Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:11 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy 1990-es években játszódó kamaszkori fejlődésregény kapta a Goncourt-díjat
megérteni, hogyan is élünk. Ez a részleteken keresztül történik, a lehető legjobban beillesztve a valóságba" - mondta a szerző.

A másik legjelentősebb francia irodalmi elismerést, a főként formai újításokért adományozott Renaudot-díjat a zsűri Valérie Manteau-nak ítélte Le sillon (A barázda) című regényéért, amely a 2007-ben meggyilkolt Hrant Dink örmény származású török újságíróról szól.

A zsűri különdíjat adományozott Philippe Lancon Le lambeau (A foszlány) című regényének, amely az év egyik legnagyobb könyvsikere Franciaországban. A regény a hét elején megkapta a Femina-díjat is.

Philippe Lancon, a Libération című napilap publicistája 2015. január 7-én a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztőségében tartózkodott, amikor Allah Akbar felkiáltással dzsihadisták behatoltak és 12 embert megöltek. Egy golyó az írót is arcon találta, aki a terroristák távozásáig a földön fekve halottnak tetette magát.

A történet a merénylet előtti este kezdődik, amelyet a szerző színházban töltött.
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 15:21
Érdekesség
ÉRDEKESSÉG A SZŐLŐRŐL

Gondoltad volna, hogy ennyi mindent tud ez a finom gyümölcs? Ismerd meg jobban a fürtök titkait!

1. A szőlőt már 6000 évvel ezelőtt fogyasztották Egyiptomban, ahol Oziristől, a halál és az újjászületés istenétől származtatták ezt a csodás gyümölcsöt.

2.Az ókori görögök az egyik legnagyobb gyógyhatású gyümölcsnek tartották a szőlőt, és számos betegségre alkalmazták.

3.Mózes követői az Ígéret Földjén először egy szőlőfürtöt pillantottak meg.

4.A középkorban szőlőlével gyógyították a szem- és bőrbetegségeket.

5.Magyarországon Mátyás király olyannyira fontosnak tartotta a szőlőtermesztés elterjesztését, hogy adókedvezményt kaptak azok, akik szőlőt telepítettek.

6.Igazi vitaminbomba, B1, B5, és E-vitaminban rendkívül gazdag, káliumtartalma is jelentős.

7.Gyógyhatása szerteágazó:

kiváló vízhajtó
vértisztító
idegerősítő
regenerálja az izmokat
felgyorsítja az
kirscha, 2018. november 06. kedd, 19:40
Sarokfájdalom kezelése természetes módszerekkel
gyakori probléma, ami az esetek nagyobb részében gyorsan és magától megszűnő probléma. Lehetséges azonban olyan eset, amikor a fájdalom nem múlik vagy betegség okozza. Utóbbi esetben érdemes reumatológus szakorvossal kivizsgáltatni a sarokfájdalom okát.
Járás közben vagy futáskor a sarokcsont a testsúlyunk akár többszörösét és viselheti. Ebből adódóan meglehetősen nagy a sérülés lehetősége. A sarok fájdalma egész járásunkat fájdalmassá vagy lehetetlenné teheti. A sarok a lábfej csontjai közül a legnagyobb méretű csontunk.

A leghétköznapibb okozója a sarokfájdalomnak a talp vastag kötőszöveteinek a túlterheltsége. A talp izmai és szalagjai megvastagodnak a túlterhelés miatt, amit kiválthat a sarok ütődése, túlzott mértékű állás, az egészségügyileg nem megfelelő vagy túl lapos lábbelik, papucsok.

Íme a leghatékonyabb természetes módszerek a megszüntetésére:

Burgonya
Egy karikára vágott burgonyát helyezzünk a zokninkba éjszakára és egészen reggelik hagyjuk ott.
pacsakute, 2018. október 24. szerda, 20:35
Nekem mindennap '56
viszonylag hosszú életet éltek meg.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején számtalan külföldi újságíró és fotóriporter is Magyarországon tartózkodott. Így volt ez Mosonmagyaróváron vagy Hegyeshalomban, majd később az osztrák menekülttáborokban.Mosonmagyaróváron a sortűz eseményéről jelenleg nincsenek fellelhető fotók. A külföldi magazinok tudósítói a sortűz utáni eseményekről készítették számtalan felvételüket, de például a magyaróvári temetésről filmet is forgattak.Ezek a képek a legnagyobb kiadók újságjaiban jelentek meg, még Amerikában is. Sajnálatos, de a megtorlás idején ezen felvételek alapján gyűjtötték össze, állították bíróság elé és ítélték súlyos börtönévekre az embereket. Nem számított, hogy valóban az illető van-e a képen. Ilyen koholt vád alapján ítéltek el egy magyaróvári tizenhat éves inas legényt, aki keményen megfizetett, a semmiért. Őt is egy képen vélték felfedezni. Igazát, miszerint nem ő az, nem tudta bizonyítani. 1958-tól 1967-ig ült az ország különböző börtöneiben. Ő
azenujsagom, 2018. október 24. szerda, 05:23
Hasogdzsi-ügy - Spanyol védelmi miniszter: súlyosan megsértették az emberi jogokat
ezért "elengedhetetlen" a független és átlátható vizsgálat az ügyben.

"Ez nem egy könnyű vita" - jelentette ki a miniszter a Szaúd-Arábiába irányuló fegyvereladásokkal kapcsolatban, kifejtve, hogy ebben ugyanis arról kell dönteni: az kereskedelmi érdekek vagy az emberi jogok élveznek-e elsőbbséget.

Margarita Robles elmondta: a kérdésben Pedro Sánchez spanyol kormányfő határoz, aki a szerdai parlamenti ülésen ismerteti majd a hivatalos kormányzati álláspontot.

A spanyol törvényhozás legnagyobb pártjai közül három, a kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE), a konzervatív Néppárt (PP), és az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt véleménye szerint a kabinetnek meg kell várnia a gyilkossági ügy hivatalos vizsgálatának eredményét, mielőtt bármilyen döntést hozna Szaúd-Arábiával kapcsolatban.

A baloldali Unidos Podemos (Együtt képesek vagyunk rá) pártszövetség ezzel szemben a fegyvereladások azonnali felfüggesztését követeli.

Az Amnesty International (AI) nemzetközi
velemenyezd, 2018. október 23. kedd, 13:41
Új kezelés hosszabbíthatja meg az előrehaladott mellrákban szenvedők életét
túlélési időtartamot azoknál a pácienseknél, akik korábban nem reagáltak jól a hormonterápiára.

A kísérlet után három évvel a palbociclib és fulvestrant-kombinációval kezelt betegek 49,6 százaléka volt életben, a csupán fulvestranttal kezelteknek pedig a 40,8 százaléka.

A kombinált kezelésben részesült nőknél kilenc hónappal később kellett elkezdeni a kemoterápiát.

Nicholas Turner professzor, a kutatás vezetője hangsúlyozta, hogy az utóbbi két évtizedben a palbociclib jelentette az egyik legnagyobb előrelépést az előrehaladott állapotú mellrákos páciensek kezelésében.

A tudós kiemelte, hogy ez a célzott kezelés sokkal barátságosabb a kemoterápiánál, és lehetővé teszi, hogy a nők minél tovább folytathassák normális életüket.

A palbociclib jelenleg az Egyesült Királyságban azoknál az ösztrogén receptor pozitív emlőrákos nőknél alkalmazható, akiket a betegség átterjedése után diagnosztizáltak. A tanulmány szerzői azt akarják elérni, hogy azok is megkaphassák, akiknek emlődaganatát
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 16:43
Az ülő életmód káros hatásairól
legújabb tanulmány arra mutat rá, hogy hiába nem hajlamos valaki a demenciára, ha inaktív életmódot folytat, ugyanannyi esélye van erre a betegségre, mint azoknak, akik hajlamosak erre a betegségre. Manapság több tízmillió ember szenved demenciában világszerte. A demenecia leggyakoribb formája az Alzheimer-kór, amely a demenciás esetek 60-80 százalékát teszi ki.

A demenciára hajlamos személyek szervezetében megtalálható az úgynevezett APOE gén (apolipoprotein), amely az Alzheimer-kór egyik legnagyobb kockázati tényezője. Azoknak, akiknek ez a gén megtalálható a szervezetében, nagyobb eséllyel fognak szenvedni valamilyen agyat érintő betegségben. A demencia kockázata még magasabb lehet, ha valaki emellett ülő életmódot is folytat, illetve hiába jó valakinek a genetikája, ha elsősorban az ülő életmódot preferálja, akkor is ugyanannyi esélye lesz ennek a rettegett betegségnek a kialakulására, mint azoknak, akiknél jelen van ez a bizonyos gén.

A jó hír az, hogy a növekvő fizikai aktivitás a
pacsakute, 2018. október 15. hétfő, 22:38
4.Jobbik és a szakmai kreativitás, találmányok és feltalálók
agyonhallgatták vagy egyszerűen ellopták találmányaikat... Viszont, a Munkaügyi Bíróságokon sem hozhattak a ,,dolgozó" réteghez tartozó FELTALÁLÓ számára kedvező ítéletet, mert a politikai hatalmi ,,elit" megtalálta a módját a megleckéztetésnek...
Természetesen, voltak kivételes esetek és helyzetek, ahol világszínvonalú termelés folyt - a találmányoknak köszönhetően - a fentebb említett vállalatokban és üzemekben.
Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

Mert, bizony,
- a szocializmus becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek
1988-tól
furaila, 2018. október 11. csütörtök, 15:18
Müncheni rendőrség: nyugodt és békés volt az idei Oktoberfest
A 185. Oktoberfestre a rendezvény 16 napja alatt 6,3 millióan látogattak el, ami százezer fős növekedés az egy évvel korábbi fesztiválhoz képest, amely két nappal hosszabb volt, 18 napig tartott.

A fesztiválon dolgozó rendőrök 924 szabálysértést és bűncselekményt regisztráltak, ez "örvendetes", 8,9 százalékos csökkenés a tavalyi 1014-hez képest - áll a közleményben.

A legnagyobb mértékben, 32,3 százalékkal a szexuális bűncselekmények száma csökkent, 62-ről 42-re.

Jelentősen, 13,4 százalékkal - a 2017-es 201-ről 174-re - csökkent a lopások, zsebtolvajlások száma is. Ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy ismét sikeres volt a nemzetközi együttműködés, a müncheni rendőrséget az idén is támogatták zsebtolvajok elfogására szakosodott külföldi kollégák, köztük Budapestről érkezett rendőrök.

Az ügyek egyik legnagyobb csoportját az ittas vezetés miatt indított eljárások alkotják. A tavalyi 391 után az idén 356 eljárást indítottak, és a 2017-es 231 után 192 ember jogosítványát vonták be a
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 18:41
NMHH: újabb bírság a Magyar Telekomnak a szolgáltatáskorlátozási gyakorlata miatt
gyakorlata miatt hozott a késedelmesen fizető ügyfelek esetében. A szeptember 10-én zárult utóellenőrzés eredménye szerint a szolgáltató csak részben teljesítette a korábbi, összesen 162 milliós bírsággal járó határozatban leírtakat, hiszen a felszólítások kézbesítése és a szolgáltatások korlátozása előtti türelmi idő kivárása még mindig nem jogszerűen zajlik.

Az NMHH a jogsértések piacra gyakorolt hatását különösen jelentősnek ítélte meg, a szolgáltató a magyar elektronikus hírközlési piac egyik legnagyobb résztvevője, így magatartása, az általa elkövetett jogsértések a versenytársak gyakorlatát is befolyásolják. A bírság kiszabása során a hatóság figyelembe vette azt is, hogy az előfizetőknek a tartozás rendezése után külön utánajárást igényel a visszakapcsolási díj töröltetése, ugyanakkor a Telekom jogsértéseinek száma nagymértékben csökkent 2015-höz képest azzal, hogy zömében áttért az elektronikus értesítésre.

A hírközlési hatóság felszólította a Telekomot a jogkövető magatartásra, a jogtalan
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 13:52
Orvosság helyett
1 százalékot pedig a szénhidrátok. A ma emberére viszont az jellemző, hogy folyadékhiányos, zsírszegényen táplálkozik, mivel elhitetik vele, hogy a zsír káros, holott a zsír hiánya a szervezetben kifejezetten egészségtelen. Mindemellett a megfelelő mennyiségű oxigén, valamint a vitaminok elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Ennek ellenére a ma embere oxigénhiányos a rendszeres testmozgás elmulasztása miatt, ugyanakkor a vitaminszükségletünket sem elégítjük ki. - A hiányok közül a legnagyobb méretű a vitaminhiány, és ezt kell legelső lépésben megszüntetni. Egy embernek egyidejűleg 15-féle vitamint kellene szednie napi rendszerességgel. Egy ember napi C-vitamin-igénye a testsúly függvénye, 30 milligramm kellene jusson minden kilóra, B1-vitaminból pedig naponta legalább 100 milligramm kellene a szervezetünkbe jusson. Ha szervezetünk nem kap meg egyet vagy többet azokból az anyagokból, amelyek a működéséhez elengedhetetlenek, akkor jelentkeznek a betegségnek tűnő állapotok. Tehát az egyén
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 11:26
1/173
Képek, videók
A Göncöl szekerén 01.jpg
chillik
2016. november 11. péntek, 04:32
A Göncöl szekerén 02.jpg
chillik
2016. november 11. péntek, 04:31
repülőgép és göncöl szeké
agica2004
2016. október 29. szombat, 15:47
göncöl szekér.gif
szicu
2012. november 13. kedd, 10:20
A Göncöl utca Budapesten,
vargaspace
2012. november 11. vasárnap, 19:17
goncol1.gif
cserhat3
2012. szeptember 09. vasárnap, 16:52
goncol.jpg
szalai0913
2010. augusztus 09. hétfő, 19:48
göncöl szekér
margo511
2009. december 18. péntek, 15:48
Reményik Sándor- A göncöl
jakabgasparne
2009. november 17. kedd, 09:51
Reményik Sándor.A göncöl
jakabgasparne
2009. augusztus 21. péntek, 06:43
Borika Göncör Szekere.jpg
baramisati
2009. március 29. vasárnap, 12:27
deco 1 Valerie MD.png
zskadi
2016. február 09. kedd, 17:50
valerie.jpg
lilagondolatok
2015. május 09. szombat, 10:10
1-Anne Valérie Hash ,fran
farkas1945
2013. október 07. hétfő, 14:40
Anne Valérie Hash -1.JPG
farkas1945
2013. október 07. hétfő, 14:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.