Belépés
2019. december 11. szerda | 50. hét | 345. nap | 20:03 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jó kívánságom !


Bédné Marika : 2019 . 06 . 14 . 14 : 31 .

Nos , vártuk , most itt van embertpróbáló hőség , szervezetünk
teherbírása egyre gyengülőben , vigyázzunk magunkra , vigyázzunk
egymásra , szomjazó állatkákra , vízért esedező kis virágokra , hogy
könnyedebben tudjuk átvészelni ezeket a tikkasztó napokat .
bedmarika47, 2019. június 14. péntek, 14:41
Tóth Ferenc a vitorlázó műrepülő-vb-t is megnyerte
A magyar pilóta sporttörténelmet írt a Torunban rendezett vb-n, ugyanis hetedik világbajnoki címét szerezte meg, egyúttal sorozatban a harmadikat.

"A Wroclawban megrendezett Világjátékok technikailag volt embertpróbáló, a toruni vb viszont mentálisan viselte meg a mezőnyt" - nyilatkozta győzelme után Tóth a Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint.

A pilóta elmondta, a változékony időjárás miatt a 12 nap alatt csak négy versenyszámot tudtak teljesíteni, ugyanakkor végig készen kellett állniuk, hogy bármikor tudjanak repülni, mivel nem lehetett tudni, mikor kapnak felszállási engedélyt.

A dobogón nem Tóth volt az egyetlen magyar, az ezüstérmet Szilágyi János szerezte meg.
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 09:41
Érdekességek
árulok el nagy titkot. A nyugati kultúrkör és racionális gondolkodás által oly nagyra becsült elme csak szolgáló ebben a megismerési és fejlődési folyamatban. A tudatosabbá válás, az analízis becses eszköze hatékony segítség a megértésben, a feldolgozásban - a végső választ azonban nem várhatjuk a logikus agytól. Egyszerűen nem képes megadni a tökéletesen megnyugtató válaszokat minden - például a legnehezebb, sorsszerű vagy akár tragikus - helyzetre. Az életünkben bekövetkező embertpróbáló, nehéz helyzetekre, válságokra, krízisekre nincs az elmének érvényes válasza, nem tudja megmagyarázni a miérteket: miért veszítünk el egy gyermeket, egy szerettünket, miért kell továbblépni egy kellemes helyzetből, kapcsolatból stb.

A saját válaszainkat a saját bölcsességünk forrásából tudjuk megalkotni - ez a szív szakrális tere, amelyre számos ősi írásban és később lejegyzett szájhagyományban találunk utalásokat (úgy is mint a szív titkos kamrája vagy a tudat időtlen dimenziója). Több
kirscha, 2016. május 03. kedd, 10:58
Akinek gondja van Rád (
Akinek gondja van Rád (Sz-Cs. Andi)
2016-02-14 03:51:00.002+01:00
,,Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok."
Péter első levele 5:7

Ma az emberek egy része ünnepel. Ünnepli a szerelmét, a társát, barátját, barátnőjét, házastársát. Ünneplik az eddig együtt töltött időt, az egymáshoz való tartozást, kötődést. Ajándékot vesznek egymásnak, étterembe mennek, vagy egy hangulatos teaházba. Sétálnak, beszélgetnek, felelevenítik az édes emlékeket. Minőségi időt töltenek együtt, mert fontosak egymás számára. És ez így jó. Jó, ha van mit, van kit ünnepelni. Jó ma különlegesen hálásnak lenni azért a társért, akivel a Mindenható ajándékozott meg.

Van, akit hidegen hagy ez a szokás, és számára ez a nap is ugyanolyan, akárcsak a többi. Vannak, akik nem akarnak ünnepelni, és vannak, akiknek még vagy már nincs kit. Nincs kivel megosztani
klementinagidro, 2016. február 14. vasárnap, 08:50
Június lett
JÚNIUS LETT

Június lett.
Mától meteorológiai nyár van, a maga örömeivel, gondjaival.
Öröm az iskolapadot otthagyó szünidei diáknak, szabadságukat
töltőknek, embertpróbáló gond a szabadban tűző napon vagy a
kemencék mellett dolgozóknak, és földjén görnyedő földművesnek..
Örömet jelentenek az e hónapban leghosszabb nappalok és a
kurtább energiaszámlák.. Öröm, az egyre több friss gyümölcs,zöldáru.
Kérdést is hozott június : vajon Medárd bő esőt hoz-e, vagy száraz
időt ? Vajon árvíztől kell e félnünk, vagy piaci árakat megduplázó
égető szárazságtól? Persze az arany középút az amiért imádkozunk.

Kívánok mindenkinek kedve szerinti szép júniust !
csabailajos, 2015. június 01. hétfő, 11:17
Március lett
Eljött végre március is.
Ha az időjárás nem is akar tudomást venni róla,
bizony a mai naptól tavasz van. Legalábbis papíron,
Nem volt kegyetlen a tél, de embertpróbálón kitartó.
Hiszen november végétől egyfolytában éreztette : ő az úr.
Mától viszont tetszik-nem tetszik át kell adnia helyét egy
emberibbnek egy reményt keltőnek.
Bár tudjuk, felborult éghajlatunk még számos meglepetést
tartogat, többnyire kellemetlent, a varjúkárogást lassan
felváltja a metszőollók csattogása, az előbújt madarak vidám
csipogása. A még fagyos föld már nemsokára mag után kiállt.
Lassan zöldell az őszi vetés is, már ahol a belvíz ezt engedi.
Szinesedik a domboldal. Nemsokára aranysárga barka,
hóvirág és ibolya és más korai virág nyillik kedvünkre.
S a tél melankóliájától zord vonásaink is lassan mosolyra váltanak.
Üdvözlünk március, üdvözlünk kikelet....
csabailajos, 2015. március 01. vasárnap, 00:26
Gödöllői Harsona
dicsőítik nevüket Gödöllő városában.
ne félj babám, nem megyek világra!- éneklik hős katonáink Arany János toborzó versét hadba vonulván és mi reménykedünk, hogy hazafiságunk emlékei a mostani vérzivataros időkből nem tűnnek el nyomtalanul. Reménykedünk benne, hogy akad majd még száz esztendő múltán is dolgozó, szorgos kéz, mely összegyűjti leveleinket, naplóinkat, fotográfiáinkat és utódaink is látni fogják önfeláldozásunkat a hazáért, hogyan öltötték fel lelkesen magunkra a mundért, mily embertpróbáló tetteket követtek el fiaink a harcztéren, s asszonyaink, lányaink otthon hogyan őrizték meg a kedves családi tűzhely szeretettel teljes melegségét.
Úrhölgyek és úrnők! Buzdítsátok hős fiainkat a harcztérre, a kik készek vérüket áldozni szeretett királyunkért, hisz tudják, nemzeti becsületünk forog koczkán. az utókor által elnevezett Nagy Háborúban. Bízzunk Istenben, a nemzetben és a hadseregben. Éljen a háború!

A legújabb IRKA könyv, a szecessziós "Álmok hajótöröttje" máj. 31-én kerül
gallokovacs, 2014. május 15. csütörtök, 14:10
Nincs Cím
ránézett, amíg élt, a vidék halásza, pusztai viszonylatban a tanya szomszédságában épült halászkunyhójából. Maga építette halászkunyhóját rendben tartja a Nemzeti park. A "Halász tanya" a Kiskunsági Nemzeti Park "Tanösvényén" az egyik objektum. 1975-ös évszámmal, a Park jelével tantáblán közlik a következőket. "A Duna-Tisza közi hátság mélyebb vizű szikes tavaiban és mocsaraiban évszázados hagyományai voltak a kisszerszámos halászatnak. A hajdan bővizű Kondor tóban is űzték ezt a mesterséget. Az embertpróbáló kenyérkereset egyik utolsó művelője Halász Ferenc volt, aki az itt megőrzött, saját kezével épített tanyáján töltötte életét. A tó szikes vizében főként kárász és compó jelentette a zsákmányt. Szerény jövedelmét földműveléssel és télen nádaratással egészítette ki. Főbb halászeszközei: varsa, emelőháló, szigony."

A jó szögben elhelyezett, állva kényelmesen olvasható tábla közelségében a nyolcvanas évek végén még láthatók voltak halászeszközök is, amelyek közül egy máig is megvan, egy lyukacsos
sayuri, 2013. február 17. vasárnap, 13:17
Autókilincs
Autókilincs

Hétvégén mikor már majdnem felforrt az agyunk is a melegtől, csapatostul megközelítettük a Balatont. Persze túl nagy enyhülésre nem számítottunk, és ahogy az egyik kiskorú jellemezte a víz hőmérsékletét az mindent elmond: legalább nem kell megszokni!

Azért jó volt a vízben kicsit pancsolni és kiengedni a heti gőzt. Különösen vicces volt a srácok párbeszédét hallgatni. Hamar kivégezték a környéken fellelhető bikinis nők mustrálását és kritizálását. A foci EB kivesézése sem tartott örökké. Néhány sör legurítása után jött az örök szerelem: autók minden mennyiségben. Ahogy fogyott a sör egyre bátrabbak és merészebbek lettek a srácok. Lassan már ott tartottunk, hogy mindegyikük profin ismeri az autókat és bármelyik részletéről felismeri bármelyiket.

Ekkor ugrott be az az oldal, ahol autók kilincsei vannak szépen, de egyszerűen fotózva. Na lássuk mennyire ismerik valóban a kocsikat. Volt nagy pislogás és kifogás keresés! Az oldal ugyanis nagyon egyszerű és mégis
vicky0709, 2012. augusztus 06. hétfő, 09:43
Autókilincsek
Érdekes honlapok egyperces

Autókilincs

Hétvégén mikor már majdnem felforrt az agyunk is a melegtől, csapatostul megközelítettük a Balatont. Persze túl nagy enyhülésre nem számítottunk, és ahogy az egyik kiskorú jellemezte a víz hőmérsékletét az mindent elmond: legalább nem kell megszokni!

Azért jó volt a vízben kicsit pancsolni és kiengedni a heti gőzt. Különösen vicces volt a srácok párbeszédét hallgatni. Hamar kivégezték a környéken fellelhető bikinis nők mustrálását és kritizálását. A foci EB kivesézése sem tartott örökké. Néhány sör legurítása után jött az örök szerelem: autók minden mennyiségben. Ahogy fogyott a sör egyre bátrabbak és merészebbek lettek a srácok. Lassan már ott tartottunk, hogy mindegyikük profin ismeri az autókat és bármelyik részletéről felismeri bármelyiket.

Ekkor ugrott be az az oldal, ahol autók kilincsei vannak szépen, de egyszerűen fotózva. Na lássuk mennyire ismerik valóban a kocsikat. Volt nagy pislogás és kifogás keresés! Az
gabfe, 2012. július 14. szombat, 12:01
Megvagytok????............hát ez kemény volt,
Embertprobáló volt ma megint..........és holnapra még magasabb hőmérsékletet igérnek..........

mi legalább éjszaka viszonylag jobb helyzetben vagyunk, mint azok, akik panellban laknak.............

szeretem én a nyarat..........de ez inkább Afrika.........
petyrallyeteam, 2012. június 18. hétfő, 20:16
1/2
Képek, videók
marikától1208.jpg
maroka
2019. december 08. vasárnap, 13:38
0 a Fotó Katitól Marika.
lovaszmarika
2019. június 21. péntek, 16:57
0 a Kati fotója Marika 1.
lovaszmarika
2019. június 21. péntek, 16:54
marikától.jpg
maroka
2019. március 08. péntek, 22:34
marikától0308.gif
maroka
2019. március 08. péntek, 20:41
Németh Marika&barátnői.jp
menusgabor
2019. január 24. csütörtök, 13:46
őszné Marikától0107.jpg
maroka
2019. január 08. kedd, 15:56
SZKT-Tóth Marika.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:01
Szigetfű Marika
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:02
Marika Sz.-tól
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika S.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika L.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
ligeti éva tikkasztó nyár
erzsikepuskas
2014. augusztus 26. kedd, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.