Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 00:07 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Noni gyógyhatásai
Az utóbbi évtizedek kutatásai sikerrel azonosították a gyümölcs jó néhány hatóanyagát. Ezek az eredmények alátámasztják a természeti népek tapasztalatait. De nézzük meg mit is tartalmaz tulajdonképpen a Noni és milyen problémákat orvosolhatunk vele?

- A Noni gyümölcse 18 féle aminosavat tartalmaz.

- Nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz, 800x annyit, mint az ananász. Ezt a tápanyagot az emberi szervezet xeronin-ná alakítja át, olyan anyaggá, amely nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok zavartalanságához.

- Összetételében eddig 100-nál is több bioaktív hatóanyagot mutattak ki, köztük enzímeket, aminósavakat, nyomelemeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, alkaloidot, többszörösen telített zsírsavakat és flavonoidot, melyeknek köszönhetően a noni a sejtregenerálásban és az immunerősítésben is rendkívül hatékony.

- Bőséges
pacsakute, 2019. március 04. hétfő, 20:31
Krónika 8. rész (Eurofish, Európai táj egyezmény, napirend után)
Kormány: világszínvonalúvá válhat a magyar édesvízi haltermelés

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára azt mondta, hogy az eredetileg Közép- és Kelet-Európai fókuszú, Eurofish nevű nemzetközi szervezethez való csatlakozás világszínvonalúvá teheti a magyar édesvízi akvakultúrás haltermelést. Az Eurofish eredetileg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) egyik korábbi projektjéből fejlődött ki, de később további feladatokkal bővült a hatásköre - emlékeztetett. Jelenleg főleg az információterjesztés, a tagországok gazdasági szereplőinek promóciója és ágazati projektek támogatása terén nyújt segítséget - tette hozzá.

A szervezet kéthavonta megjelenő szakmai folyóiratában tájékoztató és promóciós anyagokat jelentet meg a tagországok halgazdálkodásáról - emelte ki az államtitkár. A lapban megjelenő anyagok alkalmasak arra, hogy széles körben ismertté tegyék a hazai halgazdálkodási - hívta fel a figyelmet Farkas Sándor.

A csatlakozást követően a magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:08
Érdekesség
Tudjuk-e, milyen a jó alvás?

Nem tudunk mozogni a "gyors szemmozgásos" REM-fázisok alatt.
Igaz vagy hamis?
helyes válasz
Az alvás öt fázisa közül ez a legutolsó. Ilyenkor álmodunk, légzésünk szabálytalanabb, gyorsabb és kevésbé mély, karunk és lábunk pedig átmenetileg nem mozog. Ez valószínűleg egyfajta védekező mechanizmus a testünk részéről, nehogy megsérüljünk, miközben túl intenzíven álmodunk.

Ahogy öregszünk, egyre kevesebb alvásra van szükségünk. Igaz vagy hamis?
helyes válasz
Az idősebb embereknek is kell(ene) a 8 órányi alvás, de ők gyakrabban felébrednek és nehezebben alszanak vissza éjszakánként. A kávé és az alkohol elhagyása segíthet, illetve az is, ha akkor megyünk aludni, amikor álmosak vagyunk. Vagyis ne az órát nézzük, hanem belső óránkra figyeljünk.

Ha valaki este 10 órakor megy aludni, a legideálisabb, ha 5:30 már felkel. Igaz vagy hamis?

igaz: Az alvásnak öt fázisa van. Ezek alkotnak egy alvásciklust, amely körülbelül 90
kirscha, 2018. szeptember 11. kedd, 22:14
Észak-Magyarország kilenc festői szépségű tava
80-as években alakítottak ki a patak vizének felduzzasztásával. A víztározó jelenlegi bérlője megszüntette a korábbi fürdőzési lehetőséget és a horgászok paradicsomává alakította a tavat.

Noszvaj-Síkfőkút

Fotó: Szinok Gábor
Noszvaj és Síkfőkút összeépült, ahol az 1930-as években alakították ki a tó jelenlegi környezetét. A felső tó nyaranta csónakázásra, vízibiciklizésre, az alsó tó horgászásra, a tórét pedig piknikezésre csábítja az ideérkezőket. Kutatási eredmények is alátámasztják, hogy Noszvaj - Síkfőkút az ország egyik legtisztább levegőjű települése.

Lak-völgyi tó

Fotó: Szinok Gábor
A kirándulók Bélapátfalván biztosan nem hagyják ki a Bükk alighanem legromantikusabb tavát, az erdőkkel körülvett hegyi Lak-völgyi tavat, mely igazi felüdülést jelent a megfáradt vándornak. A horgászásra és strandolásra is alkalmas tó körül kijelölt tűzrakó helyek invitálnak bográcsozásra, s néhány percnyi séta után már kortyolhatunk is a Lóczi-forrás
tinka1951, 2018. július 02. hétfő, 08:11
Krónika 4. rész (interpellációk)
nélkül nem döntenek arról. A projektre már milliárdokat költöttek - mutatott rá. Ki vállalja a felelősséget az eddig elköltött forrásokért? Arra szólította fel a kormányzatot: készítsen hatásvizsgálatokat a legalkalmasabb helyszínről.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy felelt: folyik a helyszín kiválasztásának folyamata, végeznek kutatást azzal a céllal, hogy meghatározzák, melyik a legkisebb térrész, amelynél komolyabb kutatást kell végezni.Ha azok alátámasztják, hogy a bodai helyszín alkalmas lehet, ott egy föld alatti laboratóriumot kell létrehozni a további vizsgálatokra.

Az atomtörvényben lévő tájékoztatási kötelezettség nem sérül, informálódnak a térségben a helyiek véleményéről - tette hozzá, hangsúlyozva: elsődleges szempont a biztonság lesz, nem a gazdasági érv.

A képviselő nem fogadta el a választ, az Országgyűlés azonban igen: 116 igen szavazattal, 34 nem 2 tartózkodás mellett.

Párbeszéd: kárpótolják-e az infláció
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 17:12
Nincs Cím
százaléka nem alkalmazná magán!

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul" érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik" és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a " terápia" gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg
sanci81, 2018. április 06. péntek, 17:46
Tallóztam
állatvilágból említett. A csimpánz 40 féle gyógynövényt ismer a gyomorpanaszokra, az elefánt a szülés megkönnyítéséhez szintén gyógyító leveleket fogyaszt.
Minden bajra van orvosság

Gyuri bácsi zsákjában minden problémára akad valami, szinte beleszédül az ember a kínálatba és beleborzong a rengeteg nyavalyába, amikor rájön, hogy ez is, az is gyötri.
A népi gyógyító nem ellensége az orvostudománynak, sokszor hivatalos nemzetközi klinikai eredményekre, statisztikákra hivatkozik, amelyek alátámasztják a hagyományos megfigyeléseket. Példaként hozta fel, hogy a székely nők szilvalekvárral gyógyítják a mellrákot. A szilvában lévő 5741 antioxidáns képes erre is.

A fiatalos Gyuri bácsi tökéletesen egészséges, bevallása szerint tesz is érte. A gyógynövények használatával tudatosan működteti szervezetét. Volt egy rákja, meggyógyította magát.
Ahogyan előadásából kiderült, sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a
horvathnemagdi, 2018. március 06. kedd, 20:52
HITEK ÉS TÉVHITEK - a szellemi frissességről 1.
ROSSZABB

A pszichológusok több száz 25 -83 éves személyt vizsgálat meg ítélőképesség, emlékezés és térbeli tájékozódási képesség alapján.
Megállapították, hogy az életük 80. évében járók negyede-harmada legalább olyan jól teljesít, mint a fiatalabbak. A 80-90 évesek között olyanok is akadtak, akik a legjobbak közé tartoztak. Még a leggyengébb eredményeket elérőknél is csak kismértékű szellemi hanyatlást tapasztaltak, ami azért a mindennapi életüket nem befolyásolta.

A vizsgálatok alátámasztják, hogy az emberek többsége 70 éves korig jó szellemi képességüket megtartják és több mint egynegyede ennél idősebb korban is megőrzi.

A kutatók úgy gondolják, hogy ebben genetikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszanak.
Az időskori szellemi tevékenység megtartásához hozzájárul az átlagosnál magasabb képzettség, nagymértékben az élményekben gazdag, nem beszűkült életmód, és a házastárs intelligenciája is.
Az időskori szellemi frissesség korai romlását
lizawolf, 2018. február 24. szombat, 11:21
Vargha: biztató, hogy az EU felismerte a külső határok védelmének fontosságát
eredményeket hozhat a biztonság területén, ha valódi tartalommal töltik meg.

Nem NATO melletti "riválist" akarnak létrehozni, hiszen az állandó strukturált együttműködés kizárólag az EU védelmét tartja szem előtt - hangoztatta.

Az államtitkár elmondta: úgy értékelték, hogy az elmúlt néhány évben Közép-Európa és Európa biztonsági környezete jelentősen megváltozott, ami cselekvésre sarkallta a két országot és a visegrádi négyeket (V4) is.

Vargha Tamás szerint a mai európai vélemények is alátámasztják a délről érkező illegális bevándorlással kapcsolatos korábbi magyar döntések helyességét, miszerint az uniót meg kell védeni, s ebben Szlovákia mindvégig partner volt.

Mint mondta, áttekintették a V4-ek együttműködését, hiszen Magyarország a soros elnök, ráadásul a Közép-európai Védelmi Kezdeményezés soros elnöke is; ez a szervezet zászlóshajója volt a bevándorlás elleni küzdelemnek. Ennek jegyében a déli határon cseh, szlovák, osztrák és lengyel katonák segítették a védekezést az elmúlt
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 14:03
Lassult az amerikai magánszektor növekedése decemberben
Az amerikai szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 53,7 pontra süllyedt a novemberi 54,5 pontról.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 54,1 pontra csökkent a novemberi 54,5 pontról. A feldolgozóipar kibocsátása erősen bővült, de ennek hatását kioltotta a szolgáltató szektor expanziójának lelassulása. Mindamellett a végleges adat jobb a december 14-én közölt 53 pontos előzetes értéknél.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél alacsonyabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének lassulását, a magasabb a gyorsulását tükrözi.

A végleges eredményeket kommentálva Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza rámutatott: az üzleti aktivitás június óta a leglanyhább ugyan, de az expanzió továbbra is robusztus, és a BMI-értékek alátámasztják, hogy a gazdaság növekedési üteme a negyedik negyedévben 2-2,5 százalék lesz. A stabil növekedés, a szolid
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 16:32
Bővülő hitelezés mellett csökkent a CIB adózott nyeresége
milliárd, a tranzakciós illeték 5,1 milliárd forintot tett ki a fél évben.

A bevételekből a nettó kamatbevétel 10,8 milliárd forint (-23,1 százalék), a nettó jutalékbevétel 14,0 milliárd forint (+0,9 százalék), a kereskedési eredmény 5,1 milliárd forint (-2,8 százalék) volt. Az egyéb működési bevétel 1,1 milliárd forintot ért el (-83,8 százalék), ez utóbbi csökkenése a tavalyi egyszeri bevétel, a VISA Europe részesedés eladásának hatásából adódott.

A jelentés szerint a pozitív eredmények alátámasztják, hogy a csoport 2014-ben elindított univerzális banki és növekedés-orientált stratégiája helytálló és továbbra is életképes.

A nyereséges működés az új hitelkihelyezések dinamikus növekedése, a nem teljesítő hitelportfólió leépítése - 2012 óta csaknem 80 százalékkal, mintegy 518 milliárd forinttal - és a lakossági megtakarítások további diverzifikációja mellett valósult meg. Ezzel párhuzamosan bővült a bank digitális csatornákon elérhető szolgáltatásainak kínálata.

A csoport
velemenyezd, 2017. augusztus 09. szerda, 18:03
Elkészült az eddigi legpontosabb térkép az univerzumban lévő sötét anyagról
hírportálja.

A szakértők eredményeiket a nemzetközi Sötét Energia Konzorciumon (DES) mutatták be. Ofer Lahav, a University College London (UCL) munkatársa és a DES kuratóriumának elnöke szerint a térkép betekintést enged az univerzum működésébe. "A sötét energia és a sötét anyag alighanem a tudomány világának legnagyobb rejtélyei közé tartoznak" - tette hozzá.

A kutatók úgy vélik, jóval több sötét anyag van az univerzumban, mint amennyit meg tudtak figyelni az elmúlt 80 évben. Az eredmények alátámasztják a korábbi tanulmányokat, amelyek szerint az univerzumot 4 százalékban normál anyag, 26 százalékban sötét anyag és 70 százalékban sötét energia alkotja.

A csillagok és galaxisok mozgása arra utal, hogy az univerzumot láthatatlan részecskék, úgynevezett sötét anyag is alkotja. 1998-ban két csillagászcsoport felfedezte, hogy az univerzum tágulása gyorsul, nem pedig lassul, mint ahogyan azt addig hitték. Fizikusok szerint elképzelhető, hogy a gyorsulást az úgynevezett sötét energia okozta. Azóta
velemenyezd, 2017. augusztus 04. péntek, 16:44
1/15
Képek, videók
Alma gyógyhatásai.jpg
pacsakute
2017. szeptember 27. szerda, 22:52
több évtizedes fotó lehet
lovaszmarika
2011. január 21. péntek, 15:08
Eredményekben gazdag ´j h
csalogany13
2014. március 17. hétfő, 16:24
Futball eredmények 1956
lacipecsenye
2012. augusztus 03. péntek, 14:41
Eredmények
konalali
2009. augusztus 26. szerda, 15:27
Eredmények
kornelo
2008. május 22. csütörtök, 12:45
Karcagi eredmények
kanaris
2007. szeptember 24. hétfő, 08:59
Az eredményekre várva...
rebeka93
2006. július 19. szerda, 16:10
Szivecskés természeti kép
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:19
Természeti jelenségként.j
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:31
természeti kép 2.png
pmarika65
2017. május 18. csütörtök, 01:55
Ritka természeti jelenség
pacsakute
2014. december 07. vasárnap, 09:45
természeti háttér.jpg
liza1
2014. május 10. szombat, 07:05
Arad ; a Természeti Múzeu
farkas1945
2013. november 24. vasárnap, 12:00
Félelmetes természeti jel
pacsakute
2013. október 12. szombat, 18:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.