Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 02:26 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres finomságok
evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és keverjük el a mézzel és málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Eperfelfújt
Hozzávalók: 50 dkg eper, 15 dkg vaníliás cukor, 2 tojás, 15 dkg liszt,
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Eperkrémleves
Eperkrémleves hozzávalói:

40 dkg eper
2 db alma
1/2 citrom héja
2 cm-es gyömbér (v. 1 mk őrölt)
ízlés szerint cukor v. méz
1 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
3 db szegfűszeg
5 dl víz
2 dl főzőtejszín

Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot, tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat.

Ezután addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul, ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat, és a szegfűszeget.

Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le. (v. botmixerrel pépesítsük)

Végül hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt tálalnánk.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:12
Nyári kedvencünk: a limonádé
limonádé

4 citrom
gyömbér
cukor
mentalevelek
A citromokat egy tálba facsarjuk, majd egy kis rész gyömbért reszelünk és a mentalevelekkel együtt hozzáadjuk a citromléhez. Kancsóba öntjük, adunk hozzá cukrot (esetleg mézet), majd lehűtött szódavízzel felhigítjuk. Díszíthetjük citromkarikával, mentalevelekkel és tálaljuk jégkockával.

Gyümölcsös limonádé

Ízlés kérdése, milyen gyümölcsből készítsük el limonádénkat. Lehet almából, barackból, mangoból, körtéből, málnából, eperből, szederből, csupán egy a lényeg, hogy kb. fél deci rostos levet kapjunk.
A kiválasztott gyümölcsöket összeturmixoljuk, hozzáadjuk 3 citrom levét, kevés cukorszirupot és felöntjük hideg szódavízzel (vagy sima vízzel). Tegyünk bele gyümölcsdarabokat, jégkockát és díszíthetjük mentalevelekkel. Finom és egészséges limonádét kapunk.

Bodzás limonádé

A bodzás limonádét bodzaszörp segítségével készíthetjük, de ízfokozónak egy éjszakára 4-5 fej bodzavirágot áztathatunk
radvanszki_jozsef, 2014. május 20. kedd, 12:21
Karácsonyi torták sütés nélkül
vajjal és a citromhéjjal összegyúrjuk és a kapcsos tortaformába simítjuk. A barack harmadát turmixszoljuk a másik zöld citrom levével. A tejszínt habbá verjük. A tortakrémet és a pürét elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és habot.

Kevés krémet kenünk az alapra, elosztunk rajta 25 dkg szeletelt őszibarackot, majd megkenjük a maradék krémmel. Ezután tegyük be a hűtőbe 4 órára majd végén díszítsük citrom és barackszeletekkel.

Ropogós epertorta

Ez a torta finom tejszínből és eperből készül, amelyet télen mirelit gyümölccsel is helyettesíthetünk.

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 2 dkg vaj, 23 dkg ropogós müzli,6 fehér zselatinlap, 50 dkg eper, 2 kanál citromlé, 3 kanál eperlikőr, 40 dkg krémsajt, 2,5 dl tejszín.

10 dkg cukrot karamellizáljunk, majd adjunk hozzá 20 dkg müzlit és vajat, és jól keverjük el. A kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és kanállal simítsuk el. A zselatint áztassuk, az epret mossuk meg és vágjuk fel négy
agimami7, 2011. december 03. szombat, 17:51
3 torta recept sütés nélkül
vajjal és a citromhéjjal összegyúrjuk és a kapcsos tortaformába simítjuk. A barack harmadát turmixszoljuk a másik zöld citrom levével. A tejszínt habbá verjük. A tortakrémet és a pürét elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és habot.

Kevés krémet kenünk az alapra, elosztunk rajta 25 dkg szeletelt őszibarackot, majd megkenjük a maradék krémmel. Ezután tegyük be a hűtőbe 4 órára majd végén díszítsük citrom és barackszeletekkel.

Ropogós epertorta

Ez a torta finom tejszínből és eperből készül, amelyet télen mirelit gyümölccsel is helyettesíthetünk.

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 2 dkg vaj, 23 dkg ropogós müzli,6 fehér zselatinlap, 50 dkg eper, 2 kanál citromlé, 3 kanál eperlikőr, 40 dkg krémsajt, 2,5 dl tejszín.

10 dkg cukrot karamellízaljuk, majd adjunk hozzá 20 dkg müzlit és vajat, és jól keverjük el. A kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és kanállal simítsuk el. A zselatint áztassuk, az epret mossuk meg és vágjuk fel négy
angyalka___, 2011. november 28. hétfő, 21:58
Epres túrókrém kehely
Epres túrókrém kehely

7 - 8 kehely,. 2 dl űrtartalmú

Hozzávalók : 50 dkg túró, 60 dkg eper, 13 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 dl hulala tejszín, piskótatallér, 1 dl valamilyen édes likőr



Elkészítés : A megmosott és le-csepegtetett eperből válasszunk ki pár szemet díszítésnek, majd felét apróra daraboljuk fel, a másik felét pedig pürésítsük le. A túrót törjük át szitán. A tejszínt verjük habbá.

A túrót keverjük össze a pürésített eperrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a felvert tejszín felével ( ez lesz a túrókrém ) .

A felvert tejszín másik felét tegyük nyomózsákba.

Rétegezés : A kehely aljába tegyünk darabolt epret, erre tegyünk 2 - 3 db piskótatallért amit locsoljunk meg két teáskanál édes likőrrel. Ezután tegyünk tejszínhabot, majd túrókrémet.

Majd rétegezzük újra, darabolt eper, tallér, likőr, tejszínhab, túrókrém és végül megint egy kis tejszínhab. Hűtsük le, majd tálaláskor
horvathnemagdi, 2011. január 03. hétfő, 21:01
Epres túrókrém kehely
7 - 8 kehely, kb. 2 dl -es űrtaltalmú



Hozzávalók : 50 dkg túró, 60 dkg eper, 13 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4 dl hulala tejszín, piskótatallér, kb. 1 dl valamilyen édes likőr



Elkészítés : A megmosott és lecsepegetett eperből válasszunk ki pár szemet díszítésnek, majd felét apróra daraboljuk fel, a másik felét pedig pürésítsük le. A túrót törjük át szitán. A tejszínt verjük habbá.

A túrót keverjük össze a pürésített eperrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, és a felvert tejszín felével ( ez lesz a túrókrém ) .

A felvert tejszín másik felét tegyük nyomózsákba.



Rétegezés : A kehely aljába tegyünk darabolt epret, erre tegyünk 2 - 3 db piskótatallért amit locsoljunk meg két teáskanál édes likőrrel. Ezután tegyünk tejszínhabot, majd túrókrémet.

Majd rétegezzük újra, darabolt eper, tallér, likőr, tejszínhab, túrókrém és végül megint egy kis tejszínhab. Hűtsük le, majd tálaláskor
quacline, 2010. november 21. vasárnap, 09:22
Receptek vegyesen 2
a díszítéshez. A cukorhoz négy evőkanál vizet
teszünk és szirupot főzünk belőle. A tojásfehérjéhez sót teszünk, majd kemény habbá verjük. Mikor a
habverő határozott vonalakat rajzol, akkor érte el a kellő keménységet. Most öntsük hozzá további
kevergetéssel a szirupot és a málnát. Poharakba, csészékbe vagy porcelántálkákba töltjük, tetejét
málnaszemekkel díszítjük. Fél órán belül elfogyasztjuk. Azonos módon készíthetünk gyümölcshabot
az évszaknak megfelelő kínálatból. Így pl. eperből, meggyből, sárga- és őszibarackból sárgadinnyéből,
kiviből stb.

Vegyes jégrém
Hozzávalók: 6 db tojás, 4 dl tejszín, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor, 1/2 dkg vanillincukor, 10 dkg
eper, 4 dkg kakaópor.
Elkészítése: A tojásokat felütjük, vízgőz fölött, habverővel kevergetve, a cukorral együtt felfőzzük. Ha
krémsűrűségűvé vált, a vízgőzről levesszük és tovább keverjük, míg kissé lehűl. Csak így nem csomósodik
meg. Hideg vízbe állítjuk, így hűthetjük ki a
aprochef, 2009. július 27. hétfő, 18:47
Jó receptek
következő étel. De csak fejben. Készen, kóstolás után valami egészen nagyon finom ízt produkál...

Hozzávalók

Érett őszibarack, só, cukor, citromlé, friss gyömbér, szegfűbors, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, chilipaprika, hagyma. (A fűszerekkel csinján bántam, így lett finom.)

CSATNIK : a kísérő ételek között előkelő helyet töltenek be az "édes-csípős" vagy "erős-savanyú" csatnik, melyek általában valamilyen gyümölcsből (almából, citromból, guavából, mangóból, banánból, eperből, szilvából, kókuszból stb.) készülnek. Ám nem kevésbé finomak a rebarbarás, paradicsomos, sárgarépás csatnik. Ezt a szószós, krémszerű ételt legtöbbször párolt rizs mellé tálalják. A krémszerű, szószós csatnik nővelik az ízválasztékot és segítik az emésztést.
A barackokat hámoztam, daraboltam és először minden nélkül hagytam megfőni, besűrűsödni. (Mint mikor lekvárt főzök.) Csak ezután reszeltem bele a gyömbért, tettem hozzá a cukrot, sót, citromlevet. Így főztem még vagy 5 percig. Én jó édesre
grimilda, 2009. június 20. szombat, 20:38
1/2
Képek, videók
epres finomságok
szecsianna
2013. április 08. hétfő, 23:58
epres finomságok....
szupermami
2011. június 20. hétfő, 18:37
negyven_felett.png
menusgabor
2016. január 13. szerda, 22:13
A maradék idő.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
A maradék idő
irmus
2017. január 15. vasárnap, 09:45
a maradék
snbela44
2016. március 18. péntek, 08:47
maradék + édes burgonya
sarkadykati
2015. december 28. hétfő, 12:35
Katona Bálint - Maradék i
margoboszi
2015. november 24. kedd, 12:20
Maradék csendem...jpg
jozsuzsa
2015. szeptember 27. vasárnap, 20:07
A maradék idő.jpg
sznejuci
2015. szeptember 26. szombat, 16:34
Neszeszer maradékból
foltoskata
2014. szeptember 07. vasárnap, 21:49
a maradék
sarkadykati
2014. június 28. szombat, 02:36
a maradék dödölle
snbela44
2013. december 29. vasárnap, 23:45
Címkék
vaníliás cukrot, maradék krémmel, kiválasztott gyümölcsöket, bodzás limonádét, évszaknak megfelelő, maradék tejszínnel, másik részt, felét négy, fűszerekkel csinján, kapcsos tortaforma, egyik részt, pürésített eperrel, tojásokat felütjük, félretett eperszemekkel, őrölt fahéjat, cukorral együtt,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.