Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 22:07 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EU-büdzsé - Az Európai Tanács elnöke 1074 milliárd eurós keretköltségvetést javasol
Michel a 2021 után érvényes hétéves költségvetésre vonatkozóan legutóbb februárban nyújtott be az előző pénzügyi időszakhoz képest mintegy 12 milliárd euróval magasabb összegű javaslatot, amely szerint az uniós büdzsé 1094,8 milliárd eurót tett volna ki. A belga politikus pénteken bemutatott javaslata mintegy 2,36 százalékkal marad el az Európai Bizottság által május végén benyújtott 1100 milliárd eurót kitevő tervezettől.

Az uniós tanács elnöke azt mondta, kompromisszumos javaslatában, amelyet a jövő hétre tervezett uniós csúcstalálkozón terjeszt a 27 tagállam vezetője elé, azt szorgalmazza: Németország, Hollandia, Ausztria, Svédország és Dánia esetében őrizzék meg a közös agrárpolitikához (kap) kapcsolódó kompenzációs mechanizmus által biztosított kedvezményeket.

"Megpróbálom áthidalni az eltérő véleményeket a javaslatommal, amelynek célja nem a pénz elégetése, hanem a befektetések és a reformok sikerének előmozdítása. Ideje cselekedni, ideje dönteni" - fogalmazott.

A javaslat egyebek
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 14:12
Várhelyi: a srebrenicai mészárlás nyitott seb Európa szívében
konfliktusban részes szembenálló felek bármelyike másként vélekedjen a történtekről.

Kijelentette, huszonöt évvel ezelőtt az alapértékeket, az emberi élet, a méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség tiszteletben tartását sértették meg. Az unió továbbra is ezeket az értékeket képviseli a Nyugat-Balkánon. A nemzetközi bíróságok döntésének végrehajtása rendkívül fontos a megbékélés érdekében, és fontos az uniós csatlakozás és integráció szempontjából is. Az unió támogatja Nyugat-Balkán országait az európai úton, hogy békés jövőt építhessenek, amelyhez a múlt elismerése segítséget jelent. Megbékélés hiányában nem lesz hosszútávú béke, stabilitás és fejlődés a térségben - húzta alá.

"Arra kérem a régió országait, ebbe az irányba tegyenek lépéseket, hogy a múlt sebeit begyógyíthassuk és a jövő felé tekinthessünk" - fogalmazott Várhelyi Olivér.

A szerb határ közelében, Bosznia-Hercegovinában található Srebrenica a délszláv háború során az ENSZ védelme alatt állt, ezért a környék muszlim
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:52
Novák: meg kell erősíteni a valódi kereszténydemokrata pártokat
Novák Katalin az interjúban újdonságnak nevezte, hogy a szerdai Europe Uncensored (Európa Cenzúrázatlanul) online konferencián előadást tartó, és számos kérdésben - nyugat-balkáni bővítés, demográfia, migráció - alapvetően szövetséges álláspontot képviselő három nemzetállami vezetőhöz, Orbán Viktor magyar, Janez Jansa szlovén és Aleksandar Vucic szerb politikusokhoz csatlakozott a francia Republikánusok európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Francois-Xavier Bellamy is.

Novák Katalin úgy fogalmazott: a francia jobboldal vezető politikusa valóban jobboldali értékrendet követ, pontosan érti a kontinens keleti és nyugati része közti történelmi különbségeket, és ő is abban érdekelt, hogy legyen egy olyan jobboldal Európában, amely erős és akcióképes.

A Fidesz és az Európai Néppárt viszonyáról Novák Katalin elmondta: a múlt héten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel Berlinben tárgyaltak a Kereszténydemokrata Unió és a bajor Keresztényszociális Unió politikusaival. A
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:41
Uniós biztos: az EU-költségvetés védelmének alapvető feltétele a jogállamiság biztosítása
Reynders az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén hangsúlyozta: jelenleg nincs olyan eszköz a brüsszeli testület kezében, amellyel a jogállamiság rendszerszintű megsértését hatékonyan szankcionálhatná.

A javasolt új mechanizmus alapján amennyiben egy tagállam fenyegeti a közösség pénzügyi érdekeit, az EU-nak joga lesz arányos módon felfüggesztenie a támogatások folyósítását - közölte.

Az új mechanizmus nem csak a költségvetést fogja védeni, hanem lehetővé teszi a hatékonyabb reagálást olyan esetekben, mint a koronavírus-járvány okozta válság, valamint hatással lesz az uniós pénzek elköltésének hatékonyságára is. A mechanizmus tisztességes és előítélet-mentes kritériumokra fog épülni, és figyelembe veszi a tagállamok véleményét is. Az elfogadott intézkedések megtámadhatók lesznek az Európai Bíróságon - mondta Reynders.

Johannes Hahn költségvetési biztos beszédében rámutatott, hogy az Európai Bizottság olyan általános mechanizmus létrehozását javasolja, amely a jogállamiság újfajta védelme
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 18:42
Merkel: Németország célja, hogy Európa egységesebbé és erősebbé váljon
Angela Merkel az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén bemutatta a német elnökség stratégiáját és fő céljait.

"Hatalmas erőfeszítésre, közös munkára és szolidaritásra van szükség az Európa előtt álló problémák megoldásához. Meg kell változtatnunk Európát, ha meg akarjuk védeni és őrizni" - fogalmazott.

Aláhúzta, hogy semmifajta világjárvány nem lehet ürügy a demokratikus jogok csorbítására, az emberi jogokat nagyon rövid ideig és nagyon indokolt esetben szabad csak korlátozni. Illetve leszögezte, hogy nem nevezhető demokráciának az a rendszer, ahol az ellenzéki hangok vagy a sokszínűség nem kívánatos.

"Most minden korábbinál inkább szükség van arra, hogy az alapvető jogokat és értékeket megvédjük, hogy támogassuk egymást és összetartsunk" - hangsúlyozta.

A járvány okozta kihívások kezelése akkor lehetséges, Európa akkor kerülhet ki erősebben a válságból, ha a tagországok összefognak, segítenek egymásnak. Egyedül egyetlen ország sem képes kilábalni a krízisből. A szolidaritás nem
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 16:32
Európa-konferencia - Szlovén miniszterelnök: a Brexit felborította az európai erőegyensúlyt
Janez Jansa azt mondta, hogy 15-16 éve mindenki kedvezően és optimistán tekintett az unióra, ma azonban az emberek realistábban látják a helyzetet. Bár sok pozitív fejlemény történt, rengeteg kihívás is érte az EU-t. Példaként említette az európai alkotmány elfogadásának kudarcát, a pénzügyi-gazdasági válságot, a 2015-ös - szavai szerint sokkolóan ható - migrációs válságot, valamint az idei koronavírus-járványt is.

Úgy vélekedett, hogy a britek kilépésről szóló döntéséhez aktívan hozzájárult egyes európai intézmények téves megközelítése a migrációs krízis idején. Az EU sikere most főként azon múlik, hogy milyen választ ad a Brexitre - hangoztatta.

A schengeni határokat ki kell terjeszteni, az uniót pedig bővíteni kell a nyugat-balkáni országokkal - mondta a szlovén miniszterelnök, aki szerint ez a stratégiai válasz a britek kilépésére.

A koronavírus-járványról szintén úgy vélekedett, hogy egyes globális intézmények súlyos kudarcot vallottak a kezelésekor.

Janez Jansa azt mondta, hogy
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 12:31
Illegális bevándorlás - Uniós biztos: erősíteni kell a tagállamok közötti rendőri együttműködést
terelni, így kevesebb ember kockáztatja életét a nyílt vizeken.

"Nagyon fontos, hogy a hazájukból elindulók tisztában legyenek azzal, hogy legfeljebb azt kockáztatják, hogy hazaküldik őket, s nem az életüket" - hangsúlyozta.

Johannson arra is kitért, hogy a tengeren rekedt bevándorlók mentési mechanizmusai a szeptemberi reformtervezetben szerepelni fognak, mert "ezen esetekben már nem lehet többé ad hoc megoldásokra támaszkodni".

Közölte emellett, hogy megerősített mandátummal ruháznák fel az európai rendőrségi együttműködési szervezetet (Europol) és a part- és határvédelmi ügynökséget (Frontex). Hozzáfűzte, hogy a bizottság júliusban mutatja be új biztonsági stratégiáját, amely a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni harcra összpontosít, illetve a testület új cselekvési terveket javasol a drogkereskedelem és a gyermekkel szembeni szexuális visszaélések felszámolására.

Horst Seehofer német belügyminiszter a tanácskozáson "szégyenletesnek" nevezte, hogy az EU immáron öt évvel a
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 19:12
Helyi művészek részvételével tartják meg a 40. Csíkszeredai Régizene Fesztivált
lesz a Codex Régizene-együttes, a Csíki Kamarazenekar, a Ványolós család és a Concerto Spiralis. Ezen kívül helyet kapnak a programban az erdélyi reprezentatív régizene-együttesek, ők a távolságok miatt online fognak muzsikálni. Ilyen a Transylvania Barokk Együttes, a Kájoni Consort vagy a Carmina Renascentia. Az orgonakoncertek mellett tartanak gyermekeknek szóló előadásokat, és hangszertörténeti kurzusok is lesznek.

Ferencz Angéla, a Hargita Megyei Kulturális Központ vezetője kiemelte, hogy az európai régizenei térben is színvonalas eseménynek számító csíkszeredai fesztivál küldetése a helyi értékek és az európai örökség ötvözése. Közölte: az idén kísérőrendezvények is lesznek, így gyalogos és biciklitúrát is beiktattak a programba muzsikálással egybekötve.

Elmondta, hogy a járvány miatt korábban csak online tervezték megszervezni a fesztivált, de a fokozatos lazítások hatására úgy döntöttek, mégis megtartják a seregszemlét.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy 2021. július 10. és 18.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 18:11
Gulyás: az elmúlt időszak építkezéseinek legszebb szimbóluma a Ludovika
minden tekintetben alkalmas és felkészült fiatalokat bocsásson ki. Itt formálódik a magyar közszolgálat jövője - hangoztatta.

A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy amikor professzionális államigazgatásról, modern és szolgáltató államról beszélnek, akkor azokra támaszkodhat majd a magyar állam, akik az NKE-n szerzik meg diplomájukat.

Nemzeti sorskérdés, hogy évfolyamról évfolyamra felépüljön az a közösség, amelynek tagjai a maguk idején hatékonyan képesek szolgálni a klasszikus európai értékekre, a kereszténységből kinövő kultúrára és szolidaritásra, valamint szubszidiaritásra épülő szabad és szuverén államot - zárta szavait Gulyás Gergely.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszédében úgy fogalmazott: "az elmúlt tíz év Budapest gyarapodásának és építésének ideje is volt". Készen állunk a városépítő munka folytatására - jelentette ki, majd hozzátette: ha Tarlós Istvánhoz hasonlóan a mostani városvezetés is
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 13:01
Koronavírus - Német igazságügyi miniszter: döntő jelentőségű a demokrácia és a jogállamiság megerősítése
összeesküvés-elméletek elleni küzdelmet, a világjárvánnyal összefüggő álhírek terjesztése vagy a vírus létezésének tagadása ugyanis emberek életébe kerülhet. Kijelentette: az online platformok üzemeltetőinek aktívan részt kell vállalniuk a gyűlölet- és félrevezető információ megállításában. Folytatni kell a közösségi platformok felelősségre vonásának érvényesítését, az önkéntes kötelezettség- és felelősségvállalás ugyanis nem elegendő - emelte ki.

A sajtótájékoztatóba Brüsszelben bekapcsolódó Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke az online tartalmakkal összefüggésben azt mondta, határozottabb fellépésre, a büntethetőség érvényesíthetőségére van szükség a jogellenes tartalmak, például a gyűlöletbeszéd terjesztése, valamint a rendszerszintű rasszizmus esetében.

Didier Reynders igazságügyi uniós biztos szintén Brüsszelben azt hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott, a szabadságjogokat korlátozó intézkedéseknek minden esetben időben
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 20:43
Uniós biztos: a menedékkérők az európai értékek felé fordulnak
A biztos kijelentette, hogy a migránsok visszatoloncolása egyértelműen törvényellenes, mivel "mindenkinek joga van ahhoz, hogy menedékért folyamodjon az Európai Unióban." Hozzátette, hogy nem mindenki jogosult arra, hogy menedéket kapjon, viszont alapvető jogaikat minden helyzetben tiszteletben kell tartani. Hangsúlyozta, hogy a jogellenes visszatoloncolásokat azonnal ki kell vizsgálni az adott állam hatóságainak, és eljárást indítani, ha szabálytalanságot tapasztalnak. Elmondta azt is, hogy az Európai Bizottság nem tud ilyen ügyekben nyomozni, mivel ez tagállami hatáskör, azonban "eljött az idő egy új, erősebb uniós ellenőrző mechanizmus létrehozására a visszaélések elkerülése végett.

"Nem védhetjük meg Európa határait úgy, ha közben megsértjük uniónk alapvető értékeit" - fogalmazott a biztos.

Johansson kijelentette, hogy az Európai Bizottság "sikereket könyvelhet el" amiatt is, hogy például a görög hatóságokkal együttműködve, a megfelelő megelőző módszerekkel sikerült megakadályozni a
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 20:02
Koronavírus - Hölvényi: az egyházak a járvány elleni küzdelemben is készek az emberek segítségére
amelynek köszönhetően egész Európában komoly emberi és intézményi erőforrásokat mozgósítanak a szükséget szenvedők megsegítésére.

Hölvényi György a segítségnyújtás kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy dolgoknak sorrendje van, először a családért, majd a szűkebb és tágabb környezetért tud az ember felelősséget vállalni.

"A szolidaritás csak akkor hiteles, ha felelősségvállalással jár együtt, különben csak óhaj marad" - hangsúlyozta.

Az eszmecseréhez hozzászóló Manuel Barrios Prieto, az európai katolikus püspökkari szervezet főtitkára elmondta, hogy a járvány alatt egyfajta spirituális sorsközösség alakult ki Európában. A veszély jelenléte áthatotta a közösségeket, és az emberek ráeszméltek saját halandóságukra, sebezhetőségükre. Véleménye szerint többen ebben a kritikus helyzetben találták meg saját útjukat, többeknek megerősödött a hivatástudata és elkötelezettsége hogy támogassa és védelmezze embertársait.

"A leglényegesebb viszont az, hogy világossá vált, hogy az emberélet mennyivel
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 20:03
1/326
Képek, videók
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
TV -székhz ostrom után
furaila
2020. május 25. hétfő, 23:01
karantén-után.jpg
menusgabor
2020. április 02. csütörtök, 21:46
áldozás után0315.png
maroka
2020. március 15. vasárnap, 17:50
Ébredés után.jpg
menusgabor
2019. szeptember 17. kedd, 20:19
0 a több kép egymás után
lovaszmarika
2019. május 19. vasárnap, 14:05
karácsony után
eva6
2019. február 01. péntek, 11:11
Villon után szabadon.jpg
liliana01
2019. január 14. hétfő, 17:21
katinka riport után1215.j
maroka
2018. december 15. szombat, 12:33
ami után vágyakozol.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
Holttestek a sortűz után.
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:29
vadászat után.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:54
pénzügyi teszt1.jpg
dnemethk
2012. június 16. szombat, 17:15
pénzügyi teszt2.jpg
dnemethk
2012. június 16. szombat, 17:15
Livi, a pénzügyis
orban47
2011. július 21. csütörtök, 22:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.