Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:04 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Péntek 13 története A világ egyik legelterjedtebb babonája
,,állam az államban" működtek. A Szentföld mellett hadakozni kezdtek az Ibériai-félszigeten is, hogy segítsenek a visszahódításában (mint ismert, a reconquista csak jóval később, 1492-ben vezetett teljes sikerre). Itt általában a muszlim erőkkel határos területeken kaptak birtokokat, amiket aztán kötelesek voltak megvédeni.

A rend bevétele a XIII. század végére olyan óriási lett, hogy a szentföldi erődítmények után önálló földközi tengeri flottát tudtak építtetni. Ebben a korszakban születhetett a templomosok kincséről szóló legenda. Ám hatalmasak voltak a kiadások is, hiszen a szerzetes lovagok csupán harcoltak, vagyis el kellett tartani őket, csak azt ,,termelték meg", amit csata közben és után zsákmányoltak. Az elmúlt évtizedekben történészek sokasága végzett számításokat a templomos rend képzeletbeli főkönyvéről. Egy biztos: a nagy kiadások mellett a templomosok gazdasági hatalma egyre nőtt, s részben ez vezetett a bukásukhoz is.

1291-ben a Szentföld hosszú
koszegimarika, 2019. szeptember 13. péntek, 15:49
Kövér: a család a jövő biztosítéka
évszázadok alatt létrehozott örökség mellett a magyarság évezredes nemzeti összetartozásának és kétezer éves keresztény európai kultúrájának értékei is.

A házelnök kifejtette, a történelem azt tanítja mindannyiunknak, csak úgy építhetünk jövőt magunknak és élhetünk teljes életet, ha tudjuk kik vagyunk, honnan jövünk és ha tudjuk, merre akarunk továbbmenni.

"A jövő legfontosabb és egyre sürgetőbb kérdése, lesz-e kellő számban gyermek Európában és Magyarországon" - hangoztatta Kövér László. Akkor születhetnek meg a megmaradáshoz szükséges gyermekek, ha lesznek fiatalok, "családonként egy férfi és egy nő", akik felelősen igent mondanak egymás és születendő a gyermekeik életére. Akkor lesz jövőjük, ha úgy érzik, számítanak rájuk a szülőföldjükön, lesz munkájuk, és belevághatnak életük legfontosabb feladatába, a családalapításba és az otthonteremtésbe - jelentette ki.

A kormány 2010 óta azon dolgozik - folytatta - , hogy pénzügyi szempontból is észszerű legyen mindenkinek itthon maradni, illetve
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 20:42
Gulyás: zökkenőmentes a családvédelmi akcióterv ügyintézése
Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy az akcióterv hét pontja közül négy lépett most hatályba.

Óriási az érdeklődés és a kormány arra számít, a hónap végére minden korábbi családvédelmi intézkedésnél nagyobb érdeklődésről számolhatnak majd be - mondta.

Folynak a tárgyalások Magyarország és Norvégia között a Norvég Alapok felhasználásáról, de a magyar kormány nem tudja, hogy lesz-e megállapodás - mondta kérdésre a miniszter, aki szerint Magyarországnak jár ez a pénz.

Hozzátette: a megállapodást az nehezíti, hogy a norvégok ragaszkodnak "Soros György civil szervezeteinek támogatásához", Magyarország viszont azt javasolja, hogy a teljes összeget a magyarországi cigányság felzárkóztatására költsék.

Gulyás Gergely kérdésre közölte azt is, nincs ismerete arról, hogy az amerikai elnököt egy magyar-norvég vitában közvetítői szerepre kérték.

Egy, a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos népszavazással kapcsolatban elmondta, a magyar vagyonnyilatkozati rendszer az egyik legszigorúbb az
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 19:51
Szent József, a munkás 05.01
Mária élete. Szűz Mária, amikor az angyali üdvözletkor értesül küldetéséről, a megváltás művében betöltendő szerepéről, akkor kimondja az igent, elfogadja Isten vele kapcsolatos tervét: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint" (Lk 1,38).
József egy álombeli látomásban ismeri meg saját küldetését, és jegyese, Mária anyaságának titkát. Ez téríti el attól, hogy elküldje, elbocsássa Máriát és megszakítsa vele a jegyességet. Nem értette ugyanis korábban, hogy miként születhet gyermeke Máriának, de az álomban megismeri Isten szándékát. Ezt az isteni akaratot József nem szavakkal, hanem tettel fogadja el, egyszerűen azzal, hogy ,,úgy cselekedett, ahogy az Úr angyala megparancsolta neki" (Mt 1,24). Ez az engedelmes cselekvés jellemezte őt a későbbiekben is. Mindennapi munkájával fejezte ki szeretetét, gondoskodását családjáról. A munka és a szolgálat nem volt megalázó számára, hanem eszközül szolgált ahhoz, hogy közelebb kerüljön a Megváltóhoz, részese legyen a
maroka, 2019. május 01. szerda, 13:10
Férfi labdarúgás B.L. középdöntő 2019 évben
- Juventus - Atl. Madrid 3:2 Összesítésben jutott a legjobb 8 közé.
Juventus - Atlético Madrid 3-0 (2-0)
Gólszerző: Cristiano Ronaldo 27.48., 86. - a harmadikat tizenegyesből
- RONALDO: EZÉRT JÖTTEM A JUVENTUSHOZ, HOGY SEGÍTSEK
Cristiano Ronaldo nem magára, hanem a csapatára volt büszke, miután mesterhármasával a Juventus összesítésben kétgólos hátrányból fordított, és kiejtette az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. ,,Nagyon speciális, nagyon különleges este volt. Nem a góljaim miatt, a csapat miatt. Ez a bajnokok mentalitása volt. Nagyon-nagyon büszke vagyok az egész csapatra" - értékelt közvetlen a lefújás után még a pályán a meccs legjobbja.
Majd akárcsak a kapu előtt a labdákra, úgy csapott le arra a felvetésre, hogy a torinóiak még soha nem fordítottak 0-2-ről BL-párharcot.
,,Ezért jöttem a Juventushoz, hogy segítsek rajtuk - mosolygott. - Ezért dolgozok nagyon keményen. Most nagyon boldog vagyok.
maroka, 2019. március 13. szerda, 09:28
Fellebbez a Jobbik az NVB döntése ellen
"Egészen nevetséges válasznak" nevezte, hogy az NVB nem egyértelmű voltukra hivatkozva utasította el kezdeményezéseiket.

Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon, mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek inkább munkahelyük helyett az otthonukban, családjukkal szeretnék tölteni a szabadidejüket? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Szerinte a kérdéseikre egyértelmű válasz születhetett volna egy referendumon, hozzátéve, "a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, és a Fidesz fél a nép akaratától".

Azt szeretnék, hogy a magyar munkavállalók döntessenek a sorsukról, a túlóráikról és azok elszámolásáról, ne a Fidesz határozzon ezekről a multinacionális cégek utasítására - fogalmazott Pintér Tamás.
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 12:28
Advent
gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.

Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi ,,meglepetés"; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.

Minden egyéb kaland, minden egyéb megismerés és minden egyéb várakozás
véges és kérdéses.
menusgabor, 2018. december 02. vasárnap, 16:15
Jánossomorjai beszédek 2016
Szilágyi Dániel ünnepi beszéde, 2016.10.23. Jánossomorja, Balassi Bálint Művelődési Ház

Nixon in China. Nixon Kínában. Ez egy opera címe. Nos, hogy egy politikus mikor, hol jár, annak olykor történelmi jelentősége van. Ezért születhet belőle például opera. - Valamikor a 70-es évek elején történt. De ez minket most kevésbé érdekel...
Tisztelt Hallgatóság! Kedves Vendégeink! Kedves Barátaink!
Bár történész nem vagyok, igaz, az etnográfia a történelem segédtudománya, kérem engedjék meg, hogy egy rövid történeti áttekintést adjak az '50-es évekről!
A fent említett Richard Nixon az 1950-es években még amerikai alelnök volt. A 2. világháború után a világ két részre szakadt. Kétpólusúvá vált. Nyugati-kapitalista-imperialista-demokratikusra és kommunista-szocialista-diktatórikus-,,népidemokratikusra". Ki hogyan látta a másikat, és hogyan akarta láttatni önmagát. MA, már tudjuk. Egyik sem volt fenékig tejfel. Egyszer, egy nyugatra szakadt hazánkfia így
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:59
Krónika 4. rész (kérdések)
fel: mi akadályozza a kormányt az otthoni ápolás elismerésében foglalkoztatási jogviszonyként? Kijelentette: az intézkedés mintegy 6 milliárd forintjába kerülne a büdzsének és több mint 12 ezer emberen segítene.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: számos szervezettel egyeztettek az elmúlt időszakban arról, hogyan javítható az érintettek helyezet. Az itt szerzett tapasztalatokat a kormányzat az ősszel megtárgyalja, így akár heteken belül döntés születhet arról, jövőre hogyan folytassák az otthonápolási díj emelését.

LMP: hogyan védhetők meg a nagy-britanniai magyarok jogai?

Ungár Péter (LMP) kétségesnek nevezte, létrejön-e megállapodás a brit kormány és az unió között Nagy-Britannia kilépéséről. Feltette a kérdést: mi lesz az ott élő több százezer magyarral? Kíváncsi volt arra, hogy a magyar kormány milyen minimumkövetelményeket határozott meg velük kapcsolatban, és azt kérte: a kabinet az év végéig árulja el, hogyan képviselik majd a kint
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:03
tudtad-e?
rendesen láttak (még síelni is könnyedén tudtak így). Ám amikor levették a szemüveget, újabb pár napig fejjel lefelé kellett látniuk a világot.

Amíg a világ népességének kb. 10%-a balkezes, addig ez az érték az ikreknél 20%.

Egy átlagos ember 1460-2190-szer álmodik évente.

A macskáknak nincsenek édes íz-receptoraik, ezért egyáltalán nem éreznek semmi édeset.

Minden ember, akinek kék a szeme, egy ősre vezethető vissza, aki 6.000-10.000 évvel ezelőtt születhetett és a barna szemszíne mutálódott.

A varjak memorizálni tudják az emberek arcát és egy már ismerős veszélyes arc felismerése után figyelmeztetik is társaikat. Szóval ne húzzatok ujjat a varjakkal.

Egyes tanulmányok szerint aki késő éjjel fekszik le, intelligensebb, mint az, aki időben fekszik és kel.

A papagájhal alvás közben egy nyálkás hártyát von maga köré, ami elrejti a szagát a ragadozók elől és távol tartja a parazitákat.

Amikor felriadsz egy
lovaszmarika, 2018. augusztus 02. csütörtök, 16:22
Szép napot mindenkinek!
Borus időre ébredtünk....mindenkinek nagyon szép és kellemes hétvégét kívánok!


MIKOR SZÜLETHETETT JÉZUS?
Időszámításunk a keresztény hagyomány szerint Jézus születésével kezdődött.
De ki lehet-e számolni, bibliai és Biblián kívüli adatok alapján, hogy pontosan mikor született Jézus?
Először is az evangélisták elbeszélése alapján Jézus nem akarta, hogy róla évet nevezzenek el, vagy megemlékezzenek születéséről, mert akkor később háttérbe szorult volna az élete, munkássága, és legfőképpen a halála és feltámadása.
A másik biztos pont, hogy Jézusnak, a gyűlölt edomita származású Nagy Heródes uralkodása alatt kellett születnie. Ezt az időpontot is meg lehet határozni valamelyest, és az evangéliumok is írják: Ő volt az, aki elrendelte a gyermekgyilkosságot, ami szerint Betlehemben, minden 2 évnél fiatalabb fiúgyermeket megöletett abban a reményben, hogy Jézus közöttük lesz. Ezért menekültek Jézus
kirscha, 2018. július 28. szombat, 08:38
Szakértő: átmeneti kompromisszumok születhetnek Donald Trump és Jean-Claude Juncker találkozóján
Magyarics Tamás a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden úgy vélekedett, a valódi megállapodást azért is nehéz elképzelni, mert mindkét oldalnak megvannak az ütőkártyái.

Az európai autók és autóalkatrészek importjára kiszabandó amerikai védővámok kérdésével kapcsolatban azt mondta, több autóipari cég vezetője látogatást tett az amerikai kereskedelmi minisztériumban, ahol arra jutottak, ha bevezetik ezeket a vámokat, minden autó ára körülbelül 500-6800 dollárral nő.

A szakértő szerint ez azt jelenti, hogy akár hétszázezer ember is elveszítheti a munkahelyét.

Az amerikai elnök ezzel szemben azzal kalkulál, ha bevezetik a védővámokat, az amerikai autóipar több embert fog foglalkoztatni - tette hozzá.

Megjegyezte, arra az esetre, ha Jean-Claude Junckernek nem sikerül elérnie, hogy az amerikai elnök változtasson álláspontján, a brüsszeli testület előkészít egy listát azon termékekről, amelyeket ellenintézkedésként büntetővámokkal sújtana. Ebben az esetben akár vámháború is
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 11:51
1/41
Képek, videók
kenyer_3története.jpg
durcimarcika
2019. augusztus 18. vasárnap, 17:04
Pali története 01.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:21
Pali története 02.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 03.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:20
Pali története 04.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
Pali története 05.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:19
Pali története 06.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:18
Pali története 07.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:17
Pali története 08.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:17
Pali története 09.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:16
Pali története 10.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:15
Pali története 11.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:14
Az egyik világ.
megyerimihaly
2008. április 03. csütörtök, 18:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.