Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 16:05 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemző: az új uniós vezetők megszólalásaikban az európai értékekre és a közös klímapolitikára helyezték a hangs
Az új vezetők beszédeiben leginkább a közös klímapolitika került szóba, illetve az európai értékeket, a demokráciát és a jogállamiságot védő eszményeket hangsúlyozták - közölte Palóc André.

Mint elmondta, az európai lakosok úgy gondolják, hogy migráció valódi probléma és az unió nem kezelte eddig megfelelően, a vezetők mégis csak "szőrmentén" érintették ezt a kérdést.

Palóc André kitért arra is, hogy az az európai elit, amely meghatározhatta az unió irányát és sorsát, most egy kicsit súlyát vesztette.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 21:52
Fidelitas-kongresszus - Szijjártó: diplomáciai akadémia nyílik
többen próbálták gátolni. A KKM-ben a Fidelitasból érkezők nagy szerepet vállaltak abban, hogy a magyar külpolitikát meg tudták újítani, túl tudtak lendülni "a merjünk kicsik lenni hozzáálláson", azon, hogy ha valami konfliktus adódott, az volt a cél, hogy "húzzuk össze magunkat kicsire" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: ezzel szemben mára a magyar külpolitika alaptézise, hogy büszkék arra, hogy egy több mint ezeréves keresztény államot képviselnek, amely a történelem során sokszor védte a keresztény értékeket, amelynek tagjai hosszú ideig küzdöttek a nemzet szabadságáért, és amely elérte, hogy kimondhatja: "velünk senki sem szórakozhat". Mindebben a fiatal, a Fidelitasból érkező kollégáknak nagy szerepük van - mondta.

Szijjártó Péter kitért rá: mára Magyarország oly mértékben megerősödött, hogy nem az EU szégyenpadján ül, hanem európai sztenderdekkel mérve is kimagasló gazdasági teljesítményt nyújt. Nagy versenyelőnyre tettek szert a külgazdaság és a külpolitika összekapcsolásával, és azért dolgoznak,
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 13:51
Orbán: Magyarország támogatja az EU horvát elnökségének célkitűzéseit
derülátó a kétoldalú kapcsolatok jövőjét illetően.

Orbán Viktor újságírók arról is kérdezték, hogy a tárgyalásokon szóba került-e a Fidesz tagságának - a Horvátországban kormányzó HDZ által is megszavazott - felfüggesztése az Európai Néppártban (EPP), amely a múlt héten Zágrábban tartotta tisztújító kongresszusát. A magyar miniszterelnök válaszában azt mondta, tisztelik a horvát kormánypártot, ő személy szerint különösen. Úgy vélekedett, hogy a HDZ mindig a Fidesz pártján lesz, mert ugyanazokat az értékeket osztják. "Biztos vagyok abban, hogy soha nem fognak elárulni minket" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy meg tudják beszélni a vitás kérdéseket, "a nyitottság és a barátság" adott.

Ismét hangsúlyozta, hogy a Fidesz saját maga dönt sorsáról az Európai Néppártban, meglátják, merre tart majd a tömörülés az újonnan megválasztott vezetés alatt. "Amennyiben továbbra is a baloldal felé, akkor ez nem a mi utunk. "Amennyiben viszont visszatér kereszténydemokrata gyökereihez, talán az EPP-ben folytatjuk" -
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:55
Romániai elnökválasztás - Belföldön is megkezdődött a második forduló
választhatja meg az ország elnökét a következő ötéves időszakra.

Dancila a "románokat tisztelő", számukra nemzetközi tisztelet is kivívó, "román szívű" államfő akar lenni, akinek a kampányában jelentős hangsúlyt kapott a nemzeti büszkeség. Dancila - az első nő, aki kormányfői tisztséget töltött be Romániában - egyfajta mindenkiről gondoskodó anyaként készül az államfői tisztségre és főleg az elesettek, a szociális védelemre szorulók szavazataira számít.

Iohannis egy vállalkozóbarát, a közös európai értékeket tiszteletben tartó, a modernizálás útjára lépő "normális Romániát" ígért, kampányát pedig a PSD-vel való szembenállásra építette. Szerinte ő akadályozta meg, hogy kormányzása idején a "korrupt politikusait védő" PSD maga alá gyűrje az igazságszolgáltatást, és neki köszönhető, hogy Románia nem tért le az európai útról.

Az elnökválasztás második fordulójában a romániai elemzők a 15 százalékpontos előnnyel induló Iohannis sima győzelmére számítanak, annál is inkább, mert a jobbközép pártok
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 07:04
Néppárti kongresszus - Tusk: az Európai Néppárt január végéig döntést hoz a Fideszről
kijelentette: mélységesen hisz abban, hogy csak azoknak van felhatalmazásuk vezető tisztségre pályázni, akik képesek a biztonság érzését adni az embereknek, de szabadságjogaik megőrzésével együtt. Semmiképpen sem szabad átengedni a biztonság és a rend ügyét azoknak a politikai populistáknak, manipulátoroknak és autokratáknak, akik elhitetik az emberekkel, hogy a szabadság nem egyeztethető össze a biztonsággal, a határok és a területek védelme pedig a liberális demokráciával és a jogállamisággal.

"Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és az illendő viselkedés a nyilvánosságban, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség" - hangoztatta.

Figyelmeztetett, hogy azok, akik ezt nem tudják elfogadni, "de facto magukat zárják ki a pártcsaládból".

A migrációs válságról szólva kijelentette: "Emlékszem, hogy néhányan milyen keményen dolgoztak napokon, heteken keresztül, hogy megállítsák az illegális bevándorlók áradatát Törökországból. Órákon,
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:32
EU-tisztújítás - Gulyás: a magyar ellenzék méltatlan támadása ellenére Várhelyi Olivér az egyik legfelkészülteb
találnia az alapértékeihez. Most új elnöke van a Néppártnak, ő szerdán beszédet mondott, amiben semmi kifogásolnivaló nem volt, kivéve a külső határvédelemre és határkerítésekre vonatkozó kritikát. Hatékony külső határvédelem, határkerítés nélkül az illegális bevándorlástól nem óvható meg Európa - mutatott rá.

Gulyás Gergely szerint az EPP új elnökének kell eldöntenie, milyen irányvonalat választ. A Néppárt szempontjából az a fő kérdés, hogy milyen jövőt képzel el magának, megtartja-e azokat az értékeket, amelyek alapján létrejött - értékelt.

Közölte: a Fidesznek konzervatív, jobbközép demokrata szövetségben kell lennie, és ha az EPP ilyen jövőt lát maga előtt, a Fidesz, a legsikeresebb tagpártjaként, szívesen áll rendelkezésre.

Megjegyezte: nem zárkóznak el a konzultációtól, ha az EPP új elnöke találkozni szeretne Orbán Viktorral, akkor lesz erre lehetősége.

A miniszter arról is beszélt, hogy Észak-Macedónia uniós csatlakozási lehetőségét illetően az a kérdés, hogy az EU lezárta-e a
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 13:41
Néppárti kongresszus - Donald Tuskot választották az Európai Néppárt elnökének
A lengyel politikust 491 igen, 37 nem és 12 érvénytelen szavazat mellett választották meg a párt elnöki posztjára, ő volt az egyetlen jelölt. Tusk Joseph Daul francia politikus helyét vette át, aki 2013 óta töltötte be az EPP elnöki tisztségét.

Tusk azt ígérte, az EPP elnökeként harcolni fog a populizmust ellenző szavazók voksaiért. Mint mondta, öt év után belefáradt abba, hogy ő legyen Európa első számú bürokratája.

"Az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok, a jogállamiság és a tisztességes nyilvános viselkedés, nem fogjuk feláldozni a biztonság és a rend oltárán, mert erre nincs szükség" - hangoztatta.

A kétnapos kongresszusnak több mint 40 országból 2000 résztvevője van. Az eseményre több miniszterelnök és államfő is érkezett, többek között Angela Merkel német kancellár és Ursula von der Leyen, az Európai Bbizottság következő elnöke.

A kongresszus csütörtökön tíz alelnököt is választ, amelyre 12 jelölés érkezett: David McAllister (Németország), Helen McEntee (Írország),
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 21:42
Néppárti kongresszus - Tusk harcot hirdetett a populizmus ellen Zágrábban
Tusk, az Európai Tanács leköszönő elnöke hozzátette: öt év után belefáradt abba, hogy ő legyen Európa első számú bürokratája.

"Kész vagyok harcolni, készek Önök is?" - tette fel a kérdést a résztvevőknek.

Tusk szerint a félelem fontos szerepet játszik a politikában.

A migránsválság, valamint az elmúlt évek terrortámadásai miatt az emberek a biztonság érzését keresik.

A szavazók szívét ezért könnyen elnyerik azok, akik azt kiabálják, hogy "álljanak fel, tegyék az országot újra naggyá és szerezzék vissza az irányítást" - mondta Tusk.

Hozzátette: csak azoknak van joguk kormányozni, akik akarnak és tudnak biztonságérzetet nyújtani az embereknek, megőrizve egyidejűleg a szabadságukat és jogaikat.

Kijelentette: semmiképpen nem szabad átengedni a biztonság és a rend ügyét azoknak a populistáknak, manipulátoroknak és autokratáknak, akik elhitetik az emberekkel, hogy a szabadság nem járhat kéz a kézben a biztonsággal, a határok és a területek védelme pedig a liberális demokráciával
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 19:32
Néppárti kongresszus - Daul: stratégiai hiba volt az albán és észak-macedón csatlakozási tárgyalások elhalasztá
államok csatlakozási tárgyalásainak megkezdését.

Daul kiemelte: szoros egységbe tömörülő Európára van szükség, amely garantálni tudja álláspontját a nemzetközi kérdésekben.

Úgy vélte: egyetlen ország sem tud egyedül szembenézni a kihívásokkal Oroszország és Kína imperialista politikája közepette, "olyan világos vízióval rendelkező óriásokkal szemben, amelyeknek nem kell döntéseiket a polgárok felé igazolniuk" - mondta. Hozzátette: meg kell védeni az uniós állampolgárokat, a vállalatokat és az értékeket.

A fontosabb kihívások között említette a klímaváltozást is, amely témája lesz a kongresszusnak. Daul elítélte az úgynevezett "zöld populizmust" és egyfajta középutat szorgalmazott.

"Mi vagyunk egyedül a populisták ellenszere (...) hozzá kell igazítanunk a politikánkat a kihívásokhoz, kezdve a klímaváltozással, és itt nem tanulhatunk semmit a zöldektől" - hangoztatta az EPP leköszönő elnöke.

Kifejtette, hogy a zöld populisták és az éghajlatváltozás létezését tagadók között kell
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:12
Varga Judit: a jogállamiságot egyre gyakrabban használják "politikai fegyverként"
Az igazságügyi miniszter kitért az európai uniós tagállamokon belüli jogállamisági helyzet monitorozásáról, valamint a közösségi források feltételekhez kötéséről szóló javaslatokra, amelyek szerinte teljességgel ellentétesek az alapszerződésekkel, az Európai Bizottságnak ugyanis nincs általános hatásköre e területeken.

"Az, hogy az ember valamit csinálni akar, nem jelenti azt, hogy joga is van hozzá. Azoknak, akik most a jogállamiság védelmére kelnek, ezt tudniuk kellene" - fogalmazott.

A jogállamiság nem egyetemesen alkalmazható objektív kritériumok kerete, nincsenek pontosan meghatározott szabályai, és számos vita tárgyát képezi, ezért az emiatt aggodalmakat megfogalmazóknak jobban tiszteletben kellene tartaniuk a tagállami sajátosságokat, és nem kellene megpróbálniuk előírni egy mesterséges és uniformizált keretrendszert - hangsúlyozta a tárcavezető.

Úgy vélekedett, hogy a vita valójában nem igazán a demokratikus elvekről szól. Aláhúzta, az egyéni szabadságjogok és a közösségi érdekek
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 09:42
Diaszpóratanács - Zárónyilatkozat: aggodalomra ad okot egyes magyar pártok szomszédos államokban történő megnyi
résztvevői üdvözlik, hogy folytatódik a Kőrösi Csoma Sándor Program egyházi ösztöndíjasainak tevékenysége, akik egyre nagyobb részt vállalnak a külhoni magyarság hitéletének és az anyanyelvű vallásgyakorlás lehetőségeinek segítésében.

Örömüknek adnak hangot amiért a Mikes Kelemen Program keretén belül 2019-ben Kanadából, az Amerikai Egyesült Államokból, Ausztráliából, valamint Európából Magyarországra érkeztek a tavalyi évben összegyűjtött hagyatékok. Szorgalmazzák a program folytatását a kiemelkedő értékeket képviselő anyagok feldolgozása és hazaszállítása érdekében.

Üdvözlik, hogy a Rákóczi Szövetség által működtetett Diaszpóra Program új tartalmakkal gazdagítva és újabb célcsoportokat megszólítva egyre nagyobb népszerűségnek örvend a diaszpóra magyar fiataljainak körében. Javasolják a jelentkezésnél a korhatár felemelését a program által célzott korosztály hatékonyabb megszólítása érdekében.

A résztvevők a nyilatkozatban üdvözlik a diaszpórában működő cserkészet kiemelt támogatásának
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:28
Párttá alakult a Horvát Szuverenisták platformja
európai parlamenti választásokon elértünk" - írta közleményében az újonnan megalakult párt.

Kiemelték: a Horvát Szuverenisták pártját azért hozták létre, hogy könnyebben kommunikálhassanak a horvát polgárokkal a választó helyeken, a médiában és a közösségi oldalakon, egyúttal felkérték a közvélemény-kutató cégeket arra, hogy vonják be a pártot a választások előtti felmérésekbe.

A Horvát Szuverenisták platformját 2019-ben hozták létre jobboldali, kereszténydemokrata pártok, valamint konzervatív értékeket valló civil egyesületeket. A májusi európai parlamenti (EP-) választásokon 8,52 százalékot értek el, és így egy képviselőt küldhettek Strasbourgba.

Képviselőjük, Ruza Tomasic a harmadik mandátumát kezdi az EP-ben. 2013-ban és 2014-ben is a legnagyobb kormánypárt, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) koalíciós listájáról jutott be az Európai Parlamentbe. (Horvátország 2013-ban csatlakozott az EU-hoz, ezért abban az évben EP-választásokat is tartottak az országban.)

Andrej
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 11:51
1/103
Képek, videók
Palóc áldás-.jpg
sz719eszter
2018. december 24. hétfő, 18:29
paloczné.jpg
zsokica45
2018. május 07. hétfő, 10:28
palocné.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:20
Palóczy halálakor.jpg
chillik
2018. január 18. csütörtök, 04:55
binderne_palocsay_erzs ebe
menusgabor
2016. augusztus 14. vasárnap, 17:26
palóczné.jpg
zsokica45
2016. július 29. péntek, 18:39
palocz csaba.jpg
zsokica45
2016. március 02. szerda, 20:45
palócz jutka.jpg
zsokica45
2015. január 30. péntek, 17:53
palocné,.jpg
zsokica45
2014. december 09. kedd, 17:48
Palóc.jpg
06mohild
2014. december 09. kedd, 10:50
Palóc 4.jpg
06mohild
2014. december 09. kedd, 10:49
Felnőttkori RR értékek.jp
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 19:45
Emberi értékek....jpg
pacsakute
2014. július 24. csütörtök, 11:34
Az igazi értékek...jpg
pacsakute
2014. július 10. csütörtök, 12:54
Értékek
sacimama
2013. július 24. szerda, 23:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.