Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 23:09 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tagállamok szakminiszterei támogatni kívánják az európai filmes koprodukciókat
A miniszterek brüsszeli tanácsülésén elfogadott zárónyilatkozat szerint az ilyen koprodukciók elősegíthetik a közös kulturális térhez tartozás érzését, illetve erősíthetik az európai audiovizuális szektor versenyképességét.

Kiemelték: a közös produkciók lényegesen nagyobb közönséget érhetnek el, a partnerek mindegyike jól jár az együttműködéssel, a finanszírozás, a technológia és a szakértelem vonatkozásában is.

A dokumentumban felszólították az uniós tagállamokat és az Európai Bizottságot, hogy továbbra is nyújtsanak támogatást a koprodukciók létrejöttéhez, a nyelvileg vagy földrajzilag egymástól elkülönülő országok közötti együttműködés esetében is, valamint segítsék minél több emberhez eljuttatni ezeket a műveket.

Mint rámutattak, az audiovizuális alkotások tükrözik az európai kultúrák gazdagságát és sokszínűségét, és ezt az örökséget meg kell őrizni a következő generációk számára is.

Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztos az ülést
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:56
A memóriával kapcsolatos fontos felfedezést tettek az MTA agykutatói a Science-ben
"Még ma sem teljesen világos, mi dönti el az agyban, hogy valamiből tartós emléknyom lesz, vagy gyorsan elhalványul az idő múltával. A kelleténél tartósabb emléknyomok komoly problémákat okozhatnak: a szorongásos megbetegedések, illetve az úgynevezett poszttraumatikus stressz szindróma fontos jellemzője, hogy a betegeknek kórosan erős emlékeik alakulnak ki. Ezektől nem tudnak szabadulni, és vissza-visszatérve folyamatos stresszt váltanak ki náluk" - olvasható az MTA csütörtöki közleményében.

Nyiri Gábornak és kutatócsoportjának új eredménye a memória rögzülésének megértésében hozhat tudományos áttörést. A kutatók egy olyan idegpályát találtak kísérleti egerek agyában, amely az agy ősi, részben ösztönös érzéseket kezelő részéből, az agytörzsből indul, és alapjaiban befolyásolja, hogy egy eseményt megjegyez-e az állat vagy sem.

Az agytörzsből induló, felszálló idegpályák általában evolúciósan igen jól megőrzött rendszerek, így jó eséllyel hasonló működésre lehet számítani az embernél is.

A
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:10
Kémiai Nobel-díjas tudóssal találkozott Palkovics László Budapesten
Az izraeli professzor, aki 2011-ben a kvázikristályok felfedezésért kapott kémiai Nobel-díjat, azért érkezett Magyarországra, hogy átvegye a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közös Neumann-díját.

Palkovics László kiemelte: a találkozón a rendkívül sikeres izraeli vállalkozói struktúráról beszélgettek, amely a világ első számú startup-országává tette a közel-keleti államot.

"Nem nagyon van különbség egy izraeli és egy magyar fiatal mérnök, tudós között. Az oktatás ugyanolyan, az eszközök is ugyanazok. Talán az egyetlen különbség, hogy míg Magyarországon félünk a kudarctól, attól, hogy egy startup vállalkozás csődbe megy, addig Izraelben nem" - hangsúlyozta a miniszter.

Hozzáfűzte: az izraeli professzorral arról beszélgettek, hogyan lehet kiküszöbölni ezt a félelmet, bemutatni, hogy miért jó, ha az ember vállalkozik, a saját ötletéből csinál egy saját céget, és hogy miért nem az az egyetlen lehetőség, ha valaki egy
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:04
A német államfő a populizmus veszélyére figyelmeztetett az alaptörvény elfogadásának 70. évfordulóján
sújtott ember elzárkózik, és mások, vagy "az úgynevezett +rendszer+ ellen" fordul. A populisták pedig "aljas módon kihasználják" ezt, a "jogos aggodalmat vak dühvé formálják".

"Kérem mindenkitől, aki a politikában és a médiában felelős pozícióban van, hogy vegye ezt komolyan, és foglalkozzék az embereket valóban érintő kérdésekkel" - mondta Frank-Walter Steinmeier.

A rendezvényen 200 meghívott állampolgár - köztük például egy rendőr, egy apáca, egy katona és egy hentes - diskurált az államfővel, valamint Angela Merkel kancellárral, Wolfgang Schäuble szövetségi parlamenti (Bundesrat) elnökkel, Daniel Günther Schleswig-Holstein tartományi miniszterelnökkel, a törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarája (Bundesrat) soros elnökével, Andreas Vosskuhléval, azalkotmánybíróság elnökével és a Bundestag alelnökeivel.

A délutáni kávézáshoz 22 asztalnál foglaltak helyet a vendégek, a közjogi méltóságok pedig közöttük köröztek. A rendezvény moderátorai minden beszélgetésre húsz percet
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:03
EP-választás - Fidesz: másokat kérnek számon azok, akik minden bevándorláspárti javaslatot megszavaztak
A nagyobbik kormánypárt ezt Ujhelyi István és Szanyi Tibor MSZP-s, valamint Jávor Benedek Párbeszédes európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatójára reagálva közölte. A politikusok egy rendezvényt tartottak volna, amelyen az európai parlamentben végzett munkáról számolhattak volna be a politikusok, de rajtuk kívül senki nem ment el az eseményre. Ujhelyi István gyávának nevezte a Fideszt és Orbán Viktor miniszterelnököt is.

A Fidesz reagálásában azt írta, Ujhelyi István, Szanyi Tibor, Jávor Benedek, és a Gyurcsány-párti képviselők arra használják mandátumukat, hogy minden egyes bevándorláspárti javaslatot megszavazzanak. Megszavazták a migránskvótát, a migránsvízumot, a Soros-szervezetek pénzügyi támogatásának növelését, a gazdasági bevándorlás legalizálását, a bevándorlást elutasító országok megbüntetését, és ha újra mandátumot kapnak, akkor tovább fogják támogatni a bevándorláspárti erőket - olvasható a közleményben.

Hozzátették: vasárnap egyetlen pártszövetség neve lesz a szavazólapon,
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:01
EP-választás - Kormánypártok: akiknek fontos a határvédelem, azoknak a Fidesz-KDNP-re kell szavazniuk
ha a brüsszeli rezsim nem változik, még erőteljesebb támadást intéznek a határvédelem ellen - mondta.

Rámutatott arra is: Magyarország az elmúlt években 300 milliárd forintot költött határvédelemre, amelyből Brüsszel egyetlen fillért sem térített meg, ellenben "a migránsok és a Soros-szervezetek pénzelésére talált forrást".

Felidézte a magyar kormány és az Országgyűlés által a migrációs válság kezelése érdekében hozott döntéseket: a déli határkerítés megépítését, az alaptörvény módosítását valamint a Stop Soros törvénycsomag elfogadását. Törvényt hoztak a külföldről támogatott szervezetek átláthatóvá tétele érdekében is - sorolta, sérelmezve, hogy az ellenzékre ezeknél a döntéseknél nem számíthattak.

Vasárnap ezért a magyar választóknak kell világos üzenetet küldeniük, kívánják-e megvédeni a magyar határvédelmi rendszert, vagy az ellenzéki és a brüsszeli akaratnak megfelelően lebontani kívánják a kerítést - hangsúlyozta.

Kocsis Máté kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy a zuglói
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:59
Megújult a Svábhegyi Bölcsőde
legtöbb 17 év alatti gyerek és a legtöbb 65, illetve 75 év feletti ember is.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester elmondta, hogy a kerületben minden felvételt kért gyermeket fel tudnak venni bölcsődébe. Ez annak köszönhető, hogy az elmúlt években szisztematikusan fejlesztették a bölcsődéiket - tette hozzá.

Pokorni Zoltán közölte, a mostani felújítást és bővítést megelőzte egy energetikai beruházás.

A közreadott sajtóanyag szerint az új épületszárnyakban négy csoportszobát, valamint mosdókat, öltözőket, pelenkázókat alakítottak ki. A teraszokat árnyékolóval látták el.

Az önkormányzat a korábbi épület szükséges felújítását is elvégezte: lecserélték a szerelvényeket, a világítóberendezéseket, burkolatokat, az álmennyezeteket, kifestettek, valamint modernizálták az öltözőket, a vizesblokkokat és a konyhát.

A fejlesztés részeként teljesen megújult a kert és a játszóudvar. Ütéscsillapító gumiburkolat fedi a homokozókat és a csoportok előtti teraszokat, amelyekhez az új
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:54
Régészet napja - Szabadtéri kiállítás nyílik a budai Várnegyedben
ezen a területen valósították meg a klasszikus olaszbástya egy kezdetleges formáját, amely a Magyarországi erődépítészet egyik legkorábbi emléke.

A BTM Vármúzeumának régészei - a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megbízásából - 2018 augusztusában kezdtek kutatást az Erdélyi bástya területén, amelynek eredményeként rendkívül értékes épített és tárgyi leletanyag került napvilágra. A fal déli szakaszán felvonóhidas gyalogos kapu került elő, és a kapu felett a felvonóhíd felhúzásához szükséges bronzcsiga, valamint a belső oldalon lévő kapupántok és a reteszelő vályú is az eredeti helyén maradt meg. Az ásatások során két komoly kincslelet is előkerült: a bástya egykori falának közelében és a falban több száz európai és török ezüstpénzt, valamint hét török aranyérmét is találtak a régészek.

Fodor Gergely elmondta azt is, hogy a területen álló lőportár épületében interaktív kiállítótér várja a látogatókat, ahol megtekinthető az ásatások során előkerült tárgyi leletek egy része. A múzeumpedagógiai
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:49
Harmonia.......
napodat Mindenség hatja át.

Gyümölcs - halhatatlanság, újjászületés, termékenység élet

Arra figyelmeztet, hogy alkotóerőddel foglalatoskodj. Ha pozitív a helyzet, akkor lazíts, élvezd az életet. Ha a helyzet nem éppen gyümölcsöző, most azzá teheted, ha még jobban odafigyelsz, kiaknázod a lehetőségeidet. A nap által megérlelt gyümölcs a sors adományaira is utalhat, arra szólít fel, hogy az élet bőségszarujából vedd el, ami a tiéd. Jelenti egy állapot végállomását és eredményességét, valamint egyben - a magja révén - egy új dolog kezdetét. Reprezentálja a bőséget, a kezdet és az eredet megtestesítője. Szerencsehozó kártyaként a ereje kedvez a szerencsejátékoknak, a gyümölcsöző emberi kapcsolatoknak.

Szerelmi üzenet: Kapcsolatban élőknek utódot, gyermeket is jelenthet: az anyaméh gyümölcse. Eredményes, gyümölcsöző kapcsolatot hoz a párkeresők számára.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy itt az ideje annak, hogy learasd munkád gyümölcsét. Ha nem sokat tettél
agica2004, 2019. május 23. csütörtök, 16:16
Harmonia.......
agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Élvezet hatja át.

Fekete - Gyász, tisztátalanság

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A fekete a fegyelmezettség, a befolyásolhatatlan, független jellem színe. Erőt sugall, de egyben korlátra figyelmeztet közted és a többi ember között. Utalhat tépelődésre, valaminek a végére (halálra). Ez a temetések, a gyászruha, az özvegyi viselet színe. A bibliai ábrázolásokon fekete az ördög, a fekete bárány pedig a világ bűnének megváltását jelképezi, ezért ölik le húsvétkor, áldozatként. A fekete szín bezárt, magányos világ, amiből érdemes lenne kitörni.

Szerelmi üzenete: Vannak kifejezetten veszekedős, pohártörős napok, amikor semmi nem úgy jön össze, ahogy szeretted volna - nos lehet, hogy a mai is ilyen. Ne ma hozd össze életed randiját, vagy ha már épp ma
agica2004, 2019. május 23. csütörtök, 15:53
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi !
Nagyon szépen köszönöm .
Kellemes koraestét , majd jó éjszakát kívánok szeretettel !
Puszillak

"Az emberi léleknek valami olyan titka ez ,
mint zenének a hangok harmóniája .
Nem azonosak , de kiegészítik egymást .
Az igaz barátság olyan az emberi világ diszharmóniájában , mint egy finom , halk akkord ."

(Wass
eva6, 2019. május 22. szerda, 20:39
Jézus békéje olyan, mint a tenger mélyének nyugalma
megtanít minket, hogy haladjunk előre az életben és viseljük el a dolgokat. Elviselni - ezt a szót nem igazán értjük, mit jelent. Nagyon keresztény szó, azt jelenti, hogy vállunkra vesszük a dolgokat: az életet, a nehézségeket, a munkát, mindent, anélkül hogy elvesztenénk a békénket. Vállunkra vesszük a dolgokat, és bátran megyünk előre. Ezt csak akkor értjük meg, ha bennünk van a Szentlélek, aki megadja nekünk Jézus békéjét. Ha azonban eluralkodik rajtunk az idegesség, és elveszítjük békénket, akkor valami nem működik.
Ha tehát szívünkben Jézus ígéretének ajándéka él, és nem az, ami a világtól vagy a bankban nyugvó pénztől származik, akkor szembe tudunk nézni a legsúlyosabb nehézségekkel, és megyünk előre vidám szívvel. Aki megéli ezt a békét, nem veszíti el soha a humorérzékét. Tud magán és másokon, saját árnyékán, mindenen nevetni... Ez a humorérzék nagyon közel áll az isteni kegyelemhez. Jézus békéje a mindennapokban, a szenvedésben, és egy kis humorérzék segít egy kicsit fellélegezni. Az Úr
maroka, 2019. május 22. szerda, 14:22
1/9266
Képek, videók
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
20120916-navracsics-ti bor
agica2004
2012. szeptember 19. szerda, 14:32
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
Címkék
koprodukciók létrejöttéhez, eredet megtestesítője, közös produkciók, klasszikus olaszbástya, tenger mélyének, saját céget, igaz barátság, párkeresők számára, rendezvény moderátorai, startup vállalkozás, kerületben minden, kezdetleges formáját, energetikai beruházás, magja révén, Jávor Benedek Párbeszédes, következő generációk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.