Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 17:55 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az élet
Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk:
az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk
meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyan
azzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával.

(Andrew Matthews)
klarika47, 2020. június 30. kedd, 07:25
Szent Adalbert-díjjal tüntették ki Müller Cecíliát
hitelesen és emberi hangon szólt hozzánk. Szeretnénk elismerni és megköszönni azt, hogy ilyen alázattal végzi a munkáját. Alázat nélkül nem lehet nagy dolgokat véghez vinni. Krisztustól tanulták ezt az apostolok, amit mi, keresztények is szeretnénk felmutatni.
Szeretnénk elismerni és megköszönni továbbá azt, hogy mindenki számára kimondva, kimondatlanul szólt a hitről és a családról. Minden eligazításban, tanácsban, ismertetésben, amit hallottunk, a sorok között mindig ott volt a család, az emberi kapcsolatok és a hit fontosságának a szerepe.
Ugyanúgy szeretnénk megköszönni és elismerni a keresztet is. Azt a keresztet, ami most is ott van főorvos asszony nyakában, és teljesen eggyé vált a személyiségével. Sok embert megerősített, másokat pedig elgondolkodtatott a puszta látványa. Végül szeretnénk megköszönni és elismerni ezzel a díjjal a magas színvonalon végzett szakmai munkáját."
A KÉSZ elnöke beszédében rámutatott arra, hogy Müller Cecília nem tett mást, mint ,,aprópénzre
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 13:11
Az emberi kapcsolatok fogaskerékrendszerébe olykor ...
"Az emberi kapcsolatok fogaskerékrendszerébe olykor homokszemek, kisebb-nagyobb szikladarabok kerülnek: a főnököd szerint hibáztál, ezért arrogáns veled; a párod szerint hazudtál, ezért kiabál veled; a szülőd szerint felelőtlen voltál, ezért gonosz veled... S mindeközben tudod, hogy nincs igazuk. Nem tetted meg azt, amivel vádolnak. S ha belenézel a szemükbe, látod. Látod, hogy ők is tudják. Tudják, hogy tévedtek. Ám nem vallhatják be maguknak az igazságot; számukra csak a szerep a fontos, az, amit mások róluk gondolnak.
Az ember leginkább az indulataival menekül önmaga elől. Amikor valaki hirtelen felcsattan, ok nélkül dühöng és vádaskodik, valójában csak bujkál. Bujkál az igazság, a valóság és a lelkiismerete elől.
Aki felelősséget vállal a tetteiért, szabaddá válik.
Többet nem kell
koszegimarika, 2020. június 28. vasárnap, 08:41
Krízisközpontot alakított ki a Johannita Segítő Szolgálat Mórahalmon
A krízisközpont annak a pályázatnak a segítségével valósulhatott meg, amelynek keretében a Karitatív Tanács hat nagyobb szervezete 650-650 millió forintot, míg három kisebb tagja 200-200 millió forintot fordíthatott fejlesztésekre - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke az eseményen.

Soltész Miklós hangsúlyozta: a pályázatnak és a segélyszervezeteknek köszönhetően nyolc nagy logisztikai központ és 24 kisebb bázis valósult meg az ország területén, amelyek révén sokkal hatékonyabban elérhetőek a jövőben a magyarországi és határon túli, támogatásra szoruló közösségek.

A Johannita Segítő Szolgálat 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében.

Soltész Miklós kiemelte: a johanniták jelmondata "a hit védelme és a rászorulók támogatása" mindennél fontosabb, "a hit, a nemzet és az ország védelme pedig mindannyiunk
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 14:01
12. évközi hét kedd 06.23
OLVASMÁNY a Királyok második könyvéből
Az Úr Ezekiás idejében megmenti Jeruzsálemet.
Izrael országának pusztulása után, Szennacherib, Asszíria királya követeket küldött Ezekiáshoz, Júda királyához ezzel az üzenettel: ,,Mondjátok meg Ezekiásnak, Júda királyának: Meg ne csaljon téged a te Istened, akiben bizakodol, és ne mondd: Jeruzsálem nem kerül Asszíria királyának hatalmába!« Hiszen magad is hallhattad mindazt, amit Asszíria királyai az összes országokkal műveltek, hogyan pusztították el azokat. Hát talán éppen te fogsz megmenekülni?"
Miután Ezekiás a követek kezéből átvette a levelet és elolvasta, felment az Úr templomába, és az Úr elé tárta. Így imádkozott az Úr előtt: ,,Uram, Izrael Istene, ki a kerubok fölött trónolsz, egyedül te vagy a föld összes birodalmainak Istene, te alkottad az eget és a földet. Hajtsd ide füledet és halld; nyisd meg, Uram, szemedet és lásd; halld meg Szennacherib minden szavát, aki azért küldött követeket, hogy gyalázza az élő Istent. Igaz,
maroka, 2020. június 23. kedd, 09:38
Emberi vágyak .
egész Világot . Mi emberek igyekszünk , álmainkat ,
vágyainkat mindenáron megvalósítani , dacolva
olykor ember erővel . A " munka nemesít " , régi
közmondás és bizony mennyire igaz , ha elveszítjük
türelmünket , küzdelmeinket feladjuk , a szó szoros
értelmében bizonytalanná válunk . Elveszik a hitünk ,
a bizalmunk , s hozzávetőlegesen kihat mindez az
egészségi állapotunkra is . Nyugtalanok , olykor
zsémbesek leszünk , amely bizony sokszor komoly
baráti kapcsolatokat is képes lerombolni . Kiégett ,
fagyossá vált lelkünket csakis a mindenkori békesség ,
a bizakodás a szebb jövő reményében : tehet
csak igazán boldoggá bennünket . A sötét felhők mögé
bújt napsugár is csak addig veszi el kedvünket
míg el nem bújik arany színű sugaraival . Máris jobb
lesz a közérzetünk , és az életkedvünk . Örüljünk tehát
minden apróságnak , bármilyen csekélyke is az , hogy
boldogabbá , reménytelibbé tehessük mindennapjainkat
bedmarika47, 2020. június 21. vasárnap, 14:27
Matovic: a cél az, hogy egyenjogúak legyenek a Szlovákiában élő magyarok
kormányfő többször is kiemelte: Trianon után száz évvel az az álláspontja, hogy a múltat nem ők írták, de a jövő a kezükben van. A történelmet megváltoztatni nem lehet - mondta Igor Matovic, hozzátéve: azért tárgyalt a magyar miniszterelnökkel, hogy előre tekintsenek. Megjegyezte, hogy a szlovák politikusok jellemzően ignorálták a történelmet, Trianont, azonban ezt nem tartja megfelelő megoldásnak.

Azt hangoztatta, hogy örül a "jó vízióknak". Fejleszteni akarják a gazdasági, kulturális, emberi kapcsolatokat a két ország között. Barátokként érkeztek, és úgy is távoznak - jelentette ki.

A szlovákiai magyar közösség tagjai gazdagítják Szlovákiát a kultúrájuk révén - vélekedett. Ők ugyanis többletajándékot kaptak a sorstól: mindkét nyelvet tökéletesen beszélik, sőt mivel a cseh nyelv szoros rokonságban áll a szlovákkal, ezért Csehországban is érvényesíteni tudják a tehetségüket. Ők a gazdasági élet egyfajta nagykövetei lehetnek és a visegrádi együttműködést is erősíthetik - hangsúlyozta.

Igor
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 14:52
Merkel: meg kell nyitni a kínai piacokat a külföldi vállalatok előtt
vagyis ugyanazon lehetőségek megnyitása a külföldi vállalatok előtt Kínában, amelyeket a kínai vállalatok élveznek az adott országban - és az egyenjogúság erősítésében "fontos elem" lenne, ha az Európai Unió (EU) és Kína megkötne egy "ambiciózus" beruházási megállapodást.

A kancellár kiemelte, hogy Németország a kölcsönösen tisztelt szabályokon és a szabadságon alapuló nemzetközi kereskedelmi rendszerben és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) megerősítésében, valamint a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok stabilitásában érdekelt.

Kereskedelmi és beruházási kérdésekkel kapcsolatban a gazdaság számos ágazatát érintették, köztük a közbeszerzések piacát is.

A kétoldalú kapcsolatok, gazdaság-, és kereskedelempolitikai és nemzetközi ügyek mellett tárgyaltak a koronavírus-világjárvány elleni küzdelemről, a "német-kínai emberi jogi párbeszéd" ügyéről és a "hongkongi helyzetről" is - áll a közleményben.

Németország júliusban átveszi az EU soros elnöki tisztségét Horvátországtól. Az elnökségi
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 16:02
Felsőzsolcán épített logisztikai központot a Katolikus Karitász
a terek az önkéntesek bázisai is lesznek. Az új központokban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé válik, így a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaiként is működnek majd - mondta az államtitkár.

Jelezte: a Katolikus Karitász 650 millió forintot nyert el ilyen logisztikai központok megépítésére.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról szólt: ha a karitatív szervezeteknek nincsenek jó minőségű intézményeik, akkor nehezebb karitatív munkát végezni, éppen ezért a kilenc legnagyobb szervezet 4,5 milliárdból újított fel, illetve épített új létesítményeket.

A felsőzsolcai logisztikai központ kiemelten segíti a Katolikus Karitász szociális-karitatív tevékenységét, a rászorulók támogatását, valamint a szervezet felzárkóztatási célú programjait. A helyi és regionális feladatellátását segítő raktárbázisként is
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 14:23
Krónika 7. rész (költségvetés)
megfelel, és jól szolgálja a megfogalmazott célokat. - értékelt.

Kiemelte a gazdaság megerősítését, a foglalkoztatás járvány előtti szintjének elérését és további növelését, a családok támogatását, valamint egy esetleges újabb járványra való felkészülést.

Megállapította: az elmúlt időszakban a járvány elleni védekezés sikeres volt, és a jövőbeni felkészülésben a fejlesztések mellett az eszközbeszerzéseknek is fontos szerepük lesz. Míg azonban az utóbbiak alapját eddig a jó külgazdasági kapcsolatok adták, mostantól a hazai eszközgyártásra helyezi a kormány a hangsúlyt.

Kitért a 2250 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapra, és rámutatott: az emberi munka, mint érték jelenik meg. A munkajövedelem a legjobb szociális jutatás, ahogy a jó gazdaságpolitika egyúttal a legjobb szociálpolitika is - összegzett a KDNP frakcióvezetője. Megjegyezte: nem állítják, hogy segélyre egyáltalán nincs szükség, de ez alapvetően krízishelyzetben segít, viszont, ha valaki erre rendezi be az életét, akkor a dolgozó
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:52
Elutasította a román képviselőház, hogy március 15. a romániai magyarság hivatalos ünnepe legyen
számolhatott volna be a magyarság ünnepéről.

A képviselőházi vita során a kezdeményezők nevében Kelemen Hunor arról beszélt, hogy a jogszabály a magyarság ünnepének hivatalos elismeréséről rendelkezik, és nem rövidíti meg a román többséget. Az RMDSZ elnöke azt kérte román képviselőtársaitól: adjanak egy esélyt a "remény politikájának", ne hallgassanak a gyűlölködőkre, bizonyítsák be, hogy nemcsak porhintés volt, amikor igyekeztek a külföldi partnerek elvárásainak megfelelően viszonyulni az etnikumközi kapcsolatokhoz az európai uniós és NATO-csatlakozás előtt.

Szabó Ödön, az RMDSZ frakcióvezető-helyettese felidézte: az erdélyi magyarság az utóbbi három évtizedben szabadon ünnepelte március 15-ét, két román államfő és tíz miniszterelnök köszöntötte a magyarok ünnepét. Rámutatott: nincs a bukaresti parlamentben olyan román párt, amely - államfővé vagy miniszterelnökké választott képviselője révén - ne tett volna ilyen korrekt gesztust a magyar közösség felé, az RMDSZ-tervezet elutasítása pedig
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:02
Orosz külügyi szóvivő: a cseh elit egy része céltudatosan rombolja Moszkva és Prága viszonyát
ugyanazok a partnerek" -mondta a szóvivő anélkül, hogy megnevezte volna az Egyesült Államokat.

"Ez a nyugati partner folyton olyan dolgokat visz be Csehországba, annak politikájába, amelyek destruktív természetűek" - tette hozzá.

Zaharova arra reagált, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök pénteken bejelentette két orosz diplomata kiutasítását. A döntést azzal indokolta, hogy a két érintett - aki a várakozások szerint vasárnap este érkezik Moszkvába - tevékenységével kárt okozott a cseh-orosz kapcsolatokban. A kormányfő szerint az orosz titkosszolgálat egyik Prágában dolgozó embere azzal próbált meg lejáratni egy másikat, hogy hamis információt szivárogtatott ki a cseh sajtónak. Eszerint márciusban egy orosz ügynök érkezett Prágába, hogy meggyilkoljon három cseh önkormányzati politikust.A cseh médiában megjelent értesülések szerint a feltételezett orosz ügynöknek Ondrej Kolár prágai 6. kerületi polgármestert, Zdenek Hríb prágai főpolgármestert és Pavel Novotnyt, Reporyje városrész
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 20:42
1/409
Képek, videók
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
Andrew Matthews.png
sarkadykati
2013. szeptember 15. vasárnap, 01:14
Andrew Matthews idézet.gi
szalai0913
2010. augusztus 30. hétfő, 20:58
Andrew Matthews idézet.jp
szalai0913
2010. április 18. vasárnap, 18:58
Andrew Matthews idézet6.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:20
Andrew Matthews idézet5.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:19
Az élet folyamatos tanulá
charlotteani
2007. december 22. szombat, 18:39
tantárgy-.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
tantárgyam.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
emberi kapcsolatok.png
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:28
Az emberi kapcsolatokban.
pacsakute
2014. július 02. szerda, 20:33
Emberi kapcsolatok.png
mailona
2012. június 15. péntek, 22:52
Emberi kapcsolatok
sarkadykati
2009. november 06. péntek, 06:18
emberi%2520kapcsolatok .jp
frega
2009. március 07. szombat, 21:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.