Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:12 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 10. rész (költségvetés)
forintos támogatást és a megvalósuló beruházásokat, majd azt mondta: az évszázad fejlesztése valósul meg. A képviselő kitért arra, hogy 50 milliárdot különítenek el a program folytatása mellett, s hangsúlyozta: a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra.

A mostani ellenzéki önkormányzatok nem cserélnének azzal, amikor a fideszes vezetésű képviselőtestületek voltak ellenzékben - mondta.LMP: kivéreztetik az önkormányzatokatHohn Krisztina (LMP) rettegett attól, milyen eredménnyel járna, ha megnéznék a többi város fejlesztésében, támogatásában mekkora szerepet játszik, hogy fideszes vezetésű-e. Kimondható, sokkal több fejlesztési forrás jut a kormánypárti irányítású településeknek - mondta, megjegyezve: nem minden önkormányzat van olyan jó helyzetben, mint Kaposvár.

Nagyon kell a Modern városok program és mint egy falat kenyér kell a Modern falvak program, de a másik oldalon elvonások történnek, kivéreztetik az önkormányzatokat - hangoztatta.

Számtalan pont javításra
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 19:43
Michael Schumachernél őssejt-beültetéssel próbálkoznak
A hétszeres világbajnok német ex-pilóta ügyében megszólaló francia szívsebész professzor, Philippe Menasché, aki állítólag már tavaly is kezelte Schumachert, tömören ennyit mondott: "Az a cél, hogy regeneráljuk Michael idegrendszerét."

Nicola Acciari olasz idegsebész arról is beszélt, hogy Schumacher izomsorvadásban és csontritkulásban szenved:

"Az elmúlt húsz évben a tudomány óriásit lépett előre az őssejttel való gyógyítás területén. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy továbbra is nagyon keveset tudunk az emberi agyról. Ennél fogva nem lehet tudni, hogy a mostani beavatkozás milyen eredménnyel jár."

Az 51 éves Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Jelenleg genfi otthonában ápolják, állapotáról a család a rehabilitáció kezdete óta nem oszt meg információt a sajtóval.
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:22
Akárhogy figyeltem . . .
Akárhogy figyeltem megesett néha ,
a tananyagból semmit nem értettem .
A tanító néni nem is örült neki ,
hogy a könyveimet nincs kedvem
lapozni , szépen kérte tőlem , fiam
a tanórán oda kell figyelni .
Anyukám , és apukám is megígérte
nékem , hogyha nem tanulok
megvonják zsebpénzem .
Igazi büntetés őszintén bevallom ,
mert a torkosságom soha nem tagadom .
Meg kellett hát emberelni magam , hogy
a bizonyítványt , példás eredménnyel
vihessem majd haza . Ne rontsam a
kedvét anyának , apának , s legyek
példaképe az egész osztálynak .
No de , az is nagyon fontos , hogy
legyen zsebpénzem , mert hűvös
fagyi nélkül elmenne a kedvem .
Mivel a tanulást is komolyabban vettem ,
osztályelső lettem , büszkén kijelentem .Bédné Marika : 2020 . 06 . 08 . 20 : 02 - saját versem
bedmarika47, 2020. június 08. hétfő, 20:03
Koronavírus - Lízingszövetség: megtorpant a lízingpiac a válság következtében
A lendületes évkezdés után márciusban már megjelentek a járvány kedvezőtlen hatásai, de még így is a lízingpiac viszonylag jó eredménnyel zárta az első negyedévet. A finanszírozott összeg 146 milliárd forintot tett ki az év első három hónapjában, ami 10 százalékos csökkenést jelent éves összevetésben, de megfelel a 2018-as szintnek, a korábbi éveknél pedig magasabb összeg.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a közleményben elmondta, a személyautók és furgonok finanszírozása - elsősorban a januári és februári stabilabb eladásoknak köszönhetően - 4 százalékkal nőtt és megközelítette a 63 milliárd forintot.

A teherautó-finanszírozásban 36 százalékkal 25 milliárd forint alá csökkent a finanszírozott összeg, a mezőgazdasági gépek - amelyeknél 2018-ban és 2019-ben is rekord született - az idei első negyedévben gyengébben szerepeltek, ami részben a korábbi kiugró teljesítménnyel magyarázható.

A Magyar Lízingszövetség tagvállalatai csaknem 13 milliárd forint értékben finanszíroztak
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 12:11
Koronavírus - Infektológus főorvos: három biztató oltóanyag-kísérlet is zajlik
gyorsaságával vigyázni kell". Felidézte, a sietség 1966-ban, egy RS-vírus elleni vakcina előállításakor oda vezetett, hogy a kísérleti oltást kapott pácienseknél súlyosabb volt a betegség lefolyása, mint azoknál, akiket nem oltottak be.

A főorvos elmondta, korábban szó volt arról, hogy már ezen a nyáron tízmilliószámra gyártanak a gyógyszergyárak oltóanyagot. Ez úgy lehetséges, hogy a gyógyszergyártók még a tesztek lezajlása előtt óriási mennyiségben halmoznak fel oltóanyagot, és ha a tesztek pozitív eredménnyel zárulnak, akkor azonnal forgalmazni tudják a vakcinát.

Szlávik János a koronavírus elleni küzdelemben Magyarországon alkalmazott készítményekről és terápiákról elmondta, hogy az orvosok rendelkezésére áll egy 2014-ben Japánban influenza ellen törzskönyvezett készítmény, amit a kínai orvosok sikerrel alkalmaztak közepesen súlyos koronavírusos betegeknél. A gyógyszer megakadályozza, hogy a betegség lefolyása súlyos legyen.

Különösebb mellékhatása nincs, egyetlen hátránya, hogy aránylag
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 14:12
Arcfiatalító maszk - otthon elkészíthető
Íme egy különleges arcmaszk, amit te magad is könnyedén előállíthatsz otthon. Az eredménnyel nagyon elégedett elszel.

Arcfiatalító maszk

Hozzávalók:

1. fél banán (olyan, amin nincsenek barna foltok)

2. egy teáskanál őrölt gyömbér (vagy adott esetben a friss leve)

3. két teáskanál kozmetikai olívaolaj (vagy egyéb olaj)

4. egy tojás felvert fehérjéje

Elkészítése:

1. A banánt egy villával pépesítsük. Adjuk hozzá a gyömbért és az olívaolajat.

2. Adjuk a fenti keveréket a felvert tojásfehérjéhez és keverjük össze alaposan addig, amíg folyós krémmé válik.

Felhasználása:
1. Vékony rétegben alkalmazzuk az arcunkra, a nyakra és a dekoltázs környékére. Hagyjuk kissé megszáradni, és 2-3-szor ismételjük meg a fenti eljárást. Az utolsó réteget körülbelül 10-15 percig hagyjuk megszáradni.

2. A maszkot mossuk le meleg vízzel, majd a bőrfelületet mossuk át szinte hideg vízzel.

3. A kezelt
pacsakute, 2020. május 20. szerda, 09:25
Kásler: több milliárd forintból megújulnak a központi régió orvostechnikai eszközei
járóbeteg-szakrendelőt érint.

Beszereznek diagnosztikai, képalkotó diagnosztikai, laboratóriumi eszközöket és sebészeti műszereket. Emellett endoszkópos, aneszteziológiai és intenzív terápiás, műtéti eszközöket, műtői berendezéseket, fizioterápiás, sterilizáló és higiénés eszközöket vásárolnak, valamint kórházi bútorokat is. Az informatikai fejlesztés révén pedig négyezer számítógép és nyomtató kerül a kórházakba és szakrendelőkbe.

A miniszter kiemelte: a koronavírus-járvány nagyon professzionális és jó eredménnyel kecsegtető kezelésével párhuzamosan folytatódnak a magyar egészségügy teljes átalakítását eredményező fejlesztések, így az Egészséges Budapest Program is.

Kásler Miklós hangsúlyozta, a kormány elkötelezett az új egészségkultúra iránt, amelynek fókuszában a megelőzés áll, és amely az ellátás technikai színvonalának emelésével hosszabbítja meg az emberi életet, növeli az egészségben eltöltött évek számát.

Felidézte: 2010-2016 között 500 milliárd forintot fordítottak a vidéki
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 12:36
BÉT - Vegyesen teljesítettek a vezető részvények
Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége jóval az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt idén az első negyedévben, a gyógyszeripari vállalat konszolidáltan 29,1 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 34,6 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest, árbevétele pedig 16,3 százalékos emelkedéssel 141,4 milliárd forint lett. Idén euróban 3 százalékos csoportszintű árbevétel-növekedésre számít a társaság, ha az árfolyamok nem változnak jelentősen.

Az OTP-csoport a vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet, 4 milliárd forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el, szemben az előző negyedév 103 milliárd forintos, és az egy évvel korábbi 73 milliárd forintos negyedéves nyereségével. A jelentős eredményromlást a koronavírus-járvány gazdasági hatása, a kockázati költségek jelentős emelkedése okozta. A bank korrigált konszolidált adózott eredménye mintegy 32 milliárd forint volt, 70 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél, és 65 százalékkal kisebb az egy évvel
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 17:42
MKB-vezérigazgató: Magyarország leghatékonyabb bankja lett az MKB
Hozzátette: a bank készen áll, alkalmas arra, hogy szintet lépjen. "Egyedül vagy másokkal" képes arra, hogy nagyobb és erősebb rendszer legyen a következő években, ahogy erre lehetősége lesz - fogalmazott a vezérigazgató.

Közölte, hogy a közgyűlés elfogadta az MKB Bank2019-es nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint készült egyedi, nem konszolidált mérlegét 1772,456 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és41,339 milliárd forint adózás előtti eredménnyel.

A közgyűlés az MKB csoport 2019-es IFRS szerinti konszolidált mérlegét 1759,796 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és 43,368 milliárd forint adózás előtti eredménnyel fogadta el.

A bank a tulajdonosok döntése értelmében nem fizet osztalékot, amit felelős döntésnek nevezett az elnök-vezérigazgató. A jegybank osztalékfizetést korlátozó intézkedésében szereplő szeptember 30-i határidő után újra megvizsgálják ezt a kérdést - fűzte hozzá.

Felidézte: az MKB Bank 70 éves történetének meghatározó periódusa volt a 2015 óta tartó
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 15:25
Egyszerű arctisztítás (arcpakolás)
Tudtad, hogy a szódabikarbóna remekül puhítja a bőrt, így arcpakolásokban is használhatod?

Ha például mézzel kevered össze, és így kened az arcodra, 15 perc után nagyon elégedett leszel az eredménnyel.

Ez a keverék ugyanis segít megszabadulni a pattanásoktól, sötét karikáktól, mitesszerektől, és szép, tiszta lesz tőle a bőröd.

A szódabikarbóna leradírozza az elhalt hámsejteket. Így teszi a bőrt simábbá, tisztábbá és frissebbé már az első használat után. A méz ezután könnyebben fertőtleníti az arcot, megnyugtatja a gyulladt felületet. Ez a maszk remekül ránctalanít, és felfrissíti a sejteket.

Hozzávalók:

4 evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz
1 teáskanál víz
Öntsd a szódabikarbónát egy tiszta üvegedénybe, és keverd hozzá a mézet. Lassan öntsd hozzá vizet. Kend fel a tiszta arcbőrre. 10-15 percig hagyd rajta.

Meleg vízzel mosd le.
Forrás :
pacsakute, 2020. április 08. szerda, 22:44
2. Titkok, melyeket nem vihetek magammal a sírba
három alkalommal - reggel, tanszerekkel megpakolt táskával rohanni a munkahelyre és onnan hulla fáradtan a gimibe... És minden alkalommal úgy készülni, mint ahogy a nappalisok. Ugyanannyi volt a házi, mint nekik! De hajtott a SZERELEM meg az a vágy, hogy TANÍTÓ lehessek!
*
Nem is értelek, hogy miket irkálsz itt össze a továbbtanulás TÁMOGATÁSÁRÓL, meg, hogy én voltam anya kedvence?
A lényeg, hogy sikerült az első évet a gimnáziumban - 11 tantárgyból - közepes eredménnyel befejezni és a szakmunkásvizsgám is sikerült.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=457878&aid=268641
Ehhez Ida is hozzájárult, mert egymás mellett dolgoztunk a vizsga-munkánkon a gyakorlati szakmunkásvizsgán...
- ,,Menj csak Mari! Majd készítek pár gomblyukat és leadom, mintha te készítetted volna!"
*
Drága barátnőm, betartotta ígéretét... Úgyhogy - akkor, ha ő nem segít bizony- egyik vizsgám sem sikerülhetett volna!
Amikor bevittem a műhelybe
furaila, 2020. március 30. hétfő, 14:22
2. Az oktatás és nevelés egyensúlya
AZ OKTATÁS ÉS NEVELÉS EGYENSÚLYA
(2. rész)
2. KI NEVELJE A GYERMEKET?

A média minden eszközével, minden csatornáján azt kellene sugalmazni, közvetíteni, hogy az EMBER ÖNMAGÁBAN HORDOZZA ÉRTÉKEIT és nem kizárólag a külsejével- hanem emberi, vagy "embertelen" megnyilvánulásaival tudja azt kifejezni. Már régóta szükségessé vált: a televízióból ömlesztve áradó agresszivitás, brutalitás visszaszorítása.
Sajnos az ezekre vonatkozó kísérletek, konferenciák eddig nem sok eredménnyel jártak.

Nem vittek közelebb annak eldöntéséhez sem, hogy ,,KI NEVELJE A GYERMEKET"?

Az EGYENJOGÚSÍTÁSSAL a lány-gyermekek is továbbtanulhatnak és a tanult szakmájukban (hivatásukban) napi munkával RÉSZT VESZNEK A TÁRSADALMI MUNKAMEGOSZTÁSBAN! Ezzel, hozzájárulnak a saját megélhetésükhöz szükséges anyagi javak előteremtéséhez. Ez az ELSŐ- vagy a további GYERMEKEK SZÜLETÉSÉIG NAGYON JÓL MŰKÖDIK.

Csakhogy az EMBERI UTÓD OLYAN TEHETETLEN élőlényként JÖN A VILÁGRA,
furaila, 2020. március 11. szerda, 19:08
1/100
Képek, videók
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
Virágágyás a Krisztina té
furaila
2020. május 25. hétfő, 23:20
krisztina nővér0308.jpg
maroka
2020. március 08. vasárnap, 07:58
krisztina nővér1009_3.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:40
krisztina nővér1009_2.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:40
krisztina nővér1009.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 18:39
krisztina-egerszegi.jp g
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 18:17
egerszegi_krisztina-10 24x
menusgabor
2018. augusztus 17. péntek, 18:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.