Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:19 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta a szlovák kormányfőt
országát, illetve a szlovák gazdaságot sikertörténetként mutatta be. Kiemelte a foglalkoztatáspolitika eredményeit, megjegyezve, hogy az ország történetében most a legalacsonyabb a munkanélküliek aránya. A kormányfő gratulált egyúttal Donald Trumpnak is, ugyanis a pénteken nyilvánosságra hozott amerikai foglalkoztatási adatokból kiderült, hogy az elmúlt fél évszázad legalacsonyabb munkanélküliségi rátáját sikerült elérni.

A szlovák politikus kiemelte a védelmi politika költségvetésében elért eredményeket is, mondván, hogy a 2022-re tervezettnél hamarabb sikerült elérni, hogy a bruttó nemzeti össztermék (GDP) két százalékát fordítsák védelmi kiadásokra.

Donald Trump ismételten hangot adott annak a panaszának, hogy az Egyesült Államok aránytalanul nagy mértékben járul hozzá a NATO védelmi kiadásaihoz, de elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy Szlovákia növelte védelmi kiadásait.

"Kapcsolataink soha nem voltak olyan jók, mint most" - fűzte hozzá.

A kétoldalú tárgyalásokon - amelyeken
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 07:04
BÉT - Elemzők szerint csökkenés várható a nyitásban
egyensúlyozhatja, hogy pénteken és hétfőn kereskednek utoljára osztalékszelvénnyel.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint a BUX indexben csökkenés várható a nyitáskor.

Az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében kiemelte, a reggel megjelent rendkívüli tájékoztatás szerint az OTP megvásárolta a Societe Generale Csoport szlovén leánybankját, az SKB Banka 99,73 százalékos részesedését.

Varga Zoltán kiemelte, hogy a vártnál is gyengébb eredményeket közölt a Mol. Az eredményeket elsősorban a Downstream üzletág húzta le, egyedül a fogyasztói szolgáltatások területén teljesített jól.

A piaczárás után vizsgálja a Moody's Investors Service Magyarország adósbesorolását, és várakozások szerint sor kerülhet a felminősítésre - írja Varga Zoltán.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 153,29 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 42 366,82 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8 milliárd forint volt, a vezető részvények
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 08:40
Izraeli választások - Kormányalakítási megbízást kapott Benjámin Netanjahu
nevű pártjával, továbbá az új, elsősorban a telepeseket képviselő, öt képviselőt parlamentbe küldő Egyesült Jobboldal nevű párttal, valamint Avigdor Liberman szintén öt helyet jegyző Izrael a Hazánk nevű jobboldali nacionalista pártjával, végül Mose Kahlon centrista, négy képviselői mandátumot szerző Mindannyian (Kulánu) pártjával fog kormány alkotni. Együtt hatvanöt képviselőjük lesz a kormányzat oldalán.

Kedden módosították a múlt héten, csütörtök éjjel véglegesként bejelentett választási eredményeket, miután az Új Jobboldal nevű pártot vezető Naftali Bennet és Ajelet Saked kérésére még egyszer ellenőrizték és átszámolták a szavazatokat.

Ez az Új Jobboldal párton nem segített, noha csak ezerötszáz szavazat hiányzott számukra a választási küszöbhöz, de ezt mégsem tudták előteremteni érvénytelennek nyilvánított vagy tévesen bejegyzett szavazatokból. Viszont az askenázi ultraortodoxok Egyesült Tóra pártjának az ismét átszámolt eredmény alapján eggyel több, nyolc mandátuma lett, és a kormányzó
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:39
Q-10 – a fiatalság enzimje
"fűtőanyag", az adenozintrifoszfát (ATP) molekula keletkezik.

A Q10 koenzim ubikinon néven is ismert. Tízféle közönséges Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi szövetekben. Természetes forrása a makréla, a lazac, a szardínia, a marhaszív és a marhamáj - ezek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben.

Japánban elsősorban szívbetegségek és magas vérnyomás betegség kezelésében folyamodnak a Q10 koenzimhez, de felhasználják az immunrendszer erősítésére is. Jó eredményeket értek el az öregedés folyamatának lassításában is, továbbá elhízás, candídiasis (a Candida albicans élesztőgombafaj által okozott fertőzés), sclerosis multiplex (az idegrendszer legkülönbözđbb helyein körülírt gócokban jelentkező, a velőshüvely elvesztésével járó kórfolyamat), foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség kezelésében. Döntő szerepet játszik a Q10 az immunrendszer hatékony működésében és az öregedési folyamatok gátlásában. Mellékhatása nem
pacsakute, 2019. március 06. szerda, 20:57
Pektin (E440) – avagy mit tud a növényi zselatin?
pektineknek erős vízmegkötö tulajdonságuk van, ezáltal megnő a folyadék mennyiség a székletben, ami jó hatással van az ember általános közérzetére. Ezeket a tulajdonságokat a székrekedés és a hasmenés gyógyításában alkalmazzák.

- Fogyasztását javasolják vastagbélrák megelőzésére is.

- A pektinek bevonó és gélesítő hatása képesek gélt alkotni a gyomor és nyálkahártya felszínén,ami megvéd az agresszív tényezők irritáló hatásától. A pektinek alkalmazásával, nagyon jó eredményeket értek el a reflux kezelésében.

- A pektinek képesek csökkenteni a vér koleszterin szintjét.

- Klinikai megfigyelések rámutattak, hogy a diabéteszben szenvedő betegeknél a pektinek csökkentik a vér glukóz szintjét étkezés után, de ezzel egy időben nem változik a vérplazma inzulin koncentrációja.

- A pektineket javasolják méregtelenítésben (a nehézfémek szervezetböl való kiürítéséhez).

- Napjainkban nagyon hatékony
pacsakute, 2019. február 28. csütörtök, 19:44
Vadon Napot rendez pénteken a Fővárosi Állatkert
hogy március 3-át, az egyezmény aláírásának évfordulóját a vadvilág világnapjává nyilvánítja.

A washingtoni egyezmény alapgondolata, hogy az illegális kereskedelem által veszélyeztetett fajok védelméhez nem elegendő az élőhelyen, a kibocsátó országokban intézkedéseket tenni, hanem a tranzitországokban, valamint a felvevőpiacokon is szigorúan kell szabályozni a szóban forgó állatok és növények, továbbá a belőlük készült termékek kereskedelmét. Az egyezménnyel kapcsolatos intézkedések komoly eredményeket hoztak például az elefántok, az orrszarvúk, a cetek, a főemlősök, a nagymacskák, a papagájok, valamint számos hüllő és trópusi növényfaj védelmében is.

A washingtoni egyezmény listájára eddig mintegy 36 ezer, a nemzetközi kereskedelemben érintett állat- és növényfaj került fel. A jelenleg 1003 egyedet számláló, úgynevezett első függelékes fajok már a kipusztulás szélére kerültek, ezért a legszigorúbb védelem alatt állnak, az egyezmény tiltja a velük való kereskedelmet. A második függelékben szereplő
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:15
Európa Tanács: előrehaladást ért el Magyarország a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem te
kategóriába lépett előre.

Mint emlékeztettek, Magyarország 2016 szeptemberében első, majd 2017 decemberében második, úgynevezett fokozott nyomonkövetési eljárásba került, amely a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen tett magyar intézkedések hatékonyságát és az ajánlásoknak való megfelelésüket ellenőrzi.

A magyar hatóságok írásos úton beszámoltak a megtett előrelépésekről, a tanácsi bizottság ennek nyomán elemezte az elért előrehaladást. Megvizsgálta továbbá a 2016 óta elért eredményeket a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem területén fő standardalkotó - de informális - nemzetközi szervezet, az úgynevezett Pénzügyi Akciócsoport (FATF) ajánlásaival kapcsolatban is.

A Moneyval értékelésében Magyarországot a terrorizmus finanszírozásával kapcsolatos bűncselekmények szankcionálására vonatkozó, 5-ös számú, valamint az ügyfelük nevében és javára bármilyen pénzügyi vagy ingatlanügyletben eljáró, de nem pénzügyi szolgáltatást nyújtó vállalkozások vagy természetes
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 12:01
Horváth Ildikó: az alapellátás az emberek egész életét végigkíséri
szakemberek - együttműködésére, közösen az egészségfejlesztési irodákkal, illetve az önkormányzatokkal - mondta az államtitkár.

A program szakmai irányítója az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet lesz.

Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója arról beszélt, hogy a Három generációval az egészségért program nem egy egyszeri intézkedés, hanem hosszú távra szóló program lesz. Mint mondta, Magyarország az elmúlt időszakban szemmel látható eredményeket ért el az egészségügyben megkezdett programoknak köszönhetően, nőtt a születéskor várható élettartam, azonban az még mindig elmarad az uniós átlagtól.

A cél - folytatta -, hogy ne csak a várható élettartam, hanem az egészségben eltöltött évek száma is növekedjen, ehhez azonban kevés az egészségügyi ágazat, a lakosságot is nagy mértékben be kell vonni a prevencióba. Tudatosítani kell az emberekben, hogy életmódváltással, a káros szenvedélyek elhagyásával sokat tehetnek saját egészségük megőrzéséért
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 16:32
A Nyolcas Archetípus Dinamikája
eltérítették őket a helyes iránytól. Ilyenkor hirtelen visszakoznak, és az átlagos Ötösökhöz hasonlóan elkezdenek olyan információkat és erőforrásokat gyűjteni, amelyek szerintük megerősíthetik a helyzetüket. Lehet, hogy maguk kezdenek kutatni, hosszú éjszakákat tölthetnek új készségek elsajátításával vagy a szükségesnek tartott információk összegyűjtésével. Ha elegendő anyagi forrás áll a rendelkezésükre, meg is bízhatnak valakit, hogy elemezze a helyzetüket vagy előzetes kutatásokat folytasson, de az eredményeket maguk is feltétlenül áttekintik.

Az 5. szinten az átlagos Nyolcasok önkényeskedőbbek és többet engednek meg maguknak, de akármennyire is mást mutat nyers, durva viselkedésük, valójában elutasításra számítanak és a társas életben önbizalomhiánnyal küszködnek. A Nyolcasok az átlagos Ötösökhöz hasonlóan visszahúzódhatnak a többi embertől, elmerülhetnek a munkájukban, szenvtelenné és szórakozottá válhatnak. Egyre kevesebbet kommunikálnak, egyre titkolózóbbak és ingerlékenyebbek lesznek. A
eposz, 2019. január 29. kedd, 11:43
Cukorbetegség, lúgosítás
zöldség, és nem olyan sok gyümölcs, mivel a gyümölcsök fruktóz tartalma igen magas, sok köztük erősen diabetogén. Sok testmozgás, bő folyadék fogyasztás, jó minőségű zsírsavak korlátozott bevitele a betegség elkerülésének a legjobb receptje. A lúgosító Super Greens egyszerre biztosítja a bő folyadék fogyasztás mellett a megfelelő zöldség és egyéb zöld növény bevitelét, amit még kiegészíthetünk omega 3-6-9 esszenciális zsírsavakat tartalmazó kapszula napi egyszeri bevitelével is.

Látványos eredményeket érhetünk el már pár hét alatt, de ha abbahagyjuk, akkor a visszaesésé törvényszerűen be fog következni, mert a cukorbetegség progresszív, magától soha nem javul, ha nem teszünk ellene, akkor mindig romlik.
Forrás :

A leggyakoribb anyagcserezavar a cukorbetegség. Amikor a cukorbetegség kialakul, már gyakorlatilag a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek a fele véglegesen elpusztult.
Van olyan
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 19:23
Több mint egynegyede nő az MTA tagságára ajánlott kutatóknak
A tájékoztatás szerint összesen 193 magyarországi és külföldi új tagot ajánlanak a tudományos osztályok az MTA testületébe. Az ajánlott tudósok 31 százaléka nő, az 50 év alatti ajánlottak száma 18, a legfiatalabb ajánlott 41 éves. A női ajánlottak átlagéletkora 59,6 év, a férfi ajánlottaké 60,6 év.

Az új akadémikusok lehetséges számáról az MTA Elnöksége dönt 2019. márciusban, majd az Akadémikusok Gyűlése szavaz arról májusában, hogy a közös jelöltlistáról ki kerüljön a tagok közé. Az akadémia 11 tudományos osztálya közül a legtöbb női kutatót, hetet a Biológiai Tudományos Osztálya jelölte akadémikus címre.

Minden tagjelölt esetében legalább három ajánlás volt szükséges a tudós testület jelenlegi tagjai részéről. Az ajánláshoz hozzátartozik a javasolt személy tudományos tevékenységének értékelő ismertetése, megjelölve az ajánlott személy kiemelkedő tudományos eredményeit, valamint külföldi elismertségét.

Az ajánlási folyamat október 1-jével zárult le. Az ajánlások nyilvánosak, a
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 16:21
Szellemi honvédő díjakat adott át a CÖF-CÖKA
hatalmakkal szemben - jelentette ki Potápi Árpád János.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke közölte, hogy a szellemi honvédelem reneszánszát éli Európában.

Az európai parlamenti választások előtt két érdekközösség vívja küzdelmét. Az egyik a világ fölötti uralom megszerzésére tör, amelyhez csatlakoztak az identitásukat vesztett szociálliberális erők. A másik oldal viszont ragaszkodik a nemzetek Európájához, és magáénak vallja a kereszténységnek köszönhető kulturális eredményeket - hangsúlyozta.

Szerinte a most távozó Európai Parlament és Európai Bizottság semmibe veszi a kontinens ősi hagyományaira támaszkodó szellemi identitást.

Ezért a szellemi honvédők egyértelműen elutasítják azt a törekvést, amely egy föderatív Európa megalkotására irányul, mert az, a demokrácia elveivel szemben, nem tiszteli az uniós tagállamok alanyiságát - mondta az elnök.

Hozzáfűzte: ebben a helyzetben a közép-európai szabad nemzetek, a Visegrádi Négyek összefogása garantálhatja a
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 19:11
1/78
Képek, videók
Vacsora a Fehér házban.jp
mailona
2012. július 31. kedd, 22:03
Vacsora a Fehér házban.pn
mailona
2012. július 28. szombat, 23:48
munkaebéd a Fehér Házban.
agica2004
2011. március 01. kedd, 13:52
Fehér Házban.jpg
agica2004
2010. szeptember 03. péntek, 10:24
Gyilkosság A Fehér Házban
finike
2007. október 08. hétfő, 16:07
Szerelem A Fehér Házban.h
rambobby
2007. május 31. csütörtök, 06:37
Gyilkosság A Fehér Házban
rambobby
2007. április 11. szerda, 07:45
obama-amerikai-elnok20 16-
agica2004
2017. március 28. kedd, 12:34
amerikai elnökök.jpg
agica2004
2011. május 31. kedd, 14:54
O.V.-kormányfő.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:41
kormányfő0608.jpg
maroka
2013. június 08. szombat, 23:27
Magyarország kormányfoi.j
mailona
2012. június 05. kedd, 22:48
Naoto japán kormányfővel.
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 13:58
kormányfői tigris.jpg
agica2004
2010. november 19. péntek, 14:05
Bajnai kormányfővé válasz
sarkadykati
2009. április 14. kedd, 20:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.