Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Q10 hatásairól
szerepe az, hogy fogadja az elektronokat zsírsav- és glükózanyagcsere során, majd átadja azokat elektron-fogadóknak.

Az ATP konverziójának folyamata döntő fontosságú az emberi test minden cellája szémára, továbbá lehetővé teszi az üzenetek küldését a cellák között. Az ATP szintézis létfontosságú az energia fenntartásához, és a feladat elvégzéséhez Q10 szükséges.

A Q10 még csökkentheti az edzésekhez kapcsolódó konkrét fáradtságot. Három különálló, kettős-vak, placebo-kontrollos, emberben végzett vizsgálat kimutatta, hogy a Q10 kiegészítésével javult a testmozgással kapcsolatos fáradtság érzése (100-300 mg / napi dózisban).

2. Csökkenti a szabad gyökök által okozott károsodást
A sejtstruktúrák oxidatív károsodása fontos szerepet játszik az öregedéssel járó funkciók hanyatlásában és a betegségek kialakulásában. Mind a vízben, mind a zsírban oldódó antioxidánsként a Q10 gátolja a lipid peroxidációt, ami akkor következik be, amikor a sejtmembránok és az alacsony sűrűségű
pacsakute, 2019. június 09. vasárnap, 17:10
A spárga gyógyító hatásai
szüksége lehet a szervezetnek!

A folsav a férfiaknál az egészséges spermiumok képződésében játszik kulcsszerepet, olyannyira, hogy még a nemzőképességre is hatással van. A folsavval jól ellátott férfiaknál kisebb az esélye az abnormális spermiumok termelődésének. A folátok csökkentik egy kromoszómahiba, az ún. aneuploidia előfordulását a spermiumokban. Ez az emberben kisebb-nagyobb fejlődési rendellenességeket okoz, illetve az életképesség csökkenésével is járhat. A születendő kisgyermek egészségének szempontjából tehát nemcsak az anya, de az apa étkezési szokásai is szerepet játszhatnak. A jelenlegi ajánlott folát mennyiség 19 éven felüli férfiaknak napi 400 mikrogramm, azonban gyermekvállaláskor ennél többre is szükség lehet.

A megoldást és a magzat védelmét ebben az esetben is a biológiailag aktív folsav pótlása jelentheti.

Természetes
pacsakute, 2019. június 07. péntek, 18:19
Konyhai fűszerek- amelyek gyógyszerek is lehetnek
hatásokkal rendelkezik, és sok vitamin, ásvány és rost van benne. A szegfűszeg használható lábgomba, kisebb égések, horzsolások, malária, kolera, felfúvódás, fogfájás, ízületi gyulladás, szájüregi fekélyek, ínygyulladás, izomfájdalmak, emésztési zavarok, hányinger és hányás kezelésére. A szegfűszegolaj gőzölésre is használható különböző légzési problémák, például megfázás, köhögés, arcüreggyulladás, asztma, hörghurut vagy tuberkulózis kezelésére. Habár általában biztonságos a fogyasztása, a szegfűszeg néhány emberben allergiás reakciókat válthat ki.

6, Kardamom
Ez az illatos növény nem véletlenül viseli a "fűszerek királynője" nevet. Szélhajtó, antioxidáns, fertőtlenítő, görcsoldó, vízhajtó és köptető hatásai vannak, és tele van káliummal, kalciummal, rézzel, vassal és magnéziummal. A kardamom bevált orvosság gyomorgörcsök, emésztési zavarok, felfúvódás, asztma, hörghurut, gyomorégés, rossz lehelet, szájüregi fekélyek, hányinger, húgyúti fertőzések és légzőszervi allergiák ellen.
pacsakute, 2019. február 05. kedd, 21:38
Szlovén dzsessz az Opusban
Drago Ivanusa La Bete humaine című szólózongora-projektje, amelyet pénteken 20 órakor ad elő, az egyén és feszültségekkel teli korunk között fennálló viszony zenei kifejezése, Jean Renoir Állat az emberben című híres 1938-as filmjéhez hasonlóan - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Mint írják, a program rögtönzött részekkel átszőtt, energikus, harmonikus textúrákkal és poliritmusokkal teli kompozíciókból épül fel. Ivanusa zenéje eklektikus és kiszámíthatatlan, inspirációit olyan, egymástól különböző dzsessz- és klasszikus zeneszerzők, előadók munkásságából meríti, mint Bill Evans, Cecil Taylor, Luciano Berio vagy Tomaz Grom.

Az elmúlt csaknem három évtizedben mintegy 130 színházi és táncelőadáshoz, több mint húsz filmhez, valamint kamarazenekarok és zenekarok számára komponált zenét. A szlovén filmművészet kilencvenes évekbeli reneszánsza során Ivanusa részvételével számos nemzetközileg elismert film született, köztük a Jan Cvitkovic által rendezett Kenyér és tej.
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 11:42
Módosítás - Bővítés - Az univerzum törvényei
minek mekkora figyelmet szentelsz, mit mennyire engedsz a fejedbe! Törekedj rá, hogy pozitív érzelmeket kiváltó gondolatokkal, képekkel legyél tele!

Ez egy állandóan ható, egyetemes törvény, melyet, ha ismersz, tudod a szándékaid szerint irányítani az életedet, minden és mindenki más hatásától függetlenül. Képes leszel megérteni, mi miért történik a világban, nemcsak veled, hanem másokkal is.

Ha eddig nem tudtál róla, és mégis sikeresnek érzed az életedet, az azért van, mert sok emberben ösztönösen felszínen van ez a tudás.
A vonzás törvényéről szóló tudás nem mai keletű, de most terjed el széles körben a földön.

A vonzás törvényével az általad vágyott élet megteremtése:

Megalkotod gondolatban annak a képét, amit szeretnél elérni!
Az illető dologgal kapcsolatos negatív gondolataidat megszünteted!
A többit elrendezi a vonzás törvénye.

Ha szüksége lesz a te közreműködésedre is, akkor belső inspirációt fogsz érezni.
Minél többet gondolsz
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 21:35
Az ember mint a teremtő [...]
Mindez összefügg azzal, hogy a fej irányába alakulás kapcsolatos azzal a világgal, ami röpködőként hat és működik, ami bevonta őt az érzékfelettiből az érzékelhető fizikai világba.

Miután az ember megkapta először a fej-szervezetet az embrionális időszakban, a földi lét az anyai testben plasztikusan megformálja az emésztő- és a ritmikus rendszert. Ahogyan a felül lévő: a fejképződmény a hővel, a levegő- és fényszerűvel függ össze, úgy kapcsolódik a földi nedvességszerű elemmel mindaz, ami az emberben később megjelenőnek, az evolúcióban később betagolódónak a leképezése, megjelenítése. Az embrionális időben ez újra megjelenik.

Ezt a földes-nedves elemet azonban különleges módon elő kell készíteni az ember számára, mégpedig az anyai testben. Mert ha csak úgy, magára hagyva, szétszórva alakulna ki a földi elemben, akkor alacsony állati formákká, kétéltűek és hüllők alakjává formálódna, hallá, vagy még alacsonyabb rendű állattá válna.

A pillangó joggal tekinti magát fény-lénynek,
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Az ember mint a teremtő [...]
embert viszont szellemi szubsztanciából állónak kell elképelnünk, s abban fizikai erők dolgoznak.

Igen ám, de tisztában kell lenünk azzal, hogyan is áll ez a dolog az egész embernél. Mert az ember a fej-természetet belenyújtja, szétterjeszti az egész organizmusba, így a fej, mely szellemi erőktől átdolgozott fizikai szubsztancia, a maga mivoltát belenyújtja az ember alsóbb részeibe is. És az is felcseng a felső emberbe, ami fizikai erőktől átdolgozott szellemi szubsztancia. Mindaz, ami az emberben működik, kölcsönösen áthatja egymást. Az embert csak így lehet megérteni: szellemi szubsztancialitásként és dinamizmusként, azaz erőlényként tekintve.

Megvan ennek a maga jelentősége. Ha nem a külső jelenséget, hanem az ember benső mivoltát tekintjük, akkor megmutatkozik, pl., hogy a szubsztancia jellegűnek és az erő jellegűnek ebben a megoszlásában semmiféle szabálytalanságnak nem szabad fellépnie.

Ha abba, ami tiszta szubsztancia, tiszta szellemi szubsztancia kell legyen az
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:29
Az ember mint a teremtő [...]
többször elmondtuk, s utolsó, az év körforgásáról és a Michael-kérdésről szóló előadásunkban is bizonyos szerepet játszott, hogy az ember a maga felépítésében és életviszonyaiban egy kisvilág, hogy az ember, mint mikrokozmosz áll a makrokozmosszal szemben, hogy az ember a világ törvényszerűségeit és titkait valóban mind magába foglalja. Csak nehogy azt képzeljék, hogy ennek az absztrakt mondatnak a teljes megértése valami egyszerű dolog! Bele kell mélyedni a világ dolgainak sokrétűségébe ahhoz, hogy az emberben is fellelhessük ezeket a titkokat.

Vizsgáljuk meg tehát ezt a dolgot egy bizonyos kiindulási pontból, először jól megnézve a világot és aztán az embert, hogy az embert, mint kis világot megtalálhassuk a nagyvilágban. Persze, amit a nagyvilágról mondhatunk, az mindig csak kis részlet lesz. Az ábrázolás sosem lehet teljes, mert ahhoz az egész világon át kellene haladnunk.

Tekintsünk először a legközvetlenebbül felettünk lévő világnak nevezhető világra, az állatvilágból arra, ami az
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:27
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
legféktelenebb, a legizgatottabb álomképek gyötrik. Majd egy idő múlva felébred, és bizonyos fokig rendbe is jön, amíg megint el nem kezd ópiumot fogyasztani. Az ilyen ember, még ha eléggé viharos módon is, egyfajta alvó emberré teszi magát.

Azt látjuk: amikor az ember ópiummámorban elalszik, akkor benne már nem fejt ki hatást az, ami őt eszes lénnyé teszi, hanem csak az, ami őt élő lénnyé teszi. Különben nem tudna ismét felébredni sem, hanem meg kellene halnia. Ekkor tehát csak az tevékeny az emberben, ami benne az életet tartja fenn. És azt láthatjuk, hogy éjszaka egyfajta harc megy végbe a testben, amelynek köszönhetjük, hogy reggel ismét fel tudunk ébredni. Dolgozik tehát az emberben valami, amikor az ésszerű elem már nincs jelen benne, hanem csak az, ami a testet életben tartja. A méreg révén a test valamennyire elhal, sorvad. Ez az észt kiűzi belőle. De az éltető elem még benne van a testben, mert különben az ember egyáltalán nem tudna ismét magához térni. Tehát mit befolyásolunk a kis
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
10 konyhai élelmiszer, amely jobb, mint a gyógyszerek
hatásokkal rendelkezik, és sok vitamin, ásvány és rost van benne. A szegfűszeg használható lábgomba, kisebb égések, horzsolások, malária, kolera, felfúvódás, fogfájás, ízületi gyulladás, szájüregi fekélyek, ínygyulladás, izomfájdalmak, emésztési zavarok, hányinger és hányás kezelésére. A szegfűszegolaj gőzölésre is használható különböző légzési problémák, például megfázás, köhögés, arcüreggyulladás, asztma, hörghurut vagy tuberkulózis kezelésére. Habár általában biztonságos a fogyasztása, a szegfűszeg néhány emberben allergiás reakciókat válthat ki.

6, Kardamom

Ez az illatos növény nem véletlenül viseli a ,,fűszerek királynője" nevet. Szélhajtó, antioxidáns, fertőtlenítő, görcsoldó, vízhajtó és köptető hatásai vannak, és tele van káliummal, kalciummal, rézzel, vassal és magnéziummal. A kardamom bevált orvosság gyomorgörcsök, emésztési zavarok, felfúvódás, asztma, hörghurut, gyomorégés, rossz lehelet, szájüregi fekélyek, hányinger, húgyúti fertőzések és légzőszervi allergiák
vorosrozsa66, 2018. október 10. szerda, 20:15
Tallóztam
mindent odakint, és ebben benne van a többi ember. Nem csupán, amit látsz, hiszel, akarsz, hanem magukat a helyzeteket is az emberekkel és az ő élményeiket is!
Huh...
Szóval ez az első szint a ho'oponopono-ban: vállald a felelősséget! Mit is jelent mindez? Mit is kellene tenni? Száz százalék felelősséggel tartozol mindenért a valóságodban. Mindent te hoztál létre! Mindent! Rajtad kívül semmi nem létezik...
A második pont pedig így hangzik: ha felfedezel valamit magadban, vagy egy másik emberben, ami nem tetszik (harag, düh, szomorúság vagy akár betegség), vidd el a Mindenséghez! És kérd meg segítse törölni ezeket a dolgokat. Mondd ezekkel a szavakkal: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. Ha dr. Len meggyógyította az elmebeteg bűnözőket, akkor mit tehet ez a módszer értem? És mit tehet érted?
Feloldhatod a magadban lévő gátakat. És más emberek gátjait. Hisz minden benned van! Ha megváltoztatod a belső világod, megváltozik a külső világ is! És a Vonzás Törvénye egyre
horvathnemagdi, 2018. szeptember 09. vasárnap, 14:42
1/26
Képek, videók
Oregánó hatásairól .jpg
pacsakute
2019. május 20. hétfő, 22:11
zsírsav lánc
orsi1
2007. május 16. szerda, 23:32
TELÍTETLEN ZSÍRSAV
husika66
2007. május 06. vasárnap, 14:44
Az emberi test
sanci81
2016. július 03. vasárnap, 18:21
az emberi test-13
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 17:06
az emberi test-14
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 17:05
az emberi test-12
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 17:01
az emberi test-11
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 17:00
az emberi test-10
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 16:59
az emberi test-9
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 16:58
az emberi test-8
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 16:58
az emberi test-7
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 16:57
az emberi test-6
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 16:56
az emberi test-5
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 16:55
az emberi test-4
makrancosholgy
2016. február 07. vasárnap, 16:55
Címkék
belső világod, földi elemben, szervezők által, másik emberben, emberben című, életképesség csökkenésével, kardamom bevált, ember számára, földes-nedves elemet, sejtstruktúrák oxidatív, vonzás törvénye, betegségek kialakulásában, szegfűszeg néhány, szabad gyökök, ésszerű elem, üzenetek küldését,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.