Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:34 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi !
Nagyon szépen köszönöm .
Kellemes estét , és jó éjszakát kívánok sok szeretettel !
Puszillak
Lásd meg az emberekben a jót ,
és a Te létezésed is jobbá válik , és szebbé .
Áldott Húsvéti ünnepeket kívánok
eva6, 2019. április 19. péntek, 21:39
Erdő Péter: felelősek vagyunk a szavainkért
hogy gyakorolja-e a vallását, a katolikusoknál rosszabb statisztikát eredményez, mint egy olyan vallásnál, amelyik nem írja elő a vasárnapi templomba járást. Ők vallásgyakorlónak nevezhetik azt is, aki egy évben egyszer, vagy egyszer sem megy el a templomba, ezzel szemben "nálunk arról, aki harmincszor megy el", mondhatják, hogy nem gyakorolja eléggé a vallását.

Hozzátette: nagy ünnepek táján, karácsonykor, a húsvéti időben az is eljön, aki máskor nem szokott, ezért fontos, hogy úgy fogadjuk az embereket és úgy végezzük a liturgiát, hogy érezzék, "itt életünk legmélyebb kérdéseiről van szó".

Erdő Péter a fiatalok megszólítási lehetőségéről szólva ismertette: csak az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében 450 hittanár dolgozik az iskolákban, akik "csakis a fiatalokkal vannak kapcsolatban". Ugyanakkor az iskolai hitoktatás jelenlegi rendszere azt eredményezte, hogy kevesebben járnak el a templomi foglalkozásokra. Ebben természetesen nagy a szülők felelőssége is, hiszen egy hétéves gyerek egyedül nem
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 10:21
Húsvét - Nagycsütörtökkel elkezdődött a szent háromnap
vacsorán alapította a papságot, a szertartáson részt vevő mintegy kétszáz pap megújította papi fogadalmait.

A bíboros homíliájában arról beszélt, hogy az egyház egyik legrégibb szertartása az olajszentelés. Az olajjal "felkenés a lélek különleges ajándékát vagy akár magát a Szentlelket közvetíti".

Kitért arra: a püspökökről és a diakónusokról már nagyon korán úgy tartották, hogy ők látják el a próféták és a tanítók szolgálatát. A mai világban azonban nem könnyű prófétának lenni. Csökken az emberek érdeklődése az egyház iránt, "szétszórtság vesz minket körül", és sokszor "magunkban is küzdenünk kell a lelkesedésért".

"És mégis, Krisztus erejére, világosságára a világnak ma talán jobban szüksége van, mint bármikor" - fogalmazott.

"Prófétai küldetésünk elsősorban azt kívánja, hogy tanúságot tegyünk hitünk alapvető igazságairól, ennek alapján pedig "rátalálhatunk a helyes cselekvés útjára" - tette hozzá Erdő Péter.

Nagycsütörtökön este az utolsó vacsorát idézik fel a katolikus
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 11:01
Mai harmónia kártyám
rendelkezik, így segíti a befelé fordulást. A kaktuszt védik a tüskéi. Tüskék nélkül védtelen, sebezhető. Figyelmeztet félelmeidre, gátlásaidra. A legmostohább kürülmények között is életben tud maradni. Tüskéi távol tartják a közeledőt. A sivatagos területek legnagyobb vízkészletét tárolják ezek a növények. Igazi kincs rejtőzik a szúrós külső alatt.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, keresd meg a rejtett kincseket partnerdben. Ha társat keresel, ne külső jegyei alapján ítéld meg az embereket, a belső tulajdonságait is fedezd fel.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy nehéz körümények ellenére is érdemes nyitott lenni, és ha szükséges, segítséget kérni egy megbízható baráttól vagy családtagtól.
Alaposan gondold át, vajon nem viszed-e túlzásba bizonyos tények takargatását vagy más nem okoz-e neked nehézséget ilyen jellegű viselkedésével.
Próbálj megbarátkozni nehezen alkalmazkodó emberrel. Nagyon tanulságos lesz.
Erre is gondolj: Gondolkodj el azon is, hogy
eva6, 2019. április 18. csütörtök, 06:28
EP-választás - Dobrev Klára: garanciát jelent az erős európai egyesült államok
egészségügyi minimum biztosítja, hogy ne legyen ekkora különbség egy magyar, és egy dán vagy holland kórház között.

A tisztességes megélhetést adó európai minimálbér biztosítaná, hogy ne kelljen elmenni Magyarországról - fejtette ki. Szólt arról, hogy az elmúlt tíz évben több mint 600 ezer magyar vándorolt ki, ami nem csak egy számot jelent, hanem emberi sorsokat, szétszakított családokat.

Bírálta a megszüntetett rokkantnyugdíjat, azt, hogy huszonezer forintos nyugdíjakból kellene megélniük embereknek, és az európai minimálnyugdíjat nevezte megoldásnak. Kritikával illette a kormány családtámogatási programját, ami szerinte "semmi másról nem szól, mint a leggazdagabb, és amúgy is jó módban élő rétegnek nyújt tíz éve nagyon sok pénzt, és eközben a családi pótlékot nem emelte tíz éve".

Az "Európa, maradunk!" című, a városi művelődési központban 300-350 ember részvételével tartott kampányrendezvényen Rónai Sándor, a DK szóvivője, EP-képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a hétköznapi embereknek
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:39
EP-választás - Sneider Tamás: fontos a korrupció felszámolása
Sneider Tamás úgy vélekedett, Magyarország az elmúlt tíz évben nem teljesített jól, minden statisztikai mutató alapján az unió legszegényebb országává vált, mindössze Bulgáriát előzi meg ebben a sajátos rangsorban, de "vélhetően már nem sokáig".

Május 26-án nagyon fontos, hogyan szavaznak majd az emberek, hiszen az ország fejlődéséről voksolnak. Ez a fejlődés vagy az Európai Unión belül valósul meg, vagy "egy új Szovjetunióban", hiszen Orbán Viktor külpolitikája egyre inkább keletre "taszítja" Magyarországot - mondta

az ellenzéki politikus.

Úgy fogalmazott: az, hogy az ország ilyen gyorsan leszakadt Nyugat-Európától, annak köszönhető, hogy "elképzelhetetlenül korrupt rendszer jött létre". Az unió "az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunkkal segítségünkre lehet" a korrupció mértékének csökkentésében, meggátolhatja az uniós pénzek ellopását; ha ez sikerül, újból elindulhat egy felzárkózási folyamat - jegyezte meg.

A Jobbik álláspontja szerint nem szabad bevándorlással megoldani a
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:24
Húsvéti készület Székely János püspökkel Kapuváron
szeretet örök eksztázisában él. A Fiú örök születés: öröktől fogva mindörökké születik az Atyától, az istenség teljességét kapja. Az Atya olyan, mint a nap, amely sugározza a fényt, mindent átad. A Fiú olyan, mint a tükör, mely mindent befogad, s mindent azonnal visszaad. A Szentlélek maga a fény, amely árad Atya és Fiú között. Ebből a titokból van a világ. Ez a világ végtelen szeretetből lett. Ebből van az atommagok és elektronok tánca, a férfi és a nő szerelme, a nyíló virágok, a nevető gyermekarcok. Mi, emberek arra születtünk, hogy megtanuljunk szeretni, megtanuljuk az életünket odaadni. Arra, hogy megtanuljuk tisztán énekelni a szeretet énekét, szeretetdallamokká legyünk, és a halál kapuján át majd beléphessünk Isten örök, végtelen békességébe, szépségébe.
*
A gonosz legfőbb célja, hogy elvágja az éltető forrásokat, a kapcsolatokat a Teremtővel és az élettel - figyelmeztetett ezután Székely János, majd hathatós eszközöket sorolt a gonosz elleni harchoz.
A gonosz öt halálos
maroka, 2019. április 16. kedd, 20:30
A csodálatos időszaporítás
A csodálatos időszaporítás

És Ő látván a néptömeget,
őket megsajnálta,
szívükre beszélt, azt magyarázta,
hogy Isten maga a szeretet.

Amikor aztán este lett,
tanítványai szóltak:
- Mester, küldd el az embereket,
mindjárt itt a holnap,
későre jár, és nincsen idejük!

- Adjatok nekik ti - mondta Ő -
a ti időtökből adjatok időt!
- Sajnos, nekünk sincs - volt a válasz -
és amink van, mi lenne az,
ennyi ember előtt?

De mégis volt közöttük egy, aki
öt határidőt tett szabaddá,
többet nem, csak még - szorultságból -
két negyedórát hozzá.

És Jézus mosollyal vette kézbe
mindezt, és fölnézett az égre,
míg hálát adott, áldva a Dicsőt,
s osztani kezdte a drága időt
tanítványai által az embereknek,
és íme: jutott mindenkinek,
sőt a végén még tizenkét napot
töltöttek el a megmaradt
időből.
Az is megíratott,
hogy csodálkoztak nagyon: mit
kalmanpiroska, 2019. április 16. kedd, 12:13
Paradoxon
amit teszünk bűntől szennyezett (1Jn 1,8).

Győzünk, ha megadjuk magunkat (1Móz 32,24-29), de alulmaradunk, ha küzdünk (1Pt 5,5c).

Ha felmagasztaljuk magunkat, megaláztatunk, de ha megalázzuk magunkat, Ő felmagasztal minket (Lk 14,11).

Szorult helyzetben is kapunk kiutat (Zsolt 4,2), de a jómód nem válik javunkra (Jer 48,11).

Mindenünk meglehet, és mégsincs semmink; de lehetünk szegények és mégis sokakat gazdagítók (2Kor 6,10).

Ha bölcsek vagyunk (az emberek szemében), akkor bolondok vagyunk (Isten szemében), de ha Krisztusért bolondok vagyunk, akkor vagyunk igazán bölcsek (1Kor 1,20-21).

A hitben való élet megszabadít a gondoktól és a félelemtől; a látásban való élet tele van félelemmel a moly, a rozsda és a tolvajok által okozott veszteség miatt (Mt 6,19).

A költő a keresztyén ember életét elejétől végéig paradoxonnak látja:

Önmagát kormányozza az ember,
ösvényt keres, s bozótban veszhet el,
Reménye is
kalmanpiroska, 2019. április 16. kedd, 11:42
Enneagram: Nyolcas Archetípus Szintjei
meg, hogy ezt észrevegye rajtuk, de a bátor és magabiztos külső alatt aprócska félelmek és kételyek kezdik gyötörni őket: nem egész biztosak abban, hogy képesek lesznek teljesíteni, amibe belekezdtek. Ha engednek ezeknek a félelmeknek, elkezdenek egyre kevésbé hinni abban a képességükben, hogy bármely helyzetben diadalmaskodni tudnak, ezért egyre inkább arra összpontosítják energiáikat, hogy felhalmozzák a terveik megvalósításához szükségesnek vélt forrásokat, és ezáltal fenntartsák a "rájuk bízott" emberek biztonságát és jólétét.

Ezért határozott eltolódás következik be a prioritásaikban, ami kezdetben alig észlelhető, ám igen messzire ható következményekkel jár. Az egészséges Nyolcasokat az hajtja, hogy lelkesednek az életért és kihívásaiért, szeretik az igazságot és az igazságosságot, és látomásaikban nagyobb lehetőségeket képzelnek el önmaguk és embertársaik számára. Az átlagos Nyolcasok már nem ilyen távlati célokra összpontosítanak, tetteiket a gyakorlati megfontolások kezdik vezérelni és az
eposz, 2019. április 14. vasárnap, 18:40
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi !
Jó reggelt !
Nagyon kellemes szép napot , és hétvégét kívánok Neked sok szeretettel
Puszillak
"Csak élni , élni emberek ! Időnk oly gyorsan elpereg ,
egy perc csupán az élet , de ez a perc lehet csodás
teremtő munka , alkotás , amely megőriz Téged ."..

Várnai
eva6, 2019. április 13. szombat, 14:32
Nincs Cím
van,
sötétje az időt is fogva tartja:
a nyomor börtön, rabja hontalan.

Egy olyan világban, ahol a szellem,
hit, érzés, álom eladó lehet,
és számláit a lelkiismeretben
kiegyenlíthetik sötét egek,

hogy az égbolt súlyától megroppanjon,
vagy elsüllyedjen a látóhatár,
s ne legyen távlat, ami összetartson,
Isten, ami a körívébe zár.

Egy olyan világban már nincsen ember,
csak az embert hamisító vadak,
s ha nem vonítsz együtt nem-emberekkel,
rád épülnek maguktól a falak.LABIRINTUS

A fehér egerek kitalálnak.
A ráció labirintusának
nem rabjai az ösztönök.
De az embernek nincs kijárat.
Becsapja fény, és hit, és látszat,
hogy célja is van az iránynak
élete falai
menusgabor, 2019. április 12. péntek, 19:30
1/3599
Képek, videók
Szervusztok gyerekek,....
jucinenadov
2016. december 07. szerda, 23:10
Télapóra-Szervusztok, ham
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:55
Szervusztok gyerekek.gif
borigit
2015. december 05. szombat, 14:00
szervusz.gif
rneckernusz
2010. március 02. kedd, 14:40
szervusz
1csendes
2007. június 29. péntek, 03:18
Lizy 25. Áldott húsvéti
jucinenadov
2018. április 17. kedd, 20:50
Áldott húsvéti ünnepet 8-
sz719eszter
2018. április 05. csütörtök, 12:36
Áldott húsvéti ünnepeket
irmus
2018. április 03. kedd, 09:27
Áldott húsvéti ünnepet!
dandej
2018. április 01. vasárnap, 01:12
szeretettel
eva6
2019. április 06. szombat, 06:05
Szeretettel
eva6
2018. november 24. szombat, 06:54
0 igaz szeretettel Otilia
lovaszmarika
2018. szeptember 16. vasárnap, 18:39
Sok szeretettel
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 22:49
Sok szeretettel neked.jpg
vorosrozsa66
2018. július 11. szerda, 20:28
Szeretettel
borigit
2018. július 10. kedd, 13:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.