Belépés
2020. június 01. hétfő | 23. hét | 153. nap | 22:27 | Tünde
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pablényiné, Piroska: felhők
Elmúlt a szürkeség, felragyogott a fény.
Érdekes felhők kószálnak az ég peremén.

Imádom bámulni a fellegeket.
Ismeretlen világból hoznak üzenetet.

Hol állatformát öltenek, hol olyan mint egy hajó.
Az ég kék tengerén utazni volna jó.

De egyszer csak feltámad a szél,
Néhány felhő gyorsan útra kél.

Egy percre eltakarja a napot,
Azután vígan tovább robog.

Ilyenkor árnyak tűnnek fel a domboldalon.
Az ott egy sárkány, arrébb egy malom.

Közben fenn az égen változik a kép.
A sok felhő között egy nyílás van épp.

Mintha egy szem lenne. Az Isten letekint.
Nézi, mit művelnek az emberek megint.

Eltűnik a nyílás, beborul az ég
Villám csapkod, esik, potyog a jég.

Majd újra megbékél, kisüt a nap.
A sok furcsa felhő szerte szalad.
maroka, 2020. június 01. hétfő, 16:14
Az emberek, fontosabbak a gazdaságnál!
Ferenc pápa mondata, bejárta a magyar- és a világsajtót? De, hogyan is hangzott el valójában? A beszéd teljes fordításából kiderül.
Május 31-én délben a Szentatya újra az Apostoli Palota ablakából imádkozta el a Regina Caelit a téren egybegyűlt hívőkkel. Az Egyházra bízott küldetést hangsúlyozta, amelyet a Szentlélek irányít, és azért imádkozott, hogy a keresztényeket lángoló misszionáriusi lelkület töltse el.
Ferenc pápa magyarra fordított beszédét teljes terjedelmében közreadjuk.
Itt olvasható
maroka, 2020. június 01. hétfő, 10:49
Hogyan fejezzük be a napunkat Istennel?
sebezhetetlennek, bármilyen nehézségekkel és veszélyekkel találkoznék is utamon. ,,Azért nem félünk, ha elváltoznék is a föld, ha hegyek omlanának is a tenger közepébe" (Zsolt. 46: 3). Ne féljünk semmilyen gonosztól: ,,Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert Te velem vagy; a Te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem" (Zsolt. 23: 4). ,,A gazdagnak vagyona az ő erős városa, és mint a magas kőfal, az ő gondolata szerint", ilyen Isten az Ő félő embereknek (Péld. 18: 11). ,,És akkor a Mindenható lesz a te nemes érced és a te ragyogó ezüstöd" (Jób 22: 25). Semmi nem veszélyesebb, mint a bűnös úton való veszélytelenség, mikor az emberek ezt mondják maguknak: ,,Békesség, békesség", és továbbra is a hiábavalóság és testi gondolataik hatalma alatt maradnak. Oh, csak remegőkké lehetne tenni azokat a bűnösöket, akik nyugodtak! Nincs nagyobb esztelenség a biztonságnál, amely világi ígéretekre van alapozva, mert ez hiábavalóság és
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:58
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
Ahhoz, hogy beteljesítsük ezt a jó dolgot, elő van írva és előnkbe van adva a megtartásnak megfelelő idő; és ez az idő - a reggel, ás újra csak a reggel; azaz minden reggel és mindig reggel - ez a rendelt idő minden napra.

Első.

Azt a jó dolgot, amelyre minket Dávid példája okít, egy szóval is meg tudjuk nevezni - az imádság. Ez felelősség, kötelezettség, amelyet a fény és a természet törvénye is diktál nekünk, amely világosan mondja: ,,Vajon kell-e az embereknek Istenüket keresniük?" Krisztus Evangéliuma még jobban meg akar erre tanítani, mint a természet, mivel az evangélium világosan kijelenti nekünk, hogy miért kell imádkozni, Kinek a nevében, és Kinek a segítségével kell nekünk imádkoznunk. Arra hív minket, hogy bátran járuljunk a Kegyelem Trónusához, hogy belépjünk a Szentek Szentjébe Krisztus áldozatán keresztül. Ezt nemcsak reggel tehetjük meg, és kell megtennünk, hanem minden más időben is. Azt olvassuk, hogy hirdetni kell az evangéliumot
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Lourdes megnyitotta kapuit a zarándokok előtt
először délután 14 és 18 óra között fogadták a zarándokokat, május 27-e óta pedig már reggel 8-tól este 6-ig nyitva áll a kegyhely. Csoportosan is részt vehetnek szentmisén a zarándokok, csütörtök délelőtt például legalább százan voltak a misén.
Nagyon sok önkéntes szeretne jönni Lourdes-ba, hogy segítsen, de a hatóságok korlátozták a számukat. Olaszországból egyelőre nem érkezhetnek segítők, amíg meg nem nyitják a határokat. Ebben a szakaszban nagyon fontos, hogy betartsuk a megelőző előírásokat. Az emberek nagyon fegyelmezettek - mondta el a Vatikáni Rádiónak az olasz zarándokok káplánja. A medencéket egyelőre nem használhatják, de az öt csapból szüntelenül folyó forrásvízből meríthetnek a hívek.
Nagy öröm a lourdes-i kegyhely számára, hogy szombaton délután együtt imádkozhatnak Ferenc pápával. Bátorításként élik meg, hogy a pápa a lourdes-i barlangnak a Vatikáni Kertekben található másolatánál fohászkodik a Szűzanyához, éppúgy, mintha velük volna Franciaországban. Óriáskivetítőn fogják
maroka, 2020. május 31. vasárnap, 19:21
„…Amikor már nagyon fáradt leszel, és nagyon cél
,,...Amikor már nagyon fáradt leszel, és nagyon céltalannak érzed a sorsodat: egyszerre csak érted üzen az erdő.
Először csak egy kis szellővel, mely csak úgy végigsurran melletted az utcán. Fenyőillatából már alig érezhetsz valamit, de meghallod mégis, amikor a füledbe súgja: - Üzeni az erdő, hogy árnyékkal várnak rád a fák...
illatukat neked gyűjtik a rét virágai...
jöttödet lesi az ösvény...
jöjj, siess...!
Fájva döbben meg tőle a szíved. Torkodat fojtogatja a honvágy. De nem mehetsz. Nem eresztenek a láncok, amiket rádraktak a gonosz varázslatok.
Aztán meglátsz egy felhőt, egy kicsi bolyhos fehér felhőt az égen, és tudni fogod, hogy újra üzent érted az otthoni erdő. Látni fogod emlékezetedben a régi tájakat, és úgy sajog valami benned, mint még soha addig.
Végül aztán meghallod ablakod alatt az aranymadár füttyét. Ablakod magától kitárul. És ott ül a fán, és hazahív otthonod drága aranymadara: a sárgarigó.
Valami megpattan benned akkor.
koszegimarika, 2020. május 30. szombat, 06:42
Koronavírus - Szerbiában újra tarthatnak nyilvános szentmiséket, Bosznia megnyitja a határait
kiírására a kormányalakításhoz, így a márciusi bizalmi szavazáson megbukott Albin Kurti helyett a köztársasági elnök új miniszterelnököt javasolhat, a kormányt pedig a parlament hamarosan meg is szavazhatja. Az alkotmánybírósági döntés hallatán a távozó miniszterelnök szimpatizánsai az utcára vonultak.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 2039-ről 2077-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az egészségügyi miniszter szerint a koronavírus-járványból az ország erősebben és bölcsebben kerül ki, és az emberek azt is megtanulták az utóbbi hónapokban, hogyan figyeljenek egymásra, hogyan viselkedjenek felelősségteljesen. Mint mondta, a korlátozások enyhítését követően két lehetőség van, továbbra is tiszteletben tartani az elővigyázatossági intézkedéseket és egészségesnek maradni, vagy semmibe venni az előírásokat és kockáztatni, hogy újabb fertőzések történjenek, és újra szigorú korlátozások bevezetésére legyen szükség.

Bosznia-Hercegovinában csütörtökről péntekre 2435-ről 2462-re emelkedett a
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 10:21
Aranyosi Ervin: Míg szeret a szív
az a lélek hűl ki tehetetlen,
amelyet egy másik sosem melegít.
Az élet állhat apró örömökből,
kis lépésekben éled a végtelent.
Apró csodák emelnek fel a földről,
azt adva, mit egy érző szív jelent!
Sötét felhők is ülhetnek egedre,
- nem számít addig, míg szeret a szív!
Napod érezheted a lelkedben egyre,
ha van másik lélek, mely szeretni hív!
Ne hagyd kihűlni, ne légy szeretetlen,
hiszen míg parázs benned létezik,
az lángra gyúlhat érző emberekben,
kik útjukat olykor feléd veszik.
Őrizd hát lángját, bármit hoz az élet,
- nem számít addig, míg szeret a szív!
Még jöhet más és táncra kelhet véled,
s újra festi megfakult színeid.
Őrizd hited, a szeretet hatalmas,
s csak ez az út, más nem is járható!
Tedd, amit kell, hogy megnyugodva alhass,
s boldoggá tesz a
eva6, 2020. május 28. csütörtök, 10:23
Koronavírus - DK: a kormány fenn akarja tartani a korlátlan hatalmát
nyomás hatására azt ígérte, hogy visszavonja a különleges jogrendről szóló törvényt, de kiderült, hogy "mindez csak pávatánc volt". Kedd éjszaka ugyanis benyújtottak egy olyan indítványt, ami újra bevezeti a most visszavonni javasolt "felhatalmazási törvényt" - fogalmazott Arató Gergely.

A kedden beadott indítvány szerint a kormány egyoldalúan elrendelhet egy olyan egészségügyi válsághelyzetet, amelynek a leple alatt lényegében bármilyen intézkedést meghozhat, például korlátozhatja a gyülekezést, az emberek szabad mozgását - közölte. Hozzátette, a miniszterelnök pedig jogot kap arra, hogy eltérjen a közbeszerzés szabályaitól és gyakorlatilag mindenféle korlátozás nélkül "szórja a közpénzt a haveroknak, a barátoknak".

Varga Judit igazságügyi miniszter szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a veszélyhelyzet visszavonásáról szóló, a parlamentnek kedden beterjesztett törvényjavaslatokról azt mondta: az egyik tartalmazza, hogy az Országgyűlés felszólítja a kormányt a
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 12:52
ITM: negyedmillió ember munkáját védték meg a Gazdaságvédelmi akcióterv támogatásai
2019-re a foglalkoztatottak száma 4,5 millióra nőtt, a munkanélküliek aránya 3,5 százalékra csökkent Magyarországon, utóbbi adat európai szinten is a legjobbak közé tartozott. A koronavírus és annak gazdasági következményei azonban súlyos hatással vannak a munkaerőpiacra is - tette hozzá.

"Az elmúlt évtized bizonyította, hogy a magyar emberek munkából akarnak és tudnak megélni. A kormány emiatt mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megvédje, és amennyit a vírus mégis tönkretesz, annyi újat létrehozzon. Ennek érdekében döntött a kormány a Gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról, amely 2020 és 2022 között a magyar GDP több mint 20 százalékát csoportosítja át erre a célra" - jelentette ki Bodó Sándor.

A Gazdaságvédelmi akcióterv kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme, új munkahelyek teremtése. Az elmúlt másfél hónapban csaknem 250 ezer ember munkahelyét sikerült megvédeni a munkahelyvédelmi bértámogatásokkal és a versenyképesség-növelő támogatási programmal.
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 11:01
részlet - Anthony de Mello: Ne ítélj!
"Józanító arra gondolni, hogy nem szolgálattal, hanem szemlélődéssel, látással tudunk legjobban szeretni. Ha szolgálod az embereket, akkor segíted, támogatod, vigasztalod őket, fájdalmukat enyhíted. Ha belső szépségükben és jóságukban látod őket, akkor átalakítasz és teremtesz.
Gondolj néhány emberre, akiket szeretsz, s akik hozzád is vonzódnak. Próbálj meg mindegyikre úgy érezni, mintha most látnád őket először, s ne engedd, hogy múltbéli ismereted és velük kapcsolatos élményeid befolyásoljanak, akár kellemesek, akár kellemetlenek voltak azok. Keress olyan dolgokat, melyek eddig esetleg elkerülték figyelmedet a megszokottság miatt. A megszokottság, ismertség, ugyanis áporodottságot, vakságot és unalmat szül.
Nem szeretheted azt, amit nem fedezel fel állandóan, újra és újra."

(részlet - Anthony de Mello: Ne ítélj!)
lilagondolatok, 2020. május 27. szerda, 09:58
Szeicz János dr. versei
hevét.

Nézlek amíg
szépségeddel be telten,
szavak nélkül tovább megyek.
Reménykedem,
álmodból tán fölrezzensz,
és kérsz, maradjak ott veled.Álomból riadva

(staccato)

Félelemtől borzasan riadok álmomból...
mint bányában, ha kialszik a lámpa,
oly kormos-sötét künn az éj.
Nyomaszt a jövőtlen jövő réme!

Az élet elhagy, mint régi ruhát
a gyorsan változó hűtlen divat,
s az emberek is oly gyorsan felednek.
Ki tegnap még komoly szavakkal
tanított és intett, néha verset írt,
holnap a feledés bugyrába merül,
pedig még él.

Félelmetes a múló idő,
s hogy mily gyorsan fogynak a barátok.
Nem a vénség rémít,
hanem a mindent ellepő magány.

Elvették munkámat, s hitemet,
most várják, agyamat lepje be a por,
peregjen rá az idő homokja,
mely múltamat és boldogságom lopja.
Dolgozva szakmai csúcsokra
menusgabor, 2020. május 26. kedd, 22:30
1/1985
Képek, videók
piroskától0912.jpg
maroka
2018. szeptember 12. szerda, 16:15
Piroska Hé...
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Piroska Ha..-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Tóthné Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:31
Simon Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:07
Piroska 2-- 45-Vicuska tu
53ilona
2018. június 23. szombat, 22:00
Piroska 45-Vicuska tuto.j
53ilona
2018. június 23. szombat, 21:59
Piroska ės a farkas
eva6
2018. június 02. szombat, 16:32
PIROSka 2 -Mary tuto.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
PIROSKA--MARY TUTO.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
Piroska nap-.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:39
Arcukat eltakarják
furaila
2017. június 21. szerda, 11:54
Hold eltakarja a Napot.jp
agica2004
2011. július 05. kedd, 15:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.