Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:12 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Oroszország felállította az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésébe küldendő delegációját
iratokat.

Áprilisi ülésszakán a PACE határozatot fogadott el, amelyben felszólította Oroszországot, hogy alakítson küldöttséget, és fizesse be az elmaradt tagdíjat. A közgyűlés egyúttal eljárás megindítását javasolta azon tagországok ellen, amelyek súlyosan megsértik az alapszerződésben rögzített kötelezettségeiket, vagy nem tartják tiszteletben az alapvető elveket és értékeket. A PACE párbeszédre szólította fel Moszkvát egy olyan helyzet elkerülése érdekében, amely akár azzal is végződhet, hogy a szervezet távozásra szólítja fel az érintett országot, vagy arra, hogy önmaga ajánlja fel tagságának visszavonását.

Az orosz parlament két háza januárban közös nyilatkozatot fogadott el, amely azzal vádolta meg a PACE-t, hogy "durván megsértette" Oroszország jogait az Európa Tanácsban, amikor parlamenti delegációját 2014-ben és 2015-ben - a Krím annektálására és Oroszország ukrajnai beavatkozására hivatkozva - megfosztotta kulcsfontosságú jogköreitől, amivel egyébként a testület "rendszerszintű válságba"
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:35
A török elnök Egyiptom felelősségre vonását sürgette Murszi halálával kapcsolatban
akkori vezérkari főnök vezetésével - 2013-ban eltávolította őt tisztségéből, mert azzal vádolták, hogy támogatja az iszlamista mozgalmakat.A megbuktatott elnök azóta börtönben volt, hétfőn az ellene szóló egyik per tárgyalásán lett rosszul, majd kórházba szállítása közben halt meg.

Erdogan szerdán azt állította, hogy Murszi 20 percen keresztül vergődött a bíróságon, de a hatóságok nem avatkoztak közbe. A török elnök arra szólította az 57 muszlim országot tömörítő Iszlám Együttműködés Szervezetét (OIC), hogy szintén tegye meg a "szükséges lépést". Jelezte: a témát a G20-csoport június végi oszakai csúcsértekezletén is fel fogja vetni.

Miután az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa kedden ugyancsak független vizsgálatot kért Murszi ügyében, Ahmed Háfez egyiptomi külügyi szóvivő szerdai közleményében azzal vádolta a világszervezetet, hogy szándékosan átpolitizálja a volt államfő halálát.

Kedden Törökországban országszerte gyászszetartásokat tartottak Murszi emlékére, amin több török politikus,
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 19:25
Orbán Viktor etióp keresztény vezetőkkel tárgyalt
Orbán Viktor, valamint Berhaneyesus Demerew Souraphiel bíboros, az Etióp Katolikus Egyház vezetője, Samson Bekele Demissie, az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház (EOTC) Gyermek- és Családügyi Szervezetének (CFAO) vezérigazgatója, valamint Girma Borishie Bati, a Mekane Yesus Etióp Evangéliumi Egyház (EECMY) Fejlesztési és Társadalmi Bizottságának (DASSC) igazgatója megbeszélésére eredetileg idén tavasszal került volna sor, ám a március 10-én történt etióp légi katasztrófa, illetve az ennek kapcsán Etiópiában elrendelt nemzeti gyász miatt a látogatás elhalasztásáról döntöttek.

A keddi tárgyaláson az etióp keresztény vezetők a magyar miniszterelnöknek kifejtették: egyházaik ellenzik a kivándorlást az afrikai országokból; azt szeretnék, hogy a fiatalok hazájukban boldoguljanak. Mint fogalmaztak, a szülőföldjüket elhagyók kiszolgáltatottakká, embercsempészek "játékszereivé" válnak. Elismeréssel szóltak arról, hogy Magyarország számos etiópiai fiatalnak biztosított ösztöndíjat, akik tanulmányaik befejezése
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 10:41
Krónika 3. rész (napirend előtt: költségvetés, napirend, interpellációk)
szúnyogirtást szorgalmazott

Lukács László György (Jobbik) a Nyugat-nílusi láz egyre növekvő számára, valamint az általa okozott halálesetek növekedésére hívta fel a figyelmet. Szólt arról is, hogy a kórokozó terjedése megfelelő szúnyogirtással megelőzhető lenne.

Arra várt választ: miért nem olyan irtást végeznek, amely megakadályozná a kórokozót átadó szúnyog terjedését?

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: a betegség elsősorban a legyengült szervezetű emberekre veszélyes. Szólt az európai esetszámokról és kijelentette: Magyarország nem a legfertőzöttebb országok közé tartozik.

A betegség a csípések elleni személyes védekezéssel, szúnyoghálóval vagy hosszú ujjú öltözettel előzhető meg az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint - mondta.

Évente mintegy 1,5 milliárd forintból végeznek szúnyogirtást Magyarországon - folytatta -, légi és földi járművekkel is irtanak, jelenleg hetedik hete folyik a munka.A képviselő nem
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 16:13
Jemeni polgárháború - Berlin az önként vállalt korlátozások ellenére tovább folytatja a hadiipari exportot az a
Az ellenzéki Zöldek egy szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjének irásbeli kérdésére a gazdasági minisztériumban összeállított válasz alapján januártól június elejéig 122 esetben, összesen 1,1 milliárd euró értékben engedélyezték védelmi ipari termék kivitelét a Szaúd-Arábia vezette koalíció országaiba.

A legnagyobb volumenű üzletek Egyiptommal köttettek, a német védelmi ipar szereplői 13 megbízáshoz kaptak kormányzati engedélyt, amelyek révén 801,8 millió értékben exportálhatnak egyiptomi partnereiknek. Az engedélyek számát tekintve az Egyesült Arab Emirátusok állnak az első helyen, 43 jóváhagyott üzlettel, amelyek összértéke 206,1 millió euró.

A kormány két esetben Szaúd-Arábiába irányuló exporthoz is hozzájárult, a kérelmezők 831 003 euróért speciális védelmi rendszerekkel felszerelt terepjárókat szállíthatnak a nyolc országból álló arab koalíciót vezető királyságba. Az engedélyeket annak ellenére állították ki, hogy Szaúd-Arábiával szemben hivatalosan teljes körű kiviteli tilalom
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 13:21
Sok mikroműanyag lehet a hazai folyók üledékeiben az SZTE kutatói szerint
A közlemény szerint a magyarországi folyókon levonuló árhullám nemcsak iszapot és uszadékfát szállít, hanem a víz felszínén rengeteg műanyagszemetet is látni, ezek időközben összetöredeznek, és egyre kisebb szemű mikroműanyaggá forgácsolódnak.

A mikroműanyagnak nevezett, öt milliméternél kisebb részecskék legtöbbször az eldobott és a környezetbe kikerülő műanyagok aprózódása révén keletkeznek, és jelenleg már globális problémát okoznak.

Az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékének kutatói a Maros üledékeit Lippától Makóig vizsgálták. Kimutatták, hogy a mederből származó egy kilogrammnyi mintában esetenként akár 40 ezer mikroműanyag-szemcse is található. Összehasonlításként: egy korábbi vizsgálat az angliai Manchester melletti vízfolyások üledékeiben kilogrammonként legfeljebb 12-25 ezer ilyen szemcsét azonosított.

A folyókba került mikroműanyag lerakódhat a mederben és az ártereken is, és jelentős környezeti kockázattal járhat. Bekerül a talajlakó és a folyók fenekén
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 11:41
Handó Tünde: a digitális bíróságok fejlesztése nem állhat meg
A digitális bíróság szolgálja az ügyfelek érdekeit és nagymértékben hozzájárul az igazságszolgáltatás hatékonyságának növeléséhez. Az OBH az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy a magyar bírósági szervezet megfeleljen a 21. század kihívásainak - mondta Handó Tudne, hozzátéve: az OBH kiemelt törekvése, hogy a magyar bírósági szervezetet átvezesse a digitális korszakba.

Az erőfeszítések eredménye jól látható: a legutóbbi uniós felmérés szerint a magyar bíróságok élen járnak a digitalizációban. Az Európai Bizottság 2019-es igazságügyi eredménytábláján első helyen áll Magyarország az elektronikus ügyintézési lehetőségek biztosítása területén, messze megelőzve a többi közt Franciaországot és Németországot - hangsúlyozta az OBH elnöke.

Elmondta: míg 2011-ben csupán a cégügyekben működött az ügyfelek és a bíróság között az elektronikus kapcsolattartás, mára minden szinten és ügyszakban lehetővé vált, és van, ahol kötelező az online kommunikáció.

Az aktuális projektekről szólva Handó
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:09
Az Európa Tanács illetékes biztosa a moszkvai tüntetésen őrizetbe vettek elengedését sürgette
Dunja Mijatovic az MTI-hez is eljuttatott közleményében leszögezte, hogy a békés gyülekezés, a szabad sajtó és a véleménynyilvánítás joga minden embert megillet, és ennek alapelve köti a strasbourgi székhelyű páneurópai szervezet mindegyik tagállamát, így Oroszországot is.

Mint írta, a helyi hatóságoknak javítaniuk kellene a nyilvános rendezvényekre vonatkozó szabályozást, illetve a demonstrációk kezelését, összhangba kellene hozni a gyakorlatot az európai és nemzetközi emberi jogi normákkal.

"A biztonságos, támogató környezet garantálására kellene összpontosítani a jogvédők, az újságírók és a civil társadalom aktivistái számára" - emelte ki.

Nagyjából négyszáz tüntetőt, köztük Alekszej Navalnij ismert orosz ellenzéki politikust is őrizetbe vették szerdán egy, nem engedélyezett moszkvai demonstráción, amelynek résztvevői azon rendőrök felelősségre vonását követelték, akik bűnrészesek Ivan Golunov tényfeltáró újságíró hamis vád alapján való meghurcolásában.

Golunovot, a Meduza
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:10
Őrizetbe vették Navalnijt a hamisan megvádolt újságíró ügyében meghirdetett tüntetésen
ellene emelt vádat. Az orosz sajtóban elterjedt vélekedés szerint az újságíró elleni fellépést a moszkvai városi vezetés és egyes szakszolgálati vezetők korrupt ügyleteiről írt cikkei váltották ki.A belügyminiszter a történtek miatt két, a letartóztatásért felelős rendőrtábornok felmentését kérte az elnöktől, az eljárást végrehajtó rendőröket pedig az ellenük folytatott vizsgálat idejére felfüggesztette.

Kedd esti kiszabadulása után Golunov közölte, hogy nem fog részt venni a mellette szervezett szimpátiatüntetésen, és közvetve másokat is eltanácsolt ettől. Közös közleményben kérte az olvasóktól a nem engedélyezett tüntetéstől való távolmaradást Galina Tyimcsenko, a Meduza vezérigazgatója és Ivan Kolpakov, a portál főszerkesztője, Jelizaveta Oszetinyszkaja, a The Bell független hírportál és Dmitrij Muratov a Novaja Gazeta című független lap alapítója, valamint Szergej Badamisin, Golunov jogi képviselője.Muratov, a Novaja Gazeta című független lap szerkesztőbizottságának elnöke a
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:08
OBH: eredménytelen a Fővárosi Törvényszék elnöki álláshelyére kiírt pályázat
Polgárné Vida Judit pályázatát még a személyes meghallgatása előtt visszavonta, így a pályázat elbírálása során csak Vadász Viktor törvényszéki bíró pályázatát kellett értékelni, amit azonban az OBH elnöke nem fogadott el - írták.

Az indoklás szerint a pályázat és a személyes meghallgatás alaphangulatát is a "harc", a Fővárosi Törvényszék és a pályázó elleni "támadás" és az ezzel szembeni "védekezés" víziója hatotta át. A pályázó - ezen gondolatok mellett - szót sem ejtett arról, hogy mi a bírósági szervezet működésének lényege és ez miképpen erősíthető egy tettrekész igazgatási vezető által - áll a közleményben.

Hozzátették, a Fővárosi Törvényszéken összpontosul a legtöbb ügy, ehhez mérten itt áll rendelkezésre a legtöbb emberi és tárgyi erőforrás is, így mindenkori vezetőjének feladata, hogy ezekkel hatékonyan gazdálkodva igazgassa az ország legnagyobb törvényszékét.

Ehhez pedig - a nyugtalanság és "harc" helyett - a nyugalom és a biztonság megteremtésére kell törekednie, mivel csak ez
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:18
Megfigyelés!
van-e megfigyelésre használt kártevő a gépünkön. A szoftvert eredetileg újságíróknak és emberi jogi aktivistáknak készítették azért, hogy ellenőrizhessék, figyeli-e a gépüket valaki. A program viszont szabadon letölthető és használható mindenki számára, aki Windows rendszerrel dolgozik.
Maga a program egy emberi jogokkal foglalkozó csoport és technológiai szervezetek szüleménye. A használata igazán egyszerű, gyakorlatilag elegendő letölteni az exe fájlt, majd rendszergazdai jogokkal elindítani a programot. Bár a Windows XP SP3-at támogatja, sajnos a Windows 8.1 64 bites kiadását egyelőre nem kezeli.A használat
Maga a fájl egy 26 megabájt körüli exe, ami hordozható, tehát nem igényel telepítést. A program forráskódja szintén hozzáférhető. A fejlesztők azt javasolják, hogy a szkennelés megkezdése előtt szakítsuk meg az
kirscha, 2019. június 11. kedd, 10:06
A Q10 hatásairól
(szabadgyök által okozott károsodásnak is nevezik). A Q10 alacsony szintje összefüggésbe hozható a hanyatló kognitív funkciókkal, a cukorbetegséggel, a rákkal, a fibromyalgiával, a szívbetegségekkel és az izomzat leépülésével.

Valójában a Q10 antioxidáns hatása az, ami a világ egyik legnépszerűbb öregedésgátló kiegészítőjévé teszi.

Mi is az a Q10?
A név talán nem hangzik nagyon természetesnek, de a Q10 valójában olyan lényeges tápanyag, amely úgy működik, mint egy antioxidáns a szervezetben. Aktív formájában a neve ubikinon vagy ubiquinol. A szervezetben természetes módon szintetizálódik, és fontos funkciókhoz használatos, mint például a sejtek energiával való ellátása, elektronok szállítása és a vérnyomásszint szabályozása. Az ok, amiért nem tekinthető ,,vitaminnak", azért van, mert minden állat, beleértve az embereket is, kis mennyiségű koenzimet állít elő, még élelmiszerek nélkül is.

Hogyan működik a Q10?
Ahhoz, hogy elegendő energiával rendelkezzünk a
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
1/997
Képek, videók
A BDSE közgyűlésen
szandi1989
2007. március 10. szombat, 14:31
Delegáció
sanci81
2015. december 07. hétfő, 16:24
Szlovák delegáció.jpg
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 15:56
10272 kilfoldi delegacio.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:30
A barátságod felállított
barbara111
2011. február 09. szerda, 18:41
1935-ben felállított orsz
csalogany13
2009. december 06. vasárnap, 22:50
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.