Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 09:09 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
"Szuperimmunitásuk" révén tudják megbetegedés nélkül hordozni a koronavírust a denevérek
betegednek meg. Azt akartuk kideríteni, hogy a MERS vírus miért nem iktatja ki a denevérek immunválaszát, ahogy teszi azt az embereknél" - mondta Vikram Misra, az USask mikrobiológusa.

A Scientific Reports című folyóiratban publikált tanulmányukban a kutatók elsőként mutatták be, hogy egy rovarevő barna denevér sejtjei hónapokon át fertőzöttek lehetnek a MERS vírussal az állat szervezete és a kórokozó együttműködése révén.

"Ahelyett, hogy elpusztítaná a denevér sejtjeit, ahogy azt az emberi sejtekkel teszi, a MERS koronavírus hosszú távú kapcsolatba lép a gazdaszervezettel, amelyet a denevér egyedi immunrendszere tart fenn" - magyarázta Misra, megjegyezve, hogy a SARS-CoV-2 valószínűleg ugyanígy működik.

A szakember szerint eredményeik azt sugallják, hogy a denevéreket érő stressz, például a betegségek, a természetes élőhelyeik elvesztése, szerepet játszhat a koronavírus más fajokra való átterjedésében.

Amikor a denevér immunrendszerét stresszhatás éri, az megbontja az immunrendszer
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 15:32
A bab gyógyhtaásairól
egy hüvelyes növény, amely tele van rostokkal. De nemcsak a rosttaralma kiemelkedő, hanem B-vitaminokban, vasban és káliumban is rendkívül gazdag.

Ha rendszeresen fogyaszt babot, akár meg is előzheti a szívbetegségek kialakulását. Ezt a benne lévő rostoknak és a fitokemikáliáknak is köszönheti, amelyek szívvédő hatással rendelkeznek.

A bab rákellenes növényi vegyi anyagokat tartalmaz, különösen izoflavonoidokban és fitoszterolokban gazdag, amelyek eredményesen harcolnak a rákos sejtekkel szemben.

A bab biztosítja a szervezetünk számára az oldható rostokat, amelyeknek kitüntetett szerepük van a vér koleszterinszintjének a csökkentésében. Már napi 10 gramm oldható rost fogyasztásával is jelentősen csökkenthető az LDL-koleszterin szintjének a csökkentése.

Mivel a bab sok rostot tartalmaz, így könnyen eltelít és lassabb vércukorszint-emelkedést okoz. Ez nemcsak azt segíti elő, hogy nem lesznek falási rohamaink és nem ingadozik a vércukorszintünk, hanem a szervezetünk
pacsakute, 2020. március 08. vasárnap, 22:29
Élő mohával kezelnének gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségeket
akkor sem helyből, sem máshonnét nem kapnak "üzem-anyagot" az idegsejtek.

Ennek a problémának a megoldására a kutató évekkel ezelőtt egy "vakmerő ötlettel" állt elő, amely abból ered, hogy cukrot, mely a neuronok egyetlen energiaforrása, a növények folyamatosan termelnek.

Ezen gondolatmenet alapján a több mint 15 éve szorosan és sikeresen együttműködő magyar-angol-amerikai-orosz-brazil kutatócsoport a biológiai modellezések során gyakran használt alacsony szintű mohákat együtt nevelt emberi sejtekkel. "Meglepetésünkre nagyon is "jól kijöttek" egymással, sőt egyebek mellett különböző hőmérsékleti, fény, tápanyag-ellátottsági viszonyokban is "vígan" életben maradtak bármiféle morfológiai vagy funkcionális elváltozás/károsodás nélkül" - magyarázta Palotás András, hozzátéve, hogy genetikai módosításokkal rá tudják továbbá venni a mohákat, hogy kifejezetten milyen anyagot termeljen a neuronok (vagy éppen a test bármely szövete) számára.

A növényi sejt, jelen esetben a moha, fény hatására
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:58
ooOoo
sejteknek. Nagyjából annyi sejtből épül fel a fizikális test, amennyi csillag és bolygó létezik az Univerzumban, direkt gépeltem nagy U betűvel.

Ha ugye a sejtek egy része fellázad, ellenem is, a tiszta szellem ellenében (alap természete egyébként tiszta, torzulásoktól mentes), azt azért hozzá kell tenni, ott problémák lépnek fel, mert a lázadást le kell verni, máskülönben a fizikális testnek annyi, akkor eléggé korán leáldozik. Nincs demokrácia vagy megalkuvás, nem is lesz, mármint a lázadó sejtekkel. A hierarchia az nem demokrácia, nem érdemes keverni a szezont a fazonnal. Akik ezt nem hiszik el, csupán azt tudom tanácsolni nekik, akkor még tanulmányozzák jobban a szellemvilágot is, mert ott is ilyesmi a helyzet.

Akkor ugye sokakban biztosan felmerül egy olyan kérdés... Mondjuk akkor miért is léteznek ragadozók vagy agresszív lények? Leegyszerűsítve ez azért van, mint írtam korábban a szellem alap természete ugyan tiszta és torzulásoktól mentes, de bizonyos részük torzulni akar, lehet
eposz, 2019. április 23. kedd, 06:38
A shiitake gomba gyógyhatásairól
A shiitake gomba tudományosan is bizonyított 8 jótékony hatása:

A shiitake gomba Ázsiában évszázadok óta népszerű táplálékforrás. A világon a második legnépszerűbb és a harmadik leggyakrabban termesztett ehető gombafajta.
Manapság a shiitake gomba a legtöbb boltban megtalálható, mivel húsos és érdekes íze kedvelt fogyasztói körében. Viszont amit kevesen tudnak, az az, hogy a gomba tele van B-vitaminnal, képes felvenni a harcot a rákos sejtekkel, a szív- és érrendszeri problémákkal és a fertőzésekkel. Ez csak néhány a shiitake gomba jótékony hatásai közül.

Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen kis gombának ilyen erőteljes hatásai vannak? A válasz egyszerű: a shiitake gomba antivirális, antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen kívül pedig stabilizálja a vércukorszintet és csökkenti a szervezetben a gyulladás mértékét. És mindez csupán a gomba fogyasztásának egészségügyi következménye. A shiitake gomba egyébként sokféleképpen beépíthető az étrendbe, és számos
pacsakute, 2019. január 31. csütörtök, 10:23
Új rák elleni védőoltás ?
támadunk meg, anélkül, hogy azonosítanunk kellene melyik fehérjéket ismerik fel a T sejtek."

A jelenlegi klinikai vizsgálatba először 15 enyhe limfómás daganatokkal küzdő beteg bevonását tervezik. Hogyha ez sikeresnek bizonyul, a kutatók szerint rengeteg daganat fajta kezelése leegyszerűsödhet. A kutatók azt is el tudják képzelni, hogy a módszernek a daganatok műtéti eltávolításakor is szerepe, mert megakadályozzák a lehetséges megmaradt daganatos sejtek terjedését és az áttétet képzett sejtekkel is leszámolhatnak - és a feltételezések szerint a genetikai rendellenességekből adódó rákfajták kialakulását is megakadályozhatják a jövőben.

"Nem hiszem, hogy korlátja lenne annak, hogy milyen típusú daganatokat tudunk kezelni, egészen addig, amíg azokba az immunrendszer is behatolt," mondta Levy.

Forrás: stm.sciencemag.org
yaskane, 2018. február 01. csütörtök, 13:24
Turmánium kerámia (Nuga Best szabadalom)
családban
Nem újulnak ki a régi betegségek
Javul a házastársi viszony
Csökken a kórházi ápolás költsége, gyógyszerekben megtakarítás-nyereség
Saját háziorvos
Nem vásárlás, befektetés a jövőbe
Turmánium kerámia funkciói:

Hőfunkció (pontkiégetés): ellazítja az izmokat, elősegíti a hőszabályozás, vérkeringés, immunitás növekedésének javítását. Aktivizálja a sejteket a test azon részében, amelyre hat. A leukociták (T-sejtek) a pontkiégetés területére gyűlnek az idegen sejtekkel szembeni harcra.
HIS hatás. Segíti a vízháztartás egyensúlyának fenntartását (csökkenti az ödémát, de nem hagyja elveszni a szükséges nedvességet), a szövetek regenerálódását, mikrobaellenes hatású. A rákos sejtek megállnak a növekedésben. Ezt a hatást a HIS segít elérni. HIS serkenti a tobozmirigy melatonin hormontermelését, amely blokkolja a daganat áttét folyamatát. HIS melegítő hatása erősíti a vérkeringést, a sejt metabolizmust, amely az egész szervezet megújulásához
kicsoda57, 2015. október 09. péntek, 21:45
Turmánium kerámia (Nuga Best szabadalom)
újulnak ki a régi betegségek
Javul a házastársi viszony
Csökken a kórházi ápolás költsége, gyógyszerekben megtakarítás-nyereség
Saját háziorvos
Nem vásárlás, befektetés a jövőbe
Turmánium kerámia funkciói:

Hőfunkció (pontkiégetés): ellazítja az izmokat, elősegíti a hőszabályozás, vérkeringés, immunitás növekedésének javítását.
Aktivizálja a sejteket a test azon részében, amelyre hat.

A leukociták (T-sejtek) a pontkiégetés területére gyűlnek az idegen sejtekkel szembeni harcra.
HIS hatás.
Segíti a vízháztartás egyensúlyának fenntartását (csökkenti az ödémát, de nem hagyja elveszni a szükséges nedvességet), a szövetek regenerálódását, mikrobaellenes hatású.

A rákos sejtek megállnak a növekedésben. Ezt a hatást a HIS segít elérni. HIS serkenti a tobozmirigy melatonin hormontermelését, amely blokkolja a daganat áttét folyamatát.

HIS melegítő hatása erősíti a vérkeringést, a sejt metabolizmust, amely az egész szervezet
kicsoda57, 2015. október 09. péntek, 21:42
A rákellenes vitamin: B17 a titkolt gyógymód?
ellenállást fejlesztenek ki a népszerű kezelés hatására, átváltoztatva őket "szuper" rákos sejtekké.
Az egészségügyi rendszer egésze csak most ébred rá arra, hogy a kemoterápia, amely elismerten méreg, károsítja az egészséges, nem rákos sejtek DNS-ét, kiváltva olyan molekulák termelését, ami még több rákos sejtet hoz létre. Természetesen nem kell valakinek rakétatudósnak lennie, hogy erre a következtetésre jusson, mivel a józanész azt diktálja, hogy az egészséges sejtek felrobbantása az egészségtelen sejtekkel együtt kárt okoz az összes sejtben.
Mintha mindez nem lenne elég rossz, kiderült, hogy a kemoterápia egy másik fontos mellékhatása, hogy a rákos sejtek még virulensebben növekszenek, mint korábban a kezelés előtt. Ahogy a "szuperbaktériumok" és "szupergyomok", melyekről most már tudjuk, hogy ellenállás alakul ki válaszul a hagyományos gyógyszeres terápiákra és a kémiai permetezésre, illetve ezek a "szuper" rákos sejtek már nem reagálnak a kemoterápia legagresszívebb formáira sem, ami azt
klementinagidro, 2015. augusztus 24. hétfő, 14:59
Rákos sejtekkel harcoló fehérjéket fedeztek fel izraeli tudósok
A haifai Technion egyetem kutatócsoportja a Cell című tudományos lap aktuális számában publikálta eredményeit két olyan fehérje rákellenes hatásának felfedezéséről, amelyek együtt rákos sejteket termelnek, viszont egymástól elszigetelve elnyomják a rákos daganatot.

Ciechanover 2004-ben a magyar származású Avram Herskóval és az amerikai Irwin Rose-zal közösen az ubiquitin elnevezésű folyamatért, vagyis a hibás fehérjéket lebontó, sejten belüli mechanizmus felfedezéséért kapott kémiai Nobel-díjat.

Az új, remélhetőleg áttörést hozó kutatásban, melyet Yelena Kravtsova-Ivantsiv vezetett, részt vett több tudós a haifai Rambam és Karmel kórházból, valamint ajeruzsálemi Hadassza kórházból.

A gyulladást ösztönző hatású p50 nevű fehérje számos sejtben termelődik, s már sok rákkutatásban szerepelt. Egy harminc éve felfedezett fehérje termeli, amelyet korábban több tanulmányban összefüggésbe hoztak a rosszindulatú prosztata-, mell-, tüdő-, feji és nyaki, vastagbél- és agydaganatok
velemenyezd, 2015. április 13. hétfő, 12:41
Halálra mérgezett rákos sejtek
Halálra mérgezett rákos sejtek
Végre hatásos eszköz az agydaganattal szemben

Bárhol is csap le a rák, az komoly kihívást jelent a szervezetnek. Talán sehol sem tud olyan keveset tenni az orvostudomány a gyógyulásért, mint az agyban felbukkanó daganatok esetén. Mostanáig.
Szilágyi Szabolcs
A rákos megbetegedések egyik leginkább rettegett formája az agyat érinti. Az igen nehezen kezelhető tumorok gyorsan tejednek és hamar leépítik az emberi szervezetet, így sebészeti eltávolítások különösen nehéz, többnyire lehetetlen feladat. De talán nem is ennek kellene lennie az üdvözítő megoldásnak, állítják a Harvard Stem Cell Institute kutatói. A szakemberek ugyanis előálltak egy új módszerrel, mellyel az őssejteket hívják segítségül, hogy rejtett módon cytotoxinokat csempésszenek a tumorokba.

Minden élő sejt számára mérgező a cytotoxin, de az elmúlt évtizedekben lezajlott orvosi kutatásoknak köszönhetően sikerült felfedni annak módját, miként lehet a mérget célzottan, meghatározott
horvathnemagdi, 2014. október 30. csütörtök, 17:11
1/5
Képek, videók
megbetegedve
djcsibu83
2006. október 11. szerda, 23:22
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
vikrózs ú.jpg
majus55
2009. november 09. hétfő, 19:42
Scientific.jpg
microtron
2006. július 24. hétfő, 10:46
denevérek.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:46
denevérek
eva6
2016. október 18. kedd, 18:24
denevérek
szicu
2016. június 20. hétfő, 14:06
hím denevérek.jpg
homokivar
2015. március 07. szombat, 11:59
Denevérek.gif
pacsakute
2014. november 20. csütörtök, 15:29
Denevérek.jpg
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 15:45
Denevérek tündére.jpg
pacsakute
2013. május 26. vasárnap, 14:47
deneverek.png
gizellalapu
2013. január 03. csütörtök, 10:01
denevérek.jpg
szicu
2012. december 16. vasárnap, 10:39
denevérek sorelválasztó.g
jpiros
2012. szeptember 15. szombat, 09:16
040_deneverek.gif
lyceum
2012. április 15. vasárnap, 09:00
Címkék
rákellenes vitamin, gyulladást ösztönző, biológiai modellezések, daganatok műtéti, szakemberek ugyanis, denevér sejtjeit, gomba fogyasztásának, összes sejtben, denevér egyedi, jelenlegi klinikai, magyar származású, Vikram Misra, kutatók elsőként, emberi sejtekkel, kémiai permetezésre, test bármely,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.