Belépés
2020. június 05. péntek | 23. hét | 157. nap | 05:01 | Fatime
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (illetékek)
családbarát lépés

Novák Katalin, a Fidesz vezérszónoka a 2010-es családbarát fordulat újabb elemeként beszélt az intézkedésről, hangsúlyozva, annak központi eleme a szabadság, a szabad mozgástér biztosítása, ezért helyes, ha az állam kivonul a hozzátartozók közti vagyonmozgás ezen aspektusából.

Ide sorolta azt is, hogy a testvérek közötti vagyonmozgás illetékmentessé tételével felesleges kiadásoktól kímélik meg az érintetteket.A Jobbik támogatja az indítványt

A családok - mint a társadalom és a nemzet alapjai - támogatásának fontosságát emelte ki Gyüre Csaba (Jobbik).

Arról beszélt: sértette a társadalom igazságérzetét az örökösödésre fizettetett illeték, ezért üdvözölnek minden könnyítést.KDNP: a legfontosabb emberi kisközösség támogatása ezSzintén a kormányzás családbarát fordulatát emelte ki Nacsa Lőrinc (KDNP), hangsúlyozva, hogy 2010 óta csökkennek "a legfontosabb emberi kisközösség" terhei, miközben emelkedik a támogatásuk.

Hangsúlyozta: a
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 15:02
Trianon 100 - Párbeszéd: csütörtökön országszerte tartsanak egyperces néma megemlékezést!
Kocsis-Cake Olivio keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a trianoni döntés miatt több millió magyar került másik ország fennhatósága alá, Magyarország gyönyörű területeket veszített el, az iparának és a mezőgazdaságának a nagy részével együtt.

Magyarországon kevés ügyben van nemzeti konszenzus, abban azonban a magyar társadalom többsége és az összes parlamenti párt is egyetért, hogy Trianon egy borzasztó tragédia volt - mondta a politikus. Nem a múltban kell keresni a megoldást, hanem azt kell kitalálni, hogy hogyan tudunk újra közösen együtt dolgozni egy szebb jövőért Magyarországon és határokon túl, a külhoni magyarokkal együtt - jelentette ki a képviselő. Erre az egyik legjobb lehetőség egy olyan erős, egységes EU, ahol eltűnnek a határok - tette hozzá.

A Párbeszéd szerint a trianoni évfordulót úgy lehet meghaladni, ha a környező országokkal is együttműködünk, ha békében élünk velük és nem azt az üzenetet közvetítjük, hogy revízióra készülünk - szögezte le. Egyúttal azonban
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 16:23
Debrecenben koncertezik pünkösdvasárnap a Szent Efrém Férfikar
A Liszt Ferenc-díjas Bubnó Tamás által alapított együttes a görögkatolikus főszékesegyház előtti téren, majd a Halközben, a Szent Anna-székesegyház előtt és a református emlékkertben mutatkozik be a Térzene program keretében - közölte a görögkatolikus metropólia sajtószolgálata az MTI-vel.

Közleményük emlékeztet rá, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága által elindított Térzene program célja, hogy a társadalom szélesebb rétegei számára is elérhetővé váljon a klasszikus zene.

A Szent Efrém Férfikar a pünkösdvasárnap 10 órakor kezdődő, Kocsis Fülöp érsek-metropolita által vezetett püspöki szent liturgiát teszi emelkedettebbé, a szertartás után pedig a szabadtéri koncertekkel örvendezteti meg a debrecenieket - írták.
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 15:02
Koronavírus - Az MSZP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi
volt a kormány részéről, és nagy szenvedést okozott a betegeknek és a családjaiknak is. Utalt a Tárki felmérésére, amely szerint minden tizedik magyar állampolgár a koronavírus-járvány miatt nem kapott meg valamilyen ellátást. Úgy vélte: Orbán Viktor és kormánya háborúzik, aminek súlyos, emberéletekben mérhető következményei vannak a civil lakosság tekintetében.

Ezért ismét lemondásra szólította fel Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, mondván, a tárcavezető megbukott a magyar társadalom, az ellenzéki pártok és a szakma szemében is.

Korózs Lajos azt hangsúlyozta: az egészségügyben kialakult helyzetért Orbán Viktor miniszterelnök és Kásler Miklós a felelős. A kormányfőnek azért van felelőssége, mert funkcióban tart egy olyan minisztert, aki elveszítette az orvosok és a magyar társadalom bizalmát, Kásler Miklós pedig vezetőként felelős az egészségügyi rendszer hibáiért, a gyalázatos fizetésekért, az alulfinanszírozásért, az alapellátás, a szakellátás és a sürgősségi ellátás gyalázatos
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 12:32
Az új pápa álláspontja Pio atyával kapcsolatban
felelő kongregáció végül 1982. október 23-án hagyja jóvá az eljárás megindítását, a következő hónapban a döntést a pápa is szentesíti aláírásával, így a vizsgálat hivatalosan is kezdetét veszi. 1986. február 23-án a Szentatya ismét nyilvánosan méltatja Pio atya érdemeit a Szent Péter téren összegyűlt fiatalok előtt. A pápa később e szavakkal emlékezik vissza: ,,A gyónásról beszéltünk, arról, hogy az emberek ritkán végeznek szentgyónást. Ennek számos oka van. Ha most nem vizsgáljuk e jelenség társadalom-lélektani okait, és egyéb, mélyebb problémákat, akkor röviden azt mondhatjuk, hogy a fő probléma a hitéletben és a gyóntatókban keresendő. A gyóntatóatyáknak ugyanis tudniuk kell jól gyóntatni. Ez egyfajta művészet, mégpedig a legnagyobb művészet: ,,Ars artium, regina animarum!", vagyis: a gyóntatás a művészetek művészete, a lelkek királynője - ahogyan azt még a középkor elején Nagy Szent Gergely pápa mondotta. Ez a művészet sok esetben a szentek titka. Itt, Olaszországban ilyen volt Pio
maroka, 2020. május 22. péntek, 10:42
Bejelentették a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj idei nyerteseit
tárgyegyüttes tervezése a cél. Veres Adrienn építész célja egy többfunkciós bútorcsalád létrehozása újrahasznosított műanyagból. A bútortervben bemutatott félipari hőpréssel előállított műanyagtáblák alternatívaként szolgálhatnak a bútorgyártásban.

Szintén az újrahasznosítás jegyében, Tóth Ádám olyan sorolható belsőépítészeti stuktúrák tervével nyerte el a zsűri bizalmát, melynek csomópontjai műanyag hulladékból, összekötő elemei pedig falécekből állnak. A felnőtteknek szánt építőjáték célja, hogy a társadalom által termelt műanyag hulladékot építőelemekké transzformálja.

Veres-Veszprémi Lili 2019-ben is ösztöndíjas volt minta- és textiltervezéssel, idén Savage Garden (Vadkert) című pályázata a kilim szőnyeg technikai és formai-strukturális adottságaira építve kíván egy ötdarabos kortárs szőnyegkollekciót elkészíteni, mely kitágítja a műfaj adta kereteket és kompozíciós sémákat.

Ösztöndíjat kapott a Perceptual Thinkers alternatív öltözékkollekció alkotója, Szalkai Dániel, aki évek óta
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 12:21
Interjú Székely János püspökkel
jót, mint egy normális áruház polcaira.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben mindenkinek lesz munkája. A munka nem elsősorban a haszon termelését fogja célozni, hanem emellett az ember kibontakozását, a világ szépítését.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az emberi élet újra szent lesz a fogantatástól a természetes halálig. Elképzelhetetlen lesz az, hogy bárki egy másik emberi lény életét kioltsa.
Álmodunk egy olyan világról, amelyben az idősek nagyon fontos szereplői lesznek a társadalomnak. A bölcsesség forrásai, az unokák nevelői, a derű és az imádság forrásai. Álmodunk egy olyan világról, amelyben az ember a fenntarthatóságra, a javak igazságos megosztására és lehetőleg kevés fogyasztásra fog törekedni. Mennyiség helyett minőségre.
Rá fog jönni, hogy csak akkor lehet igazán boldog, ha a Földünkön sehol sincs nyomor, éhezés, elnyomás. Természetessé fog válni az, hogy mindenki szívesen segít és ad, és öröm tölti el, ha adhatott. Álmodunk egy olyan világról, amelyben újra érték lesz
maroka, 2020. május 21. csütörtök, 09:53
A Vörösmarty Színház szeptemberben tervezi bemutatni Az ember tragédiája folytatását
A teátrum tájékoztatása szerint az online próbateremben már megkezdődtek az olvasópróbák a színház által felkért írók, Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál részvételével. A tervek szerint a darabot a színház négy rendezője, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János viszi színre a teljes társulat szereplésével, akikhez vendégművészként Trokán Péter, dramaturgként Perczel Enikő és Tucsni András, zeneszerzőként Dobri Dániel csatlakozik.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy a Vörösmarty Színház fennállása óta első alkalommal, 2018. december 1-jén mutatta be Madách Imre drámai költeményét Az ember tragédiája 1. címmel, s már akkor felmerült a négy rendezőben Ádám és Éva történetének folytatása.

Szikora János igazgató rámutatott, hogy Madách a 19. század végén fejezte be költeményét, de a történet nem ért véget, s őket izgatta, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel és milyen történetekbe sodorta Ádámot és Évát a huszadik század.

Darvasi László
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 11:57
Krónika 2. rész (napirend előtt: önkormányzatok, járvány, Trianon)
Ha lenne, akkor tudnák, mi az önkormányzatiság: az biztosítja, hogy az emberekhez legközelebb születhessenek meg a döntések - tette hozzá.

Megjegyezte: az önkormányzatok a veszélyhelyzetben is helytálltak, mindent megtettek a lakosság védelméért.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt, 2002 után az önkormányzatok folyamatos kifosztása zajlott, az akkori kormány az elhibázott gazdaságpolitika következményeinek jó részét az önkormányzatokon keresztül osztotta meg a társadalommal, forrásokat vont el, feladatokat terhelt az önkormányzatokra. A magyar önkormányzati rendszeren keresztül az állampolgárok az életüket érintő döntésekbe messzemenőkig képesek beleszólni, érvényesíthetik az érdekeiket - értékelt.

Közölte: miután korábban mérhetetlen eladósodás alakult ki az önkormányzatoknál, az adósságkonszolidáció és a feladatmegosztás újragondolása után megteremtődött a lehetősége annak, hogy az önkormányzatok gazdálkodjanak, önálló döntéseket hozzanak, mert már van ehhez
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 11:32
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
kaptak volna, ha a polgármesteren múlik a beruházás, aki nem támogatta azt.

Arra biztatta a képviselőt, bátran ismerkedjen meg a javaslattal, a megyei közgyűlések hatáskörébe nem tartoznak bele a megyei jogú városok.A forrásokat a megyei közgyűléseknek kell szétosztaniuk az egyes települések között - jelezte.

KDNP: egyszerűsödik az örökbefogadás folyamata

Szászfalvi László (KDNP) arra volt kíváncsi, hogyan gyorsítható és egyszerűsíthető tovább az örökbefogadás folyamata? Kiemelte: társadalom alapértéke a család, és a kormány társadalompolitikájának egyik alappillére a családközpontú gyermekvédelem kialakítása.

Felidézte az eddigi kormányzati intézkedéseket is, amelyek ösztönözték az örökbefogadást. Példaként hozta az örökbefogadói díjat, és az örökbefogadói gyest. Fontosnak tartotta, hogy idősebb, örökbefogadást tervezők is bekerülhessenek a rendszerbe.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár kiemelte: a gyermekeknek és gyermektelen
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 17:32
Mahatma Gandhi
mezejére, és habozás nélkül, noha a legmélyebb alázattal állíthatom, hogy aki szerint a vallásnak semmi köze a politikához, az nem tudja, mi a vallás.


Az emberiséget a szeretet törvénye uralja. Ha az erőszak, azaz a gyűlölet uralkodna már rég kihaltunk volna. És mégis, a tragédiája a dolognak, hogy az úgynevezett civilizált emberek, és nemzetek úgy viselkednek, mintha a társadalom alapja az erőszak lenne.


Nem szeretném előre látni a jövőt. Csupán a jelennel törődök. Isten nem adott hatalmat a következő pillanat felett.


Ellenzem az erőszakot, mert ha úgy tűnik is, hogy hasznos, a haszon csak átmeneti,
lilagondolatok, 2020. május 17. vasárnap, 09:02
Ferenc pápa üzenete az ápolók világnapja alkalmából
Jelképei vagytok a tábori kórház jellegű Egyháznak, amely folytatja Jézus Krisztus küldetését, aki közel lépett, és meggyógyította a szenvedőket bármiféle bajból, és aki lehajolt, hogy megmossa tanítványai lábát. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2020-ra meghirdetett ápolók és szülésznők nemzetközi éve keretében május 12-én tartják az ápolók világnapját. Ferenc pápa üzenetet írt ebből az alkalomból.
Ezen a napon emlékezünk Florence Nightingale születésének 200. évfordulójára. Az angol ápolónő teremtette meg a betegápolás etikai alapjait, indította el a modern nővérképzést és a kórházi betegellátás reformját. Ennek elismeréseként minden év május 12-én, az ő születésnapján ünneplik világszerte az ápolók világnapját.
A koronavírus-járvány történelmi időszakában újra felfedeztük, hogy milyen fontos szerepet töltenek be az ápolók és a szülésznők életünkben - kezdi üzenetét Ferenc pápa. Nap mint nap megtapasztaljuk az egészségügyi dolgozók bátor tanúságtételét és áldozathozatalát,
maroka, 2020. május 13. szerda, 17:30
1/407
Képek, videók
Tűsarkú-katalin-herceg ne-
agica2004
2020. május 30. szombat, 13:47
szent katalin imája0429.p
maroka
2020. április 29. szerda, 13:25
Katalin Nógrádi Vihar köz
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:06
Katalin Nógrádi Velence.j
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:05
Katalin Nógrádi Friss ken
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:04
Katalin Nógrádi Félig bef
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:04
Katalin Nógrádi Féláron e
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:04
Katalin Nógrádi Apátság.j
foldinefehereva
2020. január 25. szombat, 22:03
B_katalin és Judit asszon
maroka
2019. december 08. vasárnap, 13:16
0 a rozsa-szep Katalin na
lovaszmarika
2019. november 25. hétfő, 17:09
0 s KATALIN névnapra -6
lovaszmarika
2019. november 24. vasárnap, 10:51
A T Katalin mesemultban.j
liliana01
2019. augusztus 26. hétfő, 18:07
Gyüre 3
btomike
2010. január 14. csütörtök, 19:03
Gyureee
hubikaaa
2006. október 04. szerda, 10:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.