Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 18:31 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keringésjavító ételek
bennük

4. Fahéj
A fahéj felpezsdíti a testünket, és számos jótékony egészségügyi hatással bír - egyebek közt a vérkeringésünket is javítja.

Állatkísérletekben már bizonyították értágító és véráramlást segítő hatását a szívet vérrel ellátó koszorúerekben. Patkányoknál testsúly-kilogrammonként napi 200 mg fahéjkivonat nyolc héten keresztül történő adagolása hatására intenzív mozgást követően jelentősen javult az állatok szívének teljesítménye és a vérük áramlása a koszorúereikben, összehasonlítva a fahéjat nem fogyasztó kontrollcsoporttal

A kutatások arra is rámutattak, hogy embereknél a fahéj szignifikánsan csökkenti a vérnyomást, mivel ellazítja az érfalakat, ezáltal javítja a keringést és egészségesen tartja a szívet .

Egy vizsgálatban ötvenkilenc 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személynek napi 1200 mg fahéj 12 hétig történő adagolása átlagosan 3,4 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés vérnyomását (a felső érték a kijelzőn) .

5.
pacsakute, 2018. november 15. csütörtök, 15:13
Az Olympos - mitológiai hely
olymposi istenek a boldog istenek; Thetis, mikor istennő létére halandó fia, Akhilleus sorsát siratja, szégyell felmenni az Olymposra. Az istenek halhatatlanok, örökké fiatalok és minden emberi tulajdonság a végtelen tökéletesség fokán van meg bennük. Nagyobbak és szebbek az embereknél, s bár az emberekhez hasonlóan esznek és isznak, nem kenyéren és boron élnek, hanem nektárt isznak és ,,halhatatlan" ételt, ambrosiát esznek, amit galambok hordanak az Olymposra. Vérük is más, mint az embereké: ereikben ikhór folyik. Az istenek külön nyelve is tökéletesebb, kifejezőbb, mint az emberi nyelv; egy-egy név helyett, melynek etimológiai értelmét már a görögök sem tudták, az istenek olyan szavakat használnak, melyek a dolog lényegét jelzik. Így a Trója alatt elfolyó Skamandrost az istenek nevezték Xanthosnak, azaz ,,Szőkének", és van egy sötét színű éjszakai madár is, melyet az emberek kymindisnek, de az istenek khalkisnak, vagyis ,,rézmadárnak" neveznek.

Az Olymposról
cologne53, 2014. december 08. hétfő, 18:37
szeretettel
bajomat, és megáldottál. De azt gondoltam, hogy amúgy is csak sápadt és vak és a boldogtalanság nyomorékja lenne.

- Kérlek, bízd ezt rám! Először is: bárgyú asszonybabona, amit mondasz, másodszor pedig sápadt és vak nyomorékokra is szükség van az én üzememben. Igazold magad inkább, és valld be, miért folyt el hozzám, odabenn, fiaimnak vére, akik a maguk nemében mindketten kitűnő fiúk voltak! Nem mondom, hogy vérük nem lett volna kellemes nekem, de szívesen hagytam volna még egy ideig derék ereikben. Beszélj hát, de igazat beszélj! Gondolhatod, hogy amúgy sincs előttem semmi rejtett dolog.

- Megölték egymást, szent istennő, és engem cserbenhagytak. Hevesen összetűztek miattam, és egy és ugyanazon karddal levágták egymás fejét.

- Butaság. Igazán csak egy fehérnép fecseghet ekkora butaságokat! Egyik a másik után férfias áhítatban áldozatul hozta magát nekem, tudd meg. De hát miért tették?

A szép Szítá sírva fakadt, és zokogva felelte:

- Ó, szent istennő,
sayuri, 2013. október 10. csütörtök, 16:28
Eurüdiké és Orpheusz
Eurüdiké és Orpheusz

Testét-lelkét átjárta a szerelem narkotikuma. Kicsiny kezét férje erős markában nyugtatva bódult hangulatban lépdelt a daloló erdőben. Kezével hozzákapcsolódva minden porcikájában érezte a férfit, mintha ereikben egyazon vér csordogálna. Szíve zsongott a szerelem boldogságától. Az a teljesség kerítette hatalmába, mely az érzékek felkorbácsolta szenvedélytől a társ teljes akarásáig ível, s ez az asszony előtt a feltétlen odaadás formájában öltött testet.

Eurüdiké és Orpheusz most egy tisztásra értek, ahová hirtelen beragyogott a látóhatár szélén lebukni igyekvő nap sugara. A látvány szépsége földbe gyökereztette a lábukat, lassan a gyepre ereszkedtek, és félig ülve, félig fekve meredtek a delejfénybe. Talán nem is látták, hogy a nappal lassan éjszakába múlik át, bőrükön nem érezték a közelgő éj hűsülő legét, ha valaki lecseréli előttük az ég vásznát, s hajnalt fest eléjük alkonyat helyett is
sayuri, 2013. február 17. vasárnap, 14:43
Mezopotámiai ősmonda
szólt.
- Teremtek hát tizenegy szörnyeteget, és harcot indítok azok ellen, akik Apszut legyőzték, és Mummut fogságban tartják. Így szólt, és alig hogy ezt kimondta, a szörnyek máris ott termettek, és csak úgy nyüzsögtek Tiámat körül. Dühödten készültek a harcra, és éjjel nappal ordítottak. Haditanácsot is tartottak, hogy miként vigyék győzelemre tervüket. Az anyaistennő még kígyókat és sárkányokat is teremtett melléjük. Fogaik hegyesek voltak és halálos méreggel telve. Vér helyett is méreg keringett ereikben félelmes volt a külsejük. Aki megpillantotta őket az ijedségtől rögtön szörnyedt halt. De még ezzel sem elégedett meg Tiámat. Megteremtette a viperákat, a szfinxet, a vad oroszlánt, a veszett kutyát, a skorpió embert, a szárnyas oroszlándémonokat, a ló testű és ember fejű szörnyet. Vezérré Kingut tette meg, a szörnyetegek között a legnagyobbat. Ő lett a parancsnok és az ütközetet az ő tervei szerint készítették elő. Tiámat így szólt hozzá:
- Tebenned van minden bizalmam te vagy a
schuro, 2009. február 26. csütörtök, 23:02
Fer-Kai
Áron továbbra is a Napkígyó, míg Nóra a Holdkígyó előtt. Egyszerre nyújtották egymásnak a kezüket, és az érintésből erőt merítettek. Most már bizakodva néztek szembe egymással, és határozott hangon kimondták egymás nevét, nem felejtve el hozzátenni égi rangjukat sem. Majd megszorították egymás kezét, arra számítva, hogy tán valami égindulás-földindulás következik. De eleinte látszólag semmi sem történt, csak némán múltak a percek. Mind szaporábban vert a szívük, a vérük lüktetve rohant fel és alá az ereikben, egymásba kulcsolt kezeikből hőség és alig látható fény áradt ki. Hol volt már a dermesztő hideg! Gomolygó köd áramlott feléjük, megülve a tájat, de semmit sem vettek észre belőle. Elmerülten néztek egymás szemébe, és egyre nagyobb honvágy kerítette hatalmába őket. Elfelejtették immár földi otthonukat is, csak titokzatos égi hazájuk, a Fénybirodalom után vágyakoztak könnybe lábadt szemekkel. A faluban megkondult egy távoli harang: éjfélt ütött az óra!

A kút mélyén ekkor erős fény gyúlt, s
sayuri, 2008. október 13. hétfő, 19:32
Scott McKenzie- San Francisco
majd 200 ezren jöttek el. Itt vált a mozgalom emblémájává Scott McKenzie dala, amely egyértelművé tette, hogy ,,Frisco" a mozgalom Mekkája és neked ott a helyed. Világgá röpültek az akkordjai, lágy dallamai elringatták a saját szabadságuktól megrészegülteket. Úgy énekelték, mint ahogy más egy kitűzőt visel. Nemes, szabadelvű eszméik, a társadalmi korlátok felrúgására, lerombolására sarkallta az ott lévőket és megcsömörlött lelkükbe a szabadság hamis illúziója úgy áradt szét, mint az LSD az ereikben. Ezek az oly nemes eszmék a gyakorlatban életképtelenek voltak. Az LSD fogyasztás fékezetlen orgiákba, a szabad szerelem nemi erőszakokba torkollt és a szabadság megtalálása sokaknak az örök rabságot adta viszonzásul. A többség visszatért az oly sokat ostorozott társadalomba, mert három ilyen nap a szabadsággal ajándékoz meg, de tíz talán már a halállal.

Maga az esemény nem enyészett el az idő széles folyójában, mert az emléke kitörölhetetlen maradt. Hallgasd meg ezt a szívszorítóan
sayuri, 2008. szeptember 26. péntek, 17:57
Mezopotámiai mitológia
tizenegy szörnyeteget, és harcot indítok azok ellen az istenek ellen, akik Apszut legyőzték, és Mummut rabságban tartjak.
Így szólt, és alighogy ezt kimondta, a szörnyek máris ott teremtek, és csak úgy nyüzsögtek Tiámat körül. Dühödten készültek a harcra, és éjjel-nappal ordítottak. Haditanácsot is tartottak, hogy miként vigyék győzelemre tervüket. Az anyaistennő még kígyókat és sárkányokat is teremtett melléjük. Fogaik hegyesek voltak, és halálos méreggel telve. Vér helyett is méreg keringett ereikben. Félelmes volt a külsejük. Aki megpillantotta őket, az ijedtségtől rögtön szörnyethalt. De még ezzel sem elégedett meg Tiámat. Megteremtette a viperát, a szfinkszet, a vad oroszlánt, a veszett kutyát, a skorpióembert, a szárnyas oroszlándémonokat, a lótestű és emberfejű szörnyet. Vezérré Kingut tette meg, a szörnyetegek között a legnagyobbat. Ő lett a parancsnok, és az ütközetet az ő tervei szerint készítették elő. Tiámat így szólt hozzá:
- Tebenned van minden bizodalmam. Te vagy a leghatalmasabb
oswald_andras, 2008. február 24. vasárnap, 19:33
Képek, videók
Egészséges ételek.jpg
pacsakute
2020. január 15. szerda, 23:13
Magnéziumtartalmú ételek.
pacsakute
2019. október 01. kedd, 10:25
Szeléntartalmú ételek.jpg
pacsakute
2019. augusztus 15. csütörtök, 18:21
Cinktartalmú ételek.jpg
pacsakute
2019. augusztus 15. csütörtök, 18:17
Folsav tartalmú ételek.jp
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 11:19
Rákpusztító ételek.jpg
pacsakute
2019. január 10. csütörtök, 11:53
Rákpusztító ételek . jpg.
pacsakute
2019. január 02. szerda, 19:18
Gyulladáscsökkentő ételek
pacsakute
2018. december 10. hétfő, 08:28
Ételek melyek tisztitják
irmus
2018. augusztus 16. csütörtök, 06:00
gyógyító ételek 2..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:56
gyógyító ételek 24..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:16
gyógyító ételek 23..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
Fahéj.jpg
pacsakute
2020. május 20. szerda, 22:41
Fahéjas méz .jpg
pacsakute
2019. október 26. szombat, 23:15
Alma és fahéj.jpg
pacsakute
2019. augusztus 15. csütörtök, 17:33
Címkék
veszett kutyát, gyakorlatban életképtelenek, daloló erdőben, többség visszatért, kitűzőt visel, állatok szívének, vizsgálatban ötvenkilenc, érzékek felkorbácsolta, szabadsággal ajándékoz, sötét színű, istenek nevezték, ideig derék, vérük áramlása, istenek olyan, istenek külön, fehérnép fecseghet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.