Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 12:09 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent József, a munkás 05.01
Mária élete. Szűz Mária, amikor az angyali üdvözletkor értesül küldetéséről, a megváltás művében betöltendő szerepéről, akkor kimondja az igent, elfogadja Isten vele kapcsolatos tervét: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint" (Lk 1,38).
József egy álombeli látomásban ismeri meg saját küldetését, és jegyese, Mária anyaságának titkát. Ez téríti el attól, hogy elküldje, elbocsássa Máriát és megszakítsa vele a jegyességet. Nem értette ugyanis korábban, hogy miként születhet gyermeke Máriának, de az álomban megismeri Isten szándékát. Ezt az isteni akaratot József nem szavakkal, hanem tettel fogadja el, egyszerűen azzal, hogy ,,úgy cselekedett, ahogy az Úr angyala megparancsolta neki" (Mt 1,24). Ez az engedelmes cselekvés jellemezte őt a későbbiekben is. Mindennapi munkájával fejezte ki szeretetét, gondoskodását családjáról. A munka és a szolgálat nem volt megalázó számára, hanem eszközül szolgált ahhoz, hogy közelebb kerüljön a Megváltóhoz, részese legyen a
maroka, 2019. május 01. szerda, 13:10
Férfi labdarúgás B.L. középdöntő 2019 évben
- Juventus - Atl. Madrid 3:2 Összesítésben jutott a legjobb 8 közé.
Juventus - Atlético Madrid 3-0 (2-0)
Gólszerző: Cristiano Ronaldo 27.48., 86. - a harmadikat tizenegyesből
- RONALDO: EZÉRT JÖTTEM A JUVENTUSHOZ, HOGY SEGÍTSEK
Cristiano Ronaldo nem magára, hanem a csapatára volt büszke, miután mesterhármasával a Juventus összesítésben kétgólos hátrányból fordított, és kiejtette az Atlético Madridot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. ,,Nagyon speciális, nagyon különleges este volt. Nem a góljaim miatt, a csapat miatt. Ez a bajnokok mentalitása volt. Nagyon-nagyon büszke vagyok az egész csapatra" - értékelt közvetlen a lefújás után még a pályán a meccs legjobbja.
Majd akárcsak a kapu előtt a labdákra, úgy csapott le arra a felvetésre, hogy a torinóiak még soha nem fordítottak 0-2-ről BL-párharcot.
,,Ezért jöttem a Juventushoz, hogy segítsek rajtuk - mosolygott. - Ezért dolgozok nagyon keményen. Most nagyon boldog vagyok.
maroka, 2019. március 13. szerda, 09:28
Fellebbez a Jobbik az NVB döntése ellen
"Egészen nevetséges válasznak" nevezte, hogy az NVB nem egyértelmű voltukra hivatkozva utasította el kezdeményezéseiket.

Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon, mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek inkább munkahelyük helyett az otthonukban, családjukkal szeretnék tölteni a szabadidejüket? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Szerinte a kérdéseikre egyértelmű válasz születhetett volna egy referendumon, hozzátéve, "a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, és a Fidesz fél a nép akaratától".

Azt szeretnék, hogy a magyar munkavállalók döntessenek a sorsukról, a túlóráikról és azok elszámolásáról, ne a Fidesz határozzon ezekről a multinacionális cégek utasítására - fogalmazott Pintér Tamás.
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 12:28
Advent
gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.

Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi ,,meglepetés"; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.

Minden egyéb kaland, minden egyéb megismerés és minden egyéb várakozás
véges és kérdéses.
menusgabor, 2018. december 02. vasárnap, 16:15
Jánossomorjai beszédek 2016
Szilágyi Dániel ünnepi beszéde, 2016.10.23. Jánossomorja, Balassi Bálint Művelődési Ház

Nixon in China. Nixon Kínában. Ez egy opera címe. Nos, hogy egy politikus mikor, hol jár, annak olykor történelmi jelentősége van. Ezért születhet belőle például opera. - Valamikor a 70-es évek elején történt. De ez minket most kevésbé érdekel...
Tisztelt Hallgatóság! Kedves Vendégeink! Kedves Barátaink!
Bár történész nem vagyok, igaz, az etnográfia a történelem segédtudománya, kérem engedjék meg, hogy egy rövid történeti áttekintést adjak az '50-es évekről!
A fent említett Richard Nixon az 1950-es években még amerikai alelnök volt. A 2. világháború után a világ két részre szakadt. Kétpólusúvá vált. Nyugati-kapitalista-imperialista-demokratikusra és kommunista-szocialista-diktatórikus-,,népidemokratikusra". Ki hogyan látta a másikat, és hogyan akarta láttatni önmagát. MA, már tudjuk. Egyik sem volt fenékig tejfel. Egyszer, egy nyugatra szakadt hazánkfia így
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:59
Krónika 4. rész (kérdések)
fel: mi akadályozza a kormányt az otthoni ápolás elismerésében foglalkoztatási jogviszonyként? Kijelentette: az intézkedés mintegy 6 milliárd forintjába kerülne a büdzsének és több mint 12 ezer emberen segítene.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: számos szervezettel egyeztettek az elmúlt időszakban arról, hogyan javítható az érintettek helyezet. Az itt szerzett tapasztalatokat a kormányzat az ősszel megtárgyalja, így akár heteken belül döntés születhet arról, jövőre hogyan folytassák az otthonápolási díj emelését.

LMP: hogyan védhetők meg a nagy-britanniai magyarok jogai?

Ungár Péter (LMP) kétségesnek nevezte, létrejön-e megállapodás a brit kormány és az unió között Nagy-Britannia kilépéséről. Feltette a kérdést: mi lesz az ott élő több százezer magyarral? Kíváncsi volt arra, hogy a magyar kormány milyen minimumkövetelményeket határozott meg velük kapcsolatban, és azt kérte: a kabinet az év végéig árulja el, hogyan képviselik majd a kint
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:03
tudtad-e?
rendesen láttak (még síelni is könnyedén tudtak így). Ám amikor levették a szemüveget, újabb pár napig fejjel lefelé kellett látniuk a világot.

Amíg a világ népességének kb. 10%-a balkezes, addig ez az érték az ikreknél 20%.

Egy átlagos ember 1460-2190-szer álmodik évente.

A macskáknak nincsenek édes íz-receptoraik, ezért egyáltalán nem éreznek semmi édeset.

Minden ember, akinek kék a szeme, egy ősre vezethető vissza, aki 6.000-10.000 évvel ezelőtt születhetett és a barna szemszíne mutálódott.

A varjak memorizálni tudják az emberek arcát és egy már ismerős veszélyes arc felismerése után figyelmeztetik is társaikat. Szóval ne húzzatok ujjat a varjakkal.

Egyes tanulmányok szerint aki késő éjjel fekszik le, intelligensebb, mint az, aki időben fekszik és kel.

A papagájhal alvás közben egy nyálkás hártyát von maga köré, ami elrejti a szagát a ragadozók elől és távol tartja a parazitákat.

Amikor felriadsz egy
lovaszmarika, 2018. augusztus 02. csütörtök, 16:22
Szép napot mindenkinek!
Borus időre ébredtünk....mindenkinek nagyon szép és kellemes hétvégét kívánok!


MIKOR SZÜLETHETETT JÉZUS?
Időszámításunk a keresztény hagyomány szerint Jézus születésével kezdődött.
De ki lehet-e számolni, bibliai és Biblián kívüli adatok alapján, hogy pontosan mikor született Jézus?
Először is az evangélisták elbeszélése alapján Jézus nem akarta, hogy róla évet nevezzenek el, vagy megemlékezzenek születéséről, mert akkor később háttérbe szorult volna az élete, munkássága, és legfőképpen a halála és feltámadása.
A másik biztos pont, hogy Jézusnak, a gyűlölt edomita származású Nagy Heródes uralkodása alatt kellett születnie. Ezt az időpontot is meg lehet határozni valamelyest, és az evangéliumok is írják: Ő volt az, aki elrendelte a gyermekgyilkosságot, ami szerint Betlehemben, minden 2 évnél fiatalabb fiúgyermeket megöletett abban a reményben, hogy Jézus közöttük lesz. Ezért menekültek Jézus
kirscha, 2018. július 28. szombat, 08:38
Szakértő: átmeneti kompromisszumok születhetnek Donald Trump és Jean-Claude Juncker találkozóján
Magyarics Tamás a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden úgy vélekedett, a valódi megállapodást azért is nehéz elképzelni, mert mindkét oldalnak megvannak az ütőkártyái.

Az európai autók és autóalkatrészek importjára kiszabandó amerikai védővámok kérdésével kapcsolatban azt mondta, több autóipari cég vezetője látogatást tett az amerikai kereskedelmi minisztériumban, ahol arra jutottak, ha bevezetik ezeket a vámokat, minden autó ára körülbelül 500-6800 dollárral nő.

A szakértő szerint ez azt jelenti, hogy akár hétszázezer ember is elveszítheti a munkahelyét.

Az amerikai elnök ezzel szemben azzal kalkulál, ha bevezetik a védővámokat, az amerikai autóipar több embert fog foglalkoztatni - tette hozzá.

Megjegyezte, arra az esetre, ha Jean-Claude Junckernek nem sikerül elérnie, hogy az amerikai elnök változtasson álláspontján, a brüsszeli testület előkészít egy listát azon termékekről, amelyeket ellenintézkedésként büntetővámokkal sújtana. Ebben az esetben akár vámháború is
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 11:51
Trianon: a nemzetvesztő liberális politika mementója
Magyarra...
Megőrzi nékünk, hozzá hűen Kassa!
Kárpátok bércein, lengjen lobogója!
A Kárpátok alján, áll még Zrínyi Ilona,
zord időt kiálló, erős büszke vára!
Munkácson dacolva
a nyárral és a téllel
a szikrázó napsütéssel,
jeges hideg öleléssel
Magyar földön, magyar földet,
mindörökre visszavárva!
A Délvidéken járva
a terhes magányban,
szavak nélkül,
gondolatban emlékezem.
Nem! Nem! Soha!
Én nem feledhetem...,
hogy Magyar földre születhettem.
Verjen meg a sors keze
és sújtson Isten haragja,
ha elfeledem,
édes szerető egy Hazámat,
s szeretett Nemzetem
Nem! ...ezt Én soha, nem tehetem!
...mert az lenne a Nemzet
koporsójára vetett utolsó hant,
amely Trianon bűnében fogant!

Nem hagyhatom hát
szó nélkül cinkosan,
sem gyáván megalkuvóan,
vagy telve félelemmel.
Nem!
Én minden reggel,
minden nappal és minden éjjel,
Reátok
menusgabor, 2018. június 04. hétfő, 21:30
Marie Antoinette
Két törvénytelen gyermeke is születhetett svéd szeretőjétől Marie Antoinette-nek

Francia szakértőknek a legmodernebb technikai eszközök segítségével sikerült megfejteni
Marie Antoinette és a svéd Axel de Fersen gróf titkosított levelezését. A dekódolt üzenetekből
kiderült, hogy a feltételezések beigazolódtak, és a királyné valóban szerelmi viszonyt folytatott kegyencével. Eközben egy brit történész hamarosan megjelenő könyvében azt állítja, hogy a
titkos kapcsolatból két gyermek is született.

Marie Antoinette és gyermekei, Mária Terézia Sarolta, Lajos Károly és Lajos József

A levelek egyik részlete így szól: ,,Nem fejezhetem be [a levélírást] anélkül, kedves és nemes
barátom, hogy elmondjam neked, őrülten szeretlek, és nincs olyan pillanat, amikor ne imádnálak".
A királyné a fenti sorokat 1792. január 4-én, vagyis fél évvel a királyi család
skorpiolilike, 2018. június 03. vasárnap, 14:09
1/41
Képek, videók
szent józsef az ács.png
chillik
2017. október 24. kedd, 18:07
szent józsef_4.jpg
maroka
2017. április 30. vasárnap, 16:30
szent józsef_3.jpg
maroka
2017. április 30. vasárnap, 16:25
szent józsef_2.jpg
maroka
2017. április 30. vasárnap, 16:22
szent józsef.jpg
maroka
2017. április 30. vasárnap, 16:18
Szent Jozsef a kis Jezuss
borigit
2015. március 28. szombat, 10:50
Szent József ...
bedmarika47
2014. augusztus 01. péntek, 06:36
Szent József imakártya
sacimama
2014. április 02. szerda, 10:51
szent_jozsef_fiaval_je zus
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:25
Munkás Szent József templ
balazsmargit
2012. március 12. hétfő, 17:51
orig-Szent_Jozsef.jpg
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 13:46
Angyali Üdvözlet.png
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
angyali üdvözlet.jpg
maroka
2018. március 24. szombat, 23:43
Angyali üdvözlet
csalogany13
2016. július 28. csütörtök, 12:05
angyali üdvözlet
sanci81
2016. március 28. hétfő, 14:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.