Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 09:13 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ez bizony fájni fog
valamilyen közszolgáltató céggel vagy csak egy szakszervizzel áll vitában. Ami most történt, azt egyszerűen úgy is nevezhetjük, hogy sok lúd disznót győzött. A bírósági döntés és a nyomában meginduló jogalkotás pedig alapjaiban rendezheti át a bankok és az átlag állampolgár viszonyát.

Tágabban értelmezve pedig üzen minden nagy cégnek, hogy nem éri meg tisztességtelenül fellépni az ügyfelekkel szemben, mert nem marad megtorlatlanul.

A jövőben a bankok nem élhetnek vissza az erőfölényükkel, vagy ha ezt mégis megteszik, nem számíthatnak arra, hogy majd valahogy kiügyeskedik magukat a helyzetből. Ha lassan is, de utoléri őket az igazságszolgáltatás, és alkalmasint jóval többet veszíthetnek, mint néhány milliárd forint. Jelen esetben akár 1000 milliárd forintot is kitehet a számla, ami nagyságrendileg annyi, mint amennyit az összes állampolgár személyi jövedelemadóként befizet egy évben. Ez bizony fájni fog, csak ezúttal nem az egyszeri állampolgárnak, hanem a banknak.

És még
menusgabor, 2014. július 03. csütörtök, 22:35
Devizahitelek - Orbán: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje
váltása jelent majd teljes körű megoldást a hiteleseknek - ismertette a menetrendet Orbán Viktor, aki szerint ennél a fázisnál lehet majd üzleti, bankstabilitási szempontokat figyelembe venni. Ugyanekkor kerülhet elő az állami szerepvállalás kérdése is - jegyezte meg.

A miniszterelnök szavai szerint mindezzel egy új korszak veheti kezdetét, a tisztességtelen bankok után "eljöhet a fair bankok ideje", amikor a bankok tisztességesen jutnak profithoz, az emberek pedig nem lesznek kiszolgáltatva az erőfölényükkel visszaélő pénzintézeteknek.

A kormányfő általános alapelvnek nevezte, hogy ha valaki tisztességtelenül jutott előnyhöz valaki másnak a rovására, akkor ezt a kérdést rendezni kell, mégpedig az eredeti állapot helyreállításával.

A reklámadó ügyében Orbán Viktor a rádióinterjúban ismét elmondta: az ügy és a felmerülő érvek kísértetiesen emlékeztetik őt a bankadó bevezetésére, hiszen mindkét terület tabunak számított korábban. Arról van szó azonban, hogy a méltányos közteherviselésben az
velemenyezd, 2014. június 27. péntek, 08:51
A pénzügyi ombudsmanról tárgyalhat a parlament
feladatokat is ellátó főigazgatóság jöjjön létre a NAV-nál.

Ezután következhet a pénzügyi jogok biztosának intézményét létrehozó indítvány megtárgyalása. Matolcsy György előterjesztése szerint a fogyasztóvédelmi feladatokat ellátó ombudsmanhoz a pénzügyi szervezetek eljárásaival kapcsolatban fordulhatnak az ügyfelek. Orbán Viktor miniszterelnök két hónappal ezelőtt beszélt arról a parlamentben, hogy bár az elmúlt két évben sokat tettek azért, hogy az embereket megvédjék az uzsorahitelektől, az erőfölényükkel visszaélő pénzintézetektől, a bankok "kíméletlenségétől", még mindig sok a dokumentálható állampolgári sérelem. Ezért javasolta, hogy brit mintára hozzák létre a pénzügyi ombudsman hivatalát.

Ma lesz a részletes vita a stratégiai földgáztározók állami tulajdonba kerüléséről, valamint Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető előterjesztésről is, amely megkönnyítené a legalább 250 ezer euró (nagyjából 70 millió forint) értékben hosszú lejáratú magyar állampapírt vásároló külföldi befektetők
velemenyezd, 2012. november 05. hétfő, 07:06
A Ház előtt a pénzügyi ombudsmanról szóló javaslat
A törvényjavaslat kimondja, hogy a fogyasztóknak - köztük a magánszemélyeknek, az egyéni vállalkozóknak és a mikrovállalkozásoknak - joguk van a pénzügyi biztoshoz fordulni, akit a pénz-, tőke- és biztosítási piac szabályozásáért felelős tárcavezető, azaz Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nevezi ki határozatlan időre, és ő is menti fel.

Az előterjesztés szerint pénzügyi jogok biztosának 35 évesnél idősebb jogász vagy közgazdász végzettségű magyar állampolgár nevezhető ki, akinek kiemelkedő elméleti tudása vagy legalább ötéves szakmai gyakorlata van, és jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a pénzügyi termékek fogyasztóinak állampolgári jogait érintő eljárások lefolytatásában, felügyeletében vagy tudományos elméletében. Nem tölthetné be a posztot az, aki a kinevezése időpontját megelőző négy évben országgyűlési, európai parlamenti vagy önkormányzati képviselő, államfő, kormánytag, államtitkár, polgármester, alpolgármester, nemzetiségi önkormányzat tagja, jegyző, a honvédség, illetve a
velemenyezd, 2012. november 01. csütörtök, 09:31
Krónika 1. rész (napirend előtt - Orbán Viktor, Jobbik, LMP)
le kell vonni a 2008-as megállapodás tapasztalatait: a következő kormányülésnek ezért ez lesz az egyik fontos napirendi pontja - jelezte, hozzáfűzve, hogy a kabinet javaslatának alapja a munkahelyvédelmi akcióterv támogatása lesz.A miniszterelnök azt javasolta, hogy angol mintára Magyarország is állítsa fel a pénzügyi ombudsman, vagyis pénzügyi szószóló intézményét az emberek védelmében, mert bár az elmúlt két évben sokat tettek, hogy az embereket megvédjék az uzsorahitelektől, az erőfölényükkel visszaélő pénzintézetektől, a bankok gyakorta tapasztalt kíméletlenségétől, még mindig sok a "dokumentálható állampolgári sérelem".

Jelezte továbbá, hogy Magyarországnak is fel kell készülnie a fenyegető élelmiszer-árrobbanásra, ezért az ősz során a gazdasági és vidékfejlesztési tárca külön munkacsoportja készíti fel a magyar nemzetgazdaságot a jövő év tavaszán várható nehéz világhelyzetre.

Az ősszel a parlament előtt álló feladatok között említette az új választási eljárási törvényt, "az
velemenyezd, 2012. szeptember 10. hétfő, 15:13
Orbán: nincs szükség a négy évvel ezelőttihez hasonló, rossz IMF-megállapodásra
alternatív IMF/EU-tárgyalási javaslatának kidolgozása előtt tanulni kell a korábbi hibákból, le kell vonni a 2008-as megállapodás tapasztalatait: a következő kormányülésnek ezért ez lesz az egyik fontos napirendi pontja - jelezte, hozzáfűzve, hogy a kabinet javaslatának alapja a munkahelyvédelmi akcióterv támogatása lesz.

A miniszterelnök közölte azt is, hogy bár az elmúlt két évben sokat tettek - és el is értek eredményeket - annak érdekében, hogy az embereket megvédjék az uzsorahitelektől, az erőfölényükkel visszaélő pénzintézetektől, a bankok gyakorta tapasztalt kíméletlenségétől, még mindig sok a "dokumentálható állampolgári sérelem". Ezért azt javasolta, hogy angol mintára Magyarország is állítsa fel a pénzügyi ombudsman, vagyis pénzügyi szószóló intézményét az emberek védelmében.

Jelezte továbbá, hogy Magyarországnak is fel kell készülnie a fenyegető élelmiszer-árrobbanásra - amely nyomában társadalmi nyugtalanság, feszültség, sőt konfliktusok alakulhatnak ki a világ különböző pontjain -,
velemenyezd, 2012. szeptember 10. hétfő, 14:43
Krónika 4. rész (GVH-beszámoló - általános vita)
tétlensége nélkül.

Szorgalmazta azt is, hogy a versenyhivatal tegyen meg mindent az útépítési kartellek felderítése érdekében.

Volner János szerint az energetika területén az volna követendő, hogy az árképzés alapja ne miniszteri rendelet, hanem az energetikai cégek költségeinek - nemzetközi összehasonlításon alapuló - figyelembe vétele legyen, mivel ezek a vállalatok szerinte "pénzszivattyút" működtetnek Magyarországon.

Hozzá hasonlóan Jámbor Nándor is felhívta a figyelmet a gazdasági erőfölényükkel visszaélő multinacionális cégekre.

Frakciótársuk, Gaudi-Nagy Tamás azt mondta, nem elégedettek a GVH munkájával, nem látnak ugyanis megfelelő törekvést a szervezet részéről arra, hogy a kiszolgáltatott fogyasztókat, a nemzetgazdaság pilléreit megvédje a rendelkezésére álló eszközökkel. A Jobbik keményebb, szisztematikusabb munkát vár el - közölte.

MSZP: fokozódik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat

Göndör István (MSZP) felszólalásában arra figyelmeztetett, hogy a jövőben egyre
velemenyezd, 2011. szeptember 27. kedd, 14:06
Képek, videók
Bizony együtt lélekben is
alvaro-hopihe
2018. október 22. hétfő, 10:16
Bizony nincs, de,ha,talán
alvaro-hopihe
2018. október 09. kedd, 06:17
Bizony nem. Már meg mérge
alvaro-hopihe
2018. szeptember 28. péntek, 13:59
Bizony igaz.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 04. kedd, 08:13
Bizony- Bizony.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 31. péntek, 04:12
Bizony ne !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 09:22
Bizony ám ! Betartani, va
alvaro-hopihe
2018. augusztus 23. csütörtök, 09:22
Bizony, de sok van pedig.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:36
Bizony igaz.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:22
Bizony nem fognak.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 08:51
Bizony.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 08:49
Bizony ám !!!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 18. szombat, 10:03
bírósági épületek
mecsery
2010. május 12. szerda, 16:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.