Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:42 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szervezkedőknek, tüntetőknek ajánlom
.... már nem is emlékszem, hogy mit mondott.
*
Jó lenne, ha megértenétek és nem hagynátok figyelmen kívül azt sem, hogy az egyének többsége nem képes elvonatkoztatni attól, amit látnak a képernyőn!?
*
Igen, őket kellene meggyőzni első körben, hiszen, nekik is van szavazati joguk és ők azok, akik ezzel élve túszul ejthetik (mint ahogy az elmúlt 28 évben meg is tették) évekre- évtizedekre azokat, akik már képesek az elvonatkoztatásra.
Mi a csudát várnak a szervezkedők olyan emberektől, akik gyűjteni akartak Gyurcsány fagyoskodó mamájának??!! Akkor, amikor Gyurcsány beszélt Ózdon, meg hasonló, volt gyárvárosban... elhitette hallgatóságával, hogy közülük való kisember, akinek a lakótelepen lakó anyukája úgy takarékoskodik a gázzal, hogy egészen takarékon használja, miközben bizony fázik...
Ezek az emberek oly mértékben képtelenek az elvonatkoztatásra, hogy eszükbe sem jutott, hogy megkérdezzék:
- miért nem segít abból az összeprivatizált milliárdos vagyonából a
furaila, 2018. december 11. kedd, 18:39
Kérdések-válaszok:
Miért nem éneklünk dicsőséget adventben?

Adventben és nagyböjtben nem énekelünk Dicsőséget az ünnepi szentmiséken. Nagyböjtben nincs alleluja ének sem, viszont adventben éneklünk alleluját. A visszafogott orgonaszó, a hiányzó virágdíszítés mind előkészülete az ünnepnek. Ugyanúgy a mise egyszerűsége is felkészülés az ünnepre. A Dicsőség estében különösen adventben, hisz karácsonykor hangzik fel az angyalok szavával az igazi Dicsőség! Dicsőség a magasságban Istennek, és békesség a jóakaratú embereknek. Ünneppé attól válik valami, ha kiemelkedik a hétköznapokból. Hallom olyan emberektől, akik minden nap valamilyen állófogadáson vesznek részt foglalkozásuk miatt, hogy már rá sem bírnak nézni a hideg-tálakra, nem hogy ünnepnek gondolnák. Most négy vasárnap kimarad a glória, hogy ne oly megszokott legyen, ünnepibb legyen karácsonyra.
suzymama, 2018. december 11. kedd, 15:44
2. adventi hét hétfő 11.10
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Jön az Úr, hogy megszabadítsa népét. A fogságból hazatérőknek ő maga épít jó utat. Boldogok, akik azon járhatnak!
Örüljön a puszta és a kiaszott vidék, ujjongjon a sivatag, és viruljon, mint a liliom. Virulva viruljon és örömében ujjongva daloljon! Mert övé a Libanon dicsősége, a Kármel és a Sáron pompája. Meglátják az Úr dicsőségét, Istenünk fönségét.
Erősítsétek meg az elernyedt kezeket, és a roskadozó térdeket szilárdítsátok meg! Mondjátok a csüggedt szívűeknek: ,,Bátorság! Ne féljetek! Íme, eljön Istenetek, eljön, hogy bosszút álljon és megfizessen. Maga az Isten jön el, hogy szabadulást hozzon nektek."
Akkor megnyílik a vakok szeme, és a siketek füle hallani fog. Ugrándozik majd a sánta, mint a szarvas, és a némák nyelve ujjongva ujjong. Mert vizek fakadnak a pusztában, és folyóvizek a sivatagban.
A száraz vidék tóvá változik, a szomjas föld vizek forrásává. A sakálok egykori lakóhelyén zöldellő fű és nád terem. És egy tiszta út
maroka, 2018. december 11. kedd, 12:06
Az előrelátó okosság tennivalóink elrendezésében
4. Az előrelátó okosság tennivalóink elrendezésében

I. Nem kell hinni minden szónak és ösztönzésnek, hanem óvatosan és türelmesen meg kell
fontolni mindent Isten előtt.
Sajnos gyakran hamarabb hisszük el s mondjuk ki valakiről a rosszat, mint a jót: olyan
gyarlók vagyunk.
De a tökéletes férfiak nem könnyen hisznek minden szóbeszédnek, mert tudják, hogy gyarló
az ember, hajlik a rosszra, és könnyen botlik a beszédben.

II. Nagy bölcsesség az, ha nem cselekszünk elhamarkodottan, és saját véleményünkhöz
csökönyösen nem ragaszkodunk.
Ennek a bölcsességnek része az is, hogy ne adjunk hitelt minden hírverésnek.
Ma hallott és igaznak megismert dolgokat pedig ne adjunk rögtön tovább.
Kérj tanácsot bölcs és lelkiismeretes emberektől, és inkább akarj az okosabbra hallgatni, mint
mindenáron a magad feje szerint cselekedni.
Az igaz élet Isten szerint bölccsé és sokban járatossá teszi az embert.
Minél alázatosabb, Istennek minél
kalmanpiroska, 2018. december 05. szerda, 11:58
Jó tudni a cipőváltásról
anyag segíti a mikroszkopikus organizmusok burjánzását, megfelelő környezetet teremt számukra, hogy hosszabb időn át ott maradjanak.

A 400 ezres bacilusszámot akkor is eléri a cipő egy-két héten belül, ha frissen vetted.Egy másik, 2013 és 2015 között végzett kutatás azt találta, hogy az emberek cipőjén 26,4%-os valószínűséggel fordul elő Clostridium difficile baktérium, mely szintén csúnya hasmenést okozhat.

A Houstoni Egyetem ehhez több mint kétezer mintát vett különböző emberektől, így az eredmény tekinthető reprezentatívnak. A bacilusok és vírusok kívül más is behordható. Összeszedhetsz üvegszilánkokat is, melyekbe aztán beleléphetsz otthon gyanútlanul.

Bármerre fordulsz meg napközben, a cipőd számtalan vegyszerrel találkozik. Például, ha fűre lépsz, ráköltözik egy kis gyomirtó, a betonon pedig gázolajrészecskéket szedsz össze. Ezek ugyan ebben a minimális mennyiségben nem veszélyesek, mégis érdemes elgondolkodni, mi máshoz érhet még hozzá a talpad a nap
pacsakute, 2018. december 01. szombat, 16:18
Kudarcba fulladt a francia sárgamellényesek és a miniszterelnök találkozója az újabb tiltakozónap előtt
korábbi szóvivője, aki jelezte, hogy azért akarta nyilvánossá tenni a megbeszélést, mert csak a saját nevében nyilatkozhat, nem kapott felhatalmazást a többiektől.

"Jelenleg csak ketten vagyunk itt, mindannyiunkon óriási a nyomás. Verbális és fizikai támadási fenyegetésekről beszélek, az életünk veszélyben van" - mondta a 26 éves volt szóvivő, aki az elmúlt napokig a sárgamellényesek egyik regionális vezetőjének számított. A támadások "99 százaléka a többi sárgamellényestől érkezik, nem békés emberektől, hanem radikálisoktól" - tette hozzá.

A másik sárgamellényes, akinek személyazonosságát sem a társa, sem a miniszterelnöki hivatal nem tette közzé, egy hátsó ajtón érkezett és távozott.

Egy, a sárgamellényesek által délután kiadott közlemény szerint még "korai" a találkozó a miniszterelnökkel.

"A Matignon-palota kapuja nyitva áll a sárgamellényesek képviselői előtt" - mondta a miniszterelnök a fiaskó után rögtönzött sajtótájékoztatóján. Szerinte a meg nem nevezett tüntetővel "hasznos és
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 18:01
Ébredés
,,Azért késik az ébredés, mert ellopjuk Istentől a neki járó dicsőséget. Figyeljünk és csodálkozzunk: Jézus ezt mondta: 'Dicsőséget emberektől nem nyerek' és 'Mi módon hihettek ti, akik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, amely az egy Istentől van, nem keresitek?' (Jn 5,41.44) Elég a testies vállveregetésből és a prédikátor ajnározásából! Elég abból, hogy ki-ki a maga rádióműsorával, gyülekezetével vagy könyvével dicsekszik! Ó, milyen émelyítő a szószékről elhangzó testies hivalkodás: 'Nagy megtiszteltetés számunkra, stb.' S a meghívott szónok (aki valójában egyedül kegyelemből állhat ott) nem csupán elfogadja a hízelgő szavakat, hanem el is várja! A legtöbb ilyen igehirdetőről elmondható, hogy sosem vennénk észre, milyen nagyszerűek, ha nem csinálnának nekik ekkora hírverést, mielőtt az emelvényre lépnek!
Szegény Isten! Neki mindebből bizony nem sok haszna van! S hogy akkor vajon miért nem teljesíti be rajtunk egyszerre áldott és rettenetes ígéretét, és miért nem köp ki bennünket a
kalmanpiroska, 2018. november 20. kedd, 13:02
2018. november 19., hétfői Napiszöveg
napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek.2Mert az emberek önmagukat fogják szeretni meg a pénzt, dicsekvők lesznek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, hűtlenek,3nem lesz bennük szeretet, nem lesznek készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók lesznek, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem fogják szeretni,4árulók lesznek, keményfejűek, büszkék, inkább az élvezeteket fogják szeretni, semmint Istent,5és látszólag istenfélők lesznek, de valójában nem úgy élnek. Az ilyen emberektől fordulj el.);
(Jób 22:3 Jehova erre így szólt Sátánhoz:,,Felfigyeltél Jóbra, az én szolgámra? Nincs hozzá hasonló a földön.
Feddhetetlen és becsületes ember, istenfélő, és kerüli a rosszat. Még mindig megingathatatlan, és nem adja fel a feddhetetlenségét,
noha megpróbálsz ellene ingerelni, hogy ok nélkül elpusztítsam);
(Jób 27:5NW Nem tudom elképzelni, hogy azt mondjam rátok, hogy igazságosak vagytok!
Mindhalálig feddhetetlen maradok!).
Úgy harcolhatunk az
charlotteani, 2018. november 19. hétfő, 23:43
A gyógyulás útja
király levelét. Attól fél, hogy kötekedési szándék áll a levél hátterében. Biztosan újabb háborút akar Szíria, és királya így keresi az okot a háborúra, hogy Naamán meggyógyítását követeli rajta. Izráel királyából ekkor feltör a kétségbeesés: ,,Hát Isten vagyok-e én, aki megölhet és megeleveníthet?" - kiált fel keserűen. Nagyon szánni való ebben a tehetetlenségében.
Olyan sokat várunk másoktól, emberektől, hogy őszinte perceikben ők is megdöbbennek, és nehéz helyzetbe kerülnek emiatt. Pedig a kis rabszolgalány Isten emberéről, és nem Izráel királyáról beszélt Naamánnak. Ahol a világ és a világ fiai - még a királyok is - saját tehetetlenségüktől gyötörve megtorpannak, ott Isten gyermekei Jézus hatalmáról tesznek bizonyságot. Elizeus számára nem lehetetlen a megelevenítés, mert az Úrtól kapott hatalmat hozzá. Te megismerted-e már a gyógyulás útját?

* Így imádkozzatok - Mt
kalmanpiroska, 2018. november 05. hétfő, 08:14
A Párbeszéd kezdeményezi a "hatnapos" munkahetek megszüntetését
Tordai Bence országgyűlési képviselő pénteken a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az év végéig még három olyan szombat van, amit "elvesznek" az emberektől, a családoktól, ráadásul ebből kettő decemberre esik.

Hozzátette, ha minden igaz, amit a Fidesz a gazdaságról állít, akkor bőven megengedhető lenne a hatnapos munkahetek megszüntetése. "Itt az ideje annak, hogy ne az emberek túlhajszolásából próbáljunk gazdasági teljesítményt kicsikarni, hanem pihent és motivált embereket láthassunk a munkahelyeken" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Tordai Bence kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hatodik nap ledolgozásával kapcsolatban hatástanulmány nem készült. Vannak olyan becslések, amelyek a bruttó hazai termék (GDP) legfeljebb 1-1,5 százalékára teszik ennek költségvetési vagy gazdasági teljesítményt érintő hatásait - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő szerint ezek a szombatok nem teljes értékű munkanapok, mert az emberek azok nagy részét "ellógják",
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 14:01
Tavaszi reggel a mohácsi mezőn
. utolsó sóhajok.

Barna szántás és ifjú zöld vetés.
Rá fellegek szelíd könnye pereg.
Alatta mélyen ott pihensz te is,
halálba hullott, hős magyar sereg.

Ó, szálló századok! . . . Ma reggel az
országúton csikót és tehenet
visznek vásárra svábok, magyarok,
sokacok a feledett sír felett.

Szekereznek békén a szörnyű múlt
sírján. Köröttük lángoló jelen.
És ez a dal a jövendőbe sír
érted, ó fajtám, te testvértelen.

Emberektől most és mindenkoron"
de Istentől soha el nem hagyatott,
te mégis pártos! Térdre hullsz-e már,
hogy elzenghessen a "Veled vagyok!"?

Hogy minden ősi temető felett
új magyar vetés támadhasson itt,
s érlelje, míg a földön ember él,
Isten csűrébe telt kalászait!

Istenem, áldd meg, Istenem, szeresd
a sokat vétkezőt és vérezőt!
Öltöztesd új tavaszi zöldbe, mint
e drága sírt, a mohácsi mezőt,

amelynek ősi szent vetésire
szürke
kalmanpiroska, 2018. október 26. péntek, 08:38
1/307
Képek, videók
Fegyvertelen tüntetőkre l
furaila
2018. november 23. péntek, 17:40
lengyel_tuntetok_bp201 603
menusgabor
2017. március 14. kedd, 22:19
örmény tüntetők.jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 12:44
Tüntetőktől féltik Orbán
basikele
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:41
-europa-tuntetok-athen ban
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:39
békés tüntetők
lovaszmarika
2012. április 17. kedd, 17:29
digitális tüntetők
mecsery
2012. január 16. hétfő, 01:22
washingtoni tüntetők
mecsery
2012. január 09. hétfő, 04:16
tüntetők.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 16:02
matracos tüntetők.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:55
Alagutnál tüntetők.jpg
agica2004
2011. október 02. vasárnap, 15:41
Az emberek többsége......
bongyi53
2009. március 13. péntek, 12:27
Az esetek többségében
jakabgasparne
2009. március 13. péntek, 05:49
az emberek többsége.jpg
napfeny62
2008. április 12. szombat, 22:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.