Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:21 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Századvég felfelé módosította az idei és a jövő évi növekedési várakozását
A gazdaságkutató MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint 2018 harmadik negyedévében a gazdaság teljesítménye a nyers adatok szerint 4,9, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 5,2 százalékkal nőtt, több mint fél százalékponttal meghaladva az elemzői várakozásokat. A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült. A harmadik negyedéves növekedés az Európai Unióban a legnagyobbak között volt. A gazdaságkutató szeptemberi becsléséhez képest a KSH az első két negyedév adatát 0,1-0,1 százalékponttal felfelé korrigálta. Ezeket a tényezőket figyelembe véve a gazdaságkutató 4,6 százalékra felfelé módosította a 2018-as növekedésre vonatkozó prognózisát - közölték.

Az elemzés szerint a növekedés motorját idén a fogyasztás és a beruházás bővülése jelenti. A háztartások fogyasztási kiadásainak volumene 5,4 százalékkal nőhet 2018-ban, melyhez elsősorban a nettó bérek átlagosan 11,3 százalékosra becsült emelkedése járul hozzá, melyet a
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 12:51
Asztalitenisz Top 12 - Nagyváradi megvédte címét, ismét Lakatos a férfi bajnok
nem is borult a papírforma. A budaörsi játékos simán verte Harasztovich Fannit, majd a döntőben nagy csatában Bálint Bernadettet is, így - Lakatoshoz hasonlóan - pályafutása során másodszor lett a Top 12 győztese. A szekszárdi Bálint a négy között a német Busenbachban légióskodó Hartbrich Leonie-t verte ugyancsak szoros mérkőzésen.

A mezőny eléggé foghíjas volt az idei versenyen, a válogatott játékosok zöme nem vett részt a tornán, és nem volt ott a tavalyi férfi győztes, Szita Márton sem.

Eredmények:

férfiak:

elődöntő:Lakatos Tamás (Roskilde Bordtennis BTK 61)-Lung Dániel (Győri Elektromos VSE) 4-1 (9, 4, -5, 3, 10)Fazekas Péter (Celldömölk)-Katus Krisztián (Komló) 4-2 (6, 9, 9, -8, -8, 6)

döntő:Lakatos-Fazekas 4-2 (6, -11, 6, -7, 10, 4)nők:

elődöntő:Nagyváradi Mercédesz (SH-ITB Budaörsi 2i SC)-Harasztovich Fanni (Statisztika PSC) 4-2 (10, -8, 7, -7, 2, 3)Bálint Bernadett (Szekszárd)-Hartbrich Leonie (Busenbach) 4-3 (-8, 5, 9, -5, 9, -10,
velemenyezd, 2018. december 16. vasárnap, 17:55
CDU-tisztújítás - A migráció és a biztonság témáját veszi elsőként napirendre a német CDU új elnöke
A politikus a Bild am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy mi lesz az első nagy "projektje", elmondta, hogy januárban úgynevezett műhelytanácskozást szerveznek a migrációról és a biztonságról szakértők és a jelenlegi "migrációs és menekültügyi politika bírálói" részvételével.

A tanácskozás célja "konkrét javítások kidolgozása" - mondta Annegret Kramp-Karrenbauer. Hozzátette, hogy az eredményeket beépítik majd a májusi európai parlamenti választásra készítendő programba.

Hangsúlyozta, hogy az alulmaradt elnökjelölteknek - Friedrich Merz volt parlamenti (Bundestag) frakcióvezető, Jens Spahn egészségügyi miniszter - is tenniük kell a CDU egységének megőrzéséért. Mint mondta, az elnökválasztási küzdelem során mindig egyetértettek abban, hogy mindhárman felelősek a párt összetartásáért, azért, hogy a választásból egységesen kerüljön ki a CDU.

Annegret Kramp-Karrenbauer egy másik interjúban, az ARD országos köztelevízióban arról is beszélt, hogy miként
velemenyezd, 2018. december 09. vasárnap, 12:21
Női röplabda Extraliga - Meglepő nyíregyházi vereség
A kupacímvédő nyírségieknek - akik az idény során eddig csak a játéknap előtt listavezető Vasastól kaptak ki - a negyedik szettben két mérkőzéslabdájuk is volt.

A Jászberény a szezonban először győzte le az első négy csapat valamelyikét.

A címvédő Békéscsaba a harmadik szettet elveszítette ugyan az Újpest otthonában, ám így is három pontot érő győzelmet aratott, és sikerével - igaz, a Vasasnál két mérkőzéssel többet játszva - átvette a vezetést a tabellán.Eredmények (a szövetség honlapjáról):UTE - Swietelsky-Békéscsabai RSE 1-3 (-19, -22, 21, -16)Fatum Nyíregyháza-Jászberény VT 2-3 (15, 19, -24, -25, -13)

Az állás: 1. BRSE 26 pont/12 mérkőzés, 2. Vasas Óbuda 25/10, 3. Nyíregyháza 23/11, 4. UTE 16/11, 5. Jászberény 9/11, 6. Hungast-Haladás 0/11
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 20:37
SE: forradalmasította az infarktusellátást a Semmelweis Budapest Award idei díjazottja
A közlemény szerint Petr Widimsky a prágai Károly Egyetem és az egyetemi kórház professzora, a szívcentrum vezetője és az egyetem orvoskari dékánja. Tudományos munkájának legfontosabb társadalmi jelentősége, hogy az általa vezetett klinikai vizsgálatok eredményei alapjaiban változtatták meg a szívinfarktus ellátását. Az úgynevezett Prague-vizsgálatok során sok ezer tagú betegcsoporton bizonyította, hogy a katéteres szívkoszorúér-tágítás hatékonyabb terápia a heveny szívizominfarktussal kezelt betegek ellátásában, mint a korábban széles körben alkalmazott vérrögoldó infúziós kezelés. A Prague-vizsgálatok eredményei alapján az alkalmazott módszerek széleskörű elterjedésével mintegy felére csökkent az infarktuson átesett betegek kórházi halálozása, a szívkatéteres koszorúér-megnyitás több millió emberen segített.

Csak Magyarországon a 2003-óta fokozatosan bevezetett szívkatéteres infarktusellátás becslések szerint százezer ember életét mentette meg - hangsúlyozták.

A tájékoztatás szerint a
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 15:47
Kásler: az egészségügyben további jelentős béremelésekre kerül sor
kormány állandóan rendezze a kórházi adósságot, és attól, hogy az intézményi tartozások kialakulásáért soha senki nem felelős.

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára előadásában arról beszélt, hogy nominálisan, reálértéken és az egy főre jutó támogatások tekintetében is jelentős növekedés volt az ágazatban, ugyanakkor véleménye szerint át kell tekinteni az egészségügy finanszírozási rendszerét, ennek során pedig figyelembe kell venni a teljesítményt és az eredményeket.

Mint mondta, ahhoz, hogy fenntartható legyen az elmúlt évek gazdasági növekedése, ahhoz egészséges lakosságra van szükség, hiszen hosszú távon nem lehet versenyképes egy gazdaság rossz egészségi állapotú lakossággal.

Banai Péter Benő elmondta, a 2019-es költségvetésben az ideinél 191 milliárd forinttal több pénz van az egészségügyre, és új jogcímként bekerült a költségvetésbe a közszolgáltatások fejlesztése egy 40 milliárdos kerettel. A forrásokból - hangsúlyozta - az ellátórendszer
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 20:12
Fővárosi Közgyűlés - Napirenden az e-jegyrendszer a jövő szerdai rendkívüli ülésen
projekt újrastrukturálásáról és az ehhez szükséges egyeztetések lefolytatásáról. Továbbá a projekt befejezési határidejét 2020. december 31-re módosíthatja a testület.

A projekt aktuális helyzetről szóló tájékoztató szövegben az olvasható: másfél éve műszaki és jogszabályi változások miatt szükségessé vált a szállítói szerződés módosítása, valamint a projekt megvalósításának átütemezése a kölcsönszerződés módosítása is.

Mint írták, az elmúlt másfél évben folyamatos napi szintű egyeztetések eredményeképp elkészült a követelményeket leíró dokumentum, valamint a felek konszenzusra jutottak a szállítói szerződés módosításának szövegezésében. A szerződés mellékletét képező változtatási ajánlatok tekintetében a felek a 23 ajánlatból 18 esetében konszenzusra jutottak.

A BKK és a Scheidt&Bachmann német cég között a legnagyobb ellentmondás az állomástelepítési, járműszerelési és üzemeltetési költségeket érintő változtatási ajánlatokat illetően volt, mivel a szállító nem tudott érdemben műszaki, jogi,
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:23
BKK: az e-jegy projekt felmondása után már nem fizetett üzemeltetési költségeket a közlekedési cég
akkor hatályos szerződéses követelményeknek megfelelően, az első fázis 2016 januárjában történt lezárását követően megkezdte az üzemeltetési díjak fizetését a szállító részére. Az egyre bővülő funkciók a projekt előrehaladásával egyre több üzemeltetési feladatot róttak a szállítóra, amit az eredeti szerződés alapján ki kellett volna fizetni a szállítónak - közölték.

A BKK az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében külön megállapodásokat kötött a szállítóval 2016-ban és 2017-ben, amelynek eredményeként az első három fázisban a havi üzemeltetési költségek csökkentek. A BKK az üzemeltetési költségeket - az eredeti kizárólag átalánydíjas elszámolás mellett - tételes kimutatás alapján ismerte el. A díj összege így minden esetben párhuzamban volt a már elkészült projektelemekkel - tudatták.

A BKK Zrt. 2016-ban kezdeményezte a szállítóval egyetértésben az eredeti szállítói szerződés módosítását, amelyet az EBRD technikai szinten támogatott, de a végső jóváhagyáshoz előírta a teljes módosítási
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 09:51
A baktériumok fertőzőképességét meggátoló szénhidrátokat állítottak elő debreceni kutatók
baktérium ellen is egyfajta univerzális "védekező szerként" bevethető - tájékoztatott a kutatócsoport vezetője.

Csávás Magdolna kiemelte: a szénhidrátkémiai kutatások napjainkban nélkülözhetetlenek, mivel a kórokozókkal szembeni küzdelem egyre nagyobb kihívást jelent. Például az antibiotikum-rezisztencia olyan mértékű, hogy egy-egy baktérium törzs ellen már nehezen tud védekezni az orvostudomány.

A vizsgált speciális fehérjék a baktériumok és vírusok felületén is megtalálhatók, így a kutatási eredmények akár terápiás módszerekhez, diagnosztikai eljárások fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak.

Az adjunktus szerint eredményeik azért is meghatározóak, mert hazánk évtizedekkel ezelőtt a szénhidrátkémia egyik európai bázisa volt, napjainkban viszont már szinte csak a Debreceni Egyetemen foglalkoznak ezzel a világviszonylatban is jelentős szakterülettel.

A debreceni kutatócsoport Lipták András akadémikus öröksége. A Széchenyi-díjas szerves kémikus, a szénhidrát és az immunkémia neves kutatója, az
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:57
Rekord mértékű kompenzációt ítélt meg 2018-ban a Fővárosi Kormányhivatal légi utasoknak
A kormányzati szerv csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, 2018-ban idáig összesen 408 eljárást indított a légitársaságokkal szemben, amelyekben 202 esetben elmarasztaló döntés született. Avizsgálatok eredményeképp a hatóság összesen 32 650 euró, azaz mintegy 10,6 millió forint kompenzációt ítélt meg a pórul járt utasoknak. A legmagasabb megítélt kompenzáció 2000 euró, mintegy 650 ezer forint volt.

A bejelentések közel 80 százaléka diszkont légitársaságokkal volt kapcsolatos. A közlemény szerint néhány kivételtől eltekintve a légitársaságok az eljárások során együttműködtek a hatósággal és az ügy megnyugtató lezárására törekedtek.

Megjegyezték, hogy a vizsgált esetek 10 százalékában nem történt jogsértés, tehát a légitársaságok a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el.

A kormányhivatal közleményében felhívja a figyelmet: fontos, hogy a légi közlekedést igénybe vevő utasok tisztán lássák jogaikat és problémás esetekben hatékonyan tudjanak fellépni fogyasztói
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:00
Pénteken születhet döntés a Nagy Imre-emlékmű áthelyezéséről
homlokzati tervei szerint épülő Szabad György Irodaház, amely 2019 júniusára készül el. Az M2 metró lejáratát is magában foglaló épület egy talajszint alatti folyosóval összeköttetést kap az Országházzal is. Már zajlik a teret délről lezáró másik két ház homlokzat- és tetőrekonstrukciójának, valamint a Vécsey utca 4. alatti épület tetőidom-rekonstrukciójának jogi előkészítése is.

Wachsler Tamás elmondása szerint a SIP keretében végrehajtják a Vértanúk tere teljes rekonstrukcióját is, a tér ennek eredményeként autómentessé válik majd. Jövő év második felében indul az Agrárminisztérium épületének rekonstrukciója, melynek során a ház alá a Kúriát is kiszolgáló mélygarázs is épül. A Kúria épületéből 2019 végére költözik ki a Néprajzi Múzeum, akkor kezdődhet a palota rekonstrukciója, az Alkotmány utca torkolatában pedig a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye épülhet fel. Zajlik a jövőben a házelnöki rezidenciának és a parlamenti őrség irodáinak otthont adó Balassi Bálint utcai épület felújítása is, ennek
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 16:51
Novák: egyre népszerűbb az önkéntesség
élet nagy részében azt tesszük, amit mások elvárnak, az önkéntesség viszont arról szól, amit mi szeretnénk csinálni, és amire saját elhatározásunkból áldozunk időnkből, pénzünkből.

Mint mondta, ezért nagyon jó, hogy egyre több fiatal választja kikapcsolódásként az önkéntességet, hogy segít másoknak - mondta.

Hozzátette: ebben az évben kétezer megkérdezettel reprezentatív kutatást végeztek az önkéntességről, amelynek a részletes eredményeit jövő január végéig mutatják be.

Az előzetes eredményeket ismertetve az államtitkár elmondta: a felmérés szerint az önkéntesség egyre népszerűbb Magyarországon, tízből három felnőtt mondta azt, hogy az elmúlt egy évben önkénteskedett, és további kettő, hogy valamikor az életében önkénteskedett. Vagyis minden második magyar felnőtt végzett már ilyen tevékenységet, amely a fiatalok körében még népszerűbb - jegyezte meg Novák Katalin. Szavai szerint tehát összesen 3,6 millióan önkénteskedtek már életükben, és csaknem egymillió azok száma, akik sűrűn, legalább
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 11:24
1/504
Képek, videók
Módosított Blanka
lrjuditka
2010. november 18. csütörtök, 15:14
módosított006.jpg
shamen
2010. szeptember 18. szombat, 19:38
Szűz Mária várakozása
sacimama
2014. december 12. péntek, 02:40
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.