közel-keleti keresztények támogatására, a Német Vöröskereszttel közösen segély- és újjáépítési projekteket valósít meg Libanonban, Szíriában és Irakban,
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 19:42
Demográfiai konferencia - A családtámogatások fontosságáról beszéltek külföldi miniszterek
Bozena Borys-Szopa, Lengyelország család-, munkaügyi és szociálpolitikai minisztere azt mondta, Lengyelország évek óta küzd a demográfiai kihívásokkal. 2017-ben majdnem minden negyedik lengyel 60 év fölötti volt, 2050 végére pedig a lakosság több mint 40 százalékát adja majd ez a korosztály.

A családtámogatásoknak köszönhetően 2016 és 2018 között a születésszám felülmúlta a várakozásokat: a 2015-ös 1,29-es termékenységi ráta 2017-re 1,45-re nőtt, ekkora legutoljára az 1990-es években volt - fejtette ki.

Hangsúlyozta, a gyermekvállalás a fiatalok gondolkodásától is függ, ezért meg kell őket győzni arról, hogy Lengyelország fejlődik, támogatja a vállalkozásokat és az innovációt.

Ramona Petravica, Lettország népjóléti minisztere szerint a családpolitika minden ország kormányát nehéz feladat elé állítja, mivel meg kell találni az egyensúlyt a fiatalabb és az idősebb generációk támogatásában.

Emiatt fontos odafigyelni más országok családtámogatási és gyermekvédelmi gyakorlatára -
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 17:12
A legnagyobb lengyel ellenzéki párt korábbi fő szövetségesei nélkül indul a parlamenti választáson
SLD, valamint a szintén parlamenten kívüli Zöldek a májusi európai parlamenti (EP) választás előtt Európai Koalíció (KE) néven szövetséget alkottak, de széles koalíciójuk alulmaradt a szavazáson a kormányzó Jog és Igazságossággal szemben.

A PO és a posztkommunista, parlamenten kívüli SLD koalíciós tárgyalásainak végleges zátonyra futását már szerdán jelezte a lengyel sajtó. A PSL múlt pénteken megerősítette egy külön, jobbközép tömb létrehozásának szándékát. Ez összefügg azzal, hogy a keresztény értékekre hivatkozó PSL szavazóbázisa meggyengült a balliberális pártokból is álló KE-n belül az EP-választás előtt folytatott egyházellenes kampány nyomán.

Schetyna a sajtókonferencián azt mondta: a PSL pénteki döntése "véget vetett az Európai Koalíciónak". A Polgári Koalíció "a demokraták és a hazafiak" szövetsége lesz, választási listáin 20 százalékban kapnak helyet ellenzéki civil szervezetek aktivistái és önkormányzatok képviselői - helyezte kilátásba.

Ígéretet tett egy - korábban már felvázolt
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 12:51
EU-tisztújítás - Caputová: Maros Sefcovic továbbá is legyen uniós energiaügyi biztos
EP-választáson diadalmaskodó Európai Néppártból kerüljön ki, és ebben az összefüggésben támogatóan nyilatkozott a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen jelöltségéről.

Caputová beszélt a V4- együttműködésről is, "nagyon aktuálisnak" minősítve azt. Kiemelte, hogy a beiktatása után első külföldi útjainak zöme a szomszédos országokba, a térségbeli államokba vezet.

Kitért a szlovák államfő az 1989-es rendszerváltás előtti térségbeli ellenzék kapcsolataira, aláhúzva: ma is a közös demokratikus értékekre kell építeni. Egyúttal törekedni kell "közös európai megoldásokra", csak így lehet elérni a közép-európai térség és az Európai Unió közös céljait - jelentette ki.

A közép-európai együttműködés fő kihívásainak a robotizációt és a klímavédelmet nevezte.

Szükségesnek mondta továbbá, hogy a NATO egységes legyen Oroszország ügyében, és egyúttal "nagyon fontosnak" minősítette Pozsony együttműködését Moszkvával. Prioritásként említette, hogy Ukrajnával "nagyobb egyetértést érjenek el".
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 14:21
Lengyelországban szétesik a széles ellenzéki koalíció
tömörülés, illetve annak egyes tagjai.

A PO és a PSL részvételével a májusi európai parlamenti (EP) választás előtt megalakult szövetség az Európai Koalíció nevet viselte. Tagja volt még a balliberális Modern (Nowoczesna), valamint a parlamenten kívüli, posztkommunista Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) és a Zöldek.

Az EP-választáson az Európai Koalíció (KE) a voksok 38,47 százalékát nyerte el, de a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) a szavazatok 45,38 százalékával győzött.

A keresztény értékekre hivatkozó PSL szavazóbázisa meggyengült a KE részéről az EP-választás előtt folytatott egyházellenes kampány nyomán.

A PO jelenleg is széles koalícióban lát esélyt az ellenzék hatékonyabb szereplésére. Az ebből a célból épülő, Polgári Koalíció (KO) nevű szövetséghez egyelőre újból a Modern csatlakozott, valamint egy parlamenten kívüli balliberális törpepárt. Nem kizárt az SLD és a Zöldek csatlakozása sem.

A Polgári Platform pénteken kezdődött kétnapos programelőkészítő konferenciáján
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 20:32
Kövér: védekezni kell a mai európai liberális elit kommunizmus iránti nosztalgiájával szemben
az európai politikai intézmények "kozmopolita irányba indultak el", irányvonalukat nem igazítják az európai nemzetek konkrét szükségleteihez és értékeihez. Ebben az összefüggésben Scruton "ügyetlennek" nevezte az uniós migrációs politikát, a bevándorlók Európán belüli átirányítását.

A lengyel és a magyar kormánypártot populizmussal vádolják többek között azért, hogy "túl közvetlenül hivatkoznak" az emberek identitástudatára, a vallás, a család, a nyelv és a nemzeti kultúra által meghatározott értékekre - szögezte le Scruton. Egyúttal megállapította: lehetetlen létrehozni a polgári társadalmat nemzeti identitás nélkül.

Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök felszólalásában úgy látta: térségünk nemzeteire mindig "jelentős szellemi dinamizmus" volt jellemző, amely megnyilvánult a politika és az értékek összefüggésének hangsúlyozásában is. A közép-európai nemzetek erre az alapra helyezkedve utasították el a kommunista rendszert, a kereszténységre és az ókori görög-római hagyományra építő térségbeli
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 14:01
Szijjártó: Szerbia azért erősödött meg, mert vezetői figyeltek a nemzeti érdekekre
mint most. Itt az ideje, hogy felismerjük, sokkal több minden szól az együttműködés mellett, mint ellene" - fogalmazott.

Szijjártó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy Közép-Európa egyre erősödik. "Ennek egyszerűnek tűnő oka van: a kormányok saját nemzeti politikájukat folytatják minden nyomás ellenére. Az erős Közép-Európához azonban erős Szerbiára is szükség van" - tette hozzá. Mint mondta, biztos abban, hogy a magyarok és a szerbek a jövőben nagy dolgokra lesznek képesek együtt, mert biztos értékekre épül mindkét ország vezetése. "Büszkék vagyunk hazánkra, a történelmünkre, a hitünkre, a vallási örökségünkre, és készen állunk ezeket megvédeni" - húzta alá.

Kifejtette, a politikai stabilitás különösen fontos Magyarország és Szerbia számára. Ez egy igen nagy kincs, amit sokan "külső beavatkozással, lázítással és hazugsághalmokkal" akarnak elvenni - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter. Emlékeztetett arra, hogy ilyen próbálkozások a közelmúltban Magyarországon is voltak, de sikertelenek
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 19:42
Éjszakába nyúló Íliász-felolvasást tartanak az Ódry Színpadon pénteken
Az SZFE azon a földrészeken átívelő, 59 ország részvételével zajló Homérosz-olvasáshoz csatlakozik, amelyet a lyoni École Normale Supérieure kezdeményezésére szerveztek meg - olvasható az SZFE MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, már kétszáznál is több fellépő jelezte a rendezvényen való részvételi szándékát, mások mellett délután felolvas az Íliászból Alföldi Róbert, Fodor Tamás, Hegedűs D. Géza, Jákfalvi Magdolna, Karinthy Márton, Molnár Piroska, M. Tóth Géza, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Vojnich Erzsébet és Zsámbéki Gábor. Este többek között Bezerédi Zoltán, Földényi F. László, Győrei Zsolt, Máté Gábor, Nagy Mari és Peremartoni Krisztina, éjszaka pedig Ascher Tamás, Bagossy László, Enyedi Ildikó, Jordán Tamás, Kováts Adél, Lovas Rozi, Mácsai Pál, Novák Péter, Polgár Csaba, a Sztalker Csoport és ifj. Vidnyánszky Attila olvas fel a műből.

A 15 óra 30 perckor kezdődő eseményre a belépés ingyenes, a nézők bármikor érkezhetnek és távozhatnak a program során. A felolvasást, amely
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:31
EP-választás - A lengyel kormánypárt és a spanyol Vox együttműködne az EP-ben
előjele volt", mindkét fél "reményét fejezte ki a választás utáni együttműködést illetően" - mondta el a PAP lengyel hírügynökségnek a tárgyalást követően Beata Mazurek, a PiS szóvivője és egyik EP-képviselői jelöltje.

Kiemelte: mindkét tömörülés célja az EU "alapos megreformálása". A PiS-hez hasonlóan a Vox is a tagállamok erős szerepvállalása mellett áll ki, ellenzi Brüsszel hatáskörének kiterjesztést, valamint a tömeges bevándorlást is - fejtette ki Mazurek.

Aláhúzta: a Vox a keresztény értékekre is hivatkozik. "Ezért együtt lépünk majd fel az EU keresztény gyökereihez való visszatérés mellett, és támogatjuk a hagyományos családmodell megszilárdítását" - jelentette ki Mazurek.

Rámutatott: a Vox egyre nagyobb támogatottságra tesz szert Spanyolországban.

Felmérések szerint a Vox 12-14 százalékostámogatottsággal rendelkezik az április 28-án esedékes spanyol parlamenti választás előtt, és akár 8 mandátumot is szerezhet a májusi EP-választáson.

Az Abascalával folytatott tárgyaláson
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 18:31
1/16
Képek, videók
Palóc áldás-.jpg
sz719eszter
2018. december 24. hétfő, 18:29
paloczné.jpg
zsokica45
2018. május 07. hétfő, 10:28
palocné.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:20
Palóczy halálakor.jpg
chillik
2018. január 18. csütörtök, 04:55
binderne_palocsay_erzs ebe
menusgabor
2016. augusztus 14. vasárnap, 17:26
palóczné.jpg
zsokica45
2016. július 29. péntek, 18:39
palocz csaba.jpg
zsokica45
2016. március 02. szerda, 20:45
palócz jutka.jpg
zsokica45
2015. január 30. péntek, 17:53
palocné,.jpg
zsokica45
2014. december 09. kedd, 17:48
Palóc.jpg
06mohild
2014. december 09. kedd, 10:50
Palóc 4.jpg
06mohild
2014. december 09. kedd, 10:49
Felnőttkori RR értékek.jp
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 19:45
Emberi értékek....jpg
pacsakute
2014. július 24. csütörtök, 11:34
Az igazi értékek...jpg
pacsakute
2014. július 10. csütörtök, 12:54
Értékek
sacimama
2013. július 24. szerda, 23:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.