Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 21:02 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfizarándoklat indult a Sziklatemplomtól
Krisztusnál. Hamis lenne az a cölibátus, ha a férfi azt mondaná, nem érdekel a nő, vagy a nő, hogy nem érdekel a férfi. Az igazi cölibátus az Krisztusé. Az igazi férfi pontosan tudja, hogy kinek adja oda az életét.
Az idők jeleire való különlegesen érzékeny figyelemmel kapcsolatban a szónok elmondta: ez nem egyszerűen egyéni figyelgetés, hanem az Egyház tanításával való együtt mozgás, gondolkodás. Boldog Özséb életében ez úgy jelent meg, hogy a Pilisben és szerteszét éltek remeték, akik között többen hajlamosak voltak a remeteségre, sokan a maguk feje után mentek. Ezért a pápák szorgalmazták, hogy tömörüljenek közösségbe ezek a szentéletű emberek. Boldog Özséb, amikor Isten megadta neki a lehetőséget, hogy összegyűjtsék a lángokat, érzékenyen figyelte az idők jeleit. Tudott az Egyházzal együtt gondolkodni, nem egyéni eszmerendszereket talált ki, hanem az Egyházra figyelt. Isten megerősítette őt egy látomásban, és kiderült, hogy nagy áldás van rajta. Tíz éven belül hét kolostort alapított.
Ugyanígy,
maroka, 2020. július 06. hétfő, 09:00
Évközi 14. vasárnap 07.05
megtapasztalta. Ugyanakkor azt is tudja, hogy minden hitetlenség ellenére az Atya munkálkodik minden emberben. Kik elől van elrejtve Isten igazsága? Minden bizonnyal az írástudókra gondol. Az ő hivatásuk az, hogy Isten ügyeivel foglalkozzanak. Értelmezzék és helyesen tanítsák a népnek a törvényeket, amelyek mind a vallási, mind a társadalmi életet szabályozzák. Úgy tűnik azonban, hogy az ő Istenről alkotott képük elhomályosult és az ember hivatásáról való elképzelésük eltorzult. Mint hivatalos tanítók hajlamosak arra, hogy mindent jobban tudjanak másoknál. Olykor pedig azt képzelik magukról, hogy még Istennél is jobban tudnak mindent. Mindez a helytelen, téves törvényértelmezéseikből látszik. Saját okoskodásaikat próbálják az emberekre erőltetni, ami nagyon messze áll Isten szándékaitól. Nem csoda tehát, hogy elfordulnak tőlük az egyszerű emberek, és szívesebben hallgatják Jézus tanítását. Mert azt megértik. Mert az megérinti őket. Mert igaznak tartják. Ők abból az egyszerű igazságból indulnak ki, hogy
maroka, 2020. július 05. vasárnap, 08:14
8 csodálatos dolog
állapotként az egyedüllétre, és sajnálják azt az antiszociálisnak, szomorúnak gondolt valakit, aki társ nélkül éli mindennapjait. Pedig a magány, ha tudjuk, hogyan kezeljük, rendkívül inspirálóan hathat ránk.
Nem azt mondjuk, hogy mostantól menekülj az emberektől, amikor csak a közelükbe kerülsz, hanem azt, hogy ha az egyedüllét lapjait osztja neked a sors, próbáld meg jól keverni őket. Ha megteszed, 8 remek dolgot tapasztalhatsz meg!
1. Feltöltődhetsz.

A zsúfolt mindennapok során hajlamosak vagyunk elfelejtkezni magunkról, és a legtöbb energiát a körülöttünk lévő emberekbe fektetjük. Igyekszünk boldoggá tenni a szeretteinket, időt szakítani a barátainkra, megfelelni a munkatársainknak. A folyamatos figyelem és tenni akarás nem csak testileg, hanem mentálisan is nagyon megterhelő - ha viszont egyedül vagyunk, van néhány percünk magunkra is.
Feltölthetjük a már lemerülőfélben lévő elemeinket, elmélyedhetünk lelkünk "bugyraiban", és felfedezhetjük, mit is kellene változtatni,
liliana01, 2020. június 29. hétfő, 12:40
Tibeti horoszkóp
félniük? A fekete bivalytól
Szerencse számaik: 6, 18, 30
Virágzásának hónapja: November

A fém Gong
Születési év: 1945, 1957,1969, 1981, 1993, 2005

E jel alatt született emberek, mint a lovagok, bátrak, igazak, nemesek és nagylelkűek. Nagyon önkritikusak és érzékenyek. Figyelmeztetnek az élet minden elkerülhetetlen alakulására, és megpróbálják mások elől elrejteni saját rossz tulajdonságaikat. Inkább valakiért vagy valamiért képesek élni. Ezek az emberek gyakran hajlamosak feladni a nagy ideálokért folytatott harcot, és szünetet tartva élvezni az itt és most zajló életet.

Kivel barátkozzon? - A Jade kővel
Kitől kell félniük? A fekete Teknőstől
Szerencse számaik: 7, 19, 31
Virágzásának hónapja: Szeptember

A fekete Teknős
Születési év: 1946, 1958, 1970 , 1982, 1994, 2006

Ezek az emberek ellenőrzésük alatt tartják saját sorsukat, kedvező feltételeket teremtve a terveik megvalósításához. Rendkívül szelídek és hűek. Nem
pacsakute, 2020. június 25. csütörtök, 18:50
Erdő Péter úrnapján: 06.14
fakad, hogy Krisztus testével táplálkozunk. Ha hallgatjuk Jézus szavait a kenyérről, amelyet ad nekünk, megjelenik szemünk előtt az utolsó vacsora képe. Szinte látjuk az Urat, amint megtöri a kenyeret.
Az erős kifejezések bele akarják vésni lelkünkbe a meggyőződést, hogy Jézus emberi valósága nem csupán látszat, áldozatát nem lehet csak lelki értelemben felfogni: az eucharisztikus test és vér a legreálisabb jelenlétnek és a legreálisabb részesedésnek az igazságát tárja fel.
Ma megint sokan hajlamosak divatos igények szerint újraírni az Evangéliumot, más, tetszetősebbnek gondolt jelentést tulajdonítva Jézus tetteinek és életének, mint amit a történelmi valóság indokol. Mi, keresztények a Názáreti Jézus tanítványai vagyunk. Az ő történelmi személye, élete és tanítása hitünk alapja és tartalma. Más Örömhírt senki sem hozhat.

3. Úrnapja ünnepe nagycsütörtök titkát állítja elénk immár a feltámadás fényében. Az utolsó vacsora után Jézus kiment az Olajfák hegyére tanítványai kíséretében. Ezzel
maroka, 2020. június 16. kedd, 10:33
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
,,Írnunk" kell Neki: azt mondjuk, hogy hírt kaptunk barátunkról, mikor levelet kapuk tőle. Vigyáznunk kell arra, hogy Isten minden egyes napon halljon minket.

1. Isten várja és előírja ezt. Habár Neki nem hiányzik személyünk és szolgálatunk - ez nem hoz Neki semmi hasznot, - ettől függetlenül Ő előnkbe helyezte a könyörgés és magasztalás állandó hálaáldozatának kötelességét.

a) Ily módon Ő emlékeztet minket hatalmáról életünk felett, és a Neki való engedelmességről, amit mi hajlamosak vagyunk elfelejteni. Ő azt kívánja, hogy az imádság által leboruljuk Előtte és féljük nevét, hogy ezekkel a gyakran ismétlődő cselekedetekkel megerősítsük kötelességünket rendelkezéseinek és törvényének megtartásában, hogy képesek legyünk mind jobban és jobban ráébredni fontosságukra. Mivel Ő a mi Urunk, nekünk magasztalnunk kell Őt, hogy az állandó Előtte való alázatos leborulás és az Ő tökéletes akaratának alázatos elfogadása egyre könnyebb legyen számunkra. Hódolatunk kifejezése által
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Koronavírus - Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak
Hetvennyolcan haltak meg egy nap alatt, a vasárnap ötven és a hétfői kilencvenkettő után. A halottak száma így elérte a 32 955-t.

Az aktív fertőzöttek száma 52 942-re csökkent. Ötszázhuszonegyre esett vissza az intenzíven kezeltek száma. Öt tartományban egyetlen új fertőzöttet sem jelentettek: Calabriában szombat óta nem diagnosztizáltak új fertőzöttet.

A gyógyultak száma túllépte a 144 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 230 555-t.

Az egész országban mintegy 300 új fertőzöttet diagnosztizáltak, ennek két harmadát Lombardia és a vele szomszédos Piemont tartományban.

Lombardiában az idősotthonok mintegy 60 ezer lakóját és személyzetét tesztelték, és harminc százalékuk bizonyult pozitívnak.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter arra kérte az olaszokat, vegyenek részt a Vöröskereszt hétfőn indított ellenanyagmérő tesztjén, amelybe 150 ezer személyt akarnak bevonni. A telefonon megkeresetteknek eddig csak 25
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:12
A Lélek igehirdetése
A Lélek igehirdetése

,,Tudja meg tehát Izráel egész háza teljes bizonyossággal, hogy Úrrá és Krisztussá tette őt az Isten: azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek." (ApCsel 2,36)

Hajlamosak vagyunk arra, hogy azt higgyük, az ApCsel 2. részének, azaz az első pünkösdről szóló fejezetnek az a feladata, hogy megmagyarázza, kicsoda a Szentlélek, mit cselekszik, és hogyan munkálkodik. Az első pünkösdről szóló első prédikáció azonban nem azt magyarázza, hogy kicsoda a Lélek, hanem hogy ki Jézus. És éppen ez a Lélek osztatlan feladata. Megmondja, hogy kicsoda nekünk Jézus. Ha ő nem mondja meg nekünk, soha nem tudjuk meg.
Péter igehirdetésének utolsó szavai olyanok, mint valami Izráel szíve felé irányított lándzsadöfés. ,,Izráel egész házát" - a papokat, a fejedelmeket, az egész népet - felhívja ez az ünnepélyes nyilatkozat, hogy ismerje el Jézust. Mert Jézus Úr, tehát az a valaki, aki a zsoltáros szerint részesül majd Isten dicsőségében. A próféta pedig
kalmanpiroska, 2020. május 20. szerda, 07:42
Ferenc pápa: Panaszkodás helyett merítsünk erőt hitünk
két szereplőjéhez, engedik, hogy az élet csalódásai megbénítsák őket, és szomorúan haladnak előre; a másik azoknak útja, akik nem önmagukat és saját problémáikat helyezik előtérbe, hanem Jézust, aki meglátogat bennünket és a testvéreket, akik várják látogatását, vagyis a testvéreket, akik arra várnak, hogy gondjainkba vegyük őket.

Ez a megfordulás: hagyjuk abba az önmagunk körül forgást, a múltbeli csalódások, a nem teljesült álmok és az életünkben történt sok rossz dolog körüli forgást. Hajlamosak vagyunk arra, hogy állandóan csak önmagunk körül forogjunk. Forduljunk el ettől, és nézzünk az élet legnagyobb és legigazabb valóságára: Jézus él, Jézus szeret engem! Ez a legnagyobb valóság. És tudok tenni valamit másokért. Ez egy gyönyörű, pozitív, ragyogó, szépséges valóság!

Ez az irányváltoztatás: átlépek az önmagamra gondolásról az Istenem valóságára gondolásra; vagy egy másik szójátékkal: átlépek a ,,ha"-ról az ,,igen"-re. A ,,ha"-ról az
maroka, 2020. április 27. hétfő, 08:53
Koronavírus - Karácsony: az egészségügyiek tiszteletére fehér díszvilágítást kapott a Lánchíd
Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy a Lánchíd "apró gesztusként" péntektől az orvosok, ápolók köpenyének színét viseli. A fehér "egy újrakezdés lehetősége is, egy olyan világé, ahol azokat az embereket, akik életeket mentenek, a baj elmúltán is jobban meg fogjuk becsülni" - tette hozzá.

Azt mondta, "bár az elmúlt években hajlamosak voltunk róla megfeledkezni, de most a járvány idején mindenki számára világossá vált, hogy milyen fontosak azok az emberek, akik az egészségügyben dolgoznak". Az egész város, az egész ország egy emberként drukkol az orvosoknak, az ápolóknak és az őket segítőknek, hogy az ország legyőzhesse a járványt - fűzte hozzá.

A főpolgármester a budapestiek nevében köszönetet mondott az egészségügyben dolgozók munkájáért.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 13:01
Csütörtök hamvazószerda után 02.27
az időt, hanem minket is. Jöhet-e a lelki lealacsonyodás után felemelkedés? Jöhet-e a sírás és szomorúság után öröm és vidámság? Jöhet-e a szükség, a hiány után bőség? Jöhet-e a gyász után élet? Amikor az említett nehéz élethelyzetekben vagyunk, akkor sokszor kilátástalannak tartjuk állapotunkat. Úgy gondoljuk, hogy ennek soha nem lesz vége. Lehet, hogy megtapasztaljuk a lassú javulást, de jobban örülnénk annak, ha egyik pillanatról a másikra érkezne a fordulat. És fel vagyunk erre készülve?
Hajlamosak vagyunk arra, hogy az összetörtség állapotában csupán a magunk problémáját lássuk, arra koncentráljunk, s emiatt nem vesszük észre a remény jeleit, nem találjuk a kiutat. Bezárkózunk a magunk szomorúságába, értelmünket is, szívünket is elborítja a homály, a sötétség. Nem halljuk a jó tanácsot sem emberektől, sem Istentől. Azt hisszük, hogy egyedül maradtunk a bajunkkal. Valójában Isten velünk van a lelki sötétség időszakaiban is, és ilyenkor is azt mondja, hogy ő fog velünk, ő fog bennünk valami újat
maroka, 2020. február 27. csütörtök, 08:24
Bosszúállás
,,Magatokért bosszút ne álljatok, szeretteim!" (Róm 12,19)

Vannak olyan idők, amikor a semmittevés több erőt kíván meg, mint a cselekvés. A higgadtság megőrzése gyakran a legjobb bizonyítéka az erőnek. Jézus még a legkegyetlenebb és leghalálosabb vádolásokra is mély, töretlen csönddel válaszolt. Csöndje olyan megalapozott volt, hogy vádolóit és szemlélőit ámulatra késztette. A legnagyobb támadásokra, a legkegyetlenebb bánásmódra és azokra a szitkozódásokra, amelyek jogos méltatlankodást váltottak volna ki a legtörékenyebb szívekből is, Ő szótlanul, meggyőződéses nyugalommal válaszolt. Azok az emberek, akiket igazságtalanul vádolnak és ok nélkül bántalmaznak, ismerik azt az óriási erőt, ami szükséges ahhoz, hogy csendben maradjanak, és Istenre bízzák a bosszúállást.

Sok ember félreért,
Bántanak mindenért,
És vádolnak?
Te ne nyugtalankodj,
Krisztus igazságos,
Rá számíthatsz!

Pál apostol ezt mondta: ,,De semmivel sem gondolok" (Csel
kalmanpiroska, 2020. február 10. hétfő, 14:29
1/137
Képek, videók
sziklatemplom0429.png
maroka
2020. április 29. szerda, 12:43
gellrthegyi-sziklatemp lom
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:31
kinai sziklatemplom.jpg
jakabgasparne
2008. december 04. csütörtök, 11:48
Helsinki,Sziklatemplom
pecsioszi
2007. július 12. csütörtök, 15:00
sziklatemplom Anatólia023
csedit58
2007. március 22. csütörtök, 20:52
sziklatemplom Anatólia023
zaky5
2007. március 17. szombat, 09:45
sziklatemplom Anatólia.jp
csedit58
2007. február 10. szombat, 17:12
sziklatemplom Anatólia.jp
hal13
2007. február 10. szombat, 17:04
Sziklatemplomban
pecsioszi
2006. augusztus 09. szerda, 18:46
Boldog.Özséb.JPG
keresztenyhivek
2015. január 23. péntek, 12:04
igazi áldás.jpg
liliana01
2020. május 25. hétfő, 12:30
MáraiAz igazi.jpg
liliana01
2020. február 23. vasárnap, 10:54
igazi szekéren0710.jpg
maroka
2019. július 11. csütörtök, 10:29
0 a az igazi férfi 507.j
lovaszmarika
2019. július 02. kedd, 16:58
AZ-IGAZI-FÉRFI.jpg
menusgabor
2019. május 17. péntek, 21:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.