Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:12 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Életeket ment a jóképű őrangyal
................
Hírsztár rovatunk e heti hőse Siklósi Gábor, a jóképű mentősfiú, aki a legextrémebb helyzetekben segít, és őrangyalként jár-kel szerte a világban.
Siklósi Gábor jóképű, tele van energiával, ráadásul főállású mentőangyal is. Tizenegy éve dolgozik mentősként, és soha, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy másik szakmát válasszon. Hiába a rossz fizetés, hiába a rengeteg munka és alázat, Gábor élvezi és szereti a munkáját. A fiatalembernek a legnagyobb jutalom, ha mosolygó és egészséges embereket lát maga körül.
- Az édesapám is mentős volt, és egyhez ragaszkodott csupán velem kapcsolatban: nehogy én is ezt a szakmát válasszam... Cafénak Siklósi Gábor.
A fekete hajú sármőr azonban nem hallgatott az apai figyelmeztetésre, a középiskola elvégzése után ő is mentősnek állt.
- Beleszerettem ebbe a szakmába, és azóta is tart ez az érzés. Azt gondolom, én mentősnek születtem, hiszen folyamatosan
maroka, 2019. február 23. szombat, 10:08
Fésűs Éva: Szeretném elmondani még
bizonyságokat,
egész esendő voltomat,
s közben a kegyelem
keresztvízből megmaradt harmatcseppjeit
lehajtott fejemen.

Lassan elengedő gyökereimben
érzem a remegést,
s egy mámorító titkot,
hogy élni nagyon szép volt.
Csak ezt akartam elmondani még."Kétféle embert ismerek: jó embert és tévedő embert, mert ő sem rossz, csak téved. Lehet, hogy nem helyes, de én nem tudok emberekre haragudni azért, mert másképpen gondolkodnak. Sőt, fiatal koromtól kezdve érdekel azok véleménye, felfogása, akik másképpen vélekednek, mint én, mert úgy érdekes és szép az élet, ha többféle szín jelenik meg benne.
A mezőn is sokféle virág pompázik, a Jóisten sem egyformára teremtette őket, mint ahogy az állatokat sem. Össze kell hangolódni a szeretetben.
Ez a titok. Addig nem lesz egyetlen ember sem jó, amíg nem néz szembe önmagával, és fel nem fedezi önmagában a rosszat, s
lilagondolatok, 2019. február 22. péntek, 10:14
Az áfonya gyógyhatásairól
flavonoidok megerősítik a hajszálereket, másrészt a gyümölcs megakadályozza a kalcium vérerekben történő lerakódását, amivel elejét veheti az érelmeszesedésnek is.

A fekete áfonya igen erős, ámde teljesen természetes vérhígító hatással rendelkezik, amivel sikeresen akadályozza meg, hogy a vérlemezkék összetapadjanak. Ezáltal azt is megelőzheti, hogy vérrög alakuljon ki, mely egyébként rendkívül veszélyes lehet.

A fekete áfonya igen jelentősen serkenti a mikrokeringést. Állatokon és már embereken elvégzett kutatások során is bebizonyosodott, hogy a fekete áfonya csökkenti az erek áteresztőképességét, miközben fokozza a vérkeringést és javítja az érrendszer tónusát. A kutatók azt is megállapították, hogy a fekete áfonya javítja a hajszálerekben a véráramlást, és így megszünteti a vénás és mikropangást a lábakban.

Mivel erősíti a hajszálereket, a szem vérellátásában is fontos szerepe van. Egy vizsgálat során egy hónapon keresztül feketeáfonya-kivonattal kezeltek 31 pácienst. A
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 19:09
MSN - hasznos hatásai
ami pedig gyakran előfordul fájdalomcsökkentő gyógyszereknél. Fontos még megjegyezni, hogy az MSM a testben is természetesen előforduló kén vegyület, nem hasonló a szervetlen szulfidokhoz, szulfitokhoz és szulfátokhoz, amikre sokan allergiásak.

Másik nagyon fontos tulajdonsága a természetes egészség megőrzésében az MSM-nek, hogy kitűnő allergia megelőző. Sokak szerint a legfontosabb szer az allergia megelőzésében az antihisztamin hatóanyag megjelenése óta, ami 40 évvel ezelőtt volt. Azok az emberek, akik szájon át szedik az MSM-et, vagy orrcseppet egészítenek ki vele nem szenvednek a szokásos szemégéstől, orrfolyástól, rekedtségtől, ami a pollen, por allergia állandó velejárója.

Az MSM-nek van anti parazita hatása is. A két leggyakoribb, béltraktusban előforduló parazitát vizsgáltuk. A Giardia egy parazita fertőzés a vékonybélben, ami a tápanyagok elégtelen felszívódását eredményezi. Ez a leggyakoribb oka a víz által okozott hasmenésnek az Egyesült Államokban. Az MSM egészen hatásos a
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 10:35
Bőrgyógyász: növekszik a melanómás megbetegedések száma
Kuroli Enikő azt mondta, a növekedés hátterében egyrészt a káros UV-sugárzás és a mértéktelen szolárium használat áll. Másrészt pedig az, hogy az emberek jobban odafigyelnek, és egyre többen mennek az elváltozásokkal orvoshoz.

Az évenkénti ellenőrzés mellett nagyon fontos az önvizsgálat is. Ha egy anyajegy asszimetrikus lesz, elmosódik a határa, növekszik vagy megváltozik a színe, meg kell mutatni egy bőrgyógyásznak - hangsúlyozta, hozzátéve: kis változás nem feltétlenül jelent komoly gondot, de mindenképp érdemes olyankor is szakemberhez fordulni.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 09:41
Mai harmónia kártyám
rendelkezik, így segíti a befelé fordulást. A kaktuszt védik a tüskéi. Tüskék nélkül védtelen, sebezhető. Figyelmeztet félelmeidre, gátlásaidra. A legmostohább kürülmények között is életben tud maradni. Tüskéi távol tartják a közeledőt. A sivatagos területek legnagyobb vízkészletét tárolják ezek a növények. Igazi kincs rejtőzik a szúrós külső alatt.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, keresd meg a rejtett kincseket partnerdben. Ha társat keresel, ne külső jegyei alapján ítéld meg az embereket, a belső tulajdonságait is fedezd fel.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy nehéz körümények ellenére is érdemes nyitott lenni, és ha szükséges, segítséget kérni egy megbízható baráttól vagy családtagtól.
Alaposan gondold át, vajon nem viszed-e túlzásba bizonyos tények takargatását vagy más nem okoz-e neked nehézséget ilyen jellegű viselkedésével.
Próbálj megbarátkozni nehezen alkalmazkodó emberrel. Nagyon tanulságos lesz.
Erre is gondolj: Gondolkodj el azon is, hogy
eva6, 2019. február 21. csütörtök, 05:37
Nincs Cím
szintén Nobel-díjas Linus Pauling kémikusról pedig ismert, hogy napi 10000-18000mg-ot szedett és 91 évesen hunyt el.

Ha azt vizsgáljuk, hogy az állatok mennyi C vitamint termelnek, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy egy 68 kg-os ember, naponta 12000mg C vitamint kellene bevigyen a szervezetébe. Érdekes, de inkább elszomorító tény, hogy az orvostudomány az RDA szerinti szükséges mennyiséget 60 mg-ban határozza meg. Az ésszerű alternatív tudomány egyébként 3-5 g-ot javasol naponta az embereknek, tehát 3000 - 5000mg szükséges ahhoz, hogy szervezetünk ellenálló legyen a betegségekkel szemben.

A C-vitamin feladata:

- Antioxidáns, a sejteket védi a szabad gyökök ártalmas hatásától.

- Részt vesz a hajszálerek, a csontok, a porcok és inak felépítésének folyamatában. Fentartja a fogak, az iny, a véredények épségét.

- Egyik legfontosabb szerepe a fertőzésekkel szembeni ellenállás növelése.

- Segíti a sebgyógyulást, szerepe van a vírusos
pacsakute, 2019. február 20. szerda, 22:50
Aranyosi Ervin: Öreganyó kis kórháza
anyóka,
csak úgy engedte útjára,
ha jól lakott szegény pára.
Néha vaddisznók is jöttek,
élelemért beröfögtek,
meg egy jó hátvakarásért,
szeretetért, miért másért?
Járt ott szarvas, nyúl, meg medve,
attól sem volt megrettenve,
szívesen vendégül látta,
finom mézzel megkínálta.
Az erdőből az állatok
szerették e varázslatot,
mit a néne velük megtett,
visszaadva életkedvet.
Családja, az sajnos nem volt,
amióta férje megholt,
az emberek elkerülték,
közelükben meg nem tűrték.
Pedig senkinek sem ártott,
csak kerülte a világot.
Csak tett-vett a háza körül,
s arcán látszott: szíve örül.
Cicák, kutyák vele éltek,
saját nyelvükön beszéltek,
s az anyó is beszélt velük,
igaz, nem volt külön nevük.
,, Szépségem" volt, ,,drágaságom",
,,aranyom", vagy kis virágom",
mindegyiket így becézi,
s mindet megcsodálva nézi.
Mind elfértek a
eva6, 2019. február 20. szerda, 06:24
egészség
Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hgy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, amivel gyógyítani tudják a szervezetüket, vagy karban tartja a bélműködésüket, mégis megtalálják. (Elgondolkodtató, hogy a bent tartott kutyákat mért érik el azok a betegségek, mint az embereket?) Mi emberek is tudhatnánk, hogyan kerüljük el a betegséget, mégis kevesen foglalkozunk ezzel.

MÁKKAL CSONTRITKULÁS ELLEN:

A mák került ide elsőnek, hogy a közép vagy idősebb korúak észrevegyék ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak annak
faciendum, 2019. február 19. kedd, 20:42
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi !
Nagyon szépen köszönöm kedvességedet .
Nagyon szép estét , és nyugodt , békés jó éjszakát kívánok sok szeretettel !
Puszillak
Valami különleges ereje van azoknak az embereknek , akiknek egyszer már összeomlott az életük , de a romokból képesek voltak újra felépíteni azt .
Már nem félnek a veszélytől , és nem félnek veszíteni
eva6, 2019. február 19. kedd, 18:46
6. évközi hét kedd 02.19
OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Amikor Isten látta, hogy az emberek gonoszok lettek, elhatározta, hogy eltörli őket a föld színéről.
Miután az emberek elszaporodtak a földön, látta az Úr, hogy nagy az ember gonoszsága, és hogy szívének minden gondolata és vágya mindenkor a rosszra irányul. Meg is bánta, hogy embert alkotott a földön, nagyon bánkódott miatta.
Azért elhatározta: ,,Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; el az embert, a barmot, a csúszómászót és az égi madarat, mert bánom, hogy alkottam őket." Noé azonban kegyelmet talált az Úr előtt.
Miután Noé az Úr parancsára elkészítette a bárkát, azt mondta neki az Úr: ,,Menj be egész családoddal együtt a bárkába, mert egyedül téged találtalak igaznak ebben a nemzedékben! Végy minden tiszta állatból hetet-hetet, hímet és nőstényt; a nem-tiszta állatokból pedig kettőt-kettőt, hímet és nőstényt, hogy maradjon utódjuk az egész földön! Mert még hét nap, és azután negyven nap és negyven éjjel esőt bocsátok a
maroka, 2019. február 19. kedd, 11:19
Fekete Lajos versei
dühének pusztaságát,
hogy valaha is emberrel szóltam.
Lehet, hogy egyszer visszatérek,
lehet, hogy többet sohse láttok: nekem már mindegy, -
csak csókkal ne várjon senki-száj, mert megint csak
hinném árulásnak
és szörnyűséghalló kábult fülembe
a harminc ezüst pénz egykor-zenéje, megint,
megint csak visszacsengene. - - -


ITT MESSZE, LENN A DUNA MELLETT

Jaj, végzetesen megkomolyodtam
határok, folyók és emberek közt;
dúlt esték, falak és bibliák közt
nagyon-nagyon megkomolyodtam...
Vert sorsok közt s vert magyarok közt
itt messzi lenn a Duna mellett,
kit nem hagyna el a kedve ?.. .
Ki néz itt este a csillagokba ?
Ki vígad itt füttyös szelekkel ?
Ki nótáz itt a hajnalokkal ?.. .
. . . Fájdalmas itt az őszi estve,
pásztortűz lobban és a furulya
vézna kis teste telides-teli van
zokogással.
Nehéz, nagy éjjel (csak hallanátok),
mily kínosan
menusgabor, 2019. február 18. hétfő, 23:00
1/3590
Képek, videók
Siklósi vár
06mohild
2013. augusztus 18. vasárnap, 22:06
siklósi vár.jpg
basikele
2012. augusztus 27. hétfő, 01:17
siklósi vár
lacipecsenye
2011. október 15. szombat, 16:34
Siklósi vár
irmus
2011. május 20. péntek, 17:26
siklósi.jpg
szidnifox
2011. március 06. vasárnap, 22:49
Siklósi vár kapuja
stevebarocsi
2009. június 05. péntek, 22:51
Siklósi vár
stevebarocsi
2009. június 05. péntek, 22:50
Siklósi vár
sarkadykati
2009. április 21. kedd, 08:45
Siklosivar.JPG
861204nuxko
2009. február 07. szombat, 23:40
Siklosivar2.JPG
861204nuxko
2009. február 07. szombat, 23:39
Siklósi várban2
andreakorom
2008. szeptember 16. kedd, 14:32
Siklósi várban1
andreakorom
2008. szeptember 16. kedd, 14:30
7cafe1f850975e4d80db8c ad0
vorosrozsa66
2018. július 25. szerda, 15:32
taza-de-café-con-el-ca min
taszat
2018. június 18. hétfő, 20:36
blenz-cafe.jpg
taszat
2018. január 23. kedd, 08:33
Címkék
Kuroli Enikő, fekete áfonya, emberek gonoszok, anyajegy asszimetrikus, magyar étkezési, betegségekkel szemben, OLVASMÁNY Mózes, nem-tiszta állatokból, növekedés hátterében, emberek elszaporodtak, fertőzésekkel szembeni, véredények épségét, háza körül, ésszerű alternatív, kalcium vérerekben, jóképű mentősfiú,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.